„Ar trebui să îți trăiești viața și să încerci să faci lumea un loc mai bun, indiferent de prezența sau lipsa credinței în Dumnezeu. Dacă nu există Dumnezeu, nu ai pierdut nimic și vei fi reamintit cu drag de către cei rămași în urmă. Dacă există un Dumnezeu binevoitor, el te va judeca după faptele tale și nu doar după faptul că ai crezut sau nu în el."
De cate ori se pune aceasta intrebare am sa raspund: Da, Dumnezeu exista!
Fiecarei persoane i se da sa faca ceva ce va arata cine este Dumnezeu.
Normal ca exista, oriunde te uiti este Dumnezeu, natura, vietati si unica dovada ca tu existi si ca esti creat dupa chipul sau.
Să o luăm logic: la fel cum nu putem vedea undele radio, însă telefonul mobil demonstrează realitatea că aceste unde invizibile transmit vocea; din acest motiv, acceptăm că ele există. În mod asemănător, chiar dacă nu-l putem vedea pe Dumnezeu, putem examina dovezile care ne dau convingerea că EL există.
Unde putem găsi dovezi ale existenței lui Dumnezeu?
Este suficient să ne uităm în jurul nostru. (Evrei 3:4).
Când medităm la ordinea din univers, la originea vieții sau la creierul uman — cea mai complexă structură de pe pământ —, cu toţii ne gandim că trebuie să existe ceva sau cineva superior omului.
Însă natura nu ne poate învăţa totul despre Dumnezeu. Dovezile existenţei lui Dumnezeu pe care le observăm în creaţie pot fi comparate cu nişte paşi pe care îi auzim apropiindu-se în spatele unei uşi închise. Ştim că acolo este cineva, dar nu ştim cine. Ca să aflăm, trebuie să deschidem uşa. Pentru a-l identifica pe Creatorul tuturor lucrurilor, trebuie să facem ceva asemănător.
Biblia este o „uşă" spre cunoştinţa despre Dumnezeu. Dacă deschidem această uşă şi analizam unele dintre profeţiile ei detaliate şi modul în care s-au împlinit, vom găsi dovezi că Dumnezeu există.
Nu vrem sa argumenta-m si nici sa face-m caracterizari.O sa vrem dupa ce inveti sa scrii.
Nu ma mir ca ai 15-16 ani, ai dat un raspuns total pe langa.
Nu că aș fi de acord sau nu, dar ce ai cu el? Dacă nu a copiat de undeva răspunsul, mie-mi place că e scris ordonat și argumentat. Suficient cât să îi respect opinia, dar nu și susțin.
N-am nimic cu el, daca a scris el, a scris ordonat, curat, dar daca citesti, n-are niciun sens ce-a scris.E pe langa raspunsul, cum am zis, n-are niciun argument, sau cel putin nu consider eu, dupa standardele mele, ca ceva de-acolo e un argument. Oricum, mai mult ca sigur a copiat de undeva.
Argumentul e pueril, dar măcar s-a gândit.
Și mie-mi pare cam de scriitor răspunsul.
I-am analizat profilul și nu cred că e copiat. Deși ambalajul e frumos, e cam nonsens argumentul folosit de el. Dar cum ziceam, măcar există.
El este existenta, Stapanul Timpului, Imparatul Vesnic. BIne-zis si profetul Isaia:'' Nu-L stii? NU L-ai auzit? Dumnezeul Cel Vesnic, Dumnul, Creatorul extremitatilor Pamantului. El nu oboseste, nici nu poate fi golit de putere; intelepciunea Lui nu poate fi strapunsa.''
''Cuget deci exist''
''Simt deci exist''
Iubesc deci exist
Printul Iubirii este Iisus Hristos, deci Dumnezeu exista.
Iubesc si de-opotriva calea pe care Dansul mi-a ales-o. Am cautat mult prea multe informatii pentru a intelege caile Domnului, dar am ajuns la concluzia ca ele sunt de nepatruns. De-aceea trebuie sa urmam calea noastra.
Misiunea mea este sa cercetez, sa descopar noi lucruri cu ajutorul stiintei. Sa descopar multe lucruri in ceea ce priveste arta, stiinta si religia, cu ajutorul Domnului intrucat toate cunostintele despre Univers se afla-n Palma Lui.
GHideaza-te dupa principiile tale, foloseste argumentele scripuristice pentru a-ti intari credinta. Fereste-te de filozofi, eretici, necredinciosi pentru ca ei cauta sa te-ndeparteze de Biserica ( trupul lui Hristos) dar ei-si vor lua plata pentru necredinta lor. Scris este: '' cei drepti vor mosteni pamantul. Cei rai, necredinciosi, desfranati, lenesi, betivi, plata lor va fi iazul de foc si pucioasa''.
Ce zici acolo rockere? Mi se pare destul de corect raspunsul.
Eu, impreuna cu celalalt coleg n-am inteles nimic, poate tu esti mai destept ca noi doi si ai inteles, spune-ne ce-ai inteles.
Nu-s mai destept ca voi doi, dar si-a sustinut argumentul ce-i drept.
Nici un om nu poate sa raspunda la o asemenea intrebare! Probabil ca exista ceva care tine totul in echilibru, pana la urma ceva a existat inainte de Big Bang, care a declansat tot... religia ofera o imagine plina de fantezie in timp ce stinta poate raspunde la unele intrebari, dar la majortatea nu poate inca. Suntem incapabili sa intelegem lucruri atat de complexe, poate intr-o zi o sa putem sa raspundem la intrebarea asta.
Bineînțeles că răspunsul e copiat, http://wol.jw.org/es/wol/d/r34/lp-m/2012482
On topic, subiectul mă depășește.
Ce să-i faci, cei ce cred sînt etichetați neinstruiți, înguști la minte, certați cu știința, și doar ateii au dovezi științifice la toate! Totuși nici unul nu s-a repezit să răspundă la întrebarea "de ce creierul uman are o capacitate ce depășește cu mult măsura în care îl folosim". Probanil e scris prea mărunt
O data de mult nu era nimic dintr-o data a aparut ceva atata de complex ca sfideaza complexitateaa din absolut nimic,care creaza universul din nou din nimic asta nu o sa cred in viata mea
cred in evolutie de la simplu spre complex, nici un om nu se naste batran, nici un animal nu se naste batran, viata e un proces, o evolutie
Nu a gandit nimic, a copiat raspunsul. De asta nici nu mai indrazneste sa dea vreo replica, desi mai multi ii pomenesc numele la intrebarea asta.
http://wol.jw.org/es/wol/d/r34/lp-m/2012482
GeorgeCrow întreabă:
MadaTeIntreaba întreabă:
VLadAlexandru05 întreabă: