Cele asiatice, scandinave, nordice, Rusia, cele din vestul Europei, cele din America de Nord si America de Sud.
Da, China, Suedia, Norvegia. Ar mai fi Cehia, Slovacia. Franta e oficial stat laic adica fara o religie nationala. La fel e si Romania numai ca nu este oficial. La fel e Germania, SUA. Laicismul adica ateismul ia amploare inainte de Armaghedon. Laicismul este o forma mai mascata a ateismului.
NU exista in lume o tara 100% ateista. Probabil unii au inteles ca te-ai referit la lipsa crestinismului, Nu exista in lume tara fara crestini, poate doar acele pseudotari cu un locuitor care a cumparat o insula si s-a declarat STAT de sine statator Nimeni nu ii ia in serios).
China este pe locul I. În Suedia există doar 10-12% oameni religioși, restul atei. Din acei 10-12%, cei care resprectă Biblia sunt doar 20 %, deci cel mult 4% din populația Suediei.
Nu exista asa ceva, China la care se refera toti, este o tara credincioasa
uite, wikipwdia :"Aproximativ 224 de milioane de chinezi și-au declarat apartenența la această religie, însemnând 19% - 20% din populația totală a acestei țări. Astfel, China este țara cu cel mai mare număr de credincioși budiști din întreaga lume. "
Mai sunt consemnate, Islamismul din care si astia cateva sute de milioane, Taoismul, la fel ca la noi ortodoxismul, religie nationala, Catolicismul, Crestinismul (altul decat catolicii). Evident ca aceasta tara nu are nimic cu ateismul.
Budismul este mai mult filozofie decat o religie, budismul nu este credinta in zeii https://www.tpu.ro/......-nu-ar-fi/
E cam sipmlu(uşurel) pe wiki?
Conform numărului de adepți, influență larg răspândită și socio-culturală, budismul aparține religiilor lumii. Deși este religia orientală, devine din ce în ce mai populară și mai influentă în Occident. Prin învățătura sa este unică, deși are multe în comun cu hinduism, deoarece conține karma (cauze și consecințe de etică), mai (lumea aceasta este doar o iluzie) și samsara (ciclul de reîncarnare). Budiștii cred că viața este scopul final al iluminării.
Fondatorul budismului, Sidarta Gautama, sa născut în familia regală indiană în jurul anului 600 î.Hr. El a trăit în abundență aproape fără contact cu lumea exterioară, pentru că părinții săi doreau să fie eliberați de influențele religioase și de protecția împotriva durerii și suferinței. Cu toate acestea, Sidarta nu a rămas mult timp în adăpost. Când a ieșit din gură pentru a-și vizita subiecții, a văzut din carul unui bătrân, un bolnav, care cădea în dezintegrare și ascetic. Scuturat în aceste scene, dar uimit de uimirea calmului, el a decis că el însuși ar ezita. El a lăsat viața abundentă și sa dedicat încercării de iluminare prin apostolat, prin tehnicile de auto-pacing și meditație. Cu timpul, el a devenit conducătorul călugărului cu care a fost desenat. Ascetismul lui Sidart a culminat într-un eveniment care și-a schimbat viața. Anume, atunci când o fată rurală a fost înfometată și slăbită de el, i-a dat munca unui elicopter pe care îl acceptase. Sidarta a găsit mai târziu copacul de smochine (numit copacul) și a așezat sub el să mediteze până când ajunge la iluminare sau moare. În ciuda agoniei și ispitei, după 49 de zile a devenit iluminat, făcându-l cunoscut ca "înfuriat" sau pe Buddha*
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
recedaniel3 întreabă: