| Anonimulcredincios a întrebat:

Heyy, Ateilor! Ia să vedem ce mai ziceți: dacă Dumnezeu nu există, cum a apărut viața? Adică cum a trecut ceva din neființă în ființă fără să aibă vreun ajutor din altă parte? Am căutat pe net și, în afară de teorii religioase, cică comunității "științifice" îi este neclar cum și când a apărut viața. Ce ziceți, Ateilor?

37 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Daca nu ai gasit nimic, dovada ca nu ai cautat unde trebuie.

| rapandula a răspuns:

N-ai cautat unde trebuie. Viata a inceput din reactiile chimice care s-au format in oceane si care au format compusi organici simpli. De acolo au evoluat iar prin selectie naturala, nevoi, diferite ecosisteme, extintii si schimbari climatice viata s-a diversificat in miliarde de specii de vietuitoare, printre care si omul in ultimele 10 milioane de ani. Omul a aparut prin evolutie de la niste primate patrupede asemanatoare cu maimutele care traiau acum 50-60 de milioane de ani. Teoria evolutiei este adevarata si dovedita. Se poate vedea cu ochiul liber, sau citind istorie, sau chiar si Biblia. Vedem ca vietile, cunostintele, traiul, posibilitatile, etc, niciodata n-au fost la fel. Mereu s-au produs schimbari, in bine, si asta datorita omului care evolueaza incontinuu descoperind si intelegand tot mai multe lucruri.

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns:

E usor de aratat ca Dumnezeu exista:

Dumnezeu a facut totul si iubeste omul, de aceea a facut in ajutorul omului plosnite, purici, paduchi, viermi, paraziti, tantari, serpi, scorpoini si asa mai departe, deci Dumnezeu "exista".

Dumnezeu e atotputernic si iubeste omul si de aceea e invizibil si mut, nu poate vorbi cu omul, nu se poate arata de atata putere si iubire si trebuie sa stea bine ascuns in cartea cu povesti puerile, primitive, false si absurde, deci Dumnezeu "exista".

Dumnezeu e atotstiutor si de aceea scrierile ce reprezinta "Cuvantul Lui" in loc sa fie varful de lance al stiintei si cunoasterii sunt doar povesti primitive, absurde, neconforme cu realitatea scrise de oameni "cinstiti" pentru a-i prosti pe credulii naivi si nestiutori, deci Dumnezeu "exista".

Dumnezeu e atat de puternic si are iubirea asa de mare pentru om incat lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de foame, de sete, in accidente si in razboaie, deci Dumnezeu "exista".

| Meme10Memu a răspuns:

N-au ce zice. Sunt indoctrinati rau ateii cu stiinta lor limitata.

| h379m3973423 a răspuns (pentru rapandula):

Nu a spus nimeni(importanthee hee) că evoluția nu este reală, altfel nu ne-am mai naște.
Ce este greșit este credința cum că un compus chimic a creat ceva biologic în sensul că a creat viață. Arată-mi niște experimente.
Nu vei putea crea niciodată o eucariotă prin chimie, nici măcar ADN-ul sau ARN-ul și asta într-un laborator nu în natură... (repet, prin combinații și transformări chimice)
Cu alte cuvinte voi sunteți cei care au cea mai ciudată credință, nu creaționiștii.

| iurii75 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Să crezi că din materie moartă a apărut viața nu e știință ci credulitate. ( A nu încurca credința cu credulitatea)

| iurii75 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Și apropo, majoritatea savanților recunosc onest că nu pot explica apariția vieții, și doar câțiva "înțelepți" pe TPU pot face aceasta.
rolling on the floor

| doctorandus a răspuns:

De fapt, exista sase variante de a explica asta si nu se stie care dintre ele este cea corecta.

| halogen001 a răspuns:

Daca stii sau nu stii cum a aparut viata, nu are nici o relevanta. Citesti, inveti, cercetezi pana esti multumit sau nu.
Dumnezeu nu exista. E doar un personaj fictiv de poveste puerila. primitiva, fantezista si absurda scrisa de oameni "cinstiti" pentru a insela si prosti naivii creduli si nestiutori si atunci nu e rational sa pui lucrurile pe care nu le stii pe seama unui spiridus inexistent si sa justifici mai apoi existenta spiridusului prin nestiinta ta sau a altora.

| rapandula a răspuns (pentru h379m3973423):

De ce vorbesti definitoriu ceva la timpul viitor? Cumva Iisus a venit intr-o noapte la tine si ti-a spus ca omul nu va fi in stare niciodata sa creeze forme de viata in laborator?
Nu stim incotro se duce stiinta pentru ca mereu apar lucruri noi care ne surprind. Inca nu intelegem cu exactitate ADN-ul si genomul uman. 98% din ADN inca este nedescifrat din cate imi amintesc. Deocamdata am reusit sa cream doar bacterii in laborator. Sunt si ele o forma de viata. Peste 100-200 de ani, poate 500 sau 1000 fi sigur ca lucrurile nu vor stagna. Clar atunci vom descoperii multe lucruri in domeniul genetic care ne va ajuta sa-l recreem in laborator. Sunt increzator si vizionar. Hai sa nu ne limitam la vorbe in vant doar pentru că nu ne putem imagina noi. Daca am putut crea bacterii acum la inceput de progres stiintific in genetica, in viitorul apropiat sau indelungat se va ajunge mult mai departe.
Te-ai fi gandit acum 50 de ani ca este posibil sa comunici prin telepatie si sa controlezi lucruri cu puterea mintii sau chiar sa navighezi pe internet cu creierul? Ei bine afla ca acum cateva zile NeuraLink, compania lui Elon Mask a finalizat cu succes un experiment pe o maimuta introducandu-i un cip in creier cu care controla un joc virtual. Elon a spus ca pe viitor cipul se va imbunatatii putand fi conectat la internet iar noi sa navigam pe internet cu puterea mintii. Am putea chiar si sa citim gandurile celorlalti sau sa comunicam prin telepatie deoarece cipurile pot comunica intre ele. Cipurile descifreaza impulsurile electrice ale creierului, ele fiind modul prin care creierul creeaza ganduri, stocheaza informatii, trimite comenezi. Este limba de comunicare a creierului pe scurt.

| Meme10Memu a răspuns:

Teoria evolutionista se bazeaza pe premise irationale de genul din dezordine provine ordinea ignorand ca ceea ce exista a respectat o succesiune precisa de evenimente care au avut loc in ordinea si momentele potrivite. De exemplu prima celula vie a trebuit sa se reproduca repede inainte sa-si incheie ciclul de viata, si mai improbabil prima celula vie ar fi trebuit sa invete sa se reproduca inainte sa i se termine durata de viata de cateva zile. Asadar evolutia de miliarde de ani se reduce la cateva zile. Ori asta seamana mai degraba cu un act de creatie si nicidecum vreo evolutie.

Ia mai citește o dată ce ți-am scris.
Ți-am spus că niciodată nu se va putea face un organism prin chimie și asta într-un laborator! Acum câteva milioane/miliarde/saucemaizicețivoi de ani nu erau cine știe ce compuși chimici și elemente(și mai ales chimiști laughing) iar combinația dintre ele nu fac în nici un caz un organism.

Cât despre Neuralink... stai liniștit. Am vorbit cu(și am auzit online) ingineri și biologi care lucrează pentru dezvoltarea proiectului.winking Ai fi surprins ce legături au copiii lui Dumnezeu cu marile proiecte și la ce "rang" în știință sunt. Nu ai vrea și tu? Pocăiește-te. Caută o Biserică bună unde accentul se pune pe Domnul Isus, cunoaștere și dărnicie și ai să vezi că Dumnezeu te va ajuta să ajungi mare(ca să poți ajuta lumea) că doar așa a promis.winking

Suna tentant pana cand vad rezultatul religiei mai sus de raspunsul tau. Uita-te ce minunatie inginereasca a produs religia manca-l-ar tata de baiat. Uite-l doar, pentru el evolutia nici acum nu exista. laughing laughing

| doctorandus a răspuns (pentru h379m3973423):

Promisiunea ca daca te pocaiesti ajungi mare staib este escrocherie.

Intreaba-i pe...

De asta am zis Biserică Bună și copil de Dumnezeu crying nici nu știu ce termeni să mai folosesc ca să nu-i cuprindă și pe ciudații ăștia...

| h379m3973423 a răspuns (pentru doctorandus):

Escrocherie... mai întâi omul L-a făcut pe Dumnezeu, acum asta... laughing mă doare burta

Un pocăit, adică cineva care și-a schimbat mintea, perspectivele în bine, învață, muncește, are răbdare, este bun și ajută lumea(dacă pentru tine asta sună a escrocherie... îmi pare răulaughing). În plus Dumnezeu îl ajută în toate acestea. Și da, Dumnezeu ne-a promis că cine-L iubește îi va da tot ce are nevoie. Deut. 28:13 Uită-te la Ioan Botezătorul, dacă l-ai fi văzut cum trăia ai fi zis că e sălbatic, dar Dumnezeu i-a dat înțelepciune și i-a botezat până și pe farisei.

Intreaba-i pe Martorii lui Iehova din SUA, care majoritatea sunt spalatori de ferestre sau constructori de sali de regat. Nu zic ca munca cinstita ar fi rusinoasa, dar nu inseamna ca toti pocaitii ajung mari.

Intreaba-i pe adventistii din SUA, care majoritatea sunt oameni umili si fara multa invatatura.

Si de unde-ai scos-o ca Ioan Botezatorul boteza preoti evrei? Preotii evrei il dispretuiau.

Sunt extrem de puțini oameni cu adevărat ai lui Dumnezeu. Luca 18:8
Până și în Bisericile administrate de un copil de Dumnezeu sunt șanse ca 50% din enoriași să te dezamăgească.

Câți catolici și ortodocși care se pocăiesc în fiecare săptămână sunt? De ce te duci tocmai în SUA? laughing

Este o rușine pentru biserica ta să spui minciuni pentru a momi catehumeni. Este ceva profund necreștin.

Ce preoți?

Nu-mi amintesc să fi numit o Biserică anume.

| h379m3973423 a răspuns (pentru h379m3973423):

Am văzut, am văzut.

Preotii evrei erau Saducheii. Levitii erau vidanjorii Templului si pusi la munca de jos; levitii nu erau preoti. Saducheii il considerau pe Ioan Botezatorul drept inamicul lor.

Lasand gluma la o parte, hai sa comentam la raspunsul tau.
"Ți-am spus că niciodată nu se va putea face un organism prin chimie și asta într-un laborator." - complet gresit. Ti-am spus sa nu vorbesti de viitor cand se vede clar ca pentru tine este mai importanta religia si atunci mintea ta tine sa isi tina apararea cu orice pret, inconstientul fara sa vrei iti induce simtul defensiv. Ma dezgusta sa vad cum voi crestinii nepracticanti de stiinta ajungeți sa ne spuneti noua ce se va putea vreodata si ce nu. Am reusit in laborator sa cream bacterii. Sunt si ele o forma de viata. Religia n-ar fi zis ca este posibil. In viitor cand vom mai evolua, cand vom descoperii mai multe si cand vom intelege mai multe, lucrul asta va fi posibil cu siguranta. Nu veni tu sa-mi spui ce e posibil si ce nu ca daca te-as fi intrebat prin Evul Mediu despre elemente care se regasesc in viata asta moderna din 2021 daca sunt posibile, ai fi zis ca nimic nu e posibil. Ce reusim sa facem noi in laborator nu defineste ceea ce se poate forma in natura. Nu inseamna ca daca nu reusim sa cream o forma de viata in laborator natura nu o va putea face.
Dar stii ce poate intarii cel mai mult un argument? Un exemplu, o realitate, o demonstratie. Tu practic spui ca pe noi ne-a creat Dumnezeu direct oameni, ca nu ne-am format din reactii chimice care prin selectie naturala si mai mult factori viata s-a divizat de la simpli compusi organici in miliarde de specii printre care si omul in ultimele 8-10 milioane de ani. Ei bine, lucrul asta nu se intampla doar pe Pamant in ce priveste formarea vietii din reactii chimice. Se intampla peste tot in Univers. Se intampla acolo unde exista conditiile si resursele necesare vietii.
Titan, satelitul natural al planetei Saturn. Este considerat de catre comunitatea stiintifica drept un laborator in care putem vedea procesele chimice similare cu cele ale Pamantului antic.
"Ne gandim la Titan ca un laborator in care putem vedea procesele chimice similare cu cele ale Pamantului antic atunci cand viata abia incepea. Vom cauta si alte molecule in afara de C3H2, dar trebuie sa aflam ce se intampla in atmosfera pentru a intelege reactiile chimice care duc la formarea de molecule organice complexe care ajung sub forma de ploaie pe suprafata." - Mellisa Trainer (astro-fizician la NASA)
Pe suprafata satelitului Titan se afla campii si dune din material organic inghetat precum si lacuri de metan lichid. Toate acestea fac din Titan o posibila lume care poate gazdui viata extraterestra. Compusii organici sunt foarte importanti pentru posibilitatea vietii pe Titan despre care multi dintre noi cred ca probabil ar fi evoluat in oceanul cu apa lichida de sub crusta glaciara a lui Titan, si se crede ca compusii organici pot patrunde in oceanul cu apa lichida si acest lucru poate furniza nutrientii necesari vietii daca aceasta a evoluat.
Daca Titan s-ar afla in locul Pamantului avand temperaturile si energia noastra solara, cu siguranta ar forma nutrientii necesari pentru compusii sai organici care ar duce la dezvoltarea vietii.
Atmosfera de pe Titan reprezinta o chimie complexa care implica molecule organice, elemente de baza ale vietii biologice asa cum o stim pe Pamant. Drept urmare, multi cercetatori considera Titan ca un posibil loc de unde am putea incepe sa cautam o posibila viata extraterestra. Astro-biologii deja iau in calcul posibilitatea ca organismele chiar sa inoate in lacurile si marile sale.
NASA deja lucreaza la noua misiune si la noua drona din aceasta misiune numita Dragonfly care este programata de lansare in 2026 si care ar trebui sa aterizeze pe Titan in 2034 cand va putea sa studieze chimia si potentialul de viata a acestei lumi. Un submarin ar putea fi un urmator pas in studierea hidrocarburilor de pe Titan, insa NASA nu a desemnat asta ca fiind o misiune importanta secundara insa echipa care sustine acest proiect a reusit sa obtina doua finantari de la NASA pentru a dezvolta acest submarin. Acest submarin ar fi de-a dreptul folositor in explorarea marilor si lacurilor de pe Titan. Pana atunci ramane sa vedem ce se mai descopera si in alte parti din univers, sau chiar si aici pe Pamant. Poti sa te documentezi despre asta mai mult dar cu rugamintea de a face-o atent si cu un research mai mare din mai multe surse. N-am chef sa vad cum vi dupa cu ceva ce n-ai inteles sau sa vi cu fragmente pe care le modelezi cum vrei tu, asa cum ai mai facut-o. Hai ca te las, stiu ca esti fanatic si vei mai avea chef sa-mi raspunzi împotriva a ceea ce consider adevarul fundamental al vietii dar dupa o dam deja in altele ce va dura o eternitate pentru ca eu n-am de gand sa ma las invins intr-o conversatie contradictorie cu un religios convins.