Un zeu bun te va judeca dupa fapte nu credinte sau devotament. Daca va face asta nici macar nu merita venerat.
Dupa logica ta, da asa e. poti crede in cati zei vrei tu, cine te opreste? si ce sa pierzi? gol ai intrat in lume, gol vei iesi din ea.deci? ce-ai avut? si ce-ai pierdut? crede si sanatate la gaini, si carlige ascutite.ca,si cuiele batute in Hristos Dumnezeul nostru tot asa au fost.si cununa de spini.si sulita infipta in coasta.
Da, o sa dau un search, o sa fac lista cu toti zeii care exista si o sa m-apuc sa-i venerez. Bine ca mi-ai dat ideea.
Am pus si eu intrebari asemanatoare trecut si de fiecare data, am primit raspunsuri gen "pai daca zeii mentionati de tine exista, ei vor fi bun, iubitori si intelegatori, nu o sa ne pedepseasca daca nu ne-am inchinat lor". Asemenea argumente (ca pariul lui pascal) sunt bazate pe favoritism si ignoranta.
Un singur aspect, zeul Kali nu este un zeu ci o zeita si are sase (6) maini.
Pai cum sa nu "existe" asemenea zeita, sigur exista dar ce o face cu toate sase maini in acelasi timp, te intreb.
Are sase maini,dar daca ne gandim logic,faptul ca are sase maini reprezinta o abatere de la normalitate, o aberatie, iar cu cat un lucru e mai aberant,mai nenatural, cu atat exista sanse mai mari ca el sa nu fie creatia unei minti omenesti, ci chiar sa existe. Daca zeita Kali ar fi avut doua maini si doua picioare, asemeni noua, probabilitatea sa fie inventata de oameni ar fi fost mult mai mare, nu crezi?
Medema? in timp ce crestinul are ca temelie a vietii cunoaterea lui Dumnezeu, a lui Iisus hristos, si credinta in cuvantul domnului.este o temele puternica, asemanata cu piatra.inferno are ca temelie, ateismul ori carligele. banuiesc ca are motive temeinice sa aleaga o asemenea temelie pentru intreaga lui viata.ca nu se potrivese cu cea crestina, nu-i bai. urma, alege.
Se pare ca tarile care au primit Evanghelia au o viata mai buna decat tarile care se inchina la zei straini -care nu pot sa mearga, nu pot sa vada, nu pot sa miroasa, si au nevoie de oameni sa fie mutati intr-un loc in altul...
Nu poti nici sa te inchini la toti, deoarece nesocotesti pe Dumnezeu care spune: "Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine." (Exod.20:3) Si care din dumnezeii acestia straini a murit pentru inchinatorii lui? Si-a dat vreunul viata pentru ei? Iata de ce am ales eu sa ma inchin lui Dumnezeu: pentru ca El Si-a dat viata pentru mine, ca eu sa pot trai. Dumnezeu ma iubeste. El este Mantuitorul, si afara de El nu este altul.
"Sa stiti ca Domnul este Dumnezeu! El ne-a facut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui si turma pasunii Lui." (Psalm.100:3)
"Si fagaduinta pe care ne-a facut-o El este aceasta: viata vesnica." (1Ioan.2:25)
Oamenii sunt liberi sa aleaga cui sa i se inchine. Dar la sfarsit -pentru ca suntem fiinte libere- va trebui sa dam si socoteala de felul cum am folosit libertatea aceasta. Cine a ales sa slujeasca lui Dumnezeu va avea o rasplata. Si pentru ca Dumnezeu este mai mare, la final El va judeca pe toti.
De aceea Evanghelia va fi propovaduita in toata lumea; pentru cei ce vor crede in ea va fi spre mantuire, iar pentru cei ce nu vor crede va fi spre marturie impotriva lor, pentru ca in ziua judecatii "orice gura sa fie astupata" (Romani.3:19), si nimeni sa nu poata spune: "Nu am stiut".
La final un mic filmulet incurajator: "Margaritarul de mare pret" http://www.youtube.com/watch?v=-V0AZo3h3cs