Daca Dumnezeu i-ar pedepsi pe oameni pentru fiecare greseala a lor, oamenii nu ar mai exista. Tot raul din lume este o consecinta a pacatului, omul a fost creat perfect, vesnic, fericit cu toate calitatile posibile insa s-a lasat amagit de satan si de atunci pacatul a intrat in el, nu a mai fost perfect, a fost despartit de Dumnezeu. Consecinta pacatului a fost enorma, pamantul sufera o degradare continua de aceea au loc tot felul de dezastre naturale, nu numai omul a suferit o despartire de Dumnezeu ci intreaga natura, totul a devenit imperfect, din perfect. Cu o natura pacatoasa omul nu putea trai in gradina Eden un loc perfect si nici nu mai putea sta in prezenta lui Dumnezeu, care era sfant si perfect. Dumnezeu le-a spus oamenilor ce nu trebuie sa faca, un singur lucru, insa ei nu au putut respecta porunca lui Dumnezeu deci a trebuit sa suporte consecintele. Acum Dumnezeu nu mai avea nici o obligatie fata de om, El i-a dat ceea ce multi isi doresc acum-perfectiunea, i-a spus si ce nu trebuie sa faca, deci El i-a oferit totul, nu era obligat cu nimic fata de om avand in vedere ca ii daduse totul, insa in bunatatea Lui cea nespus de mare tot s-a ingrijit de ei si pentru a-i aduce inapoi la perfectiune a gasit o cale pentru oameni, ea a venit voluntar, din parte Domnului Isus care a vrut de buna voie sa vina pe pamant pentru a ne deschide noua o usa catre Rai, pentru a ne bucur iar de a fi in prezenta lui Dumnezeu, de a fi perfecti. Dumnezeu s-a ingrijit intotdeauna de noi si se va ingriji mereu, insa trebuie sa suferim si consecintele pacatului, pentru ca ele au venit tot din cauza noastra. O caracterisitca fundamentala a lui Dumnezeu este dreptatea, El nu poate fi nedrept. Oamenii isi doresc asa de mult ca pe pamant sa fie dreptate, dar cand vine vorba ca Dumnezeu sa fie drept, atunci nu mai vor dreptate pentru ca stiu cat de vinovati sunt. Dumnezeu este nespus de bun cu noi. El a inchis de nenumarate ori ochii atunci cand noi am gresit, si a trecut cu vederea multe lucruri pentru care meritam sa fim pedepsiti. Dumnezeu este bun si ingaduitor, El ne iubeste mai mult decat orice om.
Inainte de caderea in pacat nu a exista moarte nici suferinta, nici durere sau altceva din ceea ce ne provoaca astazi asa de multe probleme.Alegand liber, omul a mers pe caile lui proprii, care l-au indepartat de Dumnezeu.
Numai Hitler si voi credinciosii amenintati ca turbatii lumea. Pai nu spuneti voi ca Dumnezeu ne iubeste ca suntem copii lui bla bla bla, iar acum ne ucide ca nu suntem cuminti. Bai, hai la pascut capre cu voi si nu mai speriati copiii ca face noaptea pipi pe ei.Atentie! sa nu uitati sa o luati si pe Ema sa va cante niste psalmi sa nu va pierdeti sensul vietii.
Cum s-a indepartat omul de Dzeu cand numarul crestinilor e in continua crestere?
Nu din cauza lui Dumnezeu se intampla toate astea si aceasta pentru ca omul a abuzat de pamant si l-a expoatat in mod necugetat.Eclesiastul8:9,Iacov1:13
De ar fi isus aici sti ce ar spune nu?
cine esti tu sa vorbesti despre ei si tu esti pacatoasa, sa arunce primul piatra care e de fara pacate
Cu putine cunostinte despre economie ai sti de ce e foamete, chiar razboaie, sete sau boli. E floare la ureche, dar cum e suficient sa crezi ca e de la dumnezeu, nu mai e nevoie sa te gandesti la economie, de aceea tarile in care majoritatea oamenilor sunt crestini/musulmani o duc asa rau.
Ar trebui sa va multumim voua si dumnezeilor vostri pentru traiul bun
)))...
Cu morile de vant luptam noi ne
Cand o sa vezi un om inviat, sa ma anunti.
Asa scrie in Biblie, nici daca ar invia o ruda de-a ta si ti-ar spune ca a stat in iad si ce chinuri a indurat or sa creda ca s-a tampit cei care vor auzi, doar 2-3 vor crede poate
Pentru ca raiul si iadul sunt creatii ale subconstientului + ca nimeni nu invie, moartea clinica nu e moarte.
Am avut dreptate deci nici de ar invia cineva din neamul tau, din mormant nu ai crede, pentru ca intotdeauna te bazezi pe necredinta
Credinta inseamna lipsa cunoasterii, dar cand cunosti ceva, n-ai cum sa crezi altceva. Ma rog, nu e treaba mea ce crezi, e criza economica, ai copii, nu e bine sa te pui rau cu doamne doamne :-s, scade confortul psihic, de fapt dispare.
Chiar le stii pe toate? nu-i asa
Nu, dar am habar de lume, ce e, cum functioneaza, imi ajunge.
Pai si atunci la ce-i mai incurci si pe oamenii acestia, dai mai mult raspunsuri demoralizatoare
Pentru ca din cauza unora ca oamenii acestia, oamenii ca mine sunt agresati, hartuiti, din cauza credintei voastre fara strop ce cunostinta acuzati oamenii de catastrofele naturale. Daca iti expui ceva de care nu esti sigur si care e posibil sa vatameze pe cineva, pregateste-te ca acel ceva sa fie doborat, poate nu pe moment, dar in timp iti garantez ca da.
Ma gandeam ca oamenii isi apara mai mult credintele decat cunostintele, pentru ca credinta inseamna presupunere, nesiguranta, si daca multi nu cred acelasi lucru e posibil ca ei sa piarda credinta, ceea ce nu e bine pentru confortul psihic. Daca vrei sa nu fii nevoit sa aperi ce crezi, tine pentru tine, asta in general.
Ma simt mai confortabil psihic la biserica decat la un psiholog cu probleme mai mari decat ale mele
Fata asta a lipsit din corp pentu un timp:http://www.youtube.com/watch?v=AYpBikf7r-c
Iar crezi porcariile de pe youtube
Nu cred, eu cred ca ti e frica sa megi sa vezi un psiholog.
Trec anual la control pe la psiholog, nu ca pacient, eu am 3 copii si sunt echilibrat, merg regulat la biserica - o data pe saptamana- etc..., dar tu ai scapat de undeva de stii ca mi-e frica?
Nu, dar sa zici ca crezi in prieteni imaginari e ok, la o varsta cand ar trebui sa fii matur si mai ales cand vezi cat rau face religia in jurul lumii mi se pare stupid.
Nu te obliga nimeni sa crezi in ceva
Vine urgia lui Dumnezeu, ca omul să-și amintească de El și să-I ceară ajutorul---Deci ce spui tu este aceasta entitate iubitoare si pasnica "ingaduie" aceste nenorociri umane sau naturale sa se intample unde multi au de suferit, DOAR ca noi astia sa ne inchinam lui, sa-l idolatrizam, si sa ii cere ajutorul impotriva nenorocirilor ingaduite tot de El? Buna asta.
El, văzând până unde va ajunge răutatea oamenilor și că nu se vor schimba, pentru asta îngăduie să se întâmple o nerorocire, ca ei să se cumințească.-- Cum ramane cu liberul arbitru. Pe baza a ceea ce alegem acum vom plati in viata de apoi deci pentru ce "ingaduie'' toate acestea?
Pentru ca e Tatal nostru si ne pedepseste, asa cum fac parintii pentru ca isi iubesc copii.
Moartea nu este pedeapsa.
Pai God a mai inecat odata omenirea tot la fel ca nu era cuminte, asa ar trebui sa faca si parinti tai cand gresesti?
I in turn will laugh at your disaster; I will mock when calamity overtakes you--
Proverbs 1:26
Si ce? nu are dreptul? cine esti tu sa ii spui ce sa faca? daca omul alege calea pierzaniei, ce seamana va si secera!
Cine nu te lasa sa pieri? Succesuri
Iadul si Raiul nu sunt locuri "fizice", ci concepute de mintea noastra, nimic rau nu ni se intampla daca noi nu vrem, nimic bun nu ni se intampla daca noi nu vrem si viceversa.Cititi
-- Acasa cu Dumnezeu (Neale Donald Walsch) - Fragment --
Stiu ca aceasta este intrebarea tuturor timpurilor:Ce se petrece dupa moartea noastra? Dar a trebuit sa intreb direct si sper ca imi vei da un raspuns direct.
O voi face. Sigur ca iti voi spune.Dar nu va fi un raspuns scurt.Nu va fi:"pai,vei merge ori in rai,ori in iad, depinde ce fel de viata ai dus".
Nu-ti pot da un raspuns de o singura fraza la o asemenea intrebare.
Nu, va trebui sa lasi asta in seama Bisericii.
Fara comentarii.
Deci ...raspunsul tau?
Da-mi voie sa incep spunand ca exista un lucru care va fi la fel pentru toti,iar acela este faptul ca moartea va fi traita in ceeea ce ati numi stadii,sau faze-iar primul stadiu este acelasi pentru toata lumea.
In stadiul unu,in momentul mortii voastre veti trai ca experienta, instantaneu, faptul ca viata continua.Aceasta se va intampla la fel pentru toti. Poate fi o perioada scurta de dezorientare,pana ajungeti sa realizati ca nu mai sunteti in corpul vostru, ci ca acum sunteti separati de el.
Curand veti ajunge sa intelegeti ca desi ati "murit", viata voastra nu s-a incheiat.In acest moment, veti intelege si veti trai plenar ca experienta-poate pentru prima data -ca nu sunteti corpul vostru; ca un corp este ceva ce puteti avea, dar nu ceva ce sunteti.Imediat veti trece in stadiul 2 al mortii voastre.Iar aici se diferentiaza caile individuale.
In ce fel?
Daca sistemul de credinte pe care l-ai imbratisat inainte de a muri include certitudinea ca viata continua, odata ce pricepi ca ai murit vei sti imediat ce se petrece si vei intelege.Al doilea stadiu va fi, atunci, a trai ca experienta ceea ce crezi tu ca se petrece dupa moarte.Aceasta traire va fi instanaee.
Daca,de exemplu,crezi in reincarnare,poti trai experienta momentelor din vieti anterioare,din care nu ai amintiri constiente.
Daca tu crezi ca vei fi invaluit in imbratisarea unui Dumnezeu care iubeste neconditionat,aceea va fi experienta ta.
Daca tu crezi intr-o zi a judecatii,sau in vremea Bilantului,urmata de paradis sau condamnare pentru eternitate...
Da, spune-mi, ce se petrece atunci?
Exact ce te astepti.De indata ce treci prin stadiul unu al mortii si realizezi ca nu mai traiesti intr-un corp,vei trece in stadiu doi si vei trai experienta de a fi judecat,exact asa cum ti-ai imaginat ca va fi-iar judecata se va dovedi ca este exact asa cum ti=ai imginat ca ar fi.
Daca ai murit crezand ca meriti raiul,il vei trai imediat ca experienta, iar daca ai crezut ca meriti iadul, vei trai imediat ca experienta.Raiul va fi exact cum ti-ai imaginat ca ar fi-la fel si iadul.Daca nu ai nici o idee despre caracteristicile lor,le vei inventa pe loc.Apoi aceste locuri vor fi create in acel mod pentru tine, instantaneu. Poti ramane in aceste experiente, cat timp doresti.
Pai atunci pot sa ma trezesc in iad!
Sa fim clari. Iadul nu exista.Pur si simplu nu exista asemenea loc.De aceea nu ai cum sa te duci acolo.
Ei bine... poti sa creeezi un ''Iad" personal pentru tine insuti,daca alegi asta, sau daca tu crezi ca asta meriti? Da, poti.Deci poti sa te trimiti pe tine insuti in "iad",iar acel "iad" se va dovedia fi exact asa cum iti imaginezi sau cum simti nevoia sa fie-dar,nu vei sta acolo nici un moment mai mult decat alegi tu sa ramai.
E cineva care ar alege sa stea acolo vreun pic?
N-o sa-ti vina sa crezi! Multi oameni traiesc intr-un sistem de credinte,care spune ca ei sunt pacatosi si trebuie sa fie pedepsiti pentru greselile lor,--si astfel vor ramane,de fapt in iluzia lor de "iad",crezand ca asta este ceeea ce merita,asta este ceea ce primesc, ca asta este ceea ce ei trebuie sa faca.
Nu va conta oricum, pentru ca ei nu vor suferi deloc.Se vor observa doar pe ei insisi de la distanta si vor vedea ce se petrece---ca si cum ar primi un film de instruire.
Daca nu este suferinta atunci ce se petrece?
Suferinta---dar nu vor suferi deloc.
Poftim?
Ce se petrece este ca ei par sa sufere, dar acea parte din ei care priveste nu va simti nimic.Nici macar tristete.Pur si simplu ei vor observa.
Dar cei care si-au creat singuri un "paradis"? Vor intra ei vreodata in stadiul trei?
Pana la urma da.Toti isi vor reaminti ca ei si-au creat experienta" raiului "lor, pentru a-si reaminti--apoi vor intelege acelasi lucru pe care l-au inteles la sfarsitul vietii lor pamantesti.
Ce anume?
Ca nu mai este nimic de facut.
Si prin urmare vor merge mai departe.
Vor merge mai departe.In stadiul trei al mortii.Dar inca nu vreau sa descriu acest stadiu.Mai intai sa vedem alte cateva posibilitati de ''stadiu doi" pentru tine.
A, bine.ca de exemplu?
Poti fi unul dintre cei care mor nefiind siguri daca viata continua,in vreun fel,dupa moarte.
A,da, inteleg.Ei bine si ce se petrece atunci?
Vei fi derutat si nesigur de ceea ce se petrece,iar aceatsa te va face sa abordezi, tot ceea ce se intampla, intr-un mod cu totul diferit.Vei realiza ca tu nu esti corpul tau,ca esti "mort" (asta li se intampla tuturor in stadiul unu) dar odata ce nu esti sigur ce urmeaza---sau daca urmeaza ceva--- e posibil sa petreci mult timp incercand sa-ti dai seama cum sa "mergi mai departe".
Voi avea vreun ajutor?
Tot ajutorul pe care il poti accepta.
In momentele de dupa moarte,toti va veti afla in prezenta celor mai iubitori ingeri si ghizi,si a spiritelor blande-- inclusiv a spiritului sau a esentei tuturor celor care au fost importanti pentru voi in viata.
Mama mea,tata,fratele meu va fi acolo?
Cei pe care i-ai iubit cel mai mult vor fi cel mai aproape de tine.Te vor inconjura.
Minunat.
Prezenta celor dragi tie si a ingerilor iti va fi de un enorm ajutor, ca sa te "orientezi " si sa intelegi exact ce se petrece cu tine si care sunt "optiunile tale".
Auzisem ca ne reintalnim cu cei dragi dupa moarte si ca ei ne ajuta sa "trecem dincolo" si sunt extrem de fericit sa aflu ca este adevarat!
Poti deveni constient de prezenta unora din cei dragi, chiar si inainte de moarte.
Inainte de a muri?
Da.Multi oameni inainte de a parasi corpul fizic,ii anunta pe cei care se afla cu ei in camera ca ii vad pe cei dragi de dincolo,sau ca aceia au venit dupa ei.Cei prezenti in camera incearca deseori sa-i convinga pe muribunzi ca vad lucruri care nu exista-- dar ei VAD lucruri,lucruri foarte reale, pe care insa altii nu le pot vedea, din cauza perspectivei lor limitate.Perspectiva ta se largeste imediat dupa "moarte" -si deseori chiar in momentele de dinainte de a muri.
Asta-i fascinant! Acum aproape ca faci ca moartea sa para fascinanta!
Ea ESTE fascinanta, de fapt moartea poate fi unul din cele mai fascinante momente din viata ta.Totul depinde de ceea ce crezi.Ca si in viata,in moarte vei trai ca experienta ceea ce crezi.
De exemplu,daca nu vei trai ca experienta, prezenta acelor spirite in momentul mortii, va fi din cauza ca nu te astepti ca ele sa vina si pentru ca posibilitatea prezentei lor se afla in afara sistemului tau de credinte.Totusi,daca macar speri ca acele prezente iubitoare vor fi acolo, le vei percepe imediat.
Inteleg.Deci este chiar important sa-ti fie totul clar in ce priveste modul tau de a vedea moartea.
In viata, este importantsa-ti fie totul clar cand e vorba de absolut orice.Nu doar moarte iti este influentata de ceea ce crezi, ci si de intrega viata.
"Nu că Dumnezeu ar vrea să-l educe în felul acesta pe om, dar astea sunt consecințele îndepărtării omului de Dumnezeu. ""
Pai daca nu vrea sa ne educe asa, de ce face tot ceea ce ai enumerat tu?
Norvegienii o duc bine, suedezii o duc bine, danezii o duc bine, japonezii o duc foarte bine. Ce au ei in comun? O populatie de peste 50% ateista. Se pare ca indepartarea de divinitate le prieste. Intre timp tari religioase o duc prost din punct de vedere economic si al educatiei.
Tu nu ai cum sa intelegi ce inseamna libertate in adevaratul sens al cuvantului, din moment ce esti dependent de propria inschisoare...
Este penibil sa cersesti sau sa ceri ajutor...
Nu exista Dz! Maturiza ti va oameni buni si nu mai credeti in prieteni imaginari asumati va conditia, fiti rationali si responsabili!
Cine nu munceste nu mananca scrie si in biblie, nu lenesilor.
anonim_4396 întreabă:
sooome întreabă:
dany248y întreabă:
godless1859 întreabă: