| OctavianDanielMaria a întrebat:

Gelozia e pacat?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

"Intrebare: Ce spune Biblia despre gelozie?

Răspuns: Când folosim cuvântul „gelos", sensul este acela de a fi invidios pe cineva care are ceva ce noi nu avem. Acest gen de gelozie este păcat şi nu este trăsătură de caracter a unui creştin, ci mai degrabă arată că suntem controlaţi încă de dorinţele noastre (1 Corinteni 3:3). Galateni 5:26 spune : „Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtântu-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii".

35 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Aparent este si pacat, dar cert este ca-i o boala psihica destul de nasoala.

Răspuns utilizator avertizat
| Irinel15123532 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Dumnezeu nu comite pacate.
Exista mai multe feluri de gelozie cum exista si mai multe feluri de manie. Biblia spune ''Maniati-va si nu pacatuiti'' si in alta parte scrie ''nu va maniati, sa nu apuna soarele peste mania voastra''
A te mania sa nu pacatuiesti, adica a fi suparat pe pacat si pe consecintele lui in viata ta, a te motiva (incapatana) sa nu pacatuiesti nu este pacat.
Exista gelozia prezentata de Annastassia mai sus care este pacat, si gelozia care vine din dorinta de protectie.
Sa facem o ilustratie.
Tu ii spui copilului tau sa nu fure, dar el nu te asculta pe tine, ci pe un coleg de clasa cu care este bun prieten si fura amandoi din magazine, simti o gelozie spre binele lui prin faptul ca nu te asculta pe tine ci pe acel coleg, si stii ca acel lucru are consecinte spre raul copilului tau.
Noi suntem copiii Lui Dumnezeu si El nu vrea sa mergem sa ne inchinam si sa alujim altor dumnezei.
Dumnezeu nu dorește ca duhul nostru să fie înghițit de lume și dumnezeul ei, care este diavolul, ci Dumnezeu dorește să aibă legătură cu duhul nostru, astfel ca El să poată pună voia lui bună în noi. Dacă această legătură se crează, atunci El ne poate conduce la o viață bună și plină de pace.

Cand Dumnezeu vorbeste despre sine ca este gelos, avem acest text.
Exod. 34, 14: «Să nu te închini înaintea unui alt dumnezeu; căci Domnul este un Dumnezeu gelos.

Dumnezeu nu este gelos in felul oamenilor, El ne incurajeaza in biblie sa avem relatii cu alti oameni, sa ne daruim pe noi insine in vietile altora, dar nu vrea ca noi sa ingenunchem inaintea altor dumnezei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

"sensul este acela de a fi invidios pe cineva care are ceva ce noi nu avem" Gelozia nu este tot una cu invidia! Aoleeeeu...
Gelozia este atunci când ai ceva și simți că-l poți pierde așa că încerci obsedant să-l protejezi.
Invidia este atunci când nu ai ceva(ce-ți dorești!) pe care-l are altcineva.
Datorită îndobitocirii populației, DEX-ul a fost nevoit să pună invidie ca și explicație la gelozie...

Cum spuneam: așa user, așa fundă.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este un citat dintr-o carte, nu eu am scris acel pasaj.
Daca te uitai mai bine, vedeai ghilimelele... interpretarea este data de biserica, nu de mine.

anonim_4396

Nu am zis nimic de tine. Alt analfabet funcțional...
Am reacționat la prostia mesajului în sine, nu la persoana ce a distribuit mesajul.

Invata sa vorbesti frumos, mai ratutule, ca nu toti suntem mucosi sau analfabeti pe aici.

| fllu07 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Intrebarea e: e adevărată afirmația conform căreia Dumnezeu îi bagă pe oameni în iad?

Creștinii adevărați nu. Doctrina potrivit căreia unii oameni ajung in iad dupa moarte este falsă, si nu este în armonie cu iubirea si dreptatea lui Dumnezeu, manifestate față de oameni în mod absolut, dar nici în armonie cu biblia. Unele pasaje, la prima vedere ideea asta o transmit. Iar, scoase din context arată că există iad. Dar analizate în profunzime, în paralel cu alte relatări si cu mesajul întreg al Bibliei, foarte usor ne dăm seama ca focul iadului este o învățătură falsă.

Asta nu pot eu sa îți spun. Tu trebuie să cauți si sa îi identifici. Cert este ca ei există.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cine a zis ceva despre invidie?
"Când folosim cuvântul „gelos", sensul este acela de a fi invidios" vezi că ești analfabet funcțional? Citești și nu înțelegi ce citești.

anonim_4396

Ce înseamnă "ratutule"?
Nu am spus nici că ești mucos, nici că ești analfabet. Eu te consider analfabet funcțional pentru că nu ai înțeles că m-am referit la mesajul în sine și la faptul că s-a promovat o explicație greșită(gelozia este un fel de invidie, serios? când ești gelos ai, când ești invidios n-ai).

Daca tu insusi nu erai "analfabet functional" ca tot iti place cum suna acest termen, puteai sa vezi ca este un citat, ce am pus eu sus. Deci nu l-am conceput eu!
Cand deschizi gura, te rog cupleaza-ti creierul, fiindca te faci naibii de rusine.

| anonimg a răspuns:

Dex spune că sunt două tipuri de gelozie; chiar trei:
"gelosia] 1 Grijă obsedantă de a păstra numai pentru sine ceva iubit cu pasiune. 2 Sentiment chinuitor și obsedant pe care îl provoacă în sufletul cuiva bănuiala sau certitudinea că ființa iubită îi este necredincioasă. 3 (Rar) Invidie."
Pe primul îl are Dumnezeu, și nu are conotație rea.
Celelalte două tipuri le au oamenii.

| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu duce tot acolo. Sunt trei tipuri de gelozie.
Una este grija obsedantă de a păstra pentru sine ceea ce este iubit cu pasiune.
Alta este sentimentul care te chinuie cum că ești înșelat.
A treia se referă chiar la invidie. Și după părerea mea, la această ultima fază se poate ajunge la sentimentul că cineva ți-a violat (s-a folosit, profită de) bunul care crezi că îți aparține.

Aceste trei tipuri de gelozie nu sunt neapărat și trei etape. În cele mai multe cazuri, oamenii geloși manifestă al doilea tip.

Ca să discutăm un pic despre primul tip de gelozie pe care îl atribuim lui Dumnezeu, este ca și atunci când Dumnezeu urăște păcatul. Deci și Dumnezeu urăște; dar urăște păcatul.
Așa și aici: Dumnezeu este gelos. Dar este gelos pe poporul Său, pentru ca el să trăiască în moralitate, așa cum dorește Dumnezeu. Să fie un exemplu pentru toți ceilalți oameni; să fie o lumină; să fie sare. Pentru că dacă sarea își pierde gustul nu mai este folositoare.
Pentru ca să înțelegem câtuși de puțin lucrurile spirituale, Dumnezeu se folosește de vocabularul nostru, vocabular care este limitat. Dacă imoralitatea nu ar fi fost îngăduită în mijlocul nostru, atunci omenirea ar fi ajuns la un nivel mult mai înalt de educație decât suntem acum.

| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Cam ucide din gelozie."
Ca de obicei, m-ai făcut să zâmbesc și să râd cu un astfel de răspuns scurt și la obiect?
Dar asta nu înseamnă că îți dau dreptate.

Întrebări similare