Pai a observat ca trupul lui are simturi. Dar unde aduce o explicate despe existenta lui fara suflet, spirit? Probabil ateii functioneaza pe baterii. Or fi vreun fel de robotei?
Dar exista. Noi nu Il simtim pe El, dar Acesta ne vede, ne aude, ne stie orice gand.
Noi putem vedea radiatiile, folosind tehnologia, iar pe termen lung le si resimtim, deci analogia nu prea merge.
Asa il poti vedea si pe Odin si pe Zeus. Cu credinta puternica.Si @3xfemeie, sufletul e constiinta/creieruel.Cu el gandim, cu el simtim, daca se stinge, ne stingem si noi, nu mai simtim nimic.
Radiatiile, curetul electric, cimpul elecromagnetic, tot ce tine de aria sentimentelor umane. Si despre ele s-ar putem spune ca nu exista, dupa loogica acelui ateu. Dar ele exista. Si daca vrei sa te rezumi doar la cele cinci simturi, atunci esti foarte superficial in descoperirea lumii de linga tine, pentru ca lucrurile cele mai importante, cele care tin lucrurile laolalta, cele care fac viata sa fie asa cum e ea, sunt de fapt dincolo de aceste simturi.
Iar daca nu Il putem vedea pe Dumnezeu e pentru ca inima noastra e murdara: "Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!"
Daca nu il putem auzi, inseamna ca inca nu am facut liniste totala in sufletul nostru pentru a-I auzi glasul blind si linistit, dincolo de harmalaia azurzitoare pe care lumea din jur o face in jurul nostru.
Daca nu Il putem atinge e poate pentru ca sufletul nostru se tiraste pe pamint dupa toate lucrurile fara valoare, fara a tinji dupa zborul liber catre El.
Daca nu Il putem mirosi, e pentru ca viata noastra pute de mirosurile pestilentiale ale pacatelor noastre.
Iar daca nu Il gustam, e pentru ca pur si simplu nu vrem, desi El a spus: "Veniti si gustati, si vedeti ca bun este Domnul!"
Dar...
Eu l-am vazut in ziua in care am crezut, in viata unor urmasi ai Sai, care incercau sa isi traiasca viata precum El
L-am auzit intr-o noapte frumoasa de vara, vorbindu-mi ca prin vis, printr-un tunet, care s-a dovedit cel mai frumos zgomot auzit pina acum, desi pina la 15-16 ani ma temusem de tunete, pentru ca la 4 ani traznise in casa (geamul fusese deschis) si luase foc fata de masa unde eram eu cu mama mea. Au fost doar citeva cuvinte care au amprentat viata mea
L-am atins atunci cind El a venit la mine si m-a atins vindecindu-ma de o boala incurabila.
L-am gustat in Impartasanie, si de fiecare data a fost un moment unic.
Inca nu L-am mirosit. Inca nu cunosc aceasta senzatie. Dar, cine stie, poate ca intr-o buna zi imi va da si acest prilej de a simti parfumul sau care nu poate fi altfel decit imbatator.
Toate astea sunt "bonusuri" primite pentru faptul ca am ajuns sa cred simplu in El. Toate astea sunt posibile fiecaruia care crede. Insa e gresit sa te bazezi pe cele cinci simturi cind ai de-a face cu El, simpla credinta fiind de ajuns pentru a realiza ca El de fapt este o fiinta mai reala, mai vie decit esti tu insuti.
Sa nu-si faca nimeni griji. Va veni si ziua cand vor da ochii cu El. Fiecare isi face propriile alegeri, pana la urma.
"Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!" (Psamul 14:1)
Nici creierul nu se vede, si totusi gandesti.Mai mult sau mai putin. Tocmai, daca tu nu simti puterea lui Dumnezeu, nu inseamna ca ea nu exista.La fel cu electricitatea: nu se vede dar ii simti intotdeauna efectele. Si voi veti primi o putere, cand Duhul Sfant se va pogori peste voi.,,
Un empirist probabil.
Radiatiile pot ioniza atomii ce formeaza tesuturile provocand anumite tipuri de cancer, singurul tip de radiatie inofensiva este radiatia alfa, in rest beta si gama pot provoca cancerul.
Deci alba ca zapada exista? pentru ca nu o vedem? sau cand nu se aplica chestia cui isi convine nu e valabila chestia asta? eu am afirmat ce nu cred in ceva ce nu poate fi dovedit prin metoda stiintifica
si da nu pot crede in zeii pentru ca nu-i vad,nu-i aud,simt,miros,gustam, si pentru ca nu exista o dovada, una cat de cat de mica care sa sutina ipoteza unui zeu, creator
eu promit ca daca se descopera o singura finta complexa de acum 3, 7 miliarde de ani cred in dumnezeu jur
sau daca se descopera ca acel big bang a fost cauzat de un creator
pana atunci am convingere totala ca nu exista dumnezeu 100%
Oricum rationamentul este gresit. Empiricul in stiinta este un lucru trivial, sa negi existenta divinitatii din motive empirice presupune sa negi si o buna parte a teoriilor si ipotezelor stiintifice.
Cel mai elocvent exemplu este energia intunecata, materia intunecata, undele gravitationale, gravitonul etc, etc.
Nu pot sa negi lucrurile acestea, nu poti sa spui ca sunt adevarate, poti doar sa astepti pana la noi descoperiri.
Tot electricitate e emas,citeste fizica electromagnetismului ca sa vezi,un fulger e ca un fel de scanteie exact ca cand atincgi doua fire electrice, exact la fel se ntampla si la un transet, descarcare electrica, la nivel atomic este indentica, curentul se simnte baga mana in priza ca sal simnti, se vede
Dumnezeu exista chiar daca:
Nu-L putem vedea
Dar e mereu langa noi
Nu-L putem auzi
Caci ne lasa pe noi sa alegem
Nu-L putem atinge
Pentru ca nu-l cunoastem
Nu-l putem mirosi
Fiindca nu are miros
Nu-L putem gusta
Ba da, la sfanta impartasanie
*FUNDA*
Ai dat un exemplu prost cu radiatiile, expunerea la radiatii te duce foarte repede la God al tau, deci exista...radiatii.
Of,of! De atata timp ma straduiesc cu tine si tot degeaba. Inca nu ai ajuns la concluzia ca exista? http://www.youtube.com/watch?v=gXNuTVOmorI