| Hellomotherfucker a întrebat:

Există Dumnezeu? Vreau un răspuns logic.

56 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, organ. Te plictisesti sau vrei sa faci pe desteptul?

| Inferno a răspuns (pentru danay72):

Nu e nimic logic in ce ai scris.

| Inferno a răspuns:

Ax. 1. {P(φ)^⏘∀x[φ(x)→ψ(x)]→P(ψ)
Ax. 2. P(¬φ) ↔ ¬P(φ)
Te. 1. P(φ) →◇ ∃x [φ(x)]
Df. 1. G(x) ⇔ ∀φ [P(φ) →φ(x)]
Ax. 3. P(G)
Te. 2. ◇∃x G(x)
Df. 2. φ ess x ⇔ φ(x)^ ∀ψ{ψ(x) →⏘∀x [φ(x) →ψ(x)]}
Ax. 4. P(φ) →⏘ P(φ)
Th.3 G(x)→ G ess x
Df. 3. E(x) ⇔∀φ[φ ess x →⏘∃x φ(x)]
Ax. 5. P(E)
Th. 4. ⏘∃x G(x)

| Holiday a răspuns:

Nu exista nici o dovada ca exista.Dar nici macar una cat de cat discutabila. Mai mult decat atat, multi au incercat de-a lungul timpului sa gaseasca tot felul de argumente ca exista, nu intru in detalii de ce au facut asta, exista mai multe cauze, dar orice incercare de a argumenta existenta lui si-a rupt dintii, pentru ca nu se sustine decat pe imaginatia/nebunia si/sau interesul unora, nicidecum pe argumente sau fapte.

| danay72 a răspuns (pentru Dandanache):

Martorii lui Iehova nu isi construiesc argumentele dupa alte religii, ci doar dupa Biblie.

| sublime89 a răspuns:

Se pare ca biblia nu e capabila sa dea acel raspuns logic pe care-l doresti. Eu cred ca asa ar fi normal, daca tot se zice ca e cuvantul lui d-zeu. Daca biblia e lipsita de logica, atunci logica e de partea celor care nu sunt de acord cu ce scrie acolo, deci cu cei care nu cred. Asta arata ca d-zeul biblic nu exista.

| Dandanache a răspuns (pentru danay72):

Vorbeam strict de educatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să-ți zic sincer nu cred că există un răspuns logic. Dacă ești creștin nu trebuie să te îndoiești de existența lui iar dacă ai îndoieli citeste Biblia si îți dai seama că nici un om nu a putut să o "inventeze" cum spun alți. Dumnezeu e parte din noi dacă îl cauți cu singuranță îl vei gasi. Logica e doar o presupunere a oamenilor pot fi ei savanți,... până la urmă sunt doar niște simpli oameni, nu poți să te încrezi în cuvintele fiecăruia.

| Hellomotherfucker explică (pentru Holiday):

Dumnezeu te ajută la necaz... Si mă întreb ce făcea ''el'' Milostivul/Atot Puternicul DumneZeu/Creatorul văzutelor și nevăzutelor când milioane de oameni mureau în chinuri de ciuma neagră/lagarele naziste?

| Hellomotherfucker explică (pentru danay72):

N-am zis că nu cred în Dumnezeu, răspunsul tău e bun, dar mă mai gândesc big grinumnezeu te ajută la necaz, nu? Și mă întreb ce făcea "el" Milostivul Atot Puternicul Dumnezeu/Creatorul nevăzutelor și văzutelor, când milioane de oameni mureau în chinuri de ciuma neagră/lagarele naziste?

| doctorandus a răspuns:

Definitie: Dumnezeu=natura.
Natura exista.
Deci Dumnezeu exista.

| Hellomotherfucker explică (pentru Hellomotherfucker):

Dumnezeu*

| Holiday a răspuns (pentru danay72):

"Martorii lui Iehova nu isi construiesc argumentele dupa alte religii, ci doar dupa Biblie."

1.Ideile principale din Biblie sunt insusite din alte religii mai vechi.
2.Pana si amarata asta de secta s-a scindat, dupa cum sigur stii, unii au plecat si s-au denumit "Adevaratii martori ai lui Iehova". Voi n-aveti argumente nici pentru ai vostri, dar pentru a demonstra altora ceva...

| HDR10 a răspuns:

Existenta lui Dumnezeu nu se explica logic, ci duhovniceste.

| Holiday a răspuns (pentru HDR10):

"Existenta lui Dumnezeu nu se explica logic"

Corect. Restul e fantezie religioasa.

| Inferno a răspuns (pentru HDR10):

LÓGIC adj., adv. 1. adj. rațional.
"Existenta lui Dumnezeu nu se explica logic, ci duhovniceste."

Din afirmatia ta reiese ca o explicatia duhovniceasca este explicatia oferita de niste screlozati schizofrenici.

| danay72 a răspuns (pentru Holiday):

Ma bucur cs sti acest lucru,ai zis bine, ei au plecat, nu noi, exact cum a prezis Isus ca se va intampla si chiar spune ca isi vor bate joc de cei care asculta in continuare de sclavul fidel si prevazator, Matei24:45-51.Apoi,Biblia e una singura, oamenii o interpreteaza, noi repet ne luam doar dupa Biblie, nu dupa alti si dupa traditii.

| danay72 a răspuns (pentru Hellomotherfucker):

Dumnezeu vede tot si in curand va trece la actiune impotriva celor ce cauzeaza raul.Psalmi37:9-11.De fapt, Biblia arata ca, conducatorul lumii, azi, nu e Dumnezeu, ci Satan, iar acest lucru se vede. 1ioan5:19

| danay72 a răspuns (pentru Inferno):

Interesant ca cel care a pus intrebarea a inteles argumentele logice.

| ElenaRomann a răspuns (pentru Holiday):

Iar martorii care au ramas nu fac altceva decat sa se instraineze cat mai mult de biblie ascultand orbeste ceea ce li se dictraza prin liderii lor din Brooklyn cei care modifica de la an la an doctrina cultului.

| Mέℓℓ a răspuns:

Uite un raspun logic: tu esti un om si trebuie sa crezi in D-zeu, ca de! Ce nu inteleg unii? Dumnezeu exista si gata.Tu existi, eu exist, noi existam.

| Hellomotherfucker explică (pentru Mέℓℓ):

Uhm...Ce nu înțelegi tu Mell? N-am zis că nu cred, okay? Vroiam să văd ce răspund alții, atâta tot happyȘi... răspunsul tău nu prea are sens :o, dar mnah, o zi bună! happy

| Mέℓℓ a răspuns (pentru Hellomotherfucker):

Eu zic ca are sens, dar asta e parerea mea laughing
Si na, daca vroiai sa vezi ce zic toti, ai grija ca-s cam multi atei pe-aici big grin

| Hellomotherfucker explică (pentru Mέℓℓ):

Ăhă,okay.

| mODIN a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti pe ciuperci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mODIN):

Am gresit cu ceva? Te rog sa ma corectezi nu vad motivul ironizari tale.