| ANONIMAAA37 a întrebat:

Heeei.Doar eu nu mai cred in Dumnezeu? Adica cand eram mica ma rugam in fiecare seara dar nu se intampla nimic asa ca am renuntat.

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Cand eram mic m-am jucat odata cu un fier de calcat si l-am lasat cu talpa incinsa pe un covor pana cand a ramas o urma pe el.
Imi era tare teama ca o sa se supere parintii pe mine si m-am rugat pentru o minune sa se repare covorul la loc.
Evident ca nu s-a intamplat nimic si am fost tare dezamagit.
Acum stiu ca Dumnezeu nu este precum un tonomat unde introduci o rugaciune si primesti tot ce iti doresti, El vrea ca noi sa invatam, sa deosebim lucrurile importante de cele fara importanta.
Si pe cele importante iti garantez ca le asculta, stiu din proprie experienta.

11 răspunsuri:
| Mclaren12 a răspuns:

Zeul evreilor pe care il slavesc crestinii nu exista si pana si evreii au admis asta.

| RAY a răspuns:

Consider ca a nu crede in dumnezeu e un proces lung si nu doar din acest motiv un om devine ateu

| drutzix a răspuns:

Da, esti singura persoana de pe pamant care nu crede in Dumnezeu /sarcasm

| gratargratar a răspuns:

Ce vrei sa se intample?

| AC4S4 a răspuns:

Doar pentru ca foarte putini in Romania se declara atei nu inseamna ca sunt putini. Multi la recensamant se declara crestini ca sa nu zica nimeni nimic, altii au fost trecuti automat asa.

Recensamantul ne spune ca 0.21% din romani sunt atei/nereligiosi. Asta inseamna ca trebuie sa fie o raritate sa intalnesti atei, dar nu este. Exista studii care arata ca procentajul real este 4-7%. Tot relativ scazut este, dar este mai realistic.

Eu nu (mai) sunt ateu. Cred ca treci doar printr-o perioada.

| T0T a răspuns:

Cam mult egoism din partea domnișoarei care vrea să primească totul de-a gata. Chiar dacă ar exista un creator cine naiba l-ar obliga să fie un fel de spirit din lampa lui Aladin care să îți îndeplinească ție dorințele? Ăsta nu e un motiv pentru care să crezi sau să nu crezi.

| xerxes1 a răspuns (pentru Nilsson):

Daca aveai credinta cat un bob de mazare iti repara si covorul.
Din moment ce ai zis "evident"inseamna ca nici acum nu crezi prea mult in El.
I-ai limitat deja atributiile in importante si neimportante, cu de la tine putere.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Eu nu (mai) sunt ateu. Cred ca treci doar printr-o perioada.
ai avut dreptate, romanul la rau crede in dumnezeu la bine uita de dumnezeu, asta nu il face ateu si vorba lui papa de la roma - crestin ipocrit, nici eu nu intalnesc persoane atee decat rar, deci cifra de pana in 5% cred ca e reala, in orice caz, majoritatea sunt crestini cu numele

| drutzix a răspuns (pentru Nilsson):

Mai faci multi oameni de paie?
Nicaieri nu a spus ea ca si-a pierdut credinta pentru ca nu i-a cusut dumnezeu covorul. Poate se ruga la ceva cu adevarat important

| milan9 a răspuns:

Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?

- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!

- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.

- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!winking

| RAY a răspuns (pentru milan9):

Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

sunt curios ce savant a putut calcula asa ceva din moment ce nu putem compara complexitatea vieti de acum dupa 3, 8 miliarde de anii de evolutie cu viata de atunci

Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

viata nu a aparut la forma complexa din ziua de azi, desi afirmatia ta e una nula, viata nu putea aparea cum este azi, teoria evolutiei nu asta spune ca e de la simplu spre complex, savanti aia au uitat ca s-au gasit forme de viata in comete
Până acum nu s-au mai raportat apariţii ale entităţilor biologice în stratosferă. Ele variază de la o presupusă colonie de bacterii ultra-mici la două organisme individuale neobişnuite",
http://www.descopera.ro/......tratosfera
oamenii de ştiinţă au teoretizat că particulele sunt transportate constant între planete de asteroizi, comete şi alte corpuri cosmice similare.
saraci asa zis savanti crestini au fost lasati in urma
Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există! winking
uite ca exista sansa ca viata sa vina din cosmos, ce viata vorbesti tu, nu au aparut organisme complexe spontan