| Eusituniciodata a întrebat:

Hristos a înviat! Azi am fost sa iau lumina și prima data s-a stins din cauza vântului și neatenției. Când am ajuns în casa și nu lua foc, am pus dezinfectant și bunicul a aflat și a stins lumina Sfântă. O mai pot aprinde? Am facut un păcat mare? Vreau mâine sa vorbesc cu preotul, se poate?

7 răspunsuri:
| bogdan4289 a răspuns:

Ortodocsii pentru calcularea zilei in care sarbatoresc Pastele folosesc Calendarul Iulian care este expirat si eronat.Catolicii il folosesc pe cel Gregorian.
Deci invierea anul acesta o sarbatorim o saptamana mai tarziu.Cat despre lumina de la Ierusalim adusa cu avionul este mult de discutat.Musulmanii care pazesc mormantul inca nu au trecut la crestinism vazand o asa mare "minune".

| dany1988122 a răspuns (pentru bogdan4289):

Chiar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu iti inteleg foarte bine intrebarea. Dar daca dilema e daca e problema ca ai stins lumina sfanta, nu cred ca e tragic, pana la urma nu poate sa arda la infinit, iti dai seama!

| Allemando a răspuns:

Ce Doamne, parcă dacă stingi lumina sfântă se răstignește Iisus a doua oară, îți dai seama că până și Patriarhul Ierusalimului stinge odată mănunchiurile alea de lumânări!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da, o poți re aprinde, căci lumina sfântă a sfințit și lumânarea, și pe tine.

| Andreidașchevici112 a răspuns:

Dumnezeu să te ierte.

| 1va45iuk a răspuns:

Nu ai greșit cu nimic. In primul rând acea lumină pe care tu ai dus-o acasă trebuie sa semnifice, de fapt, bucuria noastră față de învierea lui Hristos. Participarea in sine la slujba învierii, ca și la oricare alta duminica din an, reprezintă credința noastră ca Hristos a înviat și totodată biruința Lui asupra morții, ceea ce ne oferă nouă, celor ce credem in El viața veșnică. Oportunitatea de a ne putea mântui prin el și reabilitarea noastră a oamenilor căzuți începând de la Adam încoace. Lucrarea lui Hristos nu este doar o poveste in care Dumnezeu se întrupează, pătimește, moare și înviază, ci restabilește tot ceea ce omul a pierdut și continuă in mod abuziv, din păcate, sa piardă și adică îndumnezeirea. Hristos a înviat!