Da, exista mai multi sfiinti care ocrotesc orfanii:
Sfantul Crucea Rosie
Sfiinti oameni care au bunatatea de a lua un biet copil de la centrele de plasament
Sfiinti angajati ale centrelor de plasamente care au grija ca copii sa primeasca o educatie cat de cat buna, dar de multe ori Luci is baga nasu si angajatii devin demoni, dar multi dintre ei sunt Sfiinti.
Cam astia ar fi, sper ca te-am ajutat.
Da,si el a fost orfan, nu mai stiu exact cum se numeste, cred ca Victor Newman, magnatul din Tanar si Nelinistit
Da! Si anume Sfantul deutsche Staat. adica Sfantul Stat German. Acest sfant ocroteste si mai ales ingrijeste, ofera masa buna si adapost confortabil pentru toti orfanii din Germania. Problema ar fi ca acest Sfant ocrotitor nu are legatura cu religia ci cu societatea dezvoltata la care se ajunge atunci cand tinerii inteleg sa se lapede de religie si credinta a proasta in rugaciuni si se hotaresc sa imbratiseze invatura. Eu daca as fi orfan as invata pe rupte Limba germana si o meserie ca de ex cea de zidar, si fac pariu ca daca le stii bine pe astea doua Sfanta Germanie te va putea ocroti si pe tine, ba chiar si mantui de necazuri si nevoi!
Teoretic: da.
Practic: El s-a scapat de treaba asta inca de cand exista pomi fructiferi, legume si cereale care se reproduc exponential, si animalele logaritmic ( baza e, ii mai zice si log natural). Tot ce trebuie sa faci este sa pui o sămânță in pamant si te saturi de mere, pere, piersici... timp de 30 de ani ca energie de la soare ii destula. Lenea inteligentilor ca si tine, este mare. In afara de a responsabiliza pe altii te pricepi si la ce altceva?
" Lenea inteligentilor ca si tine, este mare." interesant. sa ma faci asa avand in vedere ca muncesc de la 14 ani, foarte interesant.
"In afara de a responsabiliza pe altii te pricepi si la ce altceva?" pai stai asa. eu sunt responsabil pentru mine, ok pana aici. dar cand bagi din burta "dzeu ajuta pe toata lumea" si toate nenorocirile se intampla, la ce se mai zice asa ceva?
"la ce se mai zice asa ceva? " Păi, minciuna nu-i o vorba? sau minciuna nu poate fi scrisa?
Asadar tu muncesti de la 14 ani? Si? Eu trebuie sa te cred? Ti se pare ca ai dat de creduli la care sa le spui, neantrebat, orice povesti vrei tu?
Eu faceam referire la faptul ca tu, dupa felul in care vorbesti, esti unul dintre cei multi care nu s-ar obosii o jumate de ora ca sa planteze un pom, cu toate ca ar putea profita gratuit de roade; multi ani la rand si fara sa mai munceasca deloc.
Ce preferi:
-sa rupi pruna si sa o mananci?
sau
- sa te lauzi si sa te bati cu pumnii in piept ca esti un muncitor si responsabil (flămând)?
Poate tu muncesti de la 13 ani si ai uitat? Sau poate de la 12? sau 11?
Eu zic ca muncitorii au si altceva de facut in afara de a critica si responsabiliza pe altii, de exemplu: ei pot sa-si astepte rasplata.
Stii ce CRED eu?
Eu CRED ca noi stim definitii diferite la ceea ce inseamna "a muncii".
"Eu trebuie sa te cred?" e problema ta daca ma crezi sau nu. sa stii ca nu esti primul sau ultimul care nu ma crede, dar sa stii, nu castig mai mult sau mai putin daca o faci deci imi este indiferent. voiam sa spun ca nu sunt un ratat care sta pe fb toata ziua, si la 20 de ani inca le mananca banii la parinti.
"Poate tu muncesti de la 13 ani si ai uitat? Sau poate de la 12? sau 11? " stiu sigur cand, pentru ca atunci a murit "tatal" meu si eram nevoit sa incep munca.
"Eu CRED ca noi stim definitii diferite la ceea ce inseamna "a muncii"." am observat.
E amuzant si patetic cum incerci tu sa ma faci sa ma simt prost doar pentru ca nu cred in ce crezi tu, dar daca era altul care statea in biserica de dimineata pana seara si la fiecare 3 cuvinte zicea "mare e dzeu" cred ca il pupai in dos. parca mai conta daca era un dobitoc sau nu.
hai ca dam in altele. , acum cateva luni mai era cineva ca tine gen " sa ii multumesti lui dzeu pentru ce ai ". pai de ce? cu ce m-a ajutat dzeu? Eu am muncit pentru mine, in loc sa ma joc sau sa ma duc sa ma distrez a trebuit sa sacrific timp si ani ca sa am ce manca si un acoperis deasupra capului. Daca e cineva cui trebuie sa ii multumesc sunt eu singur ca am avut tarie sa raman cu capul sus si sa merg mai departe. toate aceste randui ma refer, ca nu inteleg mentalitatea oamenilor care sar cu gura ca tine, pentru niste banalitati. nu-ti convine, treci mai departe.
"e problema ta daca ma crezi sau nu" Oare? Pe semne ca te prefaci ca ai si turcit. Deci voi incerca sa fiu si mai direct: NU ESTE TREABA MEA CE FACI TU, NICI NU A FOST SI NICI NU VA FI! NICIODATA NU ITI VOI TINE SAU CERE SOCOTEALA! Capisci? (nu ridic tonul ci doar subliniez esentialul, si deci, faptul de a incepe o discutie "povestind despre tine, neantrebat" este un lucru destul de "amețit" deoarece tot tu ai avea impresia ca lumea te crede ce spui, si de fapt adevarul este ca eu te cred un mare mincinos. Si la fel ca toti mincinosii, nici tu nu incetezi sa continui sa te lauzi!
"nu castig mai mult sau mai putin daca o faci deci imi este indiferent" Oare? Daca ti-era atunci nu te mai laudai si nici nu transformai decesul ""tatalui tau "", un eveniment trist, intr-un argument laudaros de convingere. Ca sa fiu direct iarasi: Nu ma afecteaza absolut cu nimic o perioada calendaristica, nici nu ma avantajeaza; sigur trompetatul tau era inutil. Asa ca nu te bucura, ca indiferent cine ti-ar murii si indiferent cate deficiente sau lipsuri ai avea, si cine stie cate alte idei impresionale mai poti debita (false sau reale), tot nu ma vei putea face sa scap din vedere minciunile tale: la ce iti foloseste sa spui ca nu stai pe FB daca stai pe TPU? nu tot internet îi? Dar stai linistit ca nu iti mai pun intrebari deoarece tu si asa nu raspunzi deoarece asa iti vei dovedi mârsăvia.
Si apropo, nu ii cazul sa spui ca eu "pup si-ncur ajez" pe altii, cata vreme tu "uiti" sa raspunzi la intrebarile ce ti le-am pus. Oricum, daca nu te-ai prins inca, intrebarile alea ti le-am pus ca sa vezi ca lumea isi poate da seama ce persoana esti. Dar tu de nervi ai continuat sa insisti in minciuni... nereusind nimic altceva decat sa iti faci si mai mult rau.
Bineanteles ca nu imi convine cand imi atribui mie niste texte false ca: "dar cand bagi din burta "dzeu ajuta pe toata lumea", sau fapte false cum ca as lauda pe "altul care STATEA in biserica". Evident ca ai contraargumente la aceste texte si subiectul il poti continua la nesfarsit atribuindu-mi mie texte si fapte la nesfarsit... este o tehnica specific mincinosilor prin care ei incearca sa isi camufleze minciunile deja lansate.
Nu mor caii cand vor cainii. Logic ca voi "trece mai departe" ca si asa esti stresat la maxim din lipsa de argumente (si responsabilitate), dar mai intai iti desfac in bucatele inca o minciuna si mecanismele subrede pe care te bazezi: aici pe net oamenii nu s-ar cu gura ci cu logica. (Cei corecti pot raspunde la ceea ce sunt intrebati deoarece nu se contrazic.) Tu raspunzi, dar faptul ca nu raspunzi la intrebarile mele arata ca noi nu mai avem niciun subiect de dialog, si asta lumea poate vedea. Pe mincinos nu-l intereseaza ce vede si CREDE lumea deoarece el STIE ca minteste. Insa pentru ca un mincinos sa ajunga sa isi dezvaluie propriile minciuni are nevoie mai intai sa isi dea seama ce pierde si cat. Adica, tot tu ai de pierdut deoarece vei accepta, fara sa vrei, de sute de ori mai multe minciuni decat esti tu capabil sa spui, bucuros ca ale tale le CREZI camuflate.
Am citit primul paragraf, la ce sa imi pierd timpul sa citesc tot. tu incepi si tot tu zici " pai da ce imi zici mie ce si cum", bine ca nu am pretentii la toti nebunii
"Am citit primul paragraf, la ce sa imi pierd timpul sa citesc tot"
Cine te crede? Pe cine poti convinge ca tie iti place sa dai un raspuns in lipsa de cunostinte, si de cauza. Sau ca visul tau este sa fi ridicol vorbind pe langa subiect?
Tu nu esti parsiv sau naiv, ci esti parsiv si naiv in acelasi timp.
Scuze ca nu te cred dar nu pot sa cred! Si sa fiu nebun si tot nu te pot crede deoarece n-am ce! Ce intreb eu si ce raspunzi tu?
... intrebarea pentru boboci este?
-6 cai!
-?
-6 cai frumosi!
PS: Tu stii care-i ăla semnu intrebarii?
Daca "da", atunci cauta-ti discipoli in alta parte.
Esti fara sperante, dar voiam sa te intreb ceva, si nu mai mult. daca esti inteligent pe cat te crezi iti dai seama sigur. ai vazut vreodata o comedie despre saraci? chiar daca imi raspunzi nu mai postez, ca tot degeaba o fac.
Da, am vazut si mai scurte si mai lungi:
https://www.youtube.com/watch?v=q2tqKCoS2-w
si cu toate astea intrebarea se pune invers:
-Ce are el si nu ai tu?
(se numeste " atnereoc ", si cititeste invers daca nu iti dai seama)
Sunt mii de sfinti! Mii de ei!
Cum vrei sa ti-i spun pe toti? Cel mai cunoscut sfant care ocroteste orfanii este Sfantul Anton.
1-Foarte, maica Tereza.
2-Teoretic e corect. Daca verifici dictionarul vei intelege ca poti "proteja" si "sprijini" pe cineva in mai multe moduri.
Lasa religia si dati cu dexul in castana pana nu are cineva grija de tine. Trebuie sa ai o rigla in cap si mult tupeu sa gandesti ca astfel. Auzi la asta, un cuvant are doar un inteles, mai ales atunci cand e intr o propozitie simpla. Cat tupeu si ce zeu trebuie sa te crezi sa ii corectezi pe altii pentru fapte asa pacatoase?!
Macar nu sunt prost si nu fac morala nimanui ca sa arat ca un idiot fara argumente.
Crezi ca nu am argumente, in primul rand tu spui ca raspunsul tau are mai multe intelesuri.Nu vad cum ar putea sa aiba mai multe înțelesuri."Da, satana."Cine e idiot acum?
Sfantul Nicolae e renumit pentru asta, el aducea bani saracilor/orfanilor noaptea, de unde urmarea cu Mos Nicolae.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: