anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare pentru. voi. Ce inseamna cu adevarat ateu? In ce cred ateii si in ce nu?

Răspuns Câştigător
| DevidALex a răspuns:

Biblia sustine ca ateii sunt impotriva Dumnezeului,Isus Hristos etc,Ei sustin ca ateii sunt cei care neaga existenta unei divinitati. "Ateu" este o eticheta pusa de biblie celor care nu cred in dumnezeu sau alti zeii.
Asta e si ideea,"Ateii" nu cred in nimic,in niciun zeu,Spre exemplu,Eu nu cred in nici o divinintate,Dumnezeu, Satana etc, conform bibilei asta ma face Ateu, repet, e o eticheta pusa celor care refuza sa creada in divinitati.
Uite pe wikipedia te poti lamuri mai bine http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism

12 răspunsuri:
| KindaWeirdo a răspuns:

Ateu inseamna fara zeu, deci fara religie. ateii cred doar ce poate fi probat de stiinta. ateismul NU e o religie.

NOname
| NOname a răspuns:

Este o etichetă inventată de teişti.

Ateismul, conform acesteia, este lipsa credinţei în existenţa vreunui zeu.
Nu există alte puncte comune, poate doar cel de "om".

| KhludCiprian a răspuns:

Voi pune doua definiti ce probabil le-ai auzit pe aici, ca cei mai multi pe aici sunt:
-agnostici: adica NU stiu cu 100% ca nu exista un dumnezeu sau mai multi
- ateu: adica NU crede intr-unul.
Agnostic = e legat de cunoastere (nu stim 100%) si ateu = e legat de credinta.

Ateii doar nu cred intr-un dumnezeu din multe motive, intre care pot fi:
- pur si simplu nu urmeaza nici un Dumnezeu, ca teza lui i se pare prea slaba
- crede poate ca omenirea e facuta de alieni
- in sens mai slab: e hindus (in sensul ca e ateu fata de Iehova - unicul zeu al evreilor, crestinilor si musulmanilor)

De asta cred ca ateu e cel mai bine tradus cand e tradus ad-literam: "fara Dumnezeu" sau "fara a crede in nici un zeu" - definitie ce eu o prefer - si agnostic de obicei poate fi tradus ca: "liber-cugetator", sau daca vrei ad-literam: "fara cunostiinta de nici un dumnezeu".

| sublime89 a răspuns:

Ateii nu cred in niciun zeu, deci nu au religie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred in Dumnezeu-atata tot!

| PreotCrestin a răspuns:

Atei sunt oameni care au ratacit drumul.

| KhludCiprian a răspuns (pentru PreotCrestin):

"There is no spoon" - Matrix

| Alphawolf a răspuns:

Ateii cred doar in ceea ce realitatea obiectiva indica. Adica in ceea ce le indica ratiunea conform a ceea ce au vazut si experimentat. Ei nu pot crede in zei, suflet sau alte fantome, astea sunt imposibilitati pentru ei, realitatea nu indica nici-un fel de zeu si nici un fel de fantoma. Nu cred ca a simtit sau a vazut cineva vreo fantoma(zeu), ci doar el are impresia(crede) ca a vazut sau simtit. Slabiciunile si superstitia sunt de vina.

| danut a răspuns:

Ateismul ESTE o credinta. Atei CRED ca NU EXISTA o fiinta superioara oamenilor. Un CREATOR al omenirii, in speta Dumnezeu la crestini.
Deci atei sunt si ei tot niste crdinciosi dar "PE DOS".

| martzian a răspuns:

"Communist until you get rich; feminist until you get married; atheist until the airplane starts falling." (The Hypocrite Diaries)

| RAY a răspuns:

Ateu inseama lipsit de credinta fata de zeii ca tine fata de 2699 de zeii, pai cred ce crezi si tu pentru zeus, krishna etc

| RAY a răspuns (pentru PreotCrestin):

Crestini sunt cei care se prefac a gasi drumul