Biblia sustine ca ateii sunt impotriva Dumnezeului,Isus Hristos etc,Ei sustin ca ateii sunt cei care neaga existenta unei divinitati. "Ateu" este o eticheta pusa de biblie celor care nu cred in dumnezeu sau alti zeii.
Asta e si ideea,"Ateii" nu cred in nimic,in niciun zeu,Spre exemplu,Eu nu cred in nici o divinintate,Dumnezeu, Satana etc, conform bibilei asta ma face Ateu, repet, e o eticheta pusa celor care refuza sa creada in divinitati.
Uite pe wikipedia te poti lamuri mai bine http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism
Ateismul ESTE o credinta. Atei CRED ca NU EXISTA o fiinta superioara oamenilor. Un CREATOR al omenirii, in speta Dumnezeu la crestini.
Deci atei sunt si ei tot niste crdinciosi dar "PE DOS".
Este o etichetă inventată de teişti.
Ateismul, conform acesteia, este lipsa credinţei în existenţa vreunui zeu.
Nu există alte puncte comune, poate doar cel de "om".
Ateu inseama lipsit de credinta fata de zeii ca tine fata de 2699 de zeii, pai cred ce crezi si tu pentru zeus, krishna etc
"Communist until you get rich; feminist until you get married; atheist until the airplane starts falling." (The Hypocrite Diaries)
Ateii cred doar in ceea ce realitatea obiectiva indica. Adica in ceea ce le indica ratiunea conform a ceea ce au vazut si experimentat. Ei nu pot crede in zei, suflet sau alte fantome, astea sunt imposibilitati pentru ei, realitatea nu indica nici-un fel de zeu si nici un fel de fantoma. Nu cred ca a simtit sau a vazut cineva vreo fantoma(zeu), ci doar el are impresia(crede) ca a vazut sau simtit. Slabiciunile si superstitia sunt de vina.
Voi pune doua definiti ce probabil le-ai auzit pe aici, ca cei mai multi pe aici sunt:
-agnostici: adica NU stiu cu 100% ca nu exista un dumnezeu sau mai multi
- ateu: adica NU crede intr-unul.
Agnostic = e legat de cunoastere (nu stim 100%) si ateu = e legat de credinta.
Ateii doar nu cred intr-un dumnezeu din multe motive, intre care pot fi:
- pur si simplu nu urmeaza nici un Dumnezeu, ca teza lui i se pare prea slaba
- crede poate ca omenirea e facuta de alieni
- in sens mai slab: e hindus (in sensul ca e ateu fata de Iehova - unicul zeu al evreilor, crestinilor si musulmanilor)
De asta cred ca ateu e cel mai bine tradus cand e tradus ad-literam: "fara Dumnezeu" sau "fara a crede in nici un zeu" - definitie ce eu o prefer - si agnostic de obicei poate fi tradus ca: "liber-cugetator", sau daca vrei ad-literam: "fara cunostiinta de nici un dumnezeu".
"There is no spoon" - Matrix
Crestini sunt cei care se prefac a gasi drumul
Ateu inseamna fara zeu, deci fara religie. ateii cred doar ce poate fi probat de stiinta. ateismul NU e o religie.