Dumnezeu este oriunde nu doar la biserica, daca nu te simti ok acolo nu te duce....Incearca si fii tu insuti incearca sa nu mai vorbesti urat si mai ales nu te da atee in fata lumii doar sa pari cool...Tocmai de asta injuri Crede in Dumnezeu, roaga-te si mai ales incearca sa-ti schimbi comportamentul ganditu-te ca el oricum te vede si iti aude pana si gandurile tale
Buna. In primul rand conceptia ta despre Domnul este diferita de cea pe care o prezinta Biblia. Domnul nu este un judecator aspru care sta pe un scaun de domnie in cer care noteaza si contabilizeaza toate pacatele tale ca in ziua judecatii sa aiba grija sa nu ii scape nimic, ca sa primesti ceea ce meriti, nu. Domnul este in primul rand Tata, si un Tata nu isi uraste si nu isi pedepseste cu manie copilul. Sa iti prezint caracterul Lui Dumnezeu si apoi vei vedea ca intrebarea ta nu ar trebui sa existe, daca ai fi cunoscut adevarul. Tatal nostru din ceruri este un tat iubitor care este profund interesat de cele mai mici aspecte din viata noastra, in biblie scrie ''va cunosc pana si numarul firelor de par din cap'' noi avem un foarte mare pret in ochii Lui, ne priveste cu dragoste, vrea sa ne ierte si sa faca din noi o persoana deosebita care sa ii ridice pe altii si sa schimbe alti oameni in bine, El este gata sa ne ierte si sa ne curateasca daca noi ii cerem acest lucru, in biblie scrie ca daca ai convingerea aceasta de care vorbesti este un lucru bun, inseamna ca Duhul Sfant te convinge de aceste pacate si vrea sa iti schimbe viata in bine, spre folosul tau. Tatal nostru ne tine in brate in fiecare zi, ne poarta de grija in toate domeniile vietii, El are grija de fiecare aspect si ne iubeste neconditionat, nu poti face un lucru atat de grav pentru a stinge dragostea Lui fata de tine, te iubeste atat de mult incat L-a trimis pe singurul Sau fiu pe pamant sa moara pentru noi, multi preoti analizeaza modul in care a murit Hristos, El a murit pe o cruce romana, si daca te uiti la forma Lui pe cruce vei observa ca bratele Lui sunt foarte intinse pana la maxim, aceasta simbolizeaza ca Domnul ne asteapta cu bratele deschise, ceea ce scrie si in biblie. Hristos a fost acolo unde tu nu L-ai vazut niciodata, El a fost acolo cand te-ai nascut, El a fost langa tine cand erai bolnava, El a fost langa tine cand sufereai, cand nimeni nu mai credea in tine El ti-a trimis o persoana care sa te incurajeze, iti trimite zilnic lucruri pe care poate nu le observi, uneori Domnul vrea sa iti trimita o imbratisare prin alta persoana si vezi ca cinea isi intinde bratele in jurul tau si iti spune ''Eu sunt aici, nu te voi parasi si nu te voi lasa singura, voi fi aici langa tine, te poti baza pe mine'' cam asa ceva ar spune Domnul. Este total fals ca Domnul nu vrea sa te ierte. Dunezeu vrea sa iti dea un nou inceput uluitor, El nu te vede asa cum esti tu acum, El te vede asa cum ai putea fi, El vede mai mult decat purtarea sau caracterul tau, El te vede cum ai putea fi si vede ce ai putea deveni, El iti cunoaste bine calitatile si stie de ce esti in stare, asa ca te va indemna, te va impinge de la spate pentru a deveni tot ce esti capabila sa devii, dar nu va exercita nici un fel de presiuni asupra ta astfel incat sa nu te mai simti in largul tau si prietenia si partasia ta cu El sa fie afectate. Citeste psalmul 103 si 91. noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine, poate esti ateu sau agnostic, sau nu stii ce esti, faci parte dintr-un cult oarecare, esti dezorientat si confuz, eu iti spun ca nu poti crede indeajuns de putin ca sa Il faci pe Dumnezeu sa nu ii mai pese de tine. Chiar daca ai aduna toate pacatele facute de hittler si stalin la un loc, tot nu Il vei face pe Dumnezeu sa te respinga, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
https://www.youtube.com/watch?v=nI29x5dKYOM&t=482s
https://www.youtube.com/watch?v=KZ-mNgECBZs&t=509s
https://www.youtube.com/watch?v=gPbsBY-BWR4&t=1535s
Biserica nu te eliberează de păcate. Dacă vrei sa te simți mai bine ai putea încerca de exemplu sai vorbești direct lui Dumnezeu. Încearcă următorul lucru: stai în camera ta, singura, închide televizorul. sa fie liniște, apoi închide ochi și spune ce simți. gândește-te ca vorbești cu un prieten bun, acela fiind Tatăl nostru ceresc pe care îl putem considera și un prieten. spune-i ce îți vine în minte, deschideți inima. adevăratele rugăciuni sunt cele spuse din inima și nu învățate dintr-o carte, și ai sa vezi ca o sa te simți mai bine.
Dumnezeu este un Tata iubitor care dorește sa îl cunoaștem și sa ne apropiem de el.
dacă încerci ce ți-am spus te rog sa îmi scrii cum te simți, dacă te-a ajutat puțin.
Du-te la o biserica in oras. Daca aveti catedrala, acolo sigur gasesti preoti care sa te asculte. De obicei dimineata dupa liturghie, sau seara dupa vecernie.
Du-te si impaca-ti constiinta, caci aceasta e glasul lui Dumnezeu in om. Altii de pe aici au abrutizat-o. Nu fa la fel ca ei.
Domnul te asteapta cu bratele deschise ca sa ti-o traga.
Tie ti-a tras-o la creier.
Nu e vorba de nici o ''incarcare sufleteasca'' si nu exista pacat e doar o inventie sa controleze mintile slabe care nu iti pot folosi ratiunea si intelectul sa vada peste ridiculitatile si contradictiile acestor ''invataturi'' false. Tu ca exemplu esti doar produsul unei inodoctrinari de cand erai mica, facuta de catre familie, societate, scoala, biserica sa simti o chesti absolut ridicola aproape sado masochista asume: sa iubesti o entitate de care trebuie sa iti fie frica...chestia cu frica de lucruri pe care nu le poti dovedi ca exista mereu creeaza un impas o retinere in gandirea emotionala umana, dar cred ca deja in anul 2019 am descoperit atat de multe lucruri care au fost facute fara aceasta frica de prietenul imaginar care te pedepseste daca nu il iubesti inapoi. Nu ai nevoie de religie sa fii un om bun cu valori morale bazate pe gandire logica, ratiune discutie libera. Nu iti mai limita gandirea si traieste libera fara constrangerile unui personaj care ti-a fost bagat fortat ''pe gat'' de care sa iti fie frica si sa nu iti mai pese ce zic ceilalti cre(s)tini afla adevarul singura nu trebuie sa crezi ce am scris eu aici, informatia asta e la accesul oricui daca esti deschisa la minte. Tine minte: Tu esti evolutia!
Te poți duce în biserică. Doar că va trebui să stai în pronaos adică prima încăpere a biserici înainte de naos locul din mijloc
DeProfundis99 întreabă: