| robby212 a întrebat:

HRISTOS S-A INALTAT!
Am o intrebare pentru crestini.Cand ati fost la spovedanie, a-ti zis vreodata ca "iert dar nu uit"? Cand preotul va intrebat daca ierti pe cei ce ti-au gresit?
Am o pilda frumoasa.

15 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns:

Dai o guma Turbo pentru inspiratie.
bring it on

| M25M a răspuns:

De iertat e simplu, e usor(uneori recunosc pare greu) insa de uitat nu, nu este fizic posibil.

| robby212 explică (pentru M25M):

Cum sa nu fie posibil fizic?
Daca eu te jignesc pe tine aici, tu maine te gandesti numai la asta? Nu iti sare gandul altundeva, sa uiti ce e aici? Nu cred ca nu poti sa uiti.

| M25M a răspuns (pentru robby212):

Robby, nu ma refer la nimicuri, (daca eu te jignesc pe tine azi, normal ca vei uita), ma refer la actiuni, chestiuni care te marcheaza cat de cat, sau mai bine zis care te afecteaza cat de putin psihic si emotional. De iertat in cazuri din acestea este usor, fiindca nu te vei macina launtric pana vei muri, insa de uitat nu vei uita. Intelegi?

Asa da, dar pana la urma tot uiti, sau spui Doamne iarta-l ca nu stie ce face, nu stie ce vorbeste.Se iarta si se uita.Eu am uitat si cele mai mari greseli care mi le-a facut cineva, acum chiar trebuie sa ma gandesc bine pentru a imi da seama care au fost si cine le-a facut.

| M25M a răspuns (pentru robby212):

Hai zau? Le-ai uitat pe toate? Crede-ma cand te vei trezi vreodata intr-o circumstanta asemanatoare cu cea pe care ai "uitat-o ", imediat vor reveni acele amintiri.

Normal ca mi le voi aminti.
Dar nu vreau sa zic acele persoane si nici alteia despre ce s-a intamplat, am trecut cu vederea si am iertat.

| greyhound a răspuns:

Am fost o singura data la spovedanie si nici nu mai stiu ce am zis si ce a zis preotul
Dar daca ma intrebi ti-as zice fireste ca nu uit, dar nu pentru ca as fi vreun dusmanos ci pentru ca n-am alzheimer

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt ultima persoana careia vrei sa ii gresesti (si nu ma refer la chestiile marunte). Pot sa te las in strada dupa ce ai fost lovit de masina, sa ma uit la tine cum te zbati fara sa-mi pese si fara sa misc un deget pentru a te ajuta. Sunt genul de persoana care atunci cand vrei sa te sinucizi, vine cu un scaun, o punga de popcorn si striga "arunca-te ba".

Da stiu, vai ce rau sunt. oh go on

"Am o pilda frumoasa"... nu-mi pasa.

"spovedanie"... n-am mai fost de prin clasa a 4-a (adica acum mult timp).

| robby212 explică (pentru anonim_4396):

""spovedanie"... n-am mai fost de prin clasa a 4-a (adica acum mult timp)."

De vreo 2 ani...

| ioana1988 a răspuns (pentru robby212):

"spovedanie"... n-am mai fost de prin clasa a 4-a (adica acum mult timp)."

De vreo 2 ani...

rolling on the floor
Asa ma gandeam si eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu,nu am zis, deoarece in firea si caracterul meu eu nu pastrez manie sau ura

| Făgăraş a răspuns:

Este adevarat faptul ca " a ierta pe cineva dar a nu-l uita " este o iertare pe jumatate! Insa eu cred cam chiar si aceasta faza initiala de iertare, este un pas spre o iertare deplina. Dumnezeu, ne ajuta sa iertam din inima daca vrem. La Spovedanie, primi din partea lui Hristos, prin intermediul preotuluim iertarea de pacate precum si puterea de a ii ierta si pe semenii nostri!

| robby212 explică (pentru Făgăraş):

HRISTOS S-A INALTAT!

Adevar graiesti.
Vreau sa vad mai multe raspunsuri si dupa aceea voi pune povestioara.