| theproX a întrebat:

Exista lucruri pe care Dumnezeu refuza sa le ofere (cum ar fi un/o prieten/prietena)?

13 răspunsuri:
| 1793528460I a răspuns:

Nu, toate vin la timpul lor. Ce-i al tau e pus deoparte :*

| infires a răspuns:

Nu, stai linistit\a caci si pentru tine e pastrat totul pana la momentul potrivit. Dumnezeu nu va refuza nimic care e cerut cu inima curata. Ai rabdare si vei primi tot ce ai nevoie!

| Dorugar a răspuns:

Da exista! Si anume tot ceea ce i se cere El refuza. Noroc ca sta in puterea oamenilor sa incalce dorintele negative al Dumnezeului crestinilor, numit si Dumnezeul veacului acesta de care toata lumea stie ca este Satana

| NGheorghe a răspuns:

Fi sigur ca D-zeu nu o sa iti ofere niciodata un prieten/prietena. Te-ai nascut intr-un moment in care exista multe persoane pe Terra, pe deasupra mai esti si dotat cu minte (sau cum se mai zice, dotat cu "Liber Arbitru"). Asadar, doar de tine depinde daca iti faci sau nu iti faci prieteni, si doar de tine depinde daca iti faci sau nu iti faci dusmani.

Nu-i destul de mare minunea ca ai o minte? Mai te astepti si la alte minuni si interventii divine? Da' cine te crezi tu?

Nenea "numaratoare" a zis ca: "Ce-i al tau e pus deoparte! si te-a pupat", dar a uitat sa iti zica sa-ti cumperi si o cârjă. Si cand obosesti de asteptat te mai sprijini pe cârjă.
big grin si daca ar venii o tipă la tine si ti-ar zice: "Eu sunt prietena ta, D-zeu m-a trimis!" Tu ai crede-o?

| danut a răspuns:

Eu am un prieten de peste foarte multi ani, poate pentru unii o viata dar este un prieten. Prietenul NU este un iubit sau iubita ci este un prieten. Iubitul sau iubita vin la vremea potrivita.

| NGheorghe a răspuns (pentru danut):

Poti sa fi mai clar si sa precizezi exact cine vine la cine?
Ca daca vine "iubitu" inseamna ca "iubita" sta si asteapta.
Iar daca "iubita" vine inseamna ca "iubitu" sta si asteapta.
... iar theproX ii pe punctul de a-si cumpara carja pentru ca nu stie exact acest lucru. Daca te pricepi asa de bine atunci raspunde si mai precis: S-o astepte theproX pe ea? sau il asteapta ea pe theproX?
Hai sa-ti vedem raspunsul, sa vedem daca esti vreun "inspirat de D-zeu", sau vreun paranormalist, sau vreun papagal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e vorba de așa ceva. Dumnezeu nu ne refuză pe noi ci noi îl refuzăm pe El.Ar fi culmea ca să primim tot ce ne dorim, trebuie să facem și noi un efort. Spunând asta greșesti, punând la îndoială planul lui Dumnezeu cu privire la tine.

| Mayar a răspuns:

Cum adica?
Mai, daca tu te rogi ca vrei acum, in secunda asta o iubita, nu iti cade asa din cer. Toate la timpul lor. Daca iti pastrezi credinta si smerenia totodata, o sa iti gasesti si tu.

Un lucru de calitate nu se gaseste cat ai pocni din degete. Ai rabdare si fi cu bagare de seama, ca nu it da nimeni mura-n gura. Poate nu ai cautat tu unde trebuie.

| theproX explică:

Nu stau sa va spun povestea mea... dar am un timp de cand ma rog. si nu am asteptat sa imi cada din cer...

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Un Dumnezeu al iubirii si al intelepciunii, doreste ceea ce este bun pentru poporul sau. De aceea ne invata ce ne este de folos, si in acest caz, cum sa ne alegem prietenii. Dumnezeu ne da intelepciune daca cautam intelepciunea sa in cuvantul sau Biblia. Acolo gasim exemple de oameni care au avut aceleasi interese, au ascultat de Dumnezeu si au urmat calea sa (David si Ionatan, Iosua si Caleb; Rut si Naomi).Un prieten adevarat este pregatit pentru ziua necazului. adica trebuie sa manifeste empatie. In toate aspectele vietii trebuie sa fie loial. Invatatura lui Dumnezeu ne ajuta, sa-i pretuim pe ceilalti si astfel legaturile noastre de iubire devin mai puternice.Proverbele17:17Ne interesam unii de altii. 1Corinteni 12:25, 26.

| danut a răspuns (pentru NGheorghe):

Cand am spus ca vin m-am referit ca va veni VREMEA cand in viata sa apara si CASATORIA cu dragostea in cadrul unui cuplu. Nu cred ca 12 ani sau in apropierea acesteia este "momentul" unei relati de prietenie intima.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu raspunde la lucruri care au legatura cu vointa sa. 1Ioan5:14

| Nergal a răspuns:

Daca ar exista un asa zis dumnezeu poate ca da