| robby212 a întrebat:

HRISTOS A INVIAT!

Am o intrebare, conversationala.Se adreseaza crestinilor, dar si ateii pot sa isi dea cu pararea.
De ce, Imparatul Hristos a spus urmatoarele, cand El era pe Cruce:
"Eli, Eli, Lama Sabactani?"


Astept pareri.Nu vreau sa aud chestii ca "nu exista" s-au altceva.
Va rog sa ba dati cu pararea.

13 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

"Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?"

Multa vreme nu am putut intelege de Isus a spus aceste cuvinte. Dar apoi am inteles ca pe umerii Domnului Isus apasau toate pacatele lumii intregi si pentru o clipa, Dumnezeu si-a intors fata de la El, pentru ca El este sfant.

| robby212 explică (pentru EmaS):

Multumesc ca ai tradus!

Eu cred ca a fost asabig grinomnul Iisus a luat pe spatele lui pacatele lumii...miliarde si miliarde, Dumnezeu Tatal, atat a urat pacatul incat, zic eu l-a parasit pentru o clipa... daca Domnul Iisus a avut toate pacatele asupra lui. Dumnezeu Tatal, zic eu, l-a parasit pentru o clipa, cand avea toate pacatele asupra lui, fiindca El ura pacatul.
Numai bine!

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns:

Oare cuvintele lui Isus „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?" dovedesc lipsă de credinţă? Nicidecum. Nu ştim sigur de ce a rostit Isus aceste cuvinte, dar el era, probabil, conştient că Dumnezeu nu-l mai proteja în acel moment, tocmai pentru ca integritatea să-i fie pe deplin încercată. De asemenea, este posibil ca Isus să fi rostit aceste cuvinte pentru a împlini ce a fost prezis despre el în Psalmul 22:1 (Mat. 27:46).

| robby212 explică (pentru danay72):

Era o discutie pe acest subiect.
Se zice ca, in acel moment Iisus avea toate pacatele lumii (miliarde si miliarde) asupra Sa. Dumnezeu atat de mult a urat pacatul incat...(eu nu pot spune, sper ca v-ati dat seama, eu chiar nu pot scrie)...

| milan9 a răspuns:

Prin Întruparea Sa, Mântuitorul Hristos, păstrându-şi divinitatea, şi asumându-şi şi firea umană, El şi-a asumat şi "slăbiciunea" acestei firi în relaţia cu oamenii dar şi cu Tatăl.

Jertfa Sa după Întrupare, a fost adusă de El în relaţie cu Tatăl, ca jertfă a naturii umane, asumate în mod voluntar (deşi era Dumnezeu), şi atunci, în mod absolut logic, termenii care exprimă o aparentă inferioritate în relaţie cu Dumnezeu Tatăl, de fapt se referă la „partea umanităţii" (pe care El şi-a asumat-o în mod liber în relaţie cu Tatăl, din cauza Întrupării, deşi Fiul este egal cu Tatăl).

| milan9 a răspuns:

În "rolul" asumat de bunăvoie prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt „rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

Dumnezeu Fiul, egal şi deofiinţă (! termen consacrat, în mod special scris legat) cu Tatăl, şi-a asumat supunerea faţă de Tatăl doar pentru că liber, şi-a asumat şi rolul de „mijlocitor", intermediar, pentru oameni.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Nu ştim sigur de ce a rostit Isus aceste cuvinte, dar el era, probabil, conştient că Dumnezeu nu-l mai proteja în acel moment, tocmai pentru ca integritatea să-i fie pe deplin încercată de către Satan. De asemenea, este posibil ca Isus să fi rostit aceste cuvinte pentru a împlini ce a fost prezis despre el în Psalmul 22:1.

| Zenit313 a răspuns:

Si-a pierdut credinta in Tatal Lui si are pretentia ca noi sa ramanem credinciosi...

| Mikhtarian a răspuns:

"Dumnezeul Tau" este referirea catre Dumnezeu-Tatal, Cel Care L-a trimis pe Fiul Sau, adica pe Mantuitorul Hristos in lume si L-a "uns cu untdelemnul bucuriei". Cred ca trebuie pastrata in vedere trihotomia Persoanelor Sfintei Treimi: Tatal, Fiul si Sfantul Duh, in acelasi timp cu unitatea si plenitudinea Treimii in aceeasi fiinta: una si nedespartita.

Răspuns utilizator avertizat