| PVAAVU a întrebat:

Halloween-ul e o sarbatoare satanista? Vreau dovezi, va rog.DAU FUNDA!

66 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Halloween spune ca este o sarbatoare crestina; dar tot aici mai spune: "Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli."
Oricum ar fi, este o sarbatoare pagana 100% oricat de bine ar fi imbracata in haina crestinatatii. Si ce este pagan este satanist -adica de la cel rau, deoarece omul ori este cu totul de partea lui Dumnezeu, ori impotriva Lui. Cale de mijloc nu exista, chiar daca va spune cineva ca merge si-asa.

| PVAAVU explică (pentru anonimg):

M-am uitat si acolo.Nu am gasit raspunsuri la intrebare.

| milan9 a răspuns:

La "Halloween" cred ca s-a ajuns prin degradarea in stadiu avansat a unei sarbatori crestine.
All Hallows' Eve era de fapt "Ziua tuturor sfintilor", iar de aici, riposta anticrestina a ajuns la "ziua tuturor dracilor" sad

"Halloween or Hallowe'en (/ˌhæləˈwin, -oʊˈin, ˌhɒl-/; a contraction of "All Hallows' Evening"),[5] also known as All Hallows' Eve,[6] is a yearly celebration observed in a number of countries on 31 October, the eve of the Western Christian feast of All Hallows' Day. It initiates the triduum of Hallowmas, the time in the liturgical year dedicated to remembering the dead, including saints (hallows), martyrs, and all the faithful departed believers."

| ErrorFound a răspuns:

Nu este, nu-ti pot da dovezi pentru ceva ireal.

| PVAAVU explică (pentru ErrorFound):

Si nu poti spune ceva ce nici macar nu poti dovedi.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Această sărbătoare îşi are rădăcinile în practicile păgâne a unor popoare din trecut. Pentru mai multe informaţii poţi vedea acest articol: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102013325

Cele bune!

| PVAAVU explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Multumesc.PS:E satanista sarbatoarea.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru PVAAVU):

Cu placere!

| HueyFreeman a răspuns (pentru PVAAVU):

Sunt destul de sigur ca celtii nu stiau ce-i ala satanism.

| PVAAVU explică (pentru HueyFreeman):

Adica sa te rogi la satana.

Your lack of reading comprehension is disturbing.

| BlackSulphur a răspuns (pentru HueyFreeman):

Error 404: Common sense not found. Ce sa le faci...

Da' de unde esti asa sigur? Esti un urmas de-al lor? rolling on the floorwinking E doar o gluma; nu vreau sa te jignesc, deci n-o lua in nume de rau.

Nu, doar ca ei traiau inainte de vremea in care Moise se juca cu puta in tarana.

Mai pacatosule, cum poti vorbi asa de Moise?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este satanista. Ea a fot instaurata de pre-crestini in Irlanda deci e o idiotenie sa spui ca e satanista laughing

| PVAAVU explică (pentru anonim_4396):

A fost creata de celti (care nu erau crestini). Daca nu-i satanista da-mi dovezi.

| Kalla a răspuns (pentru anonim_4396):

Cunosc satanisti adevarati spirituali, nu cretini care uras crestinismul dar nu cred in nimic.Adevaratii satanisti adica cam toti sarbatoresc halloween-ul pentru ca numele adevarat este Samhain adica un zeu\demon la care se roaga satanistii.Satanistii nu se roaga doar la satana, se roaga si la zei pagani, la demoni si la zei ca Isis, Ra etc numai ca nu se roaga la zeii romani\greci pentru ca ei nu cred ca acesti zei exista.

Halloween este o sarbatoare importanta pentru cei ce slujesc satana si demonii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Kalla):

Samhain nu este numele nici unui demon ci este numele de origine a sarbatorii Haloween. Cei care au fondat sarbatoarea in Irlanda nu erau nici decum satanisti. Cei care zic ca este numele unui demon nu au habar de unde vine acest nume de fapt si il folosesc in mod anapoda.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PVAAVU):

Celtii credeau in satan>? Informeaza-te!

Totul trebuie sa aiba o explicatie logica.Dar poate erau satanisti nici macar nu stiau asta. rolling on the floor De ce faci pe desteptul? Poate halloween si demon sunt sinonime.Ne trebuie dovezi, ceea ce tu n-ai.

Nu,dar credeau ca exista (si nu se rugau la el).

Cauta in Dex cuvantul "satanist". Nu e treaba mea ca nu sti tu anumiti termeni.

Documneteaza-te ma bine.Samhain este un zeu.31 Octombrie este sfarsit de an pentru celtici.In aceasta zi acum foarte mult timp isi colorau fata ca spiritele rele sa nu le poata face nimic.Halloween este ceva american si prostesc inventat nu prea de mult.Samhain este un demon sau zeu (nu prea este diferenta avand in vedere ca pentru satanisti demonii sunt buni) iar de Samhain el se intoarce pe pamant.De asta sarbatoarea se cheama Samhain.

Stiu asta de la persoane care sarbatoresc Samhain cu adevarat dupa cultura celtilor.

Un zeu nu inseamna neaparat demon. Nu asocia toate zeitatile cu demoni fara motiv. De unde aceasta asociere? Asa poti sa zici ca Zeus este un demon? laughing

| PVAAVU explică (pentru Kalla):

Da-i un link.

Zeus nu exista. Zeitatile grecilor si a romanilor nu exista.Si satanistii spun asta.In schimb cei zeii pagan (nu toti) exista dar nu sunt zei, sunt mai mult demoni.Prietena mea satanista spune ca sunt zei iar ea zice ca si Dumnezeu exista numai ca dupa parerea ei El este rau si fara putere iar satana este cel mai bun.Nah...

Si cu asta am iesit :')

Nu exista acest Samhain ca demon. Lucrurile pagane nu-s adevarate. Cum nici din crestinism cele pagane le dau la o parte, cele din stanism sunt si mai si. Nu sunt adevarate. Nu cred ca in Biblia satanista apare acest nume care a fost un zeu pagan la celti. NU! ..Au fost multi zei pagani de-alungul istoriei, zei inventati de oameni nicidecum demoni. Sunt pure inventii. Nu mai asocia paganismul cu lucrurile reale. Asa a facut crestinismul de-alungul istoriei si asa faci si tu. Nu este bine. Trebuie sa diferentiezi lucrurile false de cele adevarate, demonii de zeitati pagane. Daca satanisii au adoptat acest zeu nu inseamna ca acesta este demon. Ei l-au facut demon, dar nu este. Satanistii zic multe, dar cele ce le zic sunt tampenii inventate.

Da pai intr-un fel ai dreptate :')

big grin

Intr-un fel, dar n-are deloc.

"Samhain este un demon sau zeu (nu prea este diferenta avand in vedere ca pentru satanisti demonii sunt buni) iar de Samhain el se intoarce pe pamant.De asta sarbatoarea se cheama Samhain."
De fapt, Halloween-ul sau traditional Samhain era o sarbatoare pentru a indeparta spiritele rele, iar ca sa faca asta se costumau si ei in spirite sa ca sa nu fie recunoscuti. Uite aici un articol interesant:http://www.descopera.org/halloween/

"Dumnezeu exista numai ca dupa parerea ei El este rau si fara putere iar satana este cel mai bun.Nah..."
EU stiam ca satanisti spirituali cred ca Yahweh este numele unui zeu fictiv in spatele caruia se ascunde o rasa extraterestra numita reptilieni.
"Zeus nu exista. Zeitatile grecilor si a romanilor nu exista.Si satanistii spun asta."
Flacara lui Prometeus, in Roma Torta lui Lucifer, este asciat cu marul cunoasteri dat de Lucifer Evei.

Satanist inseamna persoana care crede in satana si crede ca e mai puternica decat Dumnezeu. Celtii nu credeau in satan, asa credeau ei ca era zeu (de prosti laughing ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer cred ca esti unt troll.

Eu sunt troll?!

Tu esti un troll.

| gingergirl1 a răspuns:

Unii o iau ca da, altii ca nu!
Adica e o sarbatoare luata de la americani! Si daca stai sa te gandesti e chiar placut sa colinzi cu "ne dati sau nu ne dati"laughing
Pe alta parte unii chiar o iau in serios si cred in toate prostiile invocate in noaptea de Halloween laughing
Doamneee, trebuia sa vezi ce era azi la mine la scoala laughing
A fost placut sa vezi pe toata lumea costumata si servind placinta de dovleac si etc si serbarea happy

| HellGirl666 a răspuns:

http://lmgtfy.com/? q=Halloween

| PVAAVU explică:

Poate erau satanisti dar nu stiau nici asta, nici cum sa-si spuna. rolling on the floor

| PVAAVU explică:

Omule,nu vreau sa jignesc, dar tu trebuie sa intelegi ca gresesti.

Dar nu am gresit cu nimic. Macar a inteles Kalla ce voiam sa spun. Nu mai vreau sa continui discutia.

Nu va mai certati mai copii! laughing

Ok ne scuzati sad

Scuze de insulte.Sa stii ca Hallowee=Samhain (un demon, aceste creaturi apartin diavolului).E logic.Deci ai explicatii, dovezi, ce-ti mai trebuie.Acum da-mi o dovada cu care sa-mi arati ca Halloween-ul nu e satanist. Sper ca ai inteles ce am spus eu.

SATANÍSM s. n. 1. caracter, atitudine satanică. 2. cult consacrat lui Satana și răului.
Satanist adica apartine cultului Satanist. Cultul Satanist nu se regaseste in toate cultele pagane. Cultele pagane nu sunt Sataniste deoarece nu il au ca adept nici pe Satan nici nu sunt adepte raului chiar din potrive ele au principii morale si pacifiste. Samhain, aceste zeu nu apartine niciunui diavol/ nu are nici macar o legatura cu Satana. Inainte ca crestinismul sa apara fiecare cult, religie era in zei. Adica dupa logica ta toti se inchinau lui Satan? Satan e doar personajul cerstinatatii si a religiilor pe baza Scripturii. Nu poti sa faci de exemplu satanista raligie budhista. Nu e bine sa caracterizati ca fiind satanist tot ce nu este crestinesc deoarece nu sunt Satanisti. Satanistii sunt cei traditionali(cei care il au adoptat drept conducator pe Lucifer) si cei moderni(atei care vor sa iasa in evidenta si il batjocoresc pe Dumenzeu). Culturile pagane nu sunt incluse satanismului ca o concluzie. Este foarte gresita opinia ta de a separa pe crestini de toata populatia care n ueste crestina si ai considera satanisti. E o greseala exagerat de mare...De aceea nu mai vreau sa comentez.

Omule,noi vorbeam de Samhain, nu de religiile pagane.Alte religii nu au acest demon.Vezi ca tu nu citesti bine raspunsurile? Nu ziceam ca a nu fi crestin inseamna a fi satanist.Am spus din ce provine cuvantul "Halloween", a carui nume trebuie sa reprezinte ceva (sinonimul cuvantului de provenienta), si nici n-am specificat ca asa-i la toate religiile pagane.

Samhain nu este demon omule am demostrat asta. Ci un zeu. NU ESTE DEMON!

Omule,daca intri pe Google si scrii "samhain" iti apare "samhain demon".Ia zi tu ce oameni credeau in samhain?+ ai pe google imagini cu Samhain, care arata ca e demon mai; ce mama naibii nu intelegi? Ia da-mi dovezi.

Eu ti-am dat dovezi ca nu era un demon ci un zeu(istoria aparitiei Halloween-ului). Tu daca scrii pe google ceva si iti apare o prostie o crezi? Tu nu te iei dupa chestii clare istorice te iei dupa ce iti da la google images? Tipule eu nu imi mai pierd timpul. Macar ai o scoala de 8 clase facute? Nu iti mai raspund ca e fara rost. E premiera pentru mine de 2 ani...adica nu chiar mai era unu' cam ca tine.Dar nu sunt multi ca tine sa stii. Eu am adus toate explicatiile posibile..Numai tu nu le-ai inteles. Bine ramai sanatos am zis ca nu imi mai pierd timpul. Poti sa comentzi ce vrei dar nu iti mai raspund. Esti un caz pierdut.

Da-mi un link si arata-mi.N-ai vazut ce mi-a dat Sviri?:un link in care am vazut adevarul despre Halloween.Am gasit si eu ceva care sa-ti arate ca te contrazice.

In plus citeste raspunsul lui Acronimus (de mai sus).

| PVAAVU explică (pentru PVAAVU):

In plus, nu vezi costumele alea (draci, vampiri, fantome, vrajitoare). Costumele alea reprezinta personaje ce slujesc diavolului.Noi costumandu-ne astfel, ajungem sa slujim lui (aratand ca ne supunem si suntem ca adeptii lui).

ESTI satanist?!

Copii?! laughing Noi nu suntem copii.
Si cum te poti lua dupa asta?

| Kalla a răspuns (pentru PVAAVU):

Ok mosu'!

Da OK.

Samhain nu e reprezinta un demon.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu exista, un zeu pe nume Samhain in religia celtica.

Uite si pe wikipedia ce scrie despre Samhain:http://ro.wikipedia.org/wiki/Samhain

Nu vreau sa sustin pe nimeni, dar te contrazici.

Da,e un zeu al mortii, deci demon.

| Liceanul a răspuns (pentru anonim_4396):

ESTI SATANIST!? El nu vrea explicatii omule! Vrea dovezi! Ia da un link in coa, sa ne arati si noua unde scrie ca e un zeu!

| PVAAVU explică:

Atunci de ce raspunzi, stiind ca nu ne ajuti ci ne contrazici?

| Oleg20 a răspuns:

Salut. Ce pot sa-ti spun este ca halloween-ul nu e o sarbatoare crestina, ea asa cum a zis sviri isi are originea in practicile pagine. Conform unei legende, in ziua acestei sarbatori pe pamint vin spiritele/duhurile rele iar oamenii pentru ai alunga se costumeaza in diferite personaje din mituri (dracula).