Domnul Isus cand a murit la cruce cu bratele tintuite pe lemn de parca ar fi dorit sa ii cuprinda pe toti in bratele deschise zicand:,,Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati si Eu voi da odihna pentru sufletele voastre!,,Poti sa il faci constient ca este un pacatos,ca Domnul Isus a murit la cruce in locul sau, pentru ca pedeapsa pacatului este moartea, dar darul fara plata a lui Dumnezeu este viata vesnica.Roaga-te pentru el.
Din punctul meu de vedere, nu poti "aduce pe calea mantuirii" pe nimeni, asta e o decizie individuala, care sta la latitudinea celui in cauza. Indoctrinarea a fost una dintre cele mai folosite metode de controlare a maselor de-a lungul vremii si n-a fost prea avantajoasa, pana acum.
Ceea ce poti tu sa faci este sa-i prezinti parerea ta, sa-i spui cam ce crezi tu ca ar fi bine si sa-i dai niste exemple concrete (daca exista) prin care Dumnezeu te-a ajutat sau ti-a schimbat viata!
Decizia...va fi numai a acelei persoane.
Merge el singur pe calea aia cand da de un necaz mai mare, atunci ce face? nu se va ruga sa scape de el?
Nici a crede in El nu prea are sens, in schimb s-o traiesti cu toate sentimentele tale intru el, ar putea avea sens.
Si daca l-ai aduce pe calea mantuirii ce s-ar intampla? ai avea un loc asigurat in rai? vede-ti de ale tale si ceilalti isi vor vedea de ale lor...
Pentru ca nu exista dovezi care sa ateste existenta amicului tau imaginar de aia eu unul nu cred, tu ai ca baza o biblia primitiva si atat
Pentru ca dumnezeu NU exista! Este o inchipuire a omanilor care l-au creat dupa chipul si infatisarea lor! Nu se poate aduce un om pe calea mântuirii daca este liber cugetator si nu habotnic!
Eu, una, nu cred in asa ceva cica Dumnezeu e doar o sintagma vai si amar. adica frate inainte sa apara Dumnezeu ce a fost? O:. asta chiar imi imaginez si eu... si tot nu-mi dau raspuns, si daca ar fi... de ce Dumnezeu lasa oamenii saraci? .