Danut voi teisti afirmati ca exista dumnezeu,noi persoanele atee suntem sceptici si spunem ca nu credem ca exista dumnezeu,daca ar exista o dovada ca exista vreun zeu,indiferent care zeitate pozitia de ateu ar fi anulata pentru acel zeu,nu exista ca daca alah ar veni am fi la fel atei pentru alah nu ar avea sens,logica,si daca ar veni brahma,iahve,zeus,afrodita,indiferent de zeii sau daca ar veni toti zeii,ca na dumnezeu judeca in mijlocul lor,logic ca am am crede in ei/el,pozitia de ateu este una provizorie nu definitiva,realitatea din prezent reflecta ateismul, nu exista dovezi pentru nimic din ceea ce afirma teismul, credinta insati nu se vrea a fi stiinta sau dovedita, omule si tu ignorant fata de mii de zeii, mii de religii, si tu esti ateu pentru orice zeu in care nu crezi, acelasi argumente le folositi cu toti indiferent de zeu
Am urmărit toată dezbaterea creație vs evolutie.
Calapodul creației e după potențialul de variație din fiecare gen care au unele asemănări fiind vorba de același creator.
Continuitatea civilizațiilor după potop s-a făcut prin repopularea acelor locuri si inoculări demonice de continuitate a acelor culturi.
In arca au fost genuri reprezentative mici ținute in hibernare. După potop a fost catalizat procesul de variație in cadrul aceluiași gen prin diferite soiuri. Sunt câteva genuri de gândaci. Noe a luat si seminte de plante pe arca si nici un peste. Pestii au supravietuit in apa sarata diluata. Variația intre generații este unidirecționala adică ultimul e posibil sa nu conceapă cu un om de acum 2000 ani. Doua crengi nu se unesc. Dar daca chiar ar dori Dumnezeu ar putea face sa se unească cu succes spre procreere făcând parte din același gen.
Dumnezeu întreține fuziunea din stele.
Dumnezeu creează si acum pe baza acelorași genuri făcute in cele șase etape de creație. Adam a ales sa vadă si răul si in consecință Dumnezeu ii arata si cum pot arata animale schimonosite si copii cu malformație permitandu-i lui Satan si demonilor sa strice sa deformeze creația.
Creaționismul ar fi invalidat daca bacteriilor le-ar creste ochi si picioare.
Viața biologica nu a apărut din viruși. Nu e nici o dovada ca virușii din corp dispar ca sa rămână bacteriile. E ca si cum ai spune ca apare fetusul si apoi mama. Fetusul fiind virusul si mama bacteria care participa la multiplicarea fetușilor.
Cică "nu exista dovezi geologice ale potopului". Acum nu se formează fosile. Fosilele s-au format in timpul potopului. Cum a urcat gheata din calota glaciara fata de nivelul oceanului planetar la polul Sud in Antarctica altfel decât in urma unui potop si prin înghețare brusca in urma dispariției efectului de sera pronunțat ce exista înainte de potop in condițiile in care nu ninge pe platoul din Antarctica decât foarte puțin sau deloc?
Tot ce se vede e întreținut de Dumnezeu. Dumnezeu nu e un Dumnezeu al golurilor in cunoaștere. Știința explica despre care A B C D E efecte este vorba in timp ce credinta prezinta cauza prima adică Dumnezeu care si întreține tot ce exista.
Așa ca poți sa te calmezi daca vrei si ești sincer
Nu putem știi cu exactitate, dar eu prefer să-i urmez sfatul lui Pascal. Dacă nu există Dumnezeu și eu cred în ceva inexistent, atunci nu am pierdut nimic, însă dacă există și eu nu-l laud, atunci am piersut totul.
Și mă mai gândesc la urmăoarea întrebare: CINE A FĂCUT TOT ACEST PĂMÂNT?
Universul, o fi el in continua extindere dar este marginit. Nu este infinit. Sansa de a castiga la loto e de 1 din 14 mil. Sansa ca sa mai gasesti viata in univers e de 1 dintr-un nr ce are 123 de zerouri! Trebuie specificat ca nr atomilor din univers nu depaseste 80 de zerouri!
Ce concluzie se poate trage oare de aici?
| milan9 continui cu acelasi minciuni, celula de azi care a evoluat timp de 3, 8 miliarde de ani este mult mai complexa ca acea celua de acum 3, 8 miliarde de ani, evolutia nu se ocupa cu abiogeneza si cu evolutia vieti, scrii acolo ca e putin probabil dar un creator sa apara din nimic si sa creeze totul din nimic cat e probabil, asta nu spui, fi sincer de la bun inceput
Despre complexitate recomand https://vimeo.com/280749175,repet daca exista un dumnezeu nu ne vrea prosti, sunt convins ca un creator vrea sa ne folosim cele 100 de miliarde de neuroni, sa fim curiosi nu dogmatici, limitati, ignoranti
Bossa100000 întreabă: