E pacat sa juri draga. Spune-mi daca te rugai si nu te vindecai, se putea trage concluzia ca Dumnezeu nu exista? Ca am si cazuri din astea.
Boli fizice, am cazut rau de pe bicicleta si m-am ranit urat.Sincer.Pe langa asta mai sufar si de depresie.Defapt am suferit ca acum m-am vindecat.Nu mint si nu as avea de ce. Oricum consider ca a fost spre bine, spre indreptarea mea.
De fapt am avut un accident cu bicicleta.Si de atunci nu o mai folosesc.Desi ma bate gandul sa imi cumpar iarasi.Nu stiu daca e bine sau e rau.
Nu am zis asta. Exista bineinteles si daca nu ma rugam si ma vindecam dar faptul ca I-a pasat de mine e extraordinar.
Si totusi nici masina si nici bicicleta nu as mai folosi niciodata.Mai ales ca masina a provocat intamplarea.
Nu, eu am zis daca te rugai si nu te vindecai. Tu mergi pe principiu m-am rugat si m-am vindecat deci Dmezeu exista. Dar poate fi si invers, m-am rugat si nu m-am vindecat deci Dumnezeu nu exista.
Si tu mai ai curajul sa te privesti in oglinda stiind ca te dai batut de la un asemenea lucru?
Cum adica ma dau batut? Ce vrei sa spui prin asta? Cum m-am dat batut?
Te-a vindecat stiinta, care n-are legatura cu dumnezeu, desi vrei neaparat sa le bagi in aceeasi oala.
Ce au spus medicii de "Eu am fost pe moarte sau in situatia de a fi mort sau complet distrus si vedeam viitorul doar stand la pat si pierdut"?
Da.cateodata e nevoie de o palma peste ochi ca sa-ti revii, din prostie, lesin. coma, la realitate.mie mi-a prins mana un vagon de cfr, intre boghiu si un obiect metallic.cand am nazut-o neagra si distrusa am zis; Doamne multumesc ca mi-ai dat doua maini.mi-a ramas aia dreapta.asta e.astaam gandit in primul moment. dupa aia am fost operat, si doctoral mi-a spus; am facut tot ce tinea de mine.deacuma depinde de Dumnezeu si de tine insuti.si uiteasa, noi trei la un loc am facut fiecare ce tinea de noi si am mana la loc sanatoasa, dintr-o bucata de carne toccata.slava Domnului si le doresc tuturor pace.credinta si sanatate cat cuprinde.
Alan, iti inteleg credinta si ce te-a determinat sa crezi! Nu te blameaza nimeni pentru asta! Problema ta este aceea ca risti sa cazi intr-o latura extrema, a fanatismului!
Cred ca nu ai iesit din depresie.
Gandeste-te ca au avut si altii accidente, cu mult mai grave, poate ca au ramas invalizi pe viata. Exista boala in lumea asta, boli incurabile.
Nu cauta mila si intelegere, nu te invinovati niciodata, nu te scuza, nu te ascunde! Nu aici
Fii si tu un om normal! Pentru ca poti...
Pai a fost vina amandurora.Adica consider ca nici el nu a fost asa atent cel care avea masina si nici eu fiindca mergeam cu viteza.Si nu am zis ca renunt..doar ca ma cam retin de la cumpararea unei biciclete sau masini..am vrut si vreau sa imi iau iar bicicleta, fiindca am vandut-o si sincer mi-e cam teama, probabil o sa spui ca sunt un om slab dar na.ce vrei..asa sunt eu mai sensibil
Chiar crezi ca e asa? Eu nu prea..adica m-am rugat la Dumnezeu, am aprins o lumanare si am cumparat o iconita.M-am rugat si am si lacrimat putin.Si atata tot. Dupa a inceput sa se amelioreze totul.Bineinteles ca eu am avansat in credinta dupa.
Chiar crezi ca a fost o intamplare acea izbitura a mea de o masina, eu avand bicicleta? Adica tot ce a urmat..si nu prea cred ca stiinta m-a vindecat deoarece in momentul zilei in care credeam ca nu mai am deloc zile nu s-a intamplat nimic din partea medicilor, doar niste medicamente si pansamente si niste vizite ale lor.Eu m-am dus cu mama la Biserica spitalului intr-un amarat de carucior fiind in ghips si s-a intamplat ce era mai important.O consider minune, miracol sau mai simplu dovada de iubire a lui Dumnezeu pentru mine.
Ca e posibil sa fie bine sau sa fie rau, nu se poate sti exact. Unul din fericire era credincios, poate te uimesti, era crestin si un om foarte inteligent, practica ortodoxia dar era si medic. Oricum ce stiu e ca era un suflet mare sau mai pe placul vostru un caracter deosebit.Doar unul.Si El m-a indrumat putin pe calea credintei.Da.Mai exista si medici de genul.Deosebiti
Ideea era ca poate nu era asa grav cum credeai, dar cum nu vrei sa zici ce a zis doctorul, imi confirmi ca am dreptate, rugaciunile doar au grabit vindecarea cu ajutorul autosugestiei. Deci stiinta (0 religie/zei) + autosugestie = vointa lui dumnezeu. Bun.
E doar parerea ta umila cum si faptul ca exista Dumnezeu si ca m-a ajutat si ma iubeste e doar parerea mea umila..si credinta..eh ca e si a miliarde de oameni ce mai conteaza
"Argumentul" cu miliarde de oameni e invalid, pentru ca fii atent, cata ipocrizia, nu câtă, ci câta:
1. Un crestin face un lucru rau, eh, ala e crestin cu numele.
2. Dezastre naturale = ne bate dumnezeu ca suntem pacatosi. Pai daca miliarde de oameni sunt crestini, de ce sa-i bata pe toti pentru cativa pacatosi?
3. Credinta in supranatural e un subprodus al evolutiei, asa cum ar fi, sa zicem, teama de necunoscut.
4. Religia e mostenire de la parinti, care au primit-o de la parintii lor, si tot asa, oameni care nu si-au pus intrebari.
5. Crestinismul s-a raspandit din cauza, nu datorita, persecutiilor crestinilor.
Deci, ce a zis doctorul? Cred ca nu stii, si cum un copil cand se loveste la deget crede ca o sa moara, ce sa mai spun de un accident cu biţa?
Si eu am avut un accident de masina, nu pre grav, si mi-am luat motocicleta.
Ai auzit despre Maria Liliana Manolache femeia operată de Sfântul Nectarie?
http://minunilesfintilor.wordpress.com/......E2%80%9D1/
Eu cred in tot ce ai zis, as putea zice ca am trecut un sfert prin ce ai trecut tu.Nu,nu stiinta te-a salvat ci Dumnezeu fiindca tu aveai gand necurat de suicid, dar El te-a ajutat si ai trecut peste.Nu te mai jura ca e pacat.Clipul il stiu e foarte frumos.Invinge-ti teama si foloseste bicicleta(toate sunt date de la Dumnezeu, poate asa l-ai decoperit tu).Sa nu-ti doboare si clinteasca nimeni credinta.Si tine minte:arma impotriva deznadejdei, depresiei, fricii este Speranta.Sa ai grija de tine.
Stii ca unii se vindeca ascultand muzica?
http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/intre-miracol-si-stiinta-169.html
Dai mai pe la jumate
Bun,am o intrebare, sa zicem ca te-a salvat d-zeu, de ce te-a salvat pe tine si lasa atatea persoane sa moara?
Sfantul meu ocrotitor este Sfantul Nectarie.Am citit multe marturii cu minuni, am carti, icoane cu el, am avut si ulei sfant de la candela lui..Consider ca a facut o mica minune si cu mine.Nu am auzit de doamna Manolache.Dar citesc acum.Merci mult de informatie.Numai bine