Esti nerecuperabil. Daca un om vede mai mult ca tine, omul acela este un om jalnic si prost.Sti ceva? Daca te crezi atat de autocunoscator, de ce nu te sinucizi, sa scapi de prostia din jurul tau. Oricum esti ateu, de ce ti-ar fi frica de moarte?
Omul a descoperit stiinta si-a deschis mintea si si-a inchis ochii, atat pot sa spun. Spui ca nu sunt adevarate unor lucruri care nici nu le-ai vazut?
In istorie, Iisus a stiut ca unii nu vor crede aceasta religie ce el a infiintat-o spunand"Fericiti sunt cei ce au crezut si nu au vazut". Toate povestile Biblice nu sunt doar jurnale ale unor schizofrenici patetici, sunt interpreatbile, pentru toata lumea.Toma necredinciosul, reprezinta omul ca tine.
Toate pildele si invataturile sunt mesaje cu un subinteles si cu o explicatie indeajuns de simpla incat si omul ce nu stie sa citeasca, sa le inteleaga usor.Asta inseamnand ca cel ce le-a scris,a stiut sa transforme dificilul in simplu,iar acesta este dragule,semnul inteligentei,un om ce poate explica lucruri grele oamenilor simpli si se coboara la mintea lor, ei sunt cei ce inteleg lumea din jurul lor, mai pe scurt, religia nu este o prostie, fiindca nu a fost infiintata de oameni prosti.In momentul de fata sunt oameni de stiinta care admit atat creationismul cat si evolutionismul.Sunt oameni de stiinta acolo sus foarte inteligenti si de o performanta uimitoare, dar, sunt si credinsiosi.Asta ii face brusc niste oameni penibili si stupizi?
Scuze draga coincidenta a naturii, dar raspunsurile pe care tu le dai sunt complicate si false deopotriva. Daca esti pe atat de inteligent pe cat crezi, bravo tie, nimanui nu ii pasa.Sa ai o viata buna si sper ca judecata ta iti va folosi candva, probabil intr-un sanatoriu.
"Daca un om vede mai mult ca tine, omul acela este un om jalnic si prost."
De unde ai dedus asta?
Din raspunsurile tale deduc un singur lucru: Ca nu ai citit ce scrie mai sus.
Nu mai am chef sa iti mai raspund intr-un fel.Dedu ce vrei.
Religia este modul omului de a raspunde la necunoscut. Faptul ca este o creatie omeneasca, nu infirma si nici nu afirma existenta unei fiinte superioare.
Faptul ca ateii zic ca nu exista, sau ca religiosii zic ca exista, nu afirma si nici nu infirma existenta unei fiinte superioare.
Ma credeam crestin, credeam ca este mai bine sa cred, dar apoi mi-am dat seama despre niste lucruri. Oricum religia nu conteaza, iar daca Dumnezeu exista sau nu, ii las pe altii sa-si sparga capul, si sa incerce sa se convinga sau sa-i convinga pe altii de "Adevar". Micutul lor adevar, bineinteles.
Cred ca ce este scris mai sus ridica mai multe semne de intrebare decat ar putea ridica orice intrebare.
Mi-e prea lene sa citesc.
Acum pe bune, cine sta sa citeasca toate balivernele astea?
Aceasta nu este o intrebare care ma preocupa pe mine. Ce este scris mai sus nu e o intrebare,ci un raspuns. E un raspuns la problemele pe care oamenii le-au creat si le creaza, la problemele legate de religie, Dumnezeu, credinta, perceptia religiosului asupra areligiosului.
Ce nu ai citit mai sus este reactia normala la anormal. Cand te izbesti cu capul de zid, tu esti cel care trebuie sa-si puna intrebari, nu zidul.
Daca tu consideri palavrageala aia un raspuns, atunci ok.
" Religiile de astazi sunt proiectate in mod genial-- in mod genial. Sunt niste institutii sociale incredibil de puternice si multe dintre trasaturile lor pot fi localizate in alte trasaturi mai timpurii de care ne putem da seama prin inginerie inversa. Si, la fel ca in cazul vitelor, este o combinatie intre design evolutionat, proiectat de catre selectia naturala insasi,si design inteligent-- mai mult sau mai putin design inteligent-- reproiectare de catre oameni care incearca sa isi reproiecteze propriile religii. "
Din cate am inteles,tu crezi ca religiile din lumea contemporana sunt un rezultat a ceva mai vechi, ceva sacru, care a fost modificat dupa bunul plac al oamenilor. Am inteles corect?
Acum ramane sa gasim acel stramos, acel sacru, dand la o parte toate adaogirile omului. Totusi, cum se poate realiza asa ceva?
Iti spun sincer ca am citit doar pana la link'uri. Dar din link'urile care le'ai dat drept dovezi concrete. esti un NAIV. crezi tot ce ti' se spune. Cel care a scris articolul pe "descopera.ro" a mancat si el o paine ca a stat o noapte ca sa scrie si el ceva ce nu sa mai pomenit.TU CHIATR CREZI?!
Da pagina mai jos si ai sa dai de al articol. "La 18 ani, este unul dintre cei mai buni şahişti din Canada. Povestea româncei, născută la Dallas, care a câştigat titlul feminin în Statele Unite, în 2011". O ALTA VRAJEALA. iti confirm ca oricine se naste in AMERICA, este american/ca. nu mai este romanca, poloneza, italianca su nu mai stiu ce..indiferent de nationalitatea parintilor. cica "cei mai bun sahisti din CANADA, romanca, nascuta in DALLAS. Ea nici nu stie unde se afla Romania pe harta.
P.S. so. sa nu crezi ca tot ce zboara se mananca si cauta ceva care sa te ajute..nu ce te pune in incurcaturi!