| OctavianDanielMaria a întrebat:

Gelozia e pacat?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

"Intrebare: Ce spune Biblia despre gelozie?

Răspuns: Când folosim cuvântul „gelos", sensul este acela de a fi invidios pe cineva care are ceva ce noi nu avem. Acest gen de gelozie este păcat şi nu este trăsătură de caracter a unui creştin, ci mai degrabă arată că suntem controlaţi încă de dorinţele noastre (1 Corinteni 3:3). Galateni 5:26 spune : „Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtântu-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii".

35 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Am văzut.
Când un popor intră în legământ cu Dumnezeu trebuie să respecte o anumită conduită morală, niște legi.
Cum ar fi ca astăzi un om să lupte împotriva proxenetismului, iar copii lui să fie proxeneți?
Sau în fața unui judecător să se afle condamnat chiar fiul său?
Legile sunt date pentru ocrotire, nu pentru condamnare. Pentru ocrotirea acelora față de aceia care le încalcă drepturile.
România a ajuns coruptă la nivel mondial tocmai pentru că a îndepărtat legile sau nu le-a aplicat. Asta înseamnă de fapt corupție: când nu există lege/pedeapsa pentru răul făcut.
Cat timp nu facem răul nu avem de ce să ne temem, ci ar trebui să ne bucurăm de aceste legi care ne păzesc.
Din pricina păcatului aceste legi trebuie să existe; altfel ar fi un haos total nu doar pe pământ, ci și în cer.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Este adevărat că închinarea la idoli era pedepsita cu moartea (probabil și ateismul, dar nu prea exista ateism în acele vremuri).
În alte popoare erai liber să îți alegi zeii sau sa nu ai niciunul. Dar Israel nu era ca toate celelalte popoare. Ei aveau istoria necontestată a manifestării lui Dumnezeu în mijlocul acestui popor. Aveau Urim și Tunim pe pieptarul marelui preot; aveau norul de fum care umplea cortul cu prezența lui Dumnezeu. Israel nu era ca toate celelalte popoare, ci era un popor deosebit. Cine nu s-ar fi închinat lui Dumnezeu ar fi făcut-o nu din lipsa manifestării lui Dumnezeu, ci pur și simplu din lipsa de respect -chiar batjocură- față de Acela care îi hranea zilnic.
Nu de puține ori, imoralitatea nepedepsită de Dumnezeu i-a dus pe evrei -si chiar și astăzi pe creștini- la fapte mai rele care nici printre păgâni nu se pomeneau.
Dacă erau inteligenți, aceia care nu vroiau să asculte de Dumnezeu se puteau duce în țări străine, și scăpau astfel de pedepsele aplicate în Israel. Dar nu cred că în acele țări nu ar fi existat o legislație.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare