Eu am schimbat-o (am fost pentru 15 ani baptist), si as deveni crestin (sau musulman, budist, etc.) maine daca crestinismul ar fi bine demonstrat.
Bineinteles, stiu ca nu toate familiile ofera posibilitatea asta.
Pentru mine, toate religiile-s o apa si-un pamant, desi am fost botezata ortodox.
Intr-un fel as vrea ca cerul sa se deschida. am sperat asta tot timpul si nimic. ma simt undeva o bestie infometata dar sunt mai bolnav de atat incat rad la propria mea foame si nu vreau sa ma misc sa mananc ceva, as vrea sa fiu pur si simplu inghitit. n-am nicio solutie decat moartea.
am descoperit ca de fapt nu imi place analiza si puterea care propun o religie. as vrea sa devin ateu dar toata viata m-am simtit atemporal, sunt constient ca din credinta mea 80% sunt vise si halucinatii, chiar si asa oricat de drogat sunt mi-ar placea sa fiu poate in congo, un calugar. as planta flori albastre si mov si liliac si roz, as fi ars de soare si as invata copiii sa aprecieze literatura si arta. cine ar vrea o viata de student? poti sa-i adaugi o garsoniera draguta, un castron de orez tot timpul, biblioteci peste tot dar de la un moment dat nu stiu daca iti mai vine sa o mai traiesti.
pentru mine este normal ca toti oamenii sa aiba credinte care sa ii faca fericiti dar uneori as vrea sa nu cred in nimic. si atunci ce s-ar face fantasma mea fara mine care exista cat timp ii exist
Eu mi-am schimbat religia la 20 de ani(mai bine de 10 ani in urma) in clipa cand El mi s-a dscoperit; chiar daca tata mi-a dat 2 palme de am vazut stele verzi si m-a dat afara din casa pentru ca "l-am facut de rusine".
Nu poti sa-L cunosti pe Dumnezeu si sa nu-L iubesti. Pentru ca El m-a iubit mai intai si S-a jertfit pentru mine, de aceea am renuntat la tot pentru El.
In niciun scaz.Singura credinta adevarata este ORTODOXISMUL, RELIGIA SFANTA.
Penticostalii interpreteaza cresit CUVANTUL DOMNULUI. Daca te faci penticostal e ca si cand ai semna singur ca vrei sa ajungi in iad.
Poti dovedi ca nu Zeus e adevaratul Dumnezeu? Sau Odin? Sau Horus?
Eu am citit si citesc Scripturile.Voi, preotii, puteti influenta foarte usor alegerile oamenilor.In Scriptura scrie foarte multe despre preoti, si acele lucriri scrise nu va aduc cinste.
"Cine crede si se va boteza in duh si adevar, va fi mantuit.Cine nu, va fi osandit."
Daca atat de mult l-ati iubit pe Isus, de ce l-ati omorat? Mai marii preoti si carturi.
Eu cred.
De ce ai impresia ca religia ortodoxa este cea mai corecta? Nu inteleg cum puteti sa aveti atatea sigurante ca ceea ce stiti tocmai voi este adevarat si ca toti ceilalti sunt eronati. Nimenti nu stie adevarul absolut, doar fiecare incearca sa se bage intr-o "turma" ca sa nu fie singur. Asta vad eu cand ma uit in jur.
In Scriptura vei intalni vreo 50 -60 de versete care vorbesc despre preotia crestina intemeiata de Dumnezeu.
Nu fa confuzie intre fariseii evreilor si preotia lasata de lisus Mantuitorul.
De asemenea Dumnezeu a lasat in lume o singura Biserica, cea care din primele secole nu s-a schibat cu absolut nimic.
Eu mi-am schimbat religia, dupa ce am studiat atent Biblia si mi-am dat seama ca religia din care faceam parte nu aplica normele biblice. Apoi, dupa ce am studiat si aplicat pricipiile biblice am decis sa devin o Martora a lui Iehova.
Multe secte invită la studii biblice, DAR, studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.
Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!
Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! Scriptura insa nu poate fi folosită si denaturată la fel. Din această cauză doar există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…