Daca intrebi un ateu iti va spune ca tot ce tine de religie este aberant.
Daca intrebi un fanatic crestin, urmeaza pozitia de combatant, si vor incepe citatele si verseturile sa curga nonstop
In momentul asta, nu te mai poti increde decat in propria imaginatie si ratiune...
Inteleg perfect.Multumesc pentru raspuns.
Noapte buna!
Mai blegilor? a aparut un curent nou? cu povestea asta cu lucifer si cu inlocuirea a ce e drept cu ce e minciuna si nedrept? fiindca vad ca abunda TPU, de intrebarea asta si teoria respectiva? chiar va e asa frica, sa nu pareti prea prosti fata de ceilalti incat trebuie sa repetati toti? fiti ma puternici in pareri personale si siguri in principii nu copiati gasca, fiindca va tataie chilotii nu cumva sa ramaneti de caruta.
Cuvintele Lui Hristos nu au nicio legatura cu semnificatia numelui Lucifer.
Apocalipsa 22: "16.Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, steaua care străluceşte dimineaţa(steaua diminetii)."
Hristos s-a numit "steaua diminetii", folosind o metafora, findca El este lumina lumii si inceputul vietii in eternitate. Ioan 8: "12.Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."
Matei 4: "16. Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor ce şedeau în latura şi în umbra morţii lumină le-a răsărit."
De asemenea, Hristos nu este o stea, aceasta este doar o metafora folosita de El. Dumnezeu este si va fi mereu invaluit in lumina. Timotei 6: "14.Să păzeşti porunca fără pată, fără vină, până la arătarea Domnului nostru Iisus Hristos, 15.Pe care, la timpul cuvenit, o va arăta fericitul şi singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor, 16. Cel ce singur are nemurire şi locuieşte întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea şi puterea veşnică! Amin."
Apocalipsa si in general Bbiblia este scrisa intr-un limbaj metaforic. Daca ar fi sa interpretam Apocalipsa din Biblie, cuvant cu cuvant, nu am intelege nimic. Spre exemplu daca luam versetul acesta: "6.Si-am vazut-o pe femeie beata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor lui Iisus; si vazand-o eu, cu mare mirare m-am mirat." Aici noi ne putem gandi ca este vorba despre o femeie, despre un om, insa mai departe aflam ca "femeia" este de fapt o cetate: "18.Iar femeia pe care-ai vazut-o este cetatea cea mare." Ne putem imagina balauri si tot felul de lucruri, pentru ca Apocalipsa a fost scrisa, pentru a fi descifrata cu multa intelepciune si cu ajutorul Lui Dumnezeu.
Avem ca exemplu si scrierile profetului Nostradamus. Lucrarile lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse gresit. Scrierile lui nu pot fi interpretate cuvant cu cuvant, ele trebuie descifrate.
In Biblie majoritatea textelor sunt scrise intr-un limbaj figurat, insusi Mantuitorul Hristos le spune apostolilor ca oamenilor trebuie sa li se vorbeasca in pilde, pentru ca vazand sa nu vada si auzind sa nu inteleaga, pentru ca nu ii este dat omului sa cunoasca Imparatia Lui Dumnezeu, cel putin, nu inca si poate nu in viata aceasta.
In plus faptele si minunile Mantuitorului ne arata iubirea imensa a Lui Dumnezeu fata de lume, nicidecum nu poate fi Hristos, diavol.
Pacea, Iubirea si Lumina sa te/va insoteasca pretutindeni.
Se pare ca intelegi multe despre Biblie dar nu ai inteles nimic din intrebarea mea; unde am spus eu ca Hristos a fost diavol?
Imi cer scuze, daca am inteles gresit. Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca Domnul Hristos nu are nicio legatura cu Lucifer ( dat fiind faptul ca in multe scrieri cuvantul latin a fost folosit ca un nume care il desemneaza pe satana(diavolul) si nici cu traducerea acestui cuvant in diverse limbi straine.
Stiu ca exista multe persoane, care sustin ca Lucifer ori diavolul, ar fi Hristos, intrucat in Biblie apare metafora "steaua care straluceste dimineata." Nu se poate compara traducerea unui cuvant cu metaforele folosite in Biblie, mai ales in Apocalipsa unde predomina limbajul figurat.
In Biblie Hristos este numit in multe feluri, toate aceste cuvinte sunt doar metafore, completand limbajul figurat al Bibliei, pentru a arata ca Domnul Hristos este lumina lumii si inceputul vietii vesnice.
Hristos - Lumina Lumii, Invierea si Viata, steaua care straluceste dimineata, Calea si Adevarul, Painea Cereasca, Alfa si Omega etc, toate acestea fiind imagini corelate si reprezentand aceeasi persoana a Lui Hristos si rolul Sau luminos.
Pacea, Iubirea si Lumina sa te/va insoteasca pretutindeni.
Nu era o critica ci era doar o observatie la adresa raspunsului tau.
Nu te contrazic in privinta celor afirmate insa, ceea ce vroiam sa spun, nu era faptul ca Hristos ar fi fost diavol ci, ca referandu-ne la povestea lui Lucifer care a fost un inger si prin decaderea lui a devenit diavol, in ipostaza unei iertari acordate de Dumnezeu a redevenit inger insa, ar fi putut la fel de bine, sa se reabiliteze fata de Dumnezeu, mantuindu-se prin crucificare pe el si creatia lui Dumnezeu, adica omul.
E doar o ipoteza! Toate cele bune!