| WhatheWow a întrebat:

Exista indicii in Noul Testament care ar putea justifica faptul ca Isus era de fapt Lucifer, ca nasterea Lui ca om, suferinta, rastignirea, moartea si invierea sa fi fost de fapt mantuirea Lui si indreptarea greselior fata de om ca si creatie a lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Daca intrebi un ateu iti va spune ca tot ce tine de religie este aberant.
Daca intrebi un fanatic crestin, urmeaza pozitia de combatant, si vor incepe citatele si verseturile sa curga nonstop laughing
In momentul asta, nu te mai poti increde decat in propria imaginatie si ratiune...

37 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Sa lamurim acest aspect: Nu exista absolut nicio afirmatie, dar absolut nicio afirmatie clara cum ca Iisus ar fi Lucifer, asa cum nu exista nicio afirmatie clara cum ca Pamantul ar fi rotund, ca se invarte in jurul Soarelui.
Sunt doar interpretari diferite, sute de interpretari aberante.

| WhatheWow explică (pentru Inferno):

Pai daca ei fac interpretarile cum vreau ei, eu de ce sa nu le fac; e plin pe net de asemenea referiri, cum ca Isus ar fi Lucifer adica Satana. Cu ce sint ale lor mai adevarate?

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Pai daca ala e incult si nu stie carte, eu de ce sa invat?
Cam asa suna intrebarea ta?

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu trebuie sa imitam prostia, doar pentru ca exista.

| WhatheWow explică (pentru Inferno):

Nu, dar stii ce nu-mi place? Ca atunci cand postezi o intrebare grea, care poate ca necesita putina gandire si nu se poate rezolva cu citate din biblie, nu sare nici unul sa raspunda in schimb, cand trebuie sa foloseasca scrierile biblice, care mai de care cu ipocrizia si fatarnicia lui!

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru WhatheWow):

Daca intrebi un ateu iti va spune ca tot ce tine de religie este aberant.
Daca intrebi un fanatic crestin, urmeaza pozitia de combatant, si vor incepe citatele si verseturile sa curga nonstop laughing
In momentul asta, nu te mai poti increde decat in propria imaginatie si ratiune...

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Nu ştiu.
Pe curând!

| WhatheWow explică (pentru PedoBarbie):

La revedere!

| CryChristiAN a răspuns (pentru WhatheWow):

Eu ti-am raspuns doar la intrebare.Nu exista asa ceva. Nu are cum. gandeste logic.

| WhatheWow explică (pentru CryChristiAN):

Nu vrei sa cauti!

Pai daca nu exista asa ceva de ce sa caut? Zi-mi tu mie unde. La proorocul Isaia cand se refera la steaua diminetii? El vorbeste de fapt despre Lucifer. Domnul este triunic. Deci avem exemplu, cand vorbea Satana cu Dumnezeu ( vezi Iov 1 ) vorbea de fapt cu Dumnezeu triunic ( Tatal, Fiul si Sfantul Duh).
Deci exista dovezi pure ca Iisus nu este cel-al-carui-nume-nu-trebuie-pronuntat.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Este posibil, dar de ce oare a fost nevoie ca Lucifer, presupusul Iisus, sa ia forma umana si sa guste din durerea trupeasca?

| WhatheWow explică (pentru BeyondTheDarkSun):

Pentru ca el a fost cel care intors oamenii impotriva lui Dumnezeu iar mantuind oamenii s-a mantuit si el. Un fel de reabilitare a lui fata de Dumnezeu si implicit fata de creatia Lui.
Trebuia sa renasca, in forma umana, sa inteleaga aceasta natura si in special suferinta.
Dupa moarte, a mers in Iad si-a deschis portile; cine crezi ca avea aceasta putere? Se stie ca inainte de ridicarea lui impotriva lui Dumnezeu a fost cel mai iubit dintre ingeri. Chiar crezi ca Dumnezeu, care iarta si un criminal notoriu nu l-ar fi iertat pe cel mai iubit inger al Sau? Oare steaua de la nasterea lui ce a reprezentat? Incercarea diavolilor ramasi fara capetenie, de a-l atrage din nou catre ei, poate-ti amintesti si promisiunile acestora iar mai tarziu, in gradina Getsimani, cind gandurile dinaintea sacrificiului il coplesesc iar nu diavolii de aceasta data, ci insasi starea lui trecuta, ca diavol, il incearca pentru ultima oara. Ideea e mult mai profunda insa doar in cateva cuvinte se exprima greu.
Poate ca ai inteles ceea ce am vrut sa exprim.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru WhatheWow):

Inteleg perfect.Multumesc pentru raspuns.
Noapte buna!

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Numele "Lucifer"inseamna "steaua diminetii" - Isus arata ca e Steaua Diminetii, Luceafarul, in Revelatii 22:16.

El e adevaratul Luceafar.

citeste articolul acesta si te vei convinge cu adevarat

http://sanctusvesania.hubpages.com/hub/Jesus-Christ-IS-the-TRUE-Lucifer

| WhatheWow explică (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

De ce nu scrii in romaneste sau nu este Biblie tradusa?

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu. dar presupun ca sti engleza, nu?

| WhatheWow explică (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Lucifer este un nume deseori dat Satanei în credința creștină. Această asociere a lui Lucifer cu cea a unui înger căzut vine dintr-o interpretare particulară a unui pasaj din Biblie (Isaia 14:3-20) care vorbește despre cineva care primește numele "steaua zilei" sau "steaua dimineții" (în latină, Lucifer) care semnifică un om căzut din Rai. Același cuvânt latin este folosit ca stea în Petru 1:19 și oriunde altundeva fără legătură cu Satana. Totuși, în multe scrieri mai târzii decât cele ale Bibliei, cuvântul latin a fost folosit ca un nume care îl desemnează pe Satana.
În latină, cuvântul "Lucifer" care înseamnă "aducător de lumină" (de la lux, lucis, "lumină" și ferre,"a aduce"), este un nume pentru "steaua dimineții" (planeta Venus cu înfățișarea ei întunecată. Versiunea Bibliei în latina vulgară a folosit acest cuvânt de două ori pentru a se referi la "steaua dimineții": o dată în Petru 1:19 pentru a traduce cuvântul grecesc "Φωσφόρος"(Phosphoros),[3] care are același sens literar al expresiei "aducătorul de lumină" cum are "Lucifer" în latină; și o dată în Isaia 14:12 pentru a traduce "הילל" (Hêlēl), care înseamnă și "steaua dimineții". În pasajul mai târziu, titlul de "steaua dimineții" este dată tiranului rege babilonian, despre care profetul spune că va cădea. Acest pasaj a fost aplicat ulterior prințului demonilor, astfel că numele de "Lucifer" a început să fie folosit pentru Satana și a fost răspândit cu ajutorul unor lucrări precum Infernul lui Dante Alighieri și Paradisul Pierdut al lui John Milton, dar pentru vorbitorii de engleză cea mai mare influență a fost determinată de utilizarea în King James.
Un pasaj similar din Ezechiel 28:11-19, privind "regele din Tir", a fost aplicat, de asemenea, și lui Satana, contribuind la imaginea tradițională a Satanei și a căderii sale.
Pe baza versetului 22:16 din Apocalipsa unde Isus vorbeste despre sine ca fiind Lucifer, Luceafar sau Steaua stralucitoare a diminetii(stella splendida matutina), primii creștini au folosit numele de Lucifer ca fiind un nume al lui Hristos, acest fapt este confirmat si in religios Carmen Aurora, dar si in numele unui episcop crestin sanctificat cu numele de Sanct Lucifer din Cagliari, in secolul 4 en.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma amuza intrebarea ta. Daca ne luam dupa rationamentul tau Biblia nu are nici un fel de logica. Insfarasit am inteles de ce multi oameni spun ca Biblia este o tampenie. Deoarece interpreteaza complet aiurea unele lucruri sau pasaje..Biblia scrisa intr-un sens metaforic da posibilitatea de a putea fi interpretata atat in rau cat si in bine. Poate nu credeti in Dumnezeu.dar acesti apostoli care au scris-o trebuie sa fi fost foarte inteligenti in acest caz. Dumnezeu ne si da puterea de a decide. Uite ca si Biblia ne da aceasta putere cum sa o interpretam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai blegilor? a aparut un curent nou? cu povestea asta cu lucifer si cu inlocuirea a ce e drept cu ce e minciuna si nedrept? fiindca vad ca abunda TPU, de intrebarea asta si teoria respectiva? chiar va e asa frica, sa nu pareti prea prosti fata de ceilalti incat trebuie sa repetati toti? fiti ma puternici in pareri personale si siguri in principii nu copiati gasca, fiindca va tataie chilotii nu cumva sa ramaneti de caruta.

| WhatheWow explică (pentru anonim_4396):

Ramane valabila replica de la cealalta postare!

| CryChristiAN a răspuns:

Care sunt acele ''indici''? Daca crezi ca Iisus este Lucifer, atunci de ce S-a mai rastignit pentru pacatele noastre?

''Daca Satana scoate pe Satana din om, atunci cum oare va dainui imparatia lui'' ( vezi Luca, marcu nu mai stiu versetul scuze).

'' Acesta este Fiul Meu iubit in care Mi-am pus toata dragostea mea: de El sa ascultati'' ( vezi Matei 17, 1-9).

Eu am scris pentru ce s-a rastignit dar se pare ca nu ai citit si cauta indicii ca sant destule in NT.
Cat despre "Fiul Meu", ingerii oare nu pot fi Fii Lui?

| tavadaresti a răspuns (pentru WhatheWow):

Un singur Fiu=>nu e scris corect
"Fii lui"=>ingerii, oamenii implinind Voia Sa.

Nu e niciunul care sa dovedeasca afirmatia ta.

Mai cauta!

| WhatheWow explică (pentru tavadaresti):

Poate ca tu scrii corect dar asta nu te face cu nimic mai inteligent!

| mihaitaLGP a răspuns:

Se adevereste ce zici tu Filosoficus :

Subiectul este despre submarine iar ei raspund din ursul pacalit de vulpe.

| WhatheWow explică (pentru mihaitaLGP):

Eu vreau sa vina altcineva cu pasajele unde Isus recunoaste ca e Lucifer si daca nu, o sa le postez eu.

| tavadaresti a răspuns:

Adu astfel de indicii biblice dupa cum sustii.

De exemplu :
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel
"14. Deci, de vreme ce pruncii s-au făcut părtaşi sângelui şi trupului, în acelaşi fel şi El S-a împărtăşit de acestea, ca să surpe prin moartea Sa pe cel ce are stăpânirea morţii, adică pe diavolul,
15. Şi să izbăvească pe acei pe care frica morţii îi ţinea în robie toată viaţa."
Oare nu el a fost Diavolul?

rolling on the floor
nu e simplu
"14. Deci, de vreme ce pruncii s-au făcut părtaşi sângelui şi trupului, în acelaşi fel şi El S-a împărtăşit de acestea, ca să surpe prin moartea Sa pe cel ce are stăpânirea morţii''===>''adică pe diavolul,''
diavol niminceste pe diavolrolling on the floor

15. Şi să izbăvească pe acei pe care frica morţii îi ţinea în robie toată viaţa."
Hristos a venitpentru a-i elibera pe oameni din robia pacatului si a mortii, aceasta fiind starea celor nemantuiti.

Degeaba razi dragule, eu am spus in postare ca Lucifer se mintuieste si daca e asa inseamna ca se leapada de starea Lui de diavol; adica in acest fel distruge diavolul din El. Dar eu cred ca ti-e greu sa gandesti!

Eu nu cobor la o astfel de gandire, poate cand aveam 6 ani gandeam astfel
Daca diavolul se mantuieste, atunci cine e mantuitorul care sa il mantuiasca.
De ex. un hot este in fata judecatorului si lui iar parea rau de ceea ce a facut crezi ca judecatorul il va crede si il va elibera, fara ca cineva sa plateasca sau sa ii ia locul.

Mai studiaza, nu pierde timpu aiurea fiindca este in defavoarea ta. Incearca sa fii util societatii de astazi adu argumente bine intemeiate. Apropo nu ti se potriveste numele de profil cu ceea ce incerci sa afirmi.

| Inthenameoflove a răspuns:

Cuvintele Lui Hristos nu au nicio legatura cu semnificatia numelui Lucifer.
Apocalipsa 22: "16.Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, steaua care străluceşte dimineaţa(steaua diminetii)."
Hristos s-a numit "steaua diminetii", folosind o metafora, findca El este lumina lumii si inceputul vietii in eternitate. Ioan 8: "12.Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."
Matei 4: "16. Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor ce şedeau în latura şi în umbra morţii lumină le-a răsărit."
De asemenea, Hristos nu este o stea, aceasta este doar o metafora folosita de El. Dumnezeu este si va fi mereu invaluit in lumina. Timotei 6: "14.Să păzeşti porunca fără pată, fără vină, până la arătarea Domnului nostru Iisus Hristos, 15.Pe care, la timpul cuvenit, o va arăta fericitul şi singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor, 16. Cel ce singur are nemurire şi locuieşte întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea şi puterea veşnică! Amin."
Apocalipsa si in general Bbiblia este scrisa intr-un limbaj metaforic. Daca ar fi sa interpretam Apocalipsa din Biblie, cuvant cu cuvant, nu am intelege nimic. Spre exemplu daca luam versetul acesta: "6.Si-am vazut-o pe femeie beata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor lui Iisus; si vazand-o eu, cu mare mirare m-am mirat." Aici noi ne putem gandi ca este vorba despre o femeie, despre un om, insa mai departe aflam ca "femeia" este de fapt o cetate: "18.Iar femeia pe care-ai vazut-o este cetatea cea mare." Ne putem imagina balauri si tot felul de lucruri, pentru ca Apocalipsa a fost scrisa, pentru a fi descifrata cu multa intelepciune si cu ajutorul Lui Dumnezeu.
Avem ca exemplu si scrierile profetului Nostradamus. Lucrarile lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse gresit. Scrierile lui nu pot fi interpretate cuvant cu cuvant, ele trebuie descifrate.
In Biblie majoritatea textelor sunt scrise intr-un limbaj figurat, insusi Mantuitorul Hristos le spune apostolilor ca oamenilor trebuie sa li se vorbeasca in pilde, pentru ca vazand sa nu vada si auzind sa nu inteleaga, pentru ca nu ii este dat omului sa cunoasca Imparatia Lui Dumnezeu, cel putin, nu inca si poate nu in viata aceasta.
In plus faptele si minunile Mantuitorului ne arata iubirea imensa a Lui Dumnezeu fata de lume, nicidecum nu poate fi Hristos, diavol.
Pacea, Iubirea si Lumina sa te/va insoteasca pretutindeni.

| WhatheWow explică (pentru Inthenameoflove):

Se pare ca intelegi multe despre Biblie dar nu ai inteles nimic din intrebarea mea; unde am spus eu ca Hristos a fost diavol?

| Inthenameoflove a răspuns (pentru WhatheWow):

Imi cer scuze, daca am inteles gresit. Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca Domnul Hristos nu are nicio legatura cu Lucifer ( dat fiind faptul ca in multe scrieri cuvantul latin a fost folosit ca un nume care il desemneaza pe satana(diavolul) si nici cu traducerea acestui cuvant in diverse limbi straine.
Stiu ca exista multe persoane, care sustin ca Lucifer ori diavolul, ar fi Hristos, intrucat in Biblie apare metafora "steaua care straluceste dimineata." Nu se poate compara traducerea unui cuvant cu metaforele folosite in Biblie, mai ales in Apocalipsa unde predomina limbajul figurat.
In Biblie Hristos este numit in multe feluri, toate aceste cuvinte sunt doar metafore, completand limbajul figurat al Bibliei, pentru a arata ca Domnul Hristos este lumina lumii si inceputul vietii vesnice.
Hristos - Lumina Lumii, Invierea si Viata, steaua care straluceste dimineata, Calea si Adevarul, Painea Cereasca, Alfa si Omega etc, toate acestea fiind imagini corelate si reprezentand aceeasi persoana a Lui Hristos si rolul Sau luminos.
Pacea, Iubirea si Lumina sa te/va insoteasca pretutindeni.

| WhatheWow explică (pentru Inthenameoflove):

Nu era o critica ci era doar o observatie la adresa raspunsului tau.
Nu te contrazic in privinta celor afirmate insa, ceea ce vroiam sa spun, nu era faptul ca Hristos ar fi fost diavol ci, ca referandu-ne la povestea lui Lucifer care a fost un inger si prin decaderea lui a devenit diavol, in ipostaza unei iertari acordate de Dumnezeu a redevenit inger insa, ar fi putut la fel de bine, sa se reabiliteze fata de Dumnezeu, mantuindu-se prin crucificare pe el si creatia lui Dumnezeu, adica omul.
E doar o ipoteza! Toate cele bune!