| Inferno a întrebat:

---"Garudan Thookham" este o forma de arta ritualica, efectuata in templele Kali din sudul Indiei. Oamenii se imbraca precum Garuda, o divinitate hindusa, danseaza, dupa care spatele le este strapuns de carlige ascutite.Barbatii sunt ridicati de la pamant cu ajutorul unor franghii, uneori avand in brate copii, si plimbati in jurul templului, ca o ofranda adusa zeitatilor.---

(Daca suntem crestini,sau adepti ai unei alte religii)Primul impuls pe care-l avem cand citim cele de mai sus este sa ridiculizam totul,sa spunem ca e o prostie, ca zeul Kali nu exista, insa daca reflectam mai mult si ne punem intrebarea "De ce nu exista?",vom realiza ca nu putem raspunde.
Nu exista pentru ca nu se manifesta concret? Nici Dumnezeu nu se manifesta concret,dar spunem ca exista (daca suntem crestini/adepti ai unei religii).
Nu exista pentru ca nu se poate dovedi existenta sa in mod cert? Nici existenta Lui Dumnezeu nu pote fi dovedita in mod cert,dar spunem ca exista.

Si atunci de ce este acest zeu inexistent,de ce consideram aceasta practica absurda?
Nu este mult mai logic sa acceptam ca este POSIBIL ca zeul Kali sa existe, si ca este posibil ca,numai prin infigerea carligelor ascutite in corpul uman sa putem comunica cu el?

Si daca neputinta noastra de a demonstra inexistenta zeului Kali ne obliga sa acceptam posibilitatea existentei lui, nu ar fi mai bine sa aplicam ce ne spunea Pascal si sa-l veneram si pe acesta? Daca zeul Kali exista si noi nu l-am venerat infigandu-ne carlige in corp am pierdut totul,dar daca zeul Kali exista si noi l-am venerat nu am pierdut nimic.

Si extrapoland, nu este mult mai logic sa veneram toti zeii existenti pentru a elimina probabilitatea de a "pierde totul"?

11 răspunsuri:
| godge a răspuns:

Un zeu bun te va judeca dupa fapte nu credinte sau devotament. Daca va face asta nici macar nu merita venerat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa logica ta, da asa e. poti crede in cati zei vrei tu, cine te opreste? si ce sa pierzi? gol ai intrat in lume, gol vei iesi din ea.deci? ce-ai avut? si ce-ai pierdut? crede si sanatate la gaini, si carlige ascutite.ca,si cuiele batute in Hristos Dumnezeul nostru tot asa au fost.si cununa de spini.si sulita infipta in coasta.

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca ai inteles.

| sabin89 a răspuns:

Da, o sa dau un search, o sa fac lista cu toti zeii care exista si o sa m-apuc sa-i venerez. Bine ca mi-ai dat ideea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am pus si eu intrebari asemanatoare trecut si de fiecare data, am primit raspunsuri gen "pai daca zeii mentionati de tine exista, ei vor fi bun, iubitori si intelegatori, nu o sa ne pedepseasca daca nu ne-am inchinat lor". Asemenea argumente (ca pariul lui pascal) sunt bazate pe favoritism si ignoranta.

| danut a răspuns:

Un singur aspect, zeul Kali nu este un zeu ci o zeita si are sase (6) maini.
Pai cum sa nu "existe" asemenea zeita, sigur exista dar ce o face cu toate sase maini in acelasi timp, te intreb. laughing

| Inferno explică (pentru danut):

Are sase maini,dar daca ne gandim logic,faptul ca are sase maini reprezinta o abatere de la normalitate, o aberatie, iar cu cat un lucru e mai aberant,mai nenatural, cu atat exista sanse mai mari ca el sa nu fie creatia unei minti omenesti, ci chiar sa existe. Daca zeita Kali ar fi avut doua maini si doua picioare, asemeni noua, probabilitatea sa fie inventata de oameni ar fi fost mult mai mare, nu crezi?

| Medema a răspuns (pentru Inferno):

Ce faci tu aici e sa indepartezi de om de la legile crestinesti, aici nu se poate aplica pariul lui Pascal pentru ca oamenii sufera si au ce pierde daca ei cred in zeul asta, intelegi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Medema):

Medema? in timp ce crestinul are ca temelie a vietii cunoaterea lui Dumnezeu, a lui Iisus hristos, si credinta in cuvantul domnului.este o temele puternica, asemanata cu piatra.inferno are ca temelie, ateismul ori carligele. banuiesc ca are motive temeinice sa aleaga o asemenea temelie pentru intreaga lui viata.ca nu se potrivese cu cea crestina, nu-i bai. urma, alege.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Cred mai degraba ca cele sase maini (si sase tate) sunt "produsul" diverselor "aromatizante" ce se doresc legalizate, marjhuana, cocaina, opiu, etc.

| anonimg a răspuns:

Se pare ca tarile care au primit Evanghelia au o viata mai buna decat tarile care se inchina la zei straini -care nu pot sa mearga, nu pot sa vada, nu pot sa miroasa, si au nevoie de oameni sa fie mutati intr-un loc in altul...
Nu poti nici sa te inchini la toti, deoarece nesocotesti pe Dumnezeu care spune: "Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine." (Exod.20:3) Si care din dumnezeii acestia straini a murit pentru inchinatorii lui? Si-a dat vreunul viata pentru ei? Iata de ce am ales eu sa ma inchin lui Dumnezeu: pentru ca El Si-a dat viata pentru mine, ca eu sa pot trai. Dumnezeu ma iubeste. El este Mantuitorul, si afara de El nu este altul.

"Sa stiti ca Domnul este Dumnezeu! El ne-a facut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui si turma pasunii Lui." (Psalm.100:3)
"Si fagaduinta pe care ne-a facut-o El este aceasta: viata vesnica." (1Ioan.2:25)
Oamenii sunt liberi sa aleaga cui sa i se inchine. Dar la sfarsit -pentru ca suntem fiinte libere- va trebui sa dam si socoteala de felul cum am folosit libertatea aceasta. Cine a ales sa slujeasca lui Dumnezeu va avea o rasplata. Si pentru ca Dumnezeu este mai mare, la final El va judeca pe toti.
De aceea Evanghelia va fi propovaduita in toata lumea; pentru cei ce vor crede in ea va fi spre mantuire, iar pentru cei ce nu vor crede va fi spre marturie impotriva lor, pentru ca in ziua judecatii "orice gura sa fie astupata" (Romani.3:19), si nimeni sa nu poata spune: "Nu am stiut".
La final un mic filmulet incurajator: "Margaritarul de mare pret" http://www.youtube.com/watch?v=-V0AZo3h3cs