anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hello, am si eu o intrebare mai ciudata(sau poate nu), voi ce credeti, exista Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Stai ca-ti fac eu un rezumat al raspunsurilor crestinilor: "Pentru d-zeu n-ai nevoie de dovezi, doar crezi, si-ti folosesti ratiunea si curiozitatea pe lumea cealalta". Ciudat cum il tot lauda ei pe zeul suprem ca ne-ar fi creat inteligenti si rationali, dar daca indraznesti sa-ti folosesti aceste calitati, o sa ajungi in iad.

Intrebarea ta nu e deloc ciudata, tocmai pentru faptul ca noi oamenii suntem fiinte care ne dorim sa stim adevarul, iar daca vrei sa-l afli, nu poti sa ignori anumite intrebari, din frica sau rusine. Ca sa ai acces la realitate trebuie sa-ti folosesti in primul rand scepticismul, si sa te lasi ghidat doar de ceea ce arata dovezile stiintifice. Asta nu inseamna ca stiinta e perfecta, nici vorba. Sunt multe teorii eronate, care pana la urma sunt eliminate de teoriile mai bune, si tot asa. E un progres treptat, dar sigur. Stiinta iti permite sa-ti revizuiesti convingerile, pentru ca doar asa te poti apropia mai mult de adevar. In religie in schimb, avem de-a face cu niste basme inventate cu mii de ani in urma, in care trebuie sa crezi orbeste, fara sa ceri dovezi (pentru ca nu sunt), si fara sa le poti reinterpreta. Religia s-a opus tot timpul de-a lungul istoriei descoperirilor stiintifice noi. De ce a facut asta daca adevarul e de partea ei? N-ar trebui dovezile sa confirme credintele religioase, in loc sa le contrazica? De aceea religia nu permite evolutia gandirii, ci doar stagnarea ei. Cu cat e lumea mai ignoranta, cu atat religiile prospera mai mult. Uita-te ce a fost in Evul Mediu. Uita-te la toti oamenii torturati sau omorati de catre Inchizitie sau de catre alti fanatici religiosi care nu puteau suporta sa auda teorii noi cum ar fi ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Teorii care contraziceau biblia. Lucrurile sunt mai mult decat clare.

75 răspunsuri:
| LePotato a răspuns (pentru martzian):

Astept povesteahappy

| martzian a răspuns (pentru LePotato):

Este o poveste pe care am auzit-o cu multi ani in urma la radio si acum am regasit-o pe internet. Povestea papusii de sare care s-a intalnit cu marea... Sper ca iti plac povestile:

O papusa de sare, dupa o lunga calatorie in tinuturi uscate, a ajuns la tarmul marii si a descoperit ceva ce nu mai vazuse niciodata, ceva ce nu era in stare sa inteleaga. Ea, mica papusa de sare, statea pe un sol uscat, solid, si iata ca in fata ei se intindea un alt sol miscator, periculos, zgomotos, straniu si necunoscut. A intrebat:
– Cine esti tu?
– Eu sunt Marea.
Papusa a intrebat din nou:
– Dar ce este Marea?
Marea a raspuns:
– Sunt eu.
– Nu inteleg, a spus papusa, si as vrea sa stiu. Cum sa fac?
Marea a raspuns:
– Atinge-ma!
Atunci papusa a intins timida piciorul, a atins apa si a avut impresia ciudata ca incepe sa cunoasca ce este marea. Si-a retras piciorul si a vazut ca degetele ii disparusera. A strigat inspaimantata:
– Ah! Ce s-a intamplat cu degetele mele? Ce mi-ai facut?
Marea a zis:
– Ai platit un pret ca sa ma poti intelege.
Treptat-treptat, marea dizloca fragmente din papusa de sare, iar aceasta inainta tot mai departe in mare. Cu cat inainta, cu atat avea impresia ca intelege mai bine, fara a fi in stare sa spuna totusi ce este marea…
– Dar ce este marea?, se tot intreba.
In cele din urma un val a facut sa dispara ce mai ramasese din ea si papusa a zis:
– Marea sunt eu!

| LePotato a răspuns (pentru martzian):

Acum dupa ce am citit povestea inteleg mai bine ce ai vrut sa zici in postarile anterioarehappy(facand referire la papusa de sare).
Foarte frumoasa si interesanta povestea, ce sa zic, pretul pe care l-a platit a fost pe masura a ceea ce a cerut(parerea mea).

Iti multumesc pentru poveste, o seara buna!

| dragos38 a răspuns:

Eu iti raspund doar asa, omul fiind fire curioasa a inceput sa studieze natura si a descoperit ca natura/universul functioneaza dupa legile fizici, chimiei, matematicii, deci universul asta nu functioneaza asa de capul lui ci dupa anumite legi, sondele spatiale voyager 1 si voyager 2 se zice ca s-ar afla aproape la marginea sistemului solar si transmit date despre directia si viteza particulelor subatomice din zona.Corpul uman este alcatuit din O; C; H; N; CA; P; K; S; NA; CL; MG; fiecare din acest element are un rol bine definit daca un singur element chimic ar lipsi din corpul nostru am avea probleme, si mai este o cheste la care oamenii de stiinta inca nu au un raspuns cum a aparut a.d.n-ul se stie ca genele contin niste instructiuni dupa care oamenii, animalele plantele functioneaza, de abia in ultimi 100 de ani oamenii de stiinta au inceput sa inteleaga cum functioneaza genele si cum controleaza ele intreaga noastra viata.Crezi ca toate aceste au aparut din nimic, viata a aparut din nimic, cand vezi cat de legati suntem unul de altul si totul este organizat te duce cu gandul la ceva superior noua, nu stiu la o inteligenta, bineinteles ca nici eu nu mai cred in basmele bibliei in care se zice ca iahve este creatorul universului si ma rog alte aberatii care nu vreau sa le mai insir pe aici.Cred ca exista ceva dar in nici un caz dumnezeul biblic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dumnezeu=0 (zeeeeeeero).
Pana in Septembie 2014 era obsedata de credinta. Nu stiu ce era in capul meu! Faceam de cel putin 3 ori inconjurul la o ditamai matania spunand Tatal Nostru!
Dupa parerea mea, nu exista D-zeu.
Nimeni nu stie aparitia omului. Asa cum universul a fost creeat dintr-o explozie... asa puteam fi si noi creati. Cum apar viermii pe mancare din senin, asa am aparut si noi. Nu trebuie sa credem in alti zei, dar Dumnezeu este un ZEU. Dumnezeu, D-zeu, DOMNUL+ZEU!
Acceptam toate relele primite, gandindu-ma ca este pedeapsa mea primita de la, asa zisul, D-zeu. Legile lui sunt, scuzati-mi vocabularul, de CACAT. Daca un bou de parinte greseste, asta nu inseamna ca pacatele trebuie sa pice pe copii. De CACAT! Nu a existat, nu exista, nu o sa existe.

Eu cred ca credinta a fost facuta pentru a face oamenii sa fie mai buni si pentru a le fi frica de o divinitate. Cum oamenii erau mai puin dezvoltati decat noi, nu stiau ei ce inseamna ala Tsunami, flux, reflux... etc. Toate minunile de acum 2000 de ani au fost demonstrate. Oamenii nu aveau atata cultura incat sa stie ce sunt. Asa s-au creat divinitatiile. Nu exista RAI sau IAD. Raiul este pe Pamant. Esti in viata, ti-o faci asa cum vrei si visezi s-o ai, iar cand mori si intri in Pamant... intri in Iad. Sufletele oamenilor nu merg in Rai sau Iad! ele stau printre noi.

Daca chiar exista Dumnezeu... imi demonstra si mie si lui X si lui Y asa cum le-a demonstrat lui W si Z. La cat m-am rugat lui si Sfintilor lui de CACAT... ma putea ajuta si pe mine. De fapt, m-am rugat pentru mama, tata si in special pentru fratele meu bolnav pe care nu l-a ajutat. Daca ar exista, de ce Dracu face diferente intre oameni? Parintii mei au suferit mult! De ce Dracu si-ar bate joc de ei? Sa-si bata joc de el, ca parintii mei nu au gresit cu nimic ca sa plateasca atatea pacate de **** care nu exista. Sa nu mai spun ca au pierdut un biet sufletel care nu gresise cu nimic ca sa fie luat de langa ei. Si daca ar exista D-zeu. m-as caca in legile lui tampite. Daca ar fi fost el in locul persoanelor care sufera extrem de mult? Daca el ar gresii si copilul lui ar suferii foarte mult pentru ceva ce n-a facut! Rusiiiineee! Nu exista! N-are rost sa va bateti capul cu religia si D-zeu asa cum am facut eu, stand ca o proasta sa ma rog la cai verzi pe pereti! Nu exista!

| LePotato a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu sunt un fel de ateu/agnostic(?), spun asta ca mi-ai dat de inteles ca eu as crede in existenta BUNULUI Dumnezeu; si eu am fost credincios si ca si tine in urma unor experiente(sau in lipsa lor, intrebari, am ajuns cam la aceiasi concluzie, iar daca s-ar adeveri ca el exista, sunt 101% ca nu este asa cum ne este prezentat in orice religie(infime sanse sa existe).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Asa-i! Religia intotdeauna este opusul Stiintei. O sa existe intotdeauna un razboi intre ele. Acum 2000 de ani nu erau oamenii atat de dezvoltati, nu se stia despre toate lucrurile pe care noi le stim si ni se par marunte. Am mai auzit intr-un reportaj ca Iadul este sub noi si Dracii tot acolo si de aceea avem noi cutremure si bla, bla, doar pentru a fi preveniti si ca Soarele este Raiul, de aceea nu putem sa ne uitam la el. Ala da om fara cultura. Pentru mine nu exista Dumnezeu, mai ales Sfintii lui de Cacat! Asa cum am spus si in celalalt raspuns... nu exista!
Inainte cand eram obsedata de credinta, religie si sa fiu cat mai credincioasa... eram degeaba! Am fost la diferite manastiri, biserici, am atins si, asa zisa, crucea lui D-zeu. Degeaba am atins-o si m-am rugat plangand pentru fratele meu, ca nu l-a vindecat! Nu exista Dumnezeu! Oamenii trebuie sa creada in ceea ce le-a fost scris, dar nu este deloc asa. Nu exista cartea lui D-zeu in care sa-ti scrie destinul, viata. Tu ti-o fci. Cum gandesti asa o ai. Asa ca... D-zeu egal cu zeeeeeeeeeeero!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MskDesign):

Biblia este o porcarie, o prostie. Am citit-o si este egal cu zero. Tot ce scrie acolo este explicat. Nu exista minuni facute de Domnul X si Y. Absolut tot este demonstrat! N-am nimic cu cei care cred! Si eu am crezut, degeaba! Slujbele, sarbatorile, posturile... etc... le respect si sarbatoresc. La slujbe merg, deoarece sunt linistitoare si dragute, dar nu merg sa ma rog unei Divinitati inexistente!

| LePotato a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce sa-ti zic, imi pare sincer rau pentru ce ai patitsad

| AgentBomboana007 a răspuns (pentru Mihai_Miţă_1999):

Biserica!

Este un mod de a face bani. De ce prostii aia au atatea alea de aur si la gat au un lant, de caine, de aur? De hoti ce sunt!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LePotato):

Pentru ca biserica este un mod de a face bani. Cersetorii dracu! Papa lui pasvante chiorul are lanturi de tanc la gat, din aur, in timp ce altii n-au case si mor de foame. Da el se plimba cu masinile scumpe cu geamuri anti-glont!

| AgentBomboana007 a răspuns (pentru LePotato):

Da, exista, asa cum exista si girafe care se caca curcubeu!winking
Asa este si cu Dumnezeu! laughing)

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

E buna aia cu dracii cauzatori de cutremure laughing Astea sunt "explicatiile" crestine in legatura cu fenomenele naturale din jurul nostru, care au fost explicate rational de catre stiinta de zeci sau sute de ani. Cineva trebuie insa sa-i anunte si pe crestini, ca se pare ca n-au auzit inca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Faza este ca ei nu cred in stiinta. Stiu cum sunt! Ei spun ca stiinta distruge credinta si ca in stiinta sunt numi draci! Faza cu dracii cauzatori de cutremure a aratat-o la televizor, la stiri. Dincolo de povestiri!