Sunt multe asemenea diferente. "Cea mai cea": doar Isus a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata, si ca nimeni nu ajunge la Dumnezeu decit prin El. Unde ai mai vazut tu asa ceva la o alta religie? Buddha a aratat o cale, Mohamed o alta, dar care fondator de religie si-a permis sa zica ca el este calea catre Dumnezeu?
OK, exista un singur Dumnezeu, si nici un om nu va reusi sa-I depaseasca maretia, asta e comun si crestinismului. Insa ce e total diferit la crestinism e ca acel unic Dumnezeu devine Om, si face ce ar face Dumnezeu daca ar fi om. In nici o alta religie nu vei gasi acest lucru.
Nu doar ca a murit pentru binele meu. Ci si pentru minunile ce le-a facut cit a trait, si pentru minunea cea mai mare - nu doar ca a murit, ci a si inviat! Mohamed e mort, Buddha e mort, Prometeu daca ar fi fost o persoana vie ar fi fost mort, orice fondator de religie e mort, sau va fi mort cindva, doar Isus Hristos a inviat si de 2000 de ani tot traieste si cei ce cred au o relatie vie si personala cu El, adica Il cunosc ca pe o persoana vie, asa cum eu te pot cunoaste pe tine daca te intilnesc, insa dupa ce vei muri, nu va mai fi posibil acest lucru, decit daca ai fi inviat. In asta e marea deosebire, Dumnezeu se implica in viata crestinilor. La celelalte religii, credinciosii se roaga, postesc, fac fapte bune, totul cade pe ce pot ei face pentru Dumnezeul lor. In crestinism e si asta, insa mai e ceva, ceva mult mai mult, e implicarea lui Dumnezeu in viata celui ce crede. Scoate asta, si crestinismul devine o simpla religie, si pentru multi e asa, priveste insa la vietile in care Dumnezeu se implica, si intotdeauna vei vedea ceva deosebit acolo.
OK, dar Mahomed se arata credinciosilor lui? Nu cred ca a facut-o vreodata asa cum Isus Hristos a facut-o. La el se presupune doar, la Prometeu, stim foarte bine ca e fictiune, e mitologie. Insa cind in viata de zi cu zi stai in fata unui lucru pe care ai incercat sa il faci de nenumarate ori, si nu ai reusit, pentru ca stii foarte bine ca a fost prea greu pentru tine, ca tu nu ai avut capacitatea de a face acel lucru, si apoi ii ceri lui Isus ca sa te ajute, si vezi ca nu numai te ajuta, dar si teama de esec dispare din viata ta (asta hai sa zicem ca ar fi o chestia pur psihologica), si reusesti sa faci acel lucru, raminind tu uimit de ce ai reusit sa realizezi ce ai facut sau cum au decurs imprejurarile (intr-un mod cu totul favorabil tie, atunci cind ai avut nevoie), atunci nu poti spune ca doEl nu s-a implicat in viata ta. Gaseste tu un musulman care sa zica acelasi lucru despre Allah al lui (sau Mahomed), si atunci voi crede ca crestinismul nu are nimic deosebit. Insa, atita timp cit 20 de ani Isus s-a implicat in viata mea, mai in mod vadit, mai in "ascuns", reginzind adesea foarte bine lucrurile, incit sa pot spune acum ce fel de persoana este, eu cred ca e ceva deosebit de tot ce ofera celelalte religii. Isus e viu, e ceva real pentru mine. In timp ce un musulman poate vedea doar in unele conjuncturi prezenta lui Allah, si poate fi chiar Dumnezeu cel ce il ajuta, caci El iubeste toti oamenii, deci tot o realitate e, ajutorul real pe care ti-l poate da Isus e inconfundabil. Fara El, eu nu as avea curajul sa iau un apartament si sa il amenajez intrutotul de unul singur. Au fost unii care au recunoscut cit de greu e sa faci asa ceva de unul singur cind au vazut ca fac totul singur. Cu El am pur si simplu spor la lucru. Merge treaba mult mai bine, lucrurile se "leaga", merg snur, si pot spune ca sunt mult mai eficient asa. Iar cind sunt fara El, se simte lipsa ajutorului Sau. Singur cu greu pot face fata.
Si inca ceva - visina de pe tort. Poti spune la ceea ce am zis ca e totul in mintea mea. Insa sunt cazuri in care sunt gata, ca om, sa fac greseli, de exemplu, la o placa de faianta la care am mai multe taieturi de facut, eu ori iau o dimensiune gresita, ori o fac invers, "in oglinda", adica o fac bine, dar e bine doar daca pui placa invers, cu susul in jos. Si e groaznic sa te chinui un sfert de ora la o placa, ca mai apoi sa realizezi ca e gresit taiata. Ce zici de faptul ca mi se intimpla, desi cred cu convingere ca ce fac e bine, un gind sa ma opreasca zicindu-mi ca nu e bine. Au fost situatii cind nu am crezut, si am taiat gresit, mai apoi am zis: "hai sa vad daca chiar asa e", si am verificat, si am descoperit ca asa era, ca eram pe punctul de a taia gresit, si de atunci am invatat sa tin seama la acel gind, chiar daca cred eu ca e mai bine altcumva. Si asta e doar un exemplu. Ar fi multe alte exemple, prin care poti vedea clar implicarea reala a lui Isus Hristos in viata celor ce cred. Implicarea e atit de serioasa, incit acea viata e schimbata total.
Pentru ca fiecare religie asta face, se pretinde unica. Dar toate sunt egale intre ele, egale cu zero
Raspunsul este valabil si pentru tine.
Dumnezeu are puterea sa faca ce vrea el, dar nu vrea sa faca nimic
Salut. Îţi dau o sugestie: încearcă să compari creştinismul cu budismul apoi mai putem discuta.
"Cu alte cuvinte, toate religiile au aceeasi structura: un zeu sau mai multi zei care au creat lumea si care cere anumite lucruri."
Care este zeul budust?
Pai crestinismul il are pe Dumnezeu in treime si nedespartit, iar fiul lui Dumnezeu este singurul nume care a fost dat oamenilor si in care pot fi mantuiti.agarenii se trag din ismail fiul roabei agar, pe care sara a bagat-o in cortul sotului ei, si pe care dupa ce a nascut prunc a alungat-o in pustiu cu un ulcior de apa si o capra.ismail a supravietuit si neamul lui s-a inmultit dandu-i Dumnezeu putere cu sabia asupra celorlalte neamuri si stii ca asa s-a si intamplat.ei cred in allah si mahomed profetul sau.imi place sa cred ca principiile sant asemanatoare, dar nu stiu fiindca nu am cetit coranul.stiu doar din alte surse ca, daca un om moare cu sabia in mana in lupta cu ghiaurii, ajunge direct in gradinile lui allah.si mai stiu ca religiile toate vor ajunge la un punct comun unindu-se intr-o maaaare religie mondiala condusa de antihrist.dar cred ca mai dureaza.se lucreaza la asta.de ce cred ca crestinismul credinta adevarata? fiindca ma satisface spiritual, am un rascumparator care m-a scos din robia pacatului si a mortii, cu pretul sangelui sau, ceia ce nu a facut si nu ar face nimeni pentru mine, pe pamant cel putin.si nu cred ca crestinii sant singurii care vor fi mantuiti.Hristos a venit si s-a jertfit, fiindca Dumnezeu atat de mult a iubit LUMEA.
Scriptura are o Lege noua pe care nicio religie (din cate cunosti tu) nu a avut-o pana atunci.
Sa ne iubim aproapele, precum ne iubim pe noi!
Cata incultura. faci ateii de ras.
Orice religie in ziua de astazi. Cand crestinismul si-a pus bazele, era singura.
Da, mai toate au aceeasi structura, dar ar trebui sa te uiti si la "umplutura", si anume la ce promoveaza, si prin ce incearca sa stopeze lucrurile rele.
Ai vazut tu vreun preot mustrand pe cineva, in afara ca face asta din propriul orgoliu? Si daca o fac, o face cu dispret, nu cu iubire, nu te ajuta sa revii pe "calea cea dreapta".
Lor nu le pasa ca in viata ai fost betiv, etc. Atata timp cat sunt platiti, orice preot care-ti va canta la inmormantare te trimite direct in Rai.
Si daca asta-i religie, daca asta e ceea ce a promovat Isus...
biserica inca sustine ca Isus s-a nascut pe data de 25 decembrie. Fals. A fost aleasa aceasta data pentru a inlocui o sarbatoare pagana. In timpul razboaielor, preotul catolic/ ortodox binecuvanta armata ca sa mearga sa ucida soldati inamici, tot catolici/ ortodocsi, care la randul lor au primit aceeasi binecuvantare. Si cica trebuie sa ne iubim dusmanii...
Exemple sunt multe, dar sper ca ai inteles ideea.