| cristimacheama a întrebat:

Hi TPU! Știu că probabil întrebarea nu e la categoria potrivită dar mie mi se pare că se potrivește într-un fel. Deci, bunica mea este Penticostală (pocăită) și mai nou a început să-mi tot recomande filmele creștine la care se uită, cărțile creștine pe care le citește (Prin cărți creștine, nu mă refer la Biblie, Biblia se aplică la tot ce ține de creștinism), pastorii și cântările (cântece de pocăiți) pe care le ascultă și tot așa. Chestia este că eu o ascult din bun-simț dar niciodată nu m-am uitat la un film creștin, niciodată nu am ascultat o predică completă de la un pastor și niciodată nu am ascultat SINGUR o cântare și nici nu am să o fac vreodată. Mama a observat că eu nu am făcut niciun lucru pe care ea mi l-a recomandat și ea a început să-mi spună lucrurile acelea. Dar a fost doar un caz, cu o carte creștină. Pe mine nu mă pasionează astfel de lucruri pentru că sincer, nu cunosc niciun copil care să asculte cântări, cel puțin eu nu am în cercul meu de prieteni. Eu înțeleg că vrea să îmi facă un bine dar pe mine nu mă interesează deoarece simt că nu mă reprezintă. Voi ce părere aveți despre bunica și tot ce îmi spune?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

E OK. Fiecare gândește în funcție de ce știe.

De unde știu că religia e minciună? Din școală, de la preoți și din realitate. Știu ce e și la ce folosește religia.
Poți citi răspunsuri de aici https://www.tpu.ro/......ele-ca-pe/
ca să nu mai scriu așa de mult.
Omul naiv care se lasă mințit și nu poate vedea realitatea nici nu merită altceva decât minciună. Dreptate are întotdeauna cel puternic.
Așa e între viețuitoare. Ce vină are o oaie ca să fie mâncată? Nici una. Nu are putere. Ce vină are un om ca să mințit și înșelat? Nici una. Nu are putere. (Nu are puterea să vadă realitatea așa cum e, nu are puterea să vadă când e minciună și când nu.) Deci ce e drept? Drept e tot ce face acela care are puterea.

10 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Să zicem că vrea să îți facă un bine. În realitate îți face un rău. Religia e o minciună folosită pentru manipularea naivilor creduli și neștiutori. E ca o boală care se răspândește de la om la om. Ea a fost învățată să răspândească prostia mai departe și crede că face un lucru bun. Părinții au influență mare asupra copiilor deoarece copiii sunt dependenți de părinți din toate punctele de vedere și pot influența copiii atât spre bine cât și spre rău. Religia nu e un lucru bun pentru că e minciună. Minciuna prostește omul și servește interesele omului mincinos, necinstit, nesimțit, nerușinat și neserios și de aceea e bine să scăpăm de minciună.

| cristimacheama explică (pentru halogen001):

Sunt în total dezacord cu ce ai spus.

| halogen001 a răspuns:

Mi-am făcut timp să scriu ceva și sper să fie de folos.
Un om poate vedea că Dumnezeu e minciună folosind rațiunea.
Ce se spune despre Dumnezeu? Că e atotputernic, a făcut tot ce există și iubește omul.
Poți fi atotputernic, să iubești omul și să fii invizibil și să nu vorbești cu el? Nu.
Poți fi atotputernic și să faci omul păcătos? Nu.
Poți fi atotputernic și atotștiutor și să pui omul la încercare? Nu, pentru că știi dinainte rezultatul.
Dacă știi dinainte rezultatul, atunci cine e vinovat pentru că omul e păcătos? Dumnezeu care cu bună știință face omul păcătos.
Poți fi atotputernic și să lași omul în întunericul neștiinței, neputinței, sărăciei și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, de sete, în accidente și în războaie? Nu.
Avem purici și păduchi. Făcea Dumnezeu purici și păduchi?
Are nevoie un zeu atotputernic și inteligent de purici și păduchi? Nu.
Dar de om are nevoie? Nu. Atunci un zeu inteligent și atotputernic îl făcea pe om dacă nu are nevoie de el? Nu.
De ce avem atunci purici și păduchi și de ce avem oameni?
I-a făcut Dumnezeu? Nu.
Materia are proprietăți și în timp se unește sub formă de molecule și așa apare viața. Proprietățile materiei și timpul generează viața. O viețuitoare face tot ce e posibil ca să execute programul de viețuitoare: adaptare la mediu, supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. Un virus sau o bacterie nu întreabă omul dacă vrea să se îmbolnăvească. Îl mănâncă de viu și așa apar bolile, nu pentru că omul a făcut o alegere greșită și nu a respectat poruncile dintr-o carte primitivă, puerilă și absurdă cu un șarpe vorbitor și ale aberații asemănătoare. Nici un copil nu poate crede așa ceva, dar văd că la unii "adulți" prinde bine.
Un om mincinos, nesimțit, neserios, hoț și tâlhar întreabă un om dacă vrea să fie mințit, înșelat sau tâlhărit? Nu. De aceea avem minciună, hoție, înșelăciune și războaie, nu pentru că a ales omul greșit sau că și-a băgat dracul coada.
Un om care zice că are credință în Dumnezeu, în realitate crede doar în oameni și nu în orice fel de oameni. Crede în oameni mincinoși. De ce e așa? Pentru că Dumnezeu ar trebui să fie atotputernic, deci nici într-un caz invizibil și surdomut.
Cum zeul tace pentru că nu există, omul mincinos poate spune orice în numele zeului. De asta avem mii de religii 4300 de religii https://www.shtiu.ro/......22916.html
Fiecare inventează ce fel de zeu vrea. De asta bunica are are altă religie, că are de unde alege. Dacă exista un Dumnezeu, atunci aveam o singură religie. Nu lăsa zeul atotputernic pe fiecare mincinos să inventeze câte o religie.

Are nevoie un Dumnezeu atotputernic de om? Nu. Dar un om mincinos? Da, are nevoie. Când e nevoie de credință? Când nu există dovezi. Când nu există dovezi? Când e minciună. Cine are nevoie de credință, un zeu atotputernic care poate produce dovezi sau un mincinos? Un mincinos are nevoie de credința naivului pentru a-l putea înșela. Un zeu n-are nevoie de nimic de la om pentru că e atotputernic, poate produce dovezi și nu are nevoie nici să se ascundă și nici să mintă, deci n-are nevoie de credință.
Prin urmare credința e drumul spre minciună, iar știința e adevărul pentru că se bazează pe realitate și pe dovezi incontestabile și reale.
Chiar din cartea "sfântă" se vede ce e Dumnezeu:
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=59&cap=13

Creatorul Universului n-are de unde da unor oameni o bucată de pământ, atotștiutorul nu știe ce e pe acel pământ și îndeamnă oamenii să trimită iscoade pentru a vedea dacă pământul e bun și dacă oamenii ce locuiesc acolo sunt slabi pentru a putea fi deposedați de pământul lor prin tâlhărie și război.

Cum e creatorul Universului din cartea cu povești puerile și absurde? E neputincios, neștiutor nedrept și necinstit.

E ca și cum eu aș avea o fabrică de mașini și dacă un om vine la mine pentru că are nevoie de o mașină, eu să-l trimit la câteva străzi mai în colo, să caute o mașină bună și să-i spun că dacă omul din ea e slab, atunci să-l arunce afară din mașină și mașina e a lui pentru că i-am dat-o eu.
Probabil de aici vine vorba "Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă." Te trimite la furat, la tâlhărit, la război, la cerșit și în cel mai bun caz la muncă.

Dacă exista un Dumnezeu bun, iubitor și atotputernic, toți oamenii se nășteau învățați, buni, deștepți, inteligenți, sănătoși, puternici, bogați și fericiți. Nu mai aveau de învățat, de muncit sau de furat.

Deci ce e Dumnezeu? E o minciună care justifică dorințele și acțiunile omului mincinos. E un fel de Bau-Bau.

| ania a răspuns:

Ai putea sa il provoci pe Creator daca exista sa ti se reveleze El personal. De ce sa respingi ce nu cunosti, fara sa cercetezi?

| cristimacheama explică (pentru ania):

Nu mă înțelege. Cred în Dumnezeu, sunt creștin Ortodox ba chiar practicant, merg aproape în fiecare duminică la biserică dar bunica mea face parte din cultul Penticostal, care este TOTAL diferit față de al meu.

| IanosCsaba a răspuns:

Dumnezeul biblic este o inventie omeneasca care nu are nicio legatura cu adevarata divinitate care este viata.Cand o sa fii pregatit o sa intelegi.
Pana atunci e ok sa dai cu tamaie sa pupi niste moaste si sa vezi diavolul in tot ce nu-ti place.

| ania a răspuns (pentru cristimacheama):

Nu e chiar asa de total diferit de religis ortodoxa.Biblia e in cea mai mare parte aceeasi( ottodocsii au cateva capitole, carti in plus) si penticostalii considera ca Crezul de la Niceea e cel mai bun rezumat al credimtei crestine.Eu m-am botezat la penticostali, am absolvit teologie- baptista -asistenta - sociala si mare parte din lecturile recomandate erau carti ortodoxe si am constatat ca erau putine lucruri cu care nu eram de acord.Cel mai ascultat vorbitor roman crestin de pe net, ascultat si de foarte multi credinciosi de pe net, indiferemt de confrsiune, e pastorul penticostal Vladimir Pustan( am fost surprinsa sa il aud pe preotul ortodox dintr- un sat de langa Satu- Mare spunand ca si el il asculta foarte mult) spune ca are relatii bune cu multi preoti ortodocsi si se roaga imoreuna cu ei pentru trezirea la credinta a Romaniei.Cred ca daca ai citi acele carti, daca esti familiarizat si crezi Biblia ortodoxa ai constata ca in linii mari crezi la fel.Si eu il ascult cu placere pe Parintele Necula, Mihail Neamtu, Dan Puric care sunt, zic eu ambasadori excelenti ai ortodoxiei.Am o prietena foarte buna care e greco - catolica, am fost la unele evenimente de-ale lor si mi-au placut foarte mult cantecele.Particip lunar si la un curs de consiliere crestina unde vin si ortodocsi si reformati si neoprotestanti.Cred ca a fost uimitor cum toti crestinii romani au foat uniti cand a fost vorba sa sustina famillie Bodnariu si Nan.Cred ca e timpul sa ne tinem strans de ceea ce ne uneste nu sa punem barcade intre noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ea face bine ceea ce face. Sa știi ca, nu e niciodată prea devreme sa Îl cunoști pe Dumnezeu. Nimeni nu îți asigură ziua de mâine, și dacă mori nemantuit... Ascult o, e bine ceea ce îți cere.

| cristimacheama explică (pentru anonim_4396):

Eu sunt creștin ortodox dar nu-mi prea plac obiceiurile de la penticostali.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru cristimacheama):

Poate bunica ta nu are obiceiuri bune, nu știu. Dar sa știi ca obiceiurile penticostalilor sunt luate din Biblie... Asa ca, nu fac nimic rău. Ar trebui sa încerci sa Îl cauți pe Dumnezeu asa cum știi tu și vei fi atât de fericit dacă Îl găsești!