| AvalohAlyn a întrebat:

Haideti sa va zic in mare ceva adevarat ce s-a intamplat cu mine acum 3-4 ani pe cand aveam vreo 14-15 ani.Eu am fost pe moarte sau in situatia de a fi mort sau complet distrus si vedeam viitorul doar stand la pat si pierdut, fara niciun sens, vlaga si nimic, tel.Ma gandeam deja si imi faceam planuri pentru moarte.E complet adevarat si nu aberez deloc.Jur in fata lui Dumnezeu.Ma gandeam ca e ultima mea zi, ora etc si totusi nu a fost sa fie asa, asta se intampla acum vreo 3-4 ani.Si uite ca, printr-o simpla rugaciune, simpla credinta si simpla ruga in fata icoanei Mantuitorului, o simpla lumanare aprinsa si o simpla cumparare de o iconita mi-a salvat viata.Defapt m-a salvat Dumnezeu si mi-a oferit o noua viata si uite ca sunt fericit si sanatos si Il iubesc.Nu stiu, poate par nebun sau poate va pare ca aberez dar nu e deloc asa.Am destule dovezi si acte de internare/externare si chiar un mesaj deznadajduit de ramas bun in propriul meu jurnal.Am fost cazut,am fost indiferent fata de Dumnezeu,nu mi-a pasat, imi pasa doar de prieteni care nici macar nu erau adevarati si de jocuri, mancare, fel de fel de obiecte si colectii de mari "vedete" si personaje din desene animate, seriale pentru adolescenti si traiam fara nicio pasare cu nesimtire si cu indiferenta, nu eram ateu dar eram indiferent fata de toate.Zic eu.Va rog sa ma credeti.Totusi El a avut un plan cu mine de m-a facut sa postez acum mesajul asta chiar sau de m-a facut sa merg iar la colegiu/liceu si sa fiu fericit si sa-mi gasesc un tel in viata, o speranta, optimism si fericire.
Dumnezeu m-a ajutat si mi-a dat un semn.Sunt sigur de asta.Inca nu imi pot da seama cum dintr-un om care nu mai are nicio speranta de viata si e indiferent fata de toate si isi face ganduri de moarte sa devin o persoana optimista, credincioasa cu credinta in Dumnezeu etc.M-am vindecat aproape complet.Insa mai am zile cand mai am neplaceri, dureri si ispite.Insa trec extrem de repede si astea nu sunt decat poate niste semne, poate niste recidive mici.Analizele arata ca sunt complet sanatos, ecografiile si radiografiile la fel.Asta a fost incercare de la Dumnezeu pentru a ma aduce de la un om mort la un om viu.Cu adevarat viu.Si inca nu s-a terminat, mai trebuie sa progresez, mai trebuie sa ma schimb si mai mult in bine.Nu ma consider un om perfect si nici un mare crestin desi poate unii au zis asta, ma consider un om mai bun dar nu suficient si ma consider un om caruia i s-a oferit o noua viata.
PS:Nu v-am zis pana acum, nu am considerat ca e momentul, nici acum nu stiu daca e momentul, poate voi primi acuze, blamari sau rasete in nas dar nu-mi pasa.Eu stiu ca El a lucrat pentru mine si ma iubeste.Nu e usor sa cazi, sa te lovesti, sa ai parte de operatii si sa ai parte de dureri fizice si sufletesti.Si acum se mai vad semnele interventiilor chirurgicale.Dar sunt niste simple cicatrici pe corp care pastreaza sau vor sa pastreze amintirea unui mare vis si vindecare si dar de la Creator.
Daca ati avut rabdare sa citit ce am scris mai sus,va multumesc si va respect. Daca nu.Iar va respect.E alegerea voastra daca credeti sau nu dar eu jur ca e adevarat.
Hristos este Cel mai minunat.El face dintr-un om uitat un om viu si fericit.El stie sa ajute un om uitat, cand crezi ca esti total uitat de oameni sau fericit gandeste-te la Creator.
Totusi fiindca e site-ul TPU si trebuie sa pun o intrebare va pun asa:Ce ganduri va incearca si ce parere aveti despre aceasta marturturisire a mea personala?
Nu voi face publice radiografii, ecografii, analize si alte chestii de genul desi as face-o numai ca sa va impartasesc bucuria.
Oricum in orice zi poate Dumnezeu sa ma loveasca iar, sa gresesc iar etc.
Asa L-am cunoscut eu pe Dumnezeu.
Uitati in final un videclip frumos pe care vreau sa vi-l impartasesc:http://www.youtube.com/watch?v=ziIH3YE-Rng
Alt PS:Nu mai eu stiu cate zile si nopti au fost cu lacrimi,cu dureri si cu deznadejde, disperare etc
Ce parere aveti? Inainte sa aruncati cu pietre, puneti-va in locul meu.Va multumesc si numai bine.

29 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Alan, iti inteleg credinta si ce te-a determinat sa crezi! Nu te blameaza nimeni pentru asta! Problema ta este aceea ca risti sa cazi intr-o latura extrema, a fanatismului!
Cred ca nu ai iesit din depresie.
Gandeste-te ca au avut si altii accidente, cu mult mai grave, poate ca au ramas invalizi pe viata. Exista boala in lumea asta, boli incurabile.
Nu cauta mila si intelegere, nu te invinovati niciodata, nu te scuza, nu te ascunde! Nu aici happy
Fii si tu un om normal! Pentru ca poti...

| Mădă0611 a răspuns:

Te-a vindecat stiinta, care n-are legatura cu dumnezeu, desi vrei neaparat sa le bagi in aceeasi oala.
Ce au spus medicii de "Eu am fost pe moarte sau in situatia de a fi mort sau complet distrus si vedeam viitorul doar stand la pat si pierdut"?

| AvalohAlyn explică (pentru Mădă0611):

Chiar crezi ca e asa? Eu nu prea..adica m-am rugat la Dumnezeu, am aprins o lumanare si am cumparat o iconita.M-am rugat si am si lacrimat putin.Si atata tot. Dupa a inceput sa se amelioreze totul.Bineinteles ca eu am avansat in credinta dupa.

| Mădă0611 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Ce a zis doctorul?

Chiar crezi ca a fost o intamplare acea izbitura a mea de o masina, eu avand bicicleta? Adica tot ce a urmat..si nu prea cred ca stiinta m-a vindecat deoarece in momentul zilei in care credeam ca nu mai am deloc zile nu s-a intamplat nimic din partea medicilor, doar niste medicamente si pansamente si niste vizite ale lor.Eu m-am dus cu mama la Biserica spitalului intr-un amarat de carucior fiind in ghips si s-a intamplat ce era mai important.O consider minune, miracol sau mai simplu dovada de iubire a lui Dumnezeu pentru mine.

Ca e posibil sa fie bine sau sa fie rau, nu se poate sti exact. Unul din fericire era credincios, poate te uimesti, era crestin si un om foarte inteligent, practica ortodoxia dar era si medic. Oricum ce stiu e ca era un suflet mare sau mai pe placul vostru un caracter deosebit.Doar unul.Si El m-a indrumat putin pe calea credintei.Da.Mai exista si medici de genul.Deosebiti

Ideea era ca poate nu era asa grav cum credeai, dar cum nu vrei sa zici ce a zis doctorul, imi confirmi ca am dreptate, rugaciunile doar au grabit vindecarea cu ajutorul autosugestiei. Deci stiinta (0 religie/zei) + autosugestie = vointa lui dumnezeu. Bun. laughing

E doar parerea ta umila cum si faptul ca exista Dumnezeu si ca m-a ajutat si ma iubeste e doar parerea mea umila..si credinta..eh ca e si a miliarde de oameni ce mai conteazalaughing

"Argumentul" cu miliarde de oameni e invalid, pentru ca fii atent, cata ipocrizia, nu câtă, ci câta:
1. Un crestin face un lucru rau, eh, ala e crestin cu numele.
2. Dezastre naturale = ne bate dumnezeu ca suntem pacatosi. Pai daca miliarde de oameni sunt crestini, de ce sa-i bata pe toti pentru cativa pacatosi?
3. Credinta in supranatural e un subprodus al evolutiei, asa cum ar fi, sa zicem, teama de necunoscut.
4. Religia e mostenire de la parinti, care au primit-o de la parintii lor, si tot asa, oameni care nu si-au pus intrebari.
5. Crestinismul s-a raspandit din cauza, nu datorita, persecutiilor crestinilor.

Deci, ce a zis doctorul? Cred ca nu stii, si cum un copil cand se loveste la deget crede ca o sa moara, ce sa mai spun de un accident cu biţa?

| dragos9234 a răspuns:

Si ce boli aveai de te internai?

| AvalohAlyn explică (pentru dragos9234):

Boli fizice, am cazut rau de pe bicicleta si m-am ranit urat.Sincer.Pe langa asta mai sufar si de depresie.Defapt am suferit ca acum m-am vindecat.Nu mint si nu as avea de ce. Oricum consider ca a fost spre bine, spre indreptarea mea.

De fapt am avut un accident cu bicicleta.Si de atunci nu o mai folosesc.Desi ma bate gandul sa imi cumpar iarasi.Nu stiu daca e bine sau e rau.

Si totusi nici masina si nici bicicleta nu as mai folosi niciodata.Mai ales ca masina a provocat intamplarea.

| dragos9234 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Si tu mai ai curajul sa te privesti in oglinda stiind ca te dai batut de la un asemenea lucru?

Cum adica ma dau batut? Ce vrei sa spui prin asta? Cum m-am dat batut?

Renunti la bicicleta sau la asina din atat?

Pai a fost vina amandurora.Adica consider ca nici el nu a fost asa atent cel care avea masina si nici eu fiindca mergeam cu viteza.Si nu am zis ca renunt..doar ca ma cam retin de la cumpararea unei biciclete sau masini..am vrut si vreau sa imi iau iar bicicleta, fiindca am vandut-o si sincer mi-e cam teama, probabil o sa spui ca sunt un om slab dar na.ce vrei..asa sunt eu mai sensibilhappy

Si eu am avut un accident de masina, nu pre grav, si mi-am luat motocicleta.

| dracu14 a răspuns:

Bun,am o intrebare, sa zicem ca te-a salvat d-zeu, de ce te-a salvat pe tine si lasa atatea persoane sa moara?

| reihiuke a răspuns:

Stii ca unii se vindeca ascultand muzica?

http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/intre-miracol-si-stiinta-169.html

Dai mai pe la jumate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa e, si eu am fost in situatia ta, si Dumnezeu m-a salvat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.cateodata e nevoie de o palma peste ochi ca sa-ti revii, din prostie, lesin. coma, la realitate.mie mi-a prins mana un vagon de cfr, intre boghiu si un obiect metallic.cand am nazut-o neagra si distrusa am zis; Doamne multumesc ca mi-ai dat doua maini.mi-a ramas aia dreapta.asta e.astaam gandit in primul moment. dupa aia am fost operat, si doctoral mi-a spus; am facut tot ce tinea de mine.deacuma depinde de Dumnezeu si de tine insuti.si uiteasa, noi trei la un loc am facut fiecare ce tinea de noi si am mana la loc sanatoasa, dintr-o bucata de carne toccata.slava Domnului si le doresc tuturor pace.credinta si sanatate cat cuprinde.

Răspuns utilizator avertizat
| sitărescu a răspuns:

Ai auzit despre Maria Liliana Manolache femeia operată de Sfântul Nectarie?

http://minunilesfintilor.wordpress.com/......E2%80%9D1/

| AvalohAlyn explică (pentru sitărescu):

Sfantul meu ocrotitor este Sfantul Nectarie.Am citit multe marturii cu minuni, am carti, icoane cu el, am avut si ulei sfant de la candela lui..Consider ca a facut o mica minune si cu mine.Nu am auzit de doamna Manolache.Dar citesc acum.Merci mult de informatie.Numai bine

| NeverSayNever a răspuns:

Eu cred in tot ce ai zis, as putea zice ca am trecut un sfert prin ce ai trecut tu.Nu,nu stiinta te-a salvat ci Dumnezeu fiindca tu aveai gand necurat de suicid, dar El te-a ajutat si ai trecut peste.Nu te mai jura ca e pacat.Clipul il stiu e foarte frumos.Invinge-ti teama si foloseste bicicleta(toate sunt date de la Dumnezeu, poate asa l-ai decoperit tu).Sa nu-ti doboare si clinteasca nimeni credinta.Si tine minte:arma impotriva deznadejdei, depresiei, fricii este Speranta.Sa ai grija de tine.

| rosini a răspuns:

E pacat sa juri draga. Spune-mi daca te rugai si nu te vindecai, se putea trage concluzia ca Dumnezeu nu exista? Ca am si cazuri din astea.

| AvalohAlyn explică (pentru rosini):

Nu am zis asta. Exista bineinteles si daca nu ma rugam si ma vindecam dar faptul ca I-a pasat de mine e extraordinar.

| rosini a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Nu, eu am zis daca te rugai si nu te vindecai. Tu mergi pe principiu m-am rugat si m-am vindecat deci Dmezeu exista. Dar poate fi si invers, m-am rugat si nu m-am vindecat deci Dumnezeu nu exista.