| devil2279 a întrebat:

Gata. M-am lamurit.Nu exista Dumnezeu. Nu exista destin.Tot ce se intampla se intampla pur si simplu intamplator si nu cu un "motiv anume". Daca muncesti nu ai, nu castigi, nu reusesti. Cica " dupa fapta si rasplata", "daca muncesti din greu si iti doresti ceva din tot sufletul tot universul va conspira la indeplinirea visului tau". Exact asta am facut: am muncit ca un dement tot anul si mi-am dorit din tot sufletul sa ies campion la lupte, macar sa iau medalie. Alergam cel putin 10 km in fiecare zi de mi se inmuiau picioarele si de-a dracu nu renuntam, ca na " Nu renunta niciodata! ". Pe dracu, ba chiar am reusit sa fac si categoria, sa slabesc 9 kg ca am zis ca na, ca se vede la finala care a muncit cel mai mult. Si cea mai mare prostie pe care am putut sa o fac a fost sa ma rog., sa merg la biserica ba, esti nebun, sa ma pocaiesc, sa plang si sa imi fac cruce si sa ma antrenez si nici macar medalie de bronz nu am luat adica locul 3. Cum dracu nu stiu. Viata e o simpla intamplare si acum cred si eu ca oamenii se trag din maimute, ca altfel nu pot sa imi explica care-i treaba cu "bunul Dumnezeu". Ori sunt eu blestemat. Ca sa va spun : Am castigat 2/5 meciuri. Si nu trebuia sa pierd niciunul, si ala care a iesit pe 2 eu l-am batut la concursul anterior. Mie nu mi-a luat nici dracu punct, doar ca nu stiu cum dracu se facea ca in ultimile secunde din meci pierdeam la tus, parca eram blestemat.
Dupa voi, cum este asa ceva posibil? Unde dr.ac.u e "Dumnezeu"? La care m-am rugat ca un orb?

32 răspunsuri:
| SskorpyonN a răspuns:

Eu cred ca nu ai ce face de te gandesti la un subiect ca asta o.O!
Ma rog...

| Kennedy97 a răspuns:

Mă scuzi... eşti prost/proastă? Te auzi ce spui? Dacă nu ar exista Dumnezeu nu ai fi nici tu măi inteligentule! Mare e grădina ta Doamne!

| Wehes a răspuns:

Mda, esti un fel de eu laughing
Si eu cam in fiecare zi, spun ca sunt blestemat, sunt nervos cateva ori si imi trece.
De ce? Pentru toate nenorocirile care mi se intampla.
Cand eram mic, ma prosteau si pe mine astia ai mei cu Cristos si din astea.
Pe masura ce am crescut, am realizat ca pur si simplu NU EXISTA.
Daca exista, de ce e lumea plina de boli, cancer si alte boli tampite si aici vorbim de oameni nevinovati care nu au omorat in viata lor o musca, aia sunt plin de boli si aia criminali sunt plin de bani si o duc bine mersii pe undeva pe o plaja din Hawai.
Ce este ''Dumnezeu'' - o poveste nascocita de parinti pentru a-i prostii pe copii sa nu faca prostii.
Deasta am inceput sa ma doara-n 14 de ce mi se intampla si las totul la voia intamplarii, adica nu ma intereseaza nimic.
Parerea mea, sper sa nu imi sariti in cap.

| EVA9443 a răspuns:

Clar ca exista, trebuie sa crezi in El, cum sa te mai ajute daca nu crezi in El si nu-L iubesti.Nu ai cistigat, deoarece asa trebuia sa fie, este un motiv anume.Nu-ti pierde credinta

Răspuns utilizator avertizat
| deeadeea111 a răspuns:

Cum sa nu existe Dumnezeu? Daca el nu ar exista ce ar fi pe lumea asta?

| Wehes a răspuns (pentru devil2279):

Eh, mi se pare o prostie aici, sa lesine pentru ca a pierdut medalia elevul sau.
Si al meu ne batea in vestiar cand pierdeam un meci ( handball ) dar isi revenea dupa 2-3 ore si o luam de la capat.
Acuma, n-ai ce sa-i faci. Daca iti place sportu asta pe care il practici, il continui daca nu, renunti.
Sa nu faci greseala sa stai la un sport din pricina antrenorului sau prietenilor.

| Kennedy97 a răspuns:

Ştiu că după acest răspuns al meu voi fi banat: scurt: du-te-n **** mă-tii de musulman ce ești. Sănătate!

| tandv a răspuns:

Parerea mea este ca trebuie sa fi increzator in continuare. Cu credinta in Dumnezeu sau fara, nu trebuie sa renunti. Acuma zic si eu da nu stiu cum e cu cuncursul ala, daca se mai poate si anul viitor sau nu, dar daca te-ai antrenat atat, poti castiga anul viitor. sau daca nu mai e nici un concurs, poti sa faci performanta cu sportul ala, ca ma gandesc ca nu ai vrut o medalie doar ca sa ai medalie. Toti avem un moment in viata cand trecem printr-o greutate. Gandeste-te ca sunt oameni care isi pierd totul:casa, familie, tot. Si ei atunci se roaga mai mult la Dumnezeu. Se zice ca totul se intampla cu un motiv sau ca tot raul e spre bine. Nu e intotdeauna adevarat, sau uneori nu ne dam noi seama, dar stai linistit... o sa fie bine.

| GutuvanMorgan a răspuns:

Frate, ce pot sa-ti zic decat "BINE AI VENIT IN LUMEA REALA". Ma bucur ca ti-a dat seama ca nu exista dumnezo', ala nu-i decat o plasmuire de-a smecherilor din timpuri stravechi sa manipuleze lumea.
Sa-ti explic ceva sa te lamuresti >dumnezeu si-n cel mai stupid caz daca ar exista, ar fi /este un cinic, un marlan si-o entitate bolnava, morbida.
Lasand la o parte crimele care s-au facut din cauza religiei, iti spun ceva: Dumnezeu e cat tampitel, e cam uituc, da citeste bine, UITA. Deci el, dupa ce-a dat, chipurile, potopul a intins curcubeul pe pamant sa-si "aduca aminte" de legamantul facut cu oamenii. OMFG, pe bune? Dumnezeu chiar uita si avea nevoie de ceva sa-si aduca aminte? Da, uita. Apoi, ti-ai dat seama ca oricat ai pus osul la treaba, ai muncit ca un taur (ai tras mult, fara sa te jignesc) ai vazut ca dumnezeu le cam doarme si-l doare undeva de tine...de fapt de toti. Si hai sa-ti mai spun una tare(am mai multe, dar e suficient pentru azi) stiai ca dumnezeu se arata doar si numai schizo f renicilor, oli gofrenilor, si bolnavilor psihic? Stiai ca dumnezeu nu s-a aratat NICIODATA unui om de stiinta, integru, sanatos mintal si fizic? Biblia e poveste pentru oameni cum e Mos Craciun si zanele pentru copii. Pffff

| casandra123 a răspuns:

Eu ma simt blestemata mereu si stiu din proprie experienta ca rugaciunile sunt povesti de bebelusi : m-am rugat pentru mama si sa imbolnavit mai rau, cand mi-a luat foc casa mam rugat si din contra tot podul a deveni scrum si nu am mers la scoala 2 saptamani si ceva si eu cred ca dumdezeul meu e d.r.a.c.u.l. in persoana. Si pentru cei ce cred in dumnezeu si zic ca d.r.a.c.u.l. nu exista el exista pentru ca fara el nu ar exista nuci dumnezeu

| WQTS a răspuns (pentru Kennedy97):

Esti praf baiete, esti praf. Tipu nu crede in Doamne Doamne, deci nu e musulman. Oricum te depaseste subiectul, nu vad de ce ai postat.

| Annapro a răspuns:

Ai spus ca tu crezi ca noi pana la urma ne tragem din maimute. Dar maimutele alea de catre cine au fost create? :-). In orice caz, poate ca vei fi rasplatit astfel! Poate ca ti se va intampla ceva bun incurand! Dumnezeu niciodata nu uita!

| DiamondEyes a răspuns (pentru casandra123):

Grozav raspuns!

| Wehes a răspuns (pentru GutuvanMorgan):

Asta am spus si eu laughing
As mai adauga ca, daca exista atat de multi ''Dumnezei'', ''Zei', ''Budha'' si alte ca... turi de ce o fi ''Dumnezeu'' asta, ila adevarat?!
Lasa ca daca ar fi ila atat de bun nu ar murii oamenii de foame.

| xBya a răspuns:

Dumnezeu ca persoana nu exista, ci este o entitate pe care fiecare om si`o inchipuie in felul lui. Si face asta ca sa isi gaseasca pacea interioara si linistea sufleteasca, crezand ca e mereu cineva acolo care va avea grija sa iasa totul bine, iar daca se intampla asta, se intampla datorita lui Dumnezeu, bineinteles. Vezi tu, in cazul unora minciuna asta de sine chiar functioneaza, dandu`le puterea sa se ridice si sa mearga mai departe.
Pe tine, se pare, iluzia asta te-a ajutat pana intr-un punct, adica pana te`ai antrenat. Asa e, nu exista destin, nimeni n-are nevoie viata 'scrisa', toate sunt niste abureli de mituri menite sa prosteasca lumea. Greseala ta ca ai pus botul.
Nu iti mai pune sperante in nimic, ca nimic nu e demn de incredere deplina. Continua sa te antrenezi, continua cu sportul si practica`l cu aceeasi placere/intensitate ca pana acum, chiar mai multa, dar nu mai spera sa castigi, sa ajungi, sa invingi. Stii chiar foarte bine acum ca nu e bine sa-ti pui sperante in vise aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu realizezi ca exista mame care isi privesc copiii de pana in 5 ani cum se sting pe un pat de spital din cauza leucemiei? Esti doar un copil care a avut parte de o dezamagire, in realitate viata este mult mai cruda decat un de concurs de lupte. Si nu dumnezeu a pierdut meciurile in locul tau, nici diavolul, nici vecinii de la bloc, ci tu. Ai pierdut din cauza ta, atat.

Intr-adevar, munca nu asigura victoria. Nici rugaciunile, nici dumnezeu, nici altcineva. Dar in viata trebuie sa incerci, ce alta optiune ai? Muncesti pe rupte, dai totul si crezi in sansa ta, asta e tot ce poti face. Uneori pierzi, alteori castigi dar de fiecare data trebuie sa mergi mai departe. Pentru cineva care practica lupte, oricum pari cam sensibil si infantil... "Dumnezeu nu exista, am pierdut la lupte! Buhuhu!". Du-te si imbratisaza-ti prietenii, apreciaza-ti parintii, gaseste o fata de care sa te indragostesti si urmeaza-ti in continuare visele. Indiferent daca dumnezeu exista sau nu, tu iti esti dator tie si celor care tin la tine sa mergi mai departe cu capul sus.

| WQTS a răspuns (pentru xBya):

Bya, iubito, ce-ai m-ai facut? :X

| WQTS a răspuns (pentru devil2279):

Putin imi pasa daca crezi sau nu, eu am comentat doar pentru ca idiotul de mai sus nu stie sa faca distinctia dintre ateu si musulman.

| TaviRandom a răspuns:

Sa stii ca am fost si eu in astfel de impasuri,incet incet am inceput sa inteleg cum merge lumea asta, dumnezeu exista dar cu toate ca e credinta de multe ori nu te poate ajuta adica nu te poate ajuta... urat dar adevarat, trebuie sa incepi sa ai o atitudine diferita visurile chiar nu se inplinesc tine de destin cei care isi doresc sa faca ceva nu vor reusi iar alti care incearca doar un pic reusesc sa faca ce nu fac altii prin munca si sperante, mda.din nou urat dar adevarat, ideea e ca trebuie sa it vezi de viata nepasanduti de nimic ne lasandute afectat de lucrurile pe care de fapt le stiai..ai zis ca l-ai batut p ala d p locu 2? atunci trebuie sa stii ca esti bun sa nu-ti mai pese de trofeu sau medalia aia care nu te ajuta cu nimic, doar tu sa stii cine esti.Asta e calea :d

| dragosokko a răspuns:

Daca tu crezi ca DUMNEZEU nu exista inseamna ca esti satanist

| xBya a răspuns (pentru WQTS):

Pe mine.

| GutuvanMorgan a răspuns (pentru WQTS):

Lasa-l in biata lui de fanatic religios happy

| GutuvanMorgan a răspuns (pentru Annapro):

Citeste biblia, cartea de capatai a manipularii religioase a oamenilor si vezi cat de uituc, cinic si crud e dumnezeu

| GutuvanMorgan a răspuns (pentru devil2279):

Am scris asa cu pauza intre litere sa nu cenzureze cei de la TPU dar tot cenzureaza daca vor, asa ca nu e scris incorect.