Aceste pacate sunt greu de evitat (cel putin in aceasta societate predominata de Facebook si televiziuni de calitate proasta) insa consider ca da, lumea fara ele ar fi mai buna. Cel mai important atuu care trebuie sa-l aiba oamenii este acela de a ierta.
Raul si binele sunt ca ying si yang.
Totusi sunt si momente in care durerea te face sa pretuiesti mai mult ceea ce iubesti.
"...dar se pare ca ateii sunt mai interesati de religie ca credinciosii."
Nebunul e interesat de boala lui? In general nu prea. Medicul, desi nu sufera de nebunie, e mult mai interesat de ea. De ce? Pe de o parte exista posibilitatea sa il vindeci pe nebun, pe de alta parte trebuie identificati pentru a proteja societatea de ei.
La fel si cu credinciosii, au cazut in patima povestilor cu spiridusi, la revedere, sunt fericiti in lumea lor.
Iar pentru atei e in interesul lor sa stie sa se fereasca de molima credintei, iar pentru asta trebuie sa stii despre ce e vorba.
"Cum ar fi lumea daca ar exista legi ca:
Nu te crede mai bun ca nimeni, chiar daca stii ca esti. (mandria)"
Ar insemna sa promovezi o minciuna. Daca esti mai bun, esti si gata. Nu poti afirma contrariul ca ar insemna sa minti, nu?
"Nu te teme de nimic"
Doar prostii/nebunii nu se tem de nimic.
"Nu dori mai mult decat ai.multumeste-te cu ce ai, caci o sa ai parte de tot."
De ce am promova indolenta?
"Inloc sa fii preocupat de viata si sa faci bine si sa fii cat mai bun."
Bunatatea cu orice pret e lipsa de inteligenta.
Majoritatea oamenilor de stiinta au fost crestini si credeau in Dumnezeu, si uite pana unde am evoluat. Astazi, oamenii de stiinta care sunt atei sar sus si in jos sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista in loc sa aduca un beneficiu societatii...
Le-ai facut praf...
"...A nu te crede mai bun chiar daca esti si stii ca esti, insemna sa nu te lauzi, si sa nu te crezi ca e mai bun ca altcineva, pentru ca de fapt in relitate nu esti..."
Nici dracu nu intelege ce ti se invarte prin minte. Te contrazici singur...
"Corect=bun"
Niciodata. Corectitudinea e una, bunatatea e cu totul altceva.
Oricum rationamentele tale au premize gresite, asa ca nu pot fi decat eronate.
"Iar ignoranta/nepasarea nu e ceva bun."
De multe ori e ceva foarte bun. Uite, de exemplu, mie mi se falfaie de tine. De ce crezi ca e rau asta?
"Astazi, oamenii de stiinta care sunt atei sar sus si in jos sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista..."
Nici un om de stiinta nu cauta sa dovedeasca asta. Ei doar constata ca povestea spiridusului crestin e fara nici o baza reala, logica sau sens. Dar nu trebuie sa fii om de stiinta pentru asta. O minima logica, inteligenta si bun simt sunt suficiente.
"Majoritatea oamenilor de stiinta au fost crestini..."
E un rationament fals. Pe de o parte, au existat si inainte sa apara molima numita crestinism, pe de alta parte evident ca au existat destui si in alte locuri decat cele cu influenta crestina. In plus crestinismul, in zonele unde domina a avut sub control invatamantul, iar pentru a beneficia de invatamant trebuia sa inghiti toate prostiile lor.
Daca "Aceste pacate sunt greu de evitat (cel putin in aceasta societate predominata de Facebook si televiziuni de calitate proasta), atunci inseamna ca felul tau de a fi este "om rau", si doar te fortezi sa faci bine, asaaaa...ca sa vada Dumnezeu si mai ales lumea! Un crestin adevarat ARE IN FELUL LUI DE A FI toate acele valori care sunt considerate valori in Evanghelie. El poate sa vada si sa auda orice ca tot nu va fi influentat (sa minta, sa se mandreasca, sa fure etc )
A ierta, nu cred ca duce la iertarea tuturor pacatelor indiferent ce ai facut in viata - poate fi asa dar eu nu cred, cred ca trebuie sa ai si celelalte valori.
Ma referam la societate. Cred ca nimeni nu-ti da dreptul sa-ti dai cu parerea despre mine necunoscundu-ma, asa ca...
Corect = bun = normal. Tot ce e rau e anormal. De ce critica unii normalitatea? va spun pererea mea - nu se descurca in conditii normale, ei nu pot trai daca nu fura, nu mint, spun ca sunt destepti (mandria) ca sa-si ascunda neputinta de a trai normal etc etc. Tot ce am scris sunt fapte care se fac, dar nu le atribui nici unei persoane din cele care posteaza aici. Nu critic o persoana anume ci o atitudine binecunoscuta de toti
Am gresit - voiam sa ma refer la modul general, si se vede asta deoarece tu nu te-ai referit la tine (nu ai spus "eu nu pot evita..."), iar eu am continuat sa spun despre cel la care te-ai referit si care intampina greutati in a nu face pacate. Cand am spus "felul TAU " m-am referit la acel necunoscut despre care se discuta.
Scuze!
Daca esti ateu nu inseamna ca esti automat si pacatos. Nu scrie nicaieri ca necredinta e un pacat si chiar daca ar fi n-are nicio legatura cu celelalte lucruri enumerate de tine. Si crede-ma sunt mai multi credinciosi care pacatuiesc decat atei.
Credinta despre Dumnezeu nu da importanta teoriei big-bang.
Nu trebuie sa dovedesti ceea ce e evident, nu trebuie sa dovedesti inexistenta a ceva, daca acel ceva nu exista.Nu e evident?
Nu sunt pacate astea fiindca le deprindem in functie de educatie, mediul in care traim si societate. Dumnezeu ar fi un mare marlan sa ne traga pentru astea la raspundere din cauza ca traim in *** asta de sistem facut de el, fiindca el controleaza imparatiile, le ridica si le coboara.
Pacat e ceva rau ce faci in mod voluntar si constient. Ce enumeri tu sunt deprinderi de caracter. Cum naiba sa fie pacate daca le avem in noi de la Doamne-Doamne?!
Deci sa-nteleg ca faci bine ca sa-ti fie bine. Dar daca Hristos ar fi in iad, ai vrea sa fi si tu cu El?