De cate ori se pune aceasta intrebare am sa raspund: Da, Dumnezeu exista!
Fiecarei persoane i se da sa faca ceva ce va arata cine este Dumnezeu.
Imi place intrebarea asta la nebunie! I love it!
Si stii de ce imi place? Pentru ca in substratul ei se afla intreaga esenta a crestinsimului: sa ceri sa ti se faca o caracterizare a lui Dumnezeu presupune ca El exista, ca este o persoana, si ca poate fi cunoscut. Ori, acesta e mesajul central al Bibliei - cunoasterea lui Dumnezeu. Nimic, conform ei, nu conteaza mai mult in lumea asta. Ei, dar cunoasterea presupune relatie, deci e vorba de o relatie aici, si sunt sigur ca cei mai multi oameni vad credinta lor ca pe o religie, insa crestinsmul e mai mult decit atit, e o relatie, in care Dumnezeu se implica in viata omului, si asa poate fi cunoscut, si omul se implica in relatie cu Dumnezeu.
Dar hai sa iti raspund la intrebare, sa incerc ca sa fac o caracterizare a Lui.
1) Biblia nu minte cind spune ca Dumnezeu e dragoste. De cind sunt cu El, doar de doua in 20 de ani m-am simtit singur. Unii vor ride cind voi spune ca m-am simtit iubit, apreciat, sustinut, protejat, insa toate aceste sentimente au aparut ca urmare a cunoasterii Sale: de exemplu, in 20 de ani de mers pe bicicleta, nu am avut nici un accident serios care sa atenteze la integritatea corpului meu, desi am avut multe patanii in acest sens. Vazind ca sunt protejat de o mina nevazuta (si nu numai in acest sens, ci in toata viata mea am putut vedea protectia Lui), desigur ca am ajus sa am acel sentiment de incredere, care ma face sa ma simt protejat. Au fost imprejurari cind Dumnezeu mi-a aratat ca ma iubeste, si de aceea ma simt iubit, asta pe linga faptul ca atunci cind ma intilnesc cu El, apare acest sentiment "din senin", pentru ca El e acolo, si uneori ma copleseste cu dragostea Sa, asa cum un prieten ii spune prietenei vorbe dragastoase si ea se simte iubita.
2) E extrem de corect! Adesea credeam ca greseste uneori cind era vorba de dreptatea Sa, insa, mai tirziu aveam sa descopar ca tot asa cum stiam de la El este cel mai bine, cel mai corect.
3) E sensibil. Extrem de sensibil. Cunoaste orice este in inima ta, poate vedea mai adinc acolo decit oricine. Adesea aveam o dorinta, care era in adincul inimii mele, uneori fara ca eu sa stiu, si El imi indeplinea acea dorinta, ca mai apoi eu sa recunosc ca eu chiar doream lucrul primit!
4) E saritor. Cind ai nevoie de ajutor, este acolo sa te ajute. Mai greu e cu descoperirea nevoii de ajutor la noi, caci adesea credem ca ne descurcam si singuri. Iar cind o dam in bara, tot El e cel ce ne ajuta sa reparam greselile.
5) E fenomenal! In momentele cind reusesti efectiv sa te intilnesti cu El, sa Il simti linga tine, ramii adesea mut de uimire intelegind cum este El, si chestia asta nu o poate inlocui nimeni si nimic din lume, e ceva mai extaziant decit drogul, sexul, sau orice alta experienta umana care poate sa dea extazul si fericirea.
Ca atit. Deocamdata. Daca mai vrei, putem continua. Mie imi face placere. Si as putea vorbi despre asta pina miine.
Da, stiu, dar mai stiu si oameni pusi in functii cheie ale unor institutii, care isi fac regulat controlul psihologic, si care totusi cred cu convingere in "Prietenul imaginar", pentru ca nu e doar un prieten imaginar, ci e mult mai mult. Dar chiar, tu consideri ca e imaginar, insa, daca e foarte real? Atunci nu cred ca e cazul de internare!
Oameni din funcții cheie? Vrei să zici Propagandiștii Șefi .
Și ce dacă prin absurd ar fi real? Îți garantez eu că am mai puține păcate decât mulți creștini nebuni. Aș bea o bere cu zeul ăsta al tău și l-aș întreba de ce a ales să chinuie și să omoare copii în Siria chiar în momentul acesta în care vorbim noi.
De ce un deștept propagandist ca tine mănâncă acum popcorn în fața calculatorului în timp ce ăia sunt mutlați.
Și dacă îmi spui că nu-i nicio problemă deoarece copii sunt omorîți și se duc în ceruri deja ești mai prost ca o cărămidă.
Ar trebui sa vezi istoria vietii lui Sundhar Sing, sa vezi cit de imaginar era pentru el Isus Hristos la un moment dat!
http://www.ccel.org/ccel/singh - in engleza, sau http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=5208&lang=RO in romana
Mersi dar vorbesc engleza aproape la fel de bine ca româna. Prietene, serios că nu vreau să te jignesc dar ești foarte prost. Îmi dai link despre acel om pe jegurile alea de site-uri propagandiste? Dă-mi și mie o sursă decentă.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sadhu_Sundar_Singh
La sfârșitul articolulul sunt scrise controverse: Among these problems are significant discrepancies in chronological details, varied accounts of his Christian conversion, and the dubious nature of accounts of his travels to Tibet and of the secret sannyasi mission.
Știi ce înseamnă discrepanțe signifiante? E un eufemism pentru "minciuni împuțite".
Cât de nesimțit să fii să îmi arăți articole propagandiste despre un băiat ce a trăit acum 100 ani în India și despre care au fost inventate fabule doar că era popular? Felicitări, ești un creștin adevărat.
"Prietene, serios că nu vreau să te jignesc dar ești foarte prost"
1) Pe un prieten nu il faci niciodata prost. Nu e logica chestia asta?
2) Cind faci un om prost, e logic sa spui ca nu vrei sa jignesti? Si mai ales la modul serios!
3) Sti ca un om inteligent nu ii vede pe cei prosti ca fiind prosti, ci doar prostul vede ca prosti pe toti cei din jurul sau?
Trage si tu concluzia, eu nu vreau sa o fac!
Eu ti-am prezentat doua puncte de vedere prin acele siteuri, unul e cel crestin, altul e cel al unora care practica Yoga, deci doua pareri diferite. Tu ai venit doar cu una singura. Ca sa cistigi, mai ai de adus cel putin una, ca sa nu zic doua. Mai mult, Wikipedia isi are slabiciunile ei, eu nu am incredere in ea, odata ce am observat neregularitati serioase la descrieri facute la subiecte despre care am habar, pe care le stiu foarte bine. Si e normal sa fie asa, odata ce poate fii accesat de oricine care poate sa adauge ce si cum vrea. Asta e o chestie faina, insa si da prilejul ca sa se pronunte cineva cu privire la unn subiect despre care doar crede ca stie, insa e prost informat. Asa ca, stai linistit, ca nici Wiki nu e o sursa 100% demna de incredere.
Dar, hai sa fim mai actuali. Daca iti aduc un om care a trait o experienta asemenatoare, om real din ziua de azi, om viu, ce vei mai zice? Ca a fost totul in mintea lui, nu? Ca a fost autosugestie? Insa cum vei explica schimbarea la toate nivelele din viata acelui om? O iluzie, o autosugestie nu are capacitatea de a-ti schimba viata.
Daca e sa nu crezi in Sundhar Sing, la fel te poti indoi de Cezar, de Mihai Viteazul, de altii oameni ce au trait in istorie. In Tepes, pe ce dpovada crezi? La fel, pentru ca au existat altii care au depus marturie despre el. Si daca eu aduc o marturie asemenatoare, exact la fel, dar despre un credincios, zici ca sunt prost? Insa nu stii un lucru: Sundhar Sing nu a fost popular. Ca orice om a lui Dumnezeu, a fost chiar extrem de nepopular, si de aceea a preferat sa mearga in Tibet. Mesajul lui, ca a oricarui om a lui Dumnezeu, a fost nepopular, pentru ca mereu te confrunta cu rautatea din inima ta care trebuie data la o parte, si oamenilor poti sa le spui orice, insa sa nu te legi de ce fac ei rau sau ce le place si nu e bine. Asa ca, stai linistit, nu au fost inventate fabule cu privire la el.
Iti dau doar doua exemple de oameni in functie cheie, care conduc pe altii, si care nu sunt chiar nimeni. Primul - dr. Alexandru Prundeanu, ortoped din Timisoara, din cite am auzit eu, unul din cei mai buni ortopezi din Romania, iar la doilea, Costel G, (i-am uitat numele de familie pentru ca nu l-am mai intilnit de citiva ani, si nu eram prea apropiati), fara semnatura caruia nu misca nici un tren de marfa pe teritoriul Regionalei CF Timisoara, asta insemnind 3 judete (Timis, Caras-Severin, Hunedoara).
Eu nu maninc pop-corn in fata calculatorului, nu imi place. Ca fac propaganda, da, poate ca asa e, dar ce e rau in a fce propaganda, sau in stil comercial spus "reclama", pentru un lucru bun?
Copiii sunt mutilati si omoriti pentru ca unul ca mine si unul ca tine sta in fata calculatorului si isi pierde timpul in loc sa se ocupe de nevoile celor din jurul sau. Adica intr-un cuvint spus, suntem egoisti. Nu Dumnezeu trebuie sa faca o minune pentru ca acei copii sa nu fie omoriti, ci noi ar fi trebuit sa facem, sau mai bine zis cei in masura sa opreasca raul de pe pamint. Poate ca poezioara ce ti- dau acum reuseste sa spuna mai bine ce vreau sa zic:
Pe strazi mergea ingandurat un om cu suflet mare
si pretutindeni intalnea copii sarmani
desculti, bolnavi, cersind bani si mancare.
El i-a vorbit lui Dumnezeu in acest fel rugandu-l:
-Nu vezi Doamne ca e plin pamantul
de suferinta si de chin, de boli si saracie
de copilasi fara parinti si far-o bucurie?
Nu sunt si ei oare ai Tai? Nu toti se-nchina Tie?
Te indura Doamme, eu te rog, fa sa le fie bine,
asculta rugaciunea mea, e lesne pentru Tine.
Atunci, din cer, cu glas abia soptit
spre omul care s-a rugat, Atotputernicu-a grait:
- Te-am auzit om bun si-am ascultat si ruga catre mine
Pentru acestea ce imi ceri
E u t e- a m f a c u t p e t i n e!
Asa ca hai sa nu mai dam vina pe Dumnezeu pentru ca exista raul in lume, crezind ca raul nu poate coexista impreuna cu El, ci sa acceptam ca neimplicarea noastra in lume aduce raul. Nu suntem creati pentru a functiona fiecare de unul singur, ci sa interactionam unii cu altii, si asta inseamna sa iti pese de cei din jur, sa vezi nevoile lor, sa ajuti acolo unde au nevoie. Daca nu o faci, lasi un loc gol unde raul poate sa apara - ramin niste nevoi neimplinite. Si asta doar la simpla neimplicare, la simpla nepasare. Cu cit mai grav e daca vrei sa distrugi din cauza invidiei, a miniei, a mindriei, a dorintei de a avea cit mai mult in detrimentul altora! Si daca prin simpla nepasare lasi un gol, iar prin rautatea de care dai dovada lasi un gol si mai mare, cite goluri ramin in lume pentru ca raul sa apara intr-o lume in care cei mai multi oameni sunt egoisti si se gindesc doar la ei? Mi se pare normal sa fie lumea in care traim, cu copii ce sunt omoriti, care mor de foame, oameni ce sufera, ce au nevoi, ce nu pot sa traiasca o viata normala. Nu Dumnezeu e de vina, ci noi! Dar hai sa iti explic mai simplu matematic vorbind. Daca omul sa zicem are (abstract vorbind) trei puncte, iar el a fost creat sa functioneze normal doar dind doua puncte din cele trei altora, nu ar trebui sa iasa o imbinare armonioasa intre oameni daca toti ar da cite doua puncte altora? Insa, in momentul in care cineva isi retine punctele, altcineva are de suferit, nu mai este complet pentru ca nu are toate punctele, si asa ar aparea dezordinea, raul. Iar daca majoritatea oamenilor nu dau cele doua puncte, sau dau doar cite unul, dezordinea e cu mult mai mare, raul e cit se poate de vizibil, ceea ce se si vede in lumea in care traim.
Nu vrem sa argumenta-m si nici sa face-m caracterizari.O sa vrem dupa ce inveti sa scrii.
Pai invata tu sa scrii ca ai scris "argumenta-m" si "face-m"? Asa ai invatat la scoala? Si nu te mai lega de intrebarile altora, daca nu iti convine nu comenta.
Era sa ma iau de tine, dar am vazut ca a editat intrebarea, poate n-ai vazut, dar omu' care a pus intrebarea a scris "argumenta-ti", si eu, ca orice roman, l-am ironizat.
Unde vezi tu ca am gresit? Astept sa ma corectezi!
Cine esti?
Numele meu este Aly.
„Ar trebui să îți trăiești viața și să încerci să faci lumea un loc mai bun, indiferent de prezența sau lipsa credinței în Dumnezeu. Dacă nu există Dumnezeu, nu ai pierdut nimic și vei fi reamintit cu drag de către cei rămași în urmă. Dacă există un Dumnezeu binevoitor, el te va judeca după faptele tale și nu doar după faptul că ai crezut sau nu în el."
O data de mult nu era nimic dintr-o data a aparut ceva atata de complex ca sfideaza complexitateaa din absolut nimic,care creaza universul din nou din nimic asta nu o sa cred in viata mea
cred in evolutie de la simplu spre complex, nici un om nu se naste batran, nici un animal nu se naste batran, viata e un proces, o evolutie
O data de mult era o molusca, nu se stie de unde a aparut, dar unii oameni cred: ca din aceasta molusca a inceput sa evolueze atat de complex pana a ajuns la cea ce suntem astazi "oameni". Si acum mai este vorba cum aceste foste moluste au inceput sa invete cea ce este bine si cea ce este rau.dar desigur cum putem stabili: cea ce este bine si cea ce este rau?
Eu marturisesc ca am credinta, o credinta pe care eu o consider logica, tu ai alta credinta. Parerea mea este ca suntem cam la fel.
Eu n-am credinta si lipsa credintei fata de zeii, n-am nevoie de a crede in ceva, in cea ce cred este sutinut cu dovezi
@player88
Oooo, dar vai, m-ai scos de la ignore, ca sa zici ceva inteligent si apoi sa apesi butonul, apasa-l, apasa-l, apasa-l. Plina lumea de specimene de nimic
Ramai in lumea ta, si vezi sa nu cumva sa te informezi cat la suta din creier folosim, "inteligento".
El este existenta, Stapanul Timpului, Imparatul Vesnic. BIne-zis si profetul Isaia:'' Nu-L stii? NU L-ai auzit? Dumnezeul Cel Vesnic, Dumnul, Creatorul extremitatilor Pamantului. El nu oboseste, nici nu poate fi golit de putere; intelepciunea Lui nu poate fi strapunsa.''
''Cuget deci exist''
''Simt deci exist''
Iubesc deci exist
Printul Iubirii este Iisus Hristos, deci Dumnezeu exista.
Iubesc si de-opotriva calea pe care Dansul mi-a ales-o. Am cautat mult prea multe informatii pentru a intelege caile Domnului, dar am ajuns la concluzia ca ele sunt de nepatruns. De-aceea trebuie sa urmam calea noastra.
Misiunea mea este sa cercetez, sa descopar noi lucruri cu ajutorul stiintei. Sa descopar multe lucruri in ceea ce priveste arta, stiinta si religia, cu ajutorul Domnului intrucat toate cunostintele despre Univers se afla-n Palma Lui.
GHideaza-te dupa principiile tale, foloseste argumentele scripuristice pentru a-ti intari credinta. Fereste-te de filozofi, eretici, necredinciosi pentru ca ei cauta sa te-ndeparteze de Biserica ( trupul lui Hristos) dar ei-si vor lua plata pentru necredinta lor. Scris este: '' cei drepti vor mosteni pamantul. Cei rai, necredinciosi, desfranati, lenesi, betivi, plata lor va fi iazul de foc si pucioasa''.
Să o luăm logic: la fel cum nu putem vedea undele radio, însă telefonul mobil demonstrează realitatea că aceste unde invizibile transmit vocea; din acest motiv, acceptăm că ele există. În mod asemănător, chiar dacă nu-l putem vedea pe Dumnezeu, putem examina dovezile care ne dau convingerea că EL există.
Unde putem găsi dovezi ale existenței lui Dumnezeu?
Este suficient să ne uităm în jurul nostru. (Evrei 3:4).
Când medităm la ordinea din univers, la originea vieții sau la creierul uman — cea mai complexă structură de pe pământ —, cu toţii ne gandim că trebuie să existe ceva sau cineva superior omului.
Însă natura nu ne poate învăţa totul despre Dumnezeu. Dovezile existenţei lui Dumnezeu pe care le observăm în creaţie pot fi comparate cu nişte paşi pe care îi auzim apropiindu-se în spatele unei uşi închise. Ştim că acolo este cineva, dar nu ştim cine. Ca să aflăm, trebuie să deschidem uşa. Pentru a-l identifica pe Creatorul tuturor lucrurilor, trebuie să facem ceva asemănător.
Biblia este o „uşă" spre cunoştinţa despre Dumnezeu. Dacă deschidem această uşă şi analizam unele dintre profeţiile ei detaliate şi modul în care s-au împlinit, vom găsi dovezi că Dumnezeu există.
Nu ma mir ca ai 15-16 ani, ai dat un raspuns total pe langa.
Nu că aș fi de acord sau nu, dar ce ai cu el? Dacă nu a copiat de undeva răspunsul, mie-mi place că e scris ordonat și argumentat. Suficient cât să îi respect opinia, dar nu și susțin.
N-am nimic cu el, daca a scris el, a scris ordonat, curat, dar daca citesti, n-are niciun sens ce-a scris.E pe langa raspunsul, cum am zis, n-are niciun argument, sau cel putin nu consider eu, dupa standardele mele, ca ceva de-acolo e un argument. Oricum, mai mult ca sigur a copiat de undeva.
Argumentul e pueril, dar măcar s-a gândit.
Și mie-mi pare cam de scriitor răspunsul.
I-am analizat profilul și nu cred că e copiat. Deși ambalajul e frumos, e cam nonsens argumentul folosit de el. Dar cum ziceam, măcar există.
Ce zici acolo rockere? Mi se pare destul de corect raspunsul.
Eu, impreuna cu celalalt coleg n-am inteles nimic, poate tu esti mai destept ca noi doi si ai inteles, spune-ne ce-ai inteles.
Nu-s mai destept ca voi doi, dar si-a sustinut argumentul ce-i drept.
Bineînțeles că răspunsul e copiat, http://wol.jw.org/es/wol/d/r34/lp-m/2012482
On topic, subiectul mă depășește.
Mersi ca mi-ai demonstrat ca nu m-am inselat.
Nu a gandit nimic, a copiat raspunsul. De asta nici nu mai indrazneste sa dea vreo replica, desi mai multi ii pomenesc numele la intrebarea asta.
http://wol.jw.org/es/wol/d/r34/lp-m/2012482
Păi tu acum pui la îndoială Biblia-considerând-o o simplă carte deci nu mai are nici un rost discuția!
Deşi totuşi nu ar fi rău să analizezi unele întâmplări din trecut care s-au desfăsurat exact aşa cum a fost profeţit în Biblie cu mult timp înainte de-a se întâmpla! SUCCES!
Am observat că dai unele răspunsuri doar ca să te afli în treaba!
Şi ai dreptate nu știu ce sunt undele radio am scris asa la mișto!
Îmi poți explica tu, te rog frumos, ca data viitoare să pot răspunde! Dacă tot le știi pe toate! Si nu văd rostul discuţiei din moment ce tu pui la îndoială Biblia! O zi bună!
Păi, dacă eu am dat un răspuns total pe lângă ai putea, te rog, să dai tu răspunsul cel corect!
Dar să nu te aud de nu știu ce cărți, sa fie pe baza Biblie!
Şi dacă nu crezi în ea atunci nu mai zi te rog nimic!
o zi buna!
Ce urât.
Eu nu știu ce rost mai are să răspunzi dacă nu e din capul tău și e copiat. Doar să impresionezi, dar o faci printr-o imagine falsă...
Şi apropo ai spus că nu am nici un argument l-a ceea ce am zis!
Bine, așa să fie!
Doar de curiozitate, după părerea ta: Cum crezi că au venit în existentă toate lucrurile?
Si stai liniştit/ă nu am copiat de nicăieri, nu dau copy/paste ca majoritatea.
Si ce argumente ai nevoie pentru a se ridica la standardele tale?=D
Si totuşi de curiozitate ai citit articolul? Dacă totuşi ai copiat link-ul!
Eu am argumete logice şi clare care vin în susţinerea afirmaţiei ca Dumenzeu exista si a creat tot pe când tu ce ai : nişte simple teorii.
Şi vrei un exemplu de profeţie.
De exemplu profeţia referitoare la cucerirea Babilonului, care este consemnată în Isaia capitolele 44 si 45: cine/când/cum avea să fie cucerit, până în cele mai mici detalii. S-a spus că peste 200 de ani Cirus avea sa cucerească Babilonul prin devierea Eufratului, şi v-a intra în oraș deoarece porțiile vor fii deschise.
Şi dacă cercetezi vei vedea că aşa s-a întâmplat!
Şi mă bucur că ai învăţaţ să spui te rog.
Bineinteles, asa am putut constata ca ai copiat raspunsul de acolo.
Şi ce părere ai?
Deodată ce profețiile sunt adevărate reiese că ceea ce este scris în Biblie este adevărat şi prin urmare tot Biblia arată că Dumnezeu a creat pământul şi are un scop cu privire la el!
Bine bine! eu ți-am dat argumente din Biblie că Dumnezeu există dar tu ce argumente îmi poți da cu privire la niște povesti inventate?
Știi, nu te supăra, dar tot Biblia arată,-"cartea" care nu dai nici doi bani pe ea-, că a existat o lume înainte de Potop care asemenea ție nu credeau, mai mult când l-i se spunea că Dumnezeu v-a distruge lumea prin Potop, ziceau de unde a mai scos Noe basmul acesta că doar Dumnezeu nu există şi îl făceau nebun. Ştii până când?
Până când s-a închis ușa corabie şi a început să plouă. Atunci toții credeau şi mai mult se rugau la Dumnezeu să îi ajute însă strigătul lor a fost în zadar deoarece ei avut șansa de-a intra în corabie dar a "măturat" pe jos cu ea.
Despre articol sau despre faptul ca ai copiat? Despre primul, nu are importanta ce parere am (am raspuns la aceasta intrebare, manat de corectitudine, nu de motivatii religioase, incercand sa repar falsa impresie ca raspunsul tau a fost scris de tine). Despre a doua, m-am pronuntat deja. Tu ce parere ai despre furtul intelectual si cum se impaca el cu porunca din Decalog "Sa nu furi"?
Andrei tu ce vrei de fapt să te contrazici cu mine.
Biblia este o modalitate prin care noi putem să-L cunoaştem pe Dumnezeu pentru că El a inspirat-o.
Dar există multe alte dovezi.
De exemplul cât de complexe sunt funcţiile organismului nostru sau cât de bine își fac ele "meseria".
Doar nu crezi că am apărut prin intermediul evoluţiei, nu?
Păi nu am putut să o iau cu dovezi biblice deoarece mulți nu cred în Dumnezeu(dar ce să mai zici de Biblie) deci nu avea rost şi am folosit un exemplu din viața de zi cu zi pentru a se înțelege ceea ce doream să spun.
Şi spre curiozitatea ta dacă te uiți bine la site-ul de unde am luat ideea vei observa că este site-ul oficial al Martorilor lui Iehova! Şi deci m-am folosit de hrana spirituală pe care mi-a dat-o Iehova prin intermediul "sclavului fidel şi prevăzător".(Matei 24:45)
Iartă-mă dacă te doare adevărul, știu că adevărul de cele mai multe ori doare!
O zi plăcută!
Fatuta, esti neobrazata. Ai copiat cu nesimtire, ai comis un plagiat, ai furat, si acum vii ca un fariseu si ne distragi atentia? Ce adevar sa ma doara? Am vorbit despre religie? am spus ceva despre Dumnezeu? Stii ce religie am? Despre ce vorbesti, te-ai lovit la cap? Ce ma doare esti ca esti o nesimtita care vorbeste despre cele sfinte. Felicitari tie si celorlalti, care propavaduiti adevaruri sfinte prin furt si nesimtire. O zi placuta!
Bine Andrei să fie cum zici tu!
Să spunem că ceea ce gândesc eu e absolut pe lângă, bine! şi tu gândești corect! ești perfect şi nu ştiu eu!?
DAR DACĂ TOT ȘTII AȘA DE BINE TOTUL Î-MI POȚI EXPLICA CUM AU APĂRUT ÎN EXISTENȚĂ TOATE LUCRURILE PRECUM ŞI NOI OAMENI?
Şi te rog chiar frumos să-mi dai unele exemple de funcții ale organismului care nu își fac treaba... însă te rog să nu-mi dai exemple de funcții care pe ele "apasă" anumite boli că nu are rost.
Când m-am referit la faptul cât de complex este organismul nostru vroiam să arat că cineva la proiectat să fie aşa! Cine altcineva? Decât Dumnezeu!
Acum e rândul meu să te rog să-mi răspunzi...
*** rs pag. 48-pag. 49 Biblia ***
Conţine afirmaţii ştiinţifice exacte despre lucruri pe care cercetătorii le-au descoperit doar relativ recent
Originea universului: Gen. 1:1: „La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul". În 1978, astronomul Robert Jastrow a scris: „Vedem acum că astronomia ne conduce spre adoptarea punctului de vedere biblic despre originea lumii. Amănuntele diferă, dar descrierea făcută atât de astronomie, cât şi de relatarea biblică din Geneza este în esenţă aceeaşi: lanţul evenimentelor care au dus la apariţia omului a început pe neaşteptate şi brusc, la un moment precis, într-o străfulgerare de lumină şi de energie". — God and the Astronomers (New York, 1978), p. 14.
Forma Pământului: Is. 40:22: „El este Cel care locuieşte deasupra cercului pământului". În vechime se credea, în general, că pământul este plat. Doar după mai bine de 200 de ani de la scrierea acestui text biblic, o şcoală filozofică grecească a ajuns la concluzia că pământul este, probabil, sferic şi, după alţi 300 de ani, un astronom grec a calculat cu aproximaţie raza pământului. Dar nici atunci ideea că pământul este sferic nu era general recunoscută. Abia în secolul al XX-lea a fost posibil ca oamenii să călătorească cu avionul, iar mai târziu în spaţiul cosmic şi chiar pe Lună, şi să vadă astfel clar ‘cercul’ orizontului pământului.
Viaţa animală: Lev. 11:6: „Iepurele-de-câmp... este rumegător". Multă vreme această afirmaţie a fost contestată, dar, în cele din urmă, în secolul al XVIII-lea, englezul William Cowper a ajuns la concluzia că aşa stau lucrurile. Modul neobişnuit în care rumegă iepurele a fost descris în 1940 în Proceedings of the Zoological Society of London, vol. CX, seria A, p. 159–163.
Armonia sa internă este semnificativă
Lucrul acesta este important, îndeosebi dacă ne gândim că la scrierea cărţilor Bibliei au luat parte aproximativ 40 de bărbaţi foarte diferiţi, printre care regi, profeţi, un păstor, un încasator de impozite, un medic. Ei au scris în decursul unei perioade de 1.610 ani, ceea ce exclude orice posibilitate de a se fi înţeles între ei cu privire la ce vor scrie. Cu toate acestea, scrierile lor concordă chiar şi în cele mai mici amănunte. Pentru a înţelege cât de armonios sunt legate între ele diferitele părţi ale Bibliei, trebuie s-o citim şi s-o studiem personal.
Andrei din moment ce eu îmi bazez argumentele pe Biblie şi tu pe studii științifice nu văd rostul acestei discuții.
Doar ne contrazicem.
Şi exact cum ai spus! eu consider Biblia Cuvântul lui Dumnezeu nu o consider o carte de metodologie.
Dar vezi că te bazezi prea mult pe ele ţinând cont că sunt ale unor oameni imperfecţii.
O zi plăcută!
Avem motive întemeiate să credem în Dumnezeu?
Ps. 19:1: „Cerurile anunţă gloria lui Dumnezeu, întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor sale".
Ps. 104:24: „Cât de multe sunt lucrările tale, o, Iehova! Pe toate le-ai făcut cu înţelepciune. Pământul este plin de operele tale".
Rom. 1:20: „Calităţile sale nevăzute... se văd clar de la crearea lumii, deoarece sunt percepute prin lucrurile făcute, aşa că ei sunt fără scuză".
O revistă ştiinţifică a spus: „Printre profani persistă ideea că savanţii au demonstrat falsitatea religiei. Se crede adesea că savanţii sunt necredincioşi, că Darwin l-a înmormântat pe Dumnezeu şi că, de atunci, o serie de descoperiri ştiinţifice şi tehnologice au înlăturat orice posibilă înviere a sa. Aceasta este o idee total greşită". — New Scientist, 26 mai 1977, p. 478.
Un membru al Academiei Franceze de Ştiinţe a spus: „Ordinea naturală nu a fost inventată de mintea umană, nici instituită de anumite puteri perceptive... Existenţa ordinii presupune existenţa unei inteligenţe organizatorice. Această inteligenţă nu poate fi decât a lui Dumnezeu". — Dieu existe? Oui, de Christian Chabanis, care îl citează pe Pierre-Paul Grassé (Paris, 1979), p. 94.
Oamenii de ştiinţă au identificat peste 100 de elemente chimice. Structura lor atomică dezvăluie că între ele există relaţii matematice complexe. Tabelul periodic al elementelor constituie dovada evidentă a existenţei unui proiect. Un astfel de proiect uluitor nu poate fi un simplu accident, un produs al întâmplării.
Ilustrare: Când privim un aparat de fotografiat, un radio sau un computer, recunoaştem imediat că este opera unui proiectant inteligent. Ar fi raţional atunci să afirmăm că lucruri mult mai complexe, cum ar fi ochiul, urechea şi creierul uman, nu au avut un Proiectant inteligent?
Mulţumesc că te preocupi de binele meu şi al aproapelui
Dar nu crezi ca ţi-ai luat un rol care nu-ţi aparţine : acela de judecator (Romani 14.10, 12:"Dar tu, de ce îl judeci pe fratele tău? Sau de ce îl dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi vom sta înaintea scaunului de judecată al lui Dumnezeu Astfel, fiecare dintre noi îi va da socoteală despre sine lui Dumnezeu.")
Mai farisica mosului, nu te-am judecat, le-am atras atentia celorlalti ca ai copiat. Ce vroiai, sa iti ascund mizeria ca in lada pisicii, ti se parea mai moral? Societatea oricum judeca si condamna de una singura. Pana la judecata divina, infractorii trebuie totusi semnalati si pedespsiti. Eu unul nu imi asum niciun rol. Nu e vorba despre mine aici, ci despre tine si ce ai facut tu. Avem un prim ministru care a facut acelasi lucru, si acum recurge la tertipuri pentru a distrage atentia de la plagiat. Vad ca si tu recurgi la retorica si demagogie, poate mai bine te lasi de Martorii lui Iehova si te apuci de SNSPA.
Mi-ai dat o idee la ce as putea face pe viitor(snspa).
Dacă te uiți bine la site este la îndemâna oricui şi poate oricine cerceta acest site.
Şi pentru ce mai făcut "farisica mosului" că pentru mine Dumnezeu este o persoană reală în viața mea. Fariseii erau cei care nu credeau în Dumnezeu.
O ZI PLĂCUTĂ!
FARISÉU, farisei, s. m. 1. Membru al unei grupări politico-religioase la vechii evrei, care reprezenta interesele populației orășenești înstărite și care se caracteriza prin formalism exagerat în respectarea ritualului religios. 2. Fig. Om ipocrit, fățarnic, prefăcut. – Din sl. fariseĩ.
Sursa: DEX '98 (1998) |
Numai bine!
Dar tu de ce ai copiat din dicționar ce înseamnă cuvântul fariseu?
ŞI CINE VORBEA CĂ EU "COPIEZ"?
Vezi că te încadrezi tu în SNSPA că doar politicieni văd greşelile celorlalți.
Draga mea, uita-te sub raspunsul meu. Scrie sursa, Dexul nostru de toate zilele. Asta e diferenta dintre CITAT si COPIAT: sursa, care la mine exista, si la tine nu.
Bine Dan!
Îmi pare sincer foarte rău că nu am scris sursa de unde am luat răspunsul-sper că te-a încălzit cu ceva!
Știi vorba că trebuie să te gândești de 10 ori apoi să spui ce ai de zis!
Aşa şi eu, trebuia să mă gândesc de 20 de ori înainte de a da răspunsul că unele persoane dat fiind că nu le place mesajul, se leagă de altceva.
Şi apropo la definiția de la fariseu eu nu simt că mă găsesc în ea.
Sunt eu imperfectă dar nici tu nu ești perfect!
Numai bine!
Nu aveam nimic cu mesajul, sunt crestin. Dar imi place corectitutudinea, un obicei crestinesc, de altfel.
Bine că îți place să fii corect!
Şi am să rezolv problema dacă tot a ajuns un subiect de discuţie.
Să nu se înțeleagă greșit!
De menţionat aceasta este sursa ideilor de mai sus: http://wol.jw.org/es/wol/d/r34/lp-m/2012482
In opinia mea nu.
Povara de a dovedi revine celui ce ridica o ipoteza. Eu nu formulez nici o ipoteza in acest moment, doar neg o alta, deci nu am nici nevoia, nici pozitia de a argumenta ceva, doar pe aceea de a considera, daca este cazul, argumente coerente (ce nu exista, observ) si sa le consider sau desconsider.
Nici un om nu poate sa raspunda la o asemenea intrebare! Probabil ca exista ceva care tine totul in echilibru, pana la urma ceva a existat inainte de Big Bang, care a declansat tot... religia ofera o imagine plina de fantezie in timp ce stinta poate raspunde la unele intrebari, dar la majortatea nu poate inca. Suntem incapabili sa intelegem lucruri atat de complexe, poate intr-o zi o sa putem sa raspundem la intrebarea asta.
Ce să-i faci, cei ce cred sînt etichetați neinstruiți, înguști la minte, certați cu știința, și doar ateii au dovezi științifice la toate! Totuși nici unul nu s-a repezit să răspundă la întrebarea "de ce creierul uman are o capacitate ce depășește cu mult măsura în care îl folosim". Probanil e scris prea mărunt
Si intrebarea mea a fost scrisa marunt: "Daca oamenii au fost creati de o fiinta perfecta si in univers totul functioneaza cu precizia unui ceasornic, totul e atat de complex si perfect, de ce creierul nu poate sau nu stie face fata informatiilor pe care le primeste, de aici atatea tulburari psihice, depresii, traume (psihice) etc, vieti nevinovate distruse?"
Hai sa iti raspund: pentru ca nu stie sa gestioneze informatiile, fiind produsul evolutiei a crescut singur, neindrumat de nimeni.
Ia sa aud si explicatia ta, banuiesc ca e una din astea: pacatul stramosesc, cunoasterea e limitata de dumnezeu.
Nici odată nu am afirmat că Dumnezeu limitează cunoașterea. În rest - da, sînt rezultatul imperfecțiunii ca urmare a păcatukui lui Adam. Spune-mi și tu te rog, dacă omul a evaluat și s-a dezvoltat (fizic, intelectual) puțin cîte puțin, de ce creierul uman are o capacitate ce depășește cu mult, foarte mult măsura în care îl folosim? Conform teoriei evoluției ar trebui ca noi să-l folosim 100%, deoarece numai așa sar dezvolta, ar evolua!
Evolutia inseamna doar adaptare, nu imbunatatire, adaptare, atat. Creierul s-a adaptat singur, cum a stiut, noi inca nu stim sa-l folosim. De exemplu, la inceput ochiul distingea doar lumina de intuneric (am mai zis asta, dar multi n-o stiu, asa ca o mai zic), acum vede tot, si ce tu nu observi, si scrie in subconstient ce a vazut, partea asta n-o putem accesa, inca, nici nu stiu daca ar fi bine sa putem
De ce are girafa gîtul lung? Cum spun evoluționiștii, deoarece se întindea tot timpul după frunze și astfel gîtul i-a crescut pentru a avea acces la hrană. Creierul uman s-a dezvoltat în urna folosirii intense (Dacă folosim termeni simpli). Întrebarea era : de ce creierul are un potențial de "100 giga octeți" dacă noi folosim doar 1 GO? E ca -și cum cirafei i-a crescut un gît de 15 metri cu toate că îi trebuesc doar 3 metri. (Apropo, nu s-a găsit nici o fpsilă de girafă cu gîtul în jumătate față de cel actual.
P.S. Evoluționiștii au păreri diferite despre multe detalii legate de teoria evoluției.
Creierul nostru e 3 metri pentru 3 metri, adica atat cat ne trebuie. E un mit ca folosim doar 10%, folosim 100%, dar nu tot timpul, de aceea spunem ca nu folosim, asta pentru ca nu stim cum, si nici creierul nu stie sa gestioneze informatiile. Girafa daca are gatul de 15 m nu poate sa manance de pe sol sau de la o inaltime mai mica? Ti-am zis, creierul strange tot ce vede, sunt informatii pe care nu le constientizezi, dar pe care le-a scris in subconstient, acele informatii exista, sunt sustinute, o sa iti apara in vis, sau daca ai halucinatii. Daca nu e asta raspunsul corect, nu inseamna ca al tau e, pacatul stramosesc.
Creierul e ca un pc, ai hard disk-ul plin, dar ai deschise doar 2-3 programe si zici ca e stricat pc-ul pentru ca nu stii tu sa-l folosesti cum trebuie, sau pentru ca nu te lasa el sa-l folosesti la capacitatea maxima, de la prea multe aplicatii il poti arde.
Probabil, asta pentru ca oamenii de stiinta admit ca se poate sa se insele, stiinta e perfectibila, asa ca o idee noua, cu dovezi, bineinteles, e bine venita, pe cand in tabara cealalta totul e "perfect", "cine esti tu sa pui la indoiala cuvintele domnului?"
Mș bucur că aduci argumente. Voi proceda la fel (desigur, nu pentru a te convinge să crezi, ci pentru a motiva alegerea pe care am făcut-o) Dacă fac exercișii fizice, masa musculară va crește și în timp voi putea ridica fie 100 kg, fie 5 kg după necesitate. Dacă nu fac exerciții - nu voi putea ridica nici odată 100 kg, doar 5 kg, și nu e logic să presupunem că mușchii oricum au crescut doar că eu nu știu cum să-i folosesc.Probabil nici o programă pe care o folosești nu ar putea fi instalată pe primele calculatoare apărute, și nu din cauza că nu știam să ne folosim de ele ci pentru că aveau capacități limitate. Au crescut necesitățile - au "evoluat "și ele fiind în prezent mai performante. În cazul creierului - are performanțe ce depășesc necesitățile noastre. Nu că o parte din el nu este folosit, nu. Folosim toate. Dar poate acumula, de exemplu, cu mult mai multă informație decît putem învăța noi într-o viață. De ce oare? "Ramzess al 22" (ramusic) a scris că crede în evoluție, că totul a evoluat de la simplu la compus. Și nu crede în zei care fac totul din nimic. Îl lăsăm pe Dumnezeu la o parte, și totuși apare întrebarea : cum au apărut toate, DIN CE? Și acel "ce" iarăși - din ce? Deci totul se rezumă la CEVA etern, sau CINEVA etern. Observînd ordinea din univers eu am decis să cred a doua variantă. Dar recunosc și dreptul tău de a alege ce variantă preferi.
Dar ai muchi de care nu esti constient. Pentru a zambi ai nevoie de niste muschi sa se puna in miscare, pentru a te ridica din pat, la fel, pentru a merge, la fel. Acei muschi nu-i constientizezi, dar ei exista si ii folosesti. Tu iti lucrezi muschii de care esti constient, e acelasi lucru cu invatatul, adica informatii pe care le poti accesa curand, exista altele pe care nu le poti accesa cand vrei.
Cat ma tot repet. Creierul inregistreaza tot ce vede ochiul, tot ce aude urechea, s.a.m.d., tot, tocmai pentru ca nu are un arhitect, de aici atatea afectiuni psihice, nu de la bancul cu pacatul stramosesc, cum vrea religia sa credem. Si daca spun afectiuni psihice nu te gandi la boli, ca imediat iti rasare in cap ideea "pacat --> boala", poate sa fie o iubire neimplinita, distanta, ai ajuns tarziu si x era deja intr-o relatie, poate nu poti sa treci peste ce simti din cauza creierului, pentru ca nu stie ce sa faca, nu are un proiectant, a crescut singur, ca un copac pe care nu il ingrijesti.
Nu le stiu pe toate, dar din ce stiu, dumnezeul biblic nu poate exista, si asta conteaza, pentru ca el ameninta cu pedepse si chin vesnic daca nu-i pupi talpa. Asa se formeaza atomii http://www.youtube.com/watch?v=pcQIyRpxils&feature=youtu.be&t=17m9s de aici e plin internetul cu articole despre cum a aparut viata. Parca vad ca o sa-l faci responsabil de Big-Bang :)), de la zeul unor primitivi, care a creat o planeta in 6 zile (aia cu ere e minciuna, ca sa fie credibil basmul in prezent), a ajuns creatorul universului: http://i.imgur.com/YtFrr.jpg Sunt mai multe versuri (universuri), maine poimaine aflu ca pe alea tot el le-a creat, pentru oamenii de pe Pamant, din dragoste.
Și de ce a făcut bă deșteptule zeul tău girafa? Modela animale ca pe lut, s-a plictisit și a zis să facă o zebră mai la mișto?
Și vezi că oamenii de știință au demonstrat mai mult de 90% din ce au declarat despre lume și Univers. Tu crezi că e ușor să explici 14 miliarde de ani de întâmplări?
Tu ești un prostănac care are un singur răspuns: A fost un Dumnezeul. În timp ce ăia sunt de zeci de ori mai deștepți decât tine și ne-au făcut viața de astăzi mult mai bună.
Nu e ușor însă poate peste 70 ani o să răspundă la 100% din întrebările despre Univers. În timp ce tu o să fii un prostănac cu un singur răspuns.
Pentru ca le putem observa actiunea si pentru ca le putem demonstra bazandu-ne principii stiintifice, nu bazaconii.
. În 2008, Alexandre Meinesz, profesor în biologie. Referindu-se la cercetările din ultimii 50 de ani, el a afirmat că „nicio dovadă empirică nu susţine ipotezele apariţiei spontane a vieţii pe Pământ dintr-o simplă supă moleculară şi nicio descoperire ştiinţifică nu ne conduce în această direcţie".
Într-un articol publicat în The Wall Street Journal şi redactat de Phillip Johnson, profesor de drept la Universitatea din California, se face observaţia că dovezile evoluţiei lipsesc, dar că partizanii acesteia continuă să-i ridiculizeze pe cei ce o pun la îndoială. În articol se spune: „Teoria evoluţiei are mari probleme în privinţa dovezilor; însă susţinătorii ei nu sunt de acord cu organizarea unei dezbateri cinstite, dezbatere care le-ar putea submina imaginea în lume".
Ești tu mai deștept decît acețti profesori? Și cine ești tu și ce drept ai să insulți pe cineva pe care ni-ci nu-l cunoști? Am argumentat de ce cred în creație, ești liber să aduci și tu argumente, dovezi, dar fără a insulta!
Deşi neoateii „mărşăluiesc" în numele ştiinţei, adevărul e că nici ateismul, nici teismul nu sunt fundamentate totalmente pe ştiinţă. Ambele concepţii presupun credinţă: ateismul, în întâmplarea oarbă, iar teismul, într-o Cauză Primă inteligentă. John Lennox, profesor de matematică la Universitatea Oxford (Anglia), scria că neoateii promovează ideea potrivit căreia „orice credinţă religioasă este o credinţă oarbă". El a adăugat: „Trebuie să le dovedim cu orice preţ că se înşală". Se naşte, aşadar, întrebarea: Care credinţă se va dovedi adevărată? Cea a ateului sau cea a omului religios? Să ne gândim, de pildă, la originea vieţii.
Evoluţioniştii recunosc fără rezerve că originea vieţii rămâne o enigmă — cu toate că există multe teorii contradictorii referitoare la acest subiect. Richard Dawkins, un campion al neoateismului, a afirmat că, de vreme ce în Univers există atât de multe planete, viaţa trebuia să apară pe una dintre ele. Mulţi savanţi de prestigiu nu sunt însă atât de categorici. Profesorul John Barrow, de la Universitatea Cambridge (Anglia), spune că credinţa în „evoluţia vieţii şi a minţii, cu toate stadiile ei", se loveşte „de obstacole de netrecut. Sunt atâtea motive pentru care viaţa nu ar putea evolua într-un mediu complex, dar ostil, încât ar fi curată obrăznicie să presupui că orice ar fi posibil dacă ar exista suficient carbon şi suficient timp".
Să nu uităm nici că viaţa nu este un simplu amestec de elemente chimice. Ea are la bază informaţii foarte complexe, stocate în ADN. Prin urmare, când vorbim despre originea vieţii, vorbim implicit despre originea informaţiei biologice. Ar putea oare întâmplarea să dea naştere la informaţii complexe, precum un program de calculator, o formulă de algebră, o enciclopedie sau o reţetă de prăjitură? Bineînţeles că nu! Şi totuşi, în ce priveşte complexitatea şi eficienţa, acestea nici nu se compară cu informaţiile stocate în codul genetic al organismelor vii.
Normal ca exista, oriunde te uiti este Dumnezeu, natura, vietati si unica dovada ca tu existi si ca esti creat dupa chipul sau.
Dacă ai chiulit la orele de biologie normal că vezi Dumnezei peste tot.
Da exista Dumnezeu pentru ca daca te uiti noaptea pe cer vezi un nor mai ciudat si acela se spune ca e Dumnezeu
" Da exista Dumnezeu pentru ca daca te uiti noaptea pe cer vezi un nor mai ciudat si acela se spune ca e Dumnezeu "
Tu chiar CREZI asta?
Da exita Dumnezeu. de unde crezi ca toate lucrurile bune si rele exista si de unde crezi ca a aparut natura si restul lumii!
Dumnezeu exista cu NOI toti si la bine si la greu, el este cel care ne vegheaza pe noi toti si ne aduce bucurii prin preajma rugaciunilor.
Exista!
Nu mai bine citești și tu o carte decât să împrăști minciuni pe aici?
Aici e Dumnezeu, după Carl Gustav Jung:
http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Jung%20-%20Ganduri%20tarzii.htm
Eu cred ca exista...altfel cine ar fi creat universul? poate ca si natura singura dar nu se putea sa fim atat perfecti fara o putere anume
Dar și pe Dumnezeu cine l-a creat fetițo? Că el e infinit de perfect.
GeorgeCrow întreabă:
MadaTeIntreaba întreabă:
VLadAlexandru05 întreabă: