E greu! Nimeni nu vrea sa faca nicio concesie de la propriile dogme. Eu am mai studiat pe ici pe colo despre diferentele dintre ortodocsi si catolici si mi se pare ca ortodocsii au dreptate. Poate sunt subiectiv, eu fiind ortodox.
Dar, ca sa iti raspund si la intrebare, da eu as vrea in sinea mea ca ortodocsii si catolicii sa se reuneasca. Eu pe catolici ii simt mult mai apropiati de sufletul meu decat pe protestanti.
As vrea se se reuneasca nu numai catolicii cu ortodocsii, dar in primul rand ortodocsii intre ei pentru ca intre bisericile ortodoxe sunt niste diferente de obordare si niste discutii care nu fac bine unitatii.
Si eu as dori acelasi lucru, insa, Francisc a abordat unele chestiunii care sunt de-a dreptul anti-crestine, printre care ar fi urmatoarele : "ateii se pot mantui doar prin fapte", ceia ce e fals sfantul apostol Iacov spune clar ca faptele fara credinta sunt la fel de moarte ca o credinta fara fapte, si acceptarea homosexualitati in biserica ( nu am nimic cu homosexuali, ci am ce am cu fenomenul homosexualitatii)
Da, ambele firme sunt tot mai aproape de faliment, fuziunea sustinuta de el ar mai prelungi putin agonia.De asemenea catolicii au inteles foarte bine ca fara o relaxare doctrinara crestinismul va cadea repede. Din fericire bisericile ortodoxe au in general impresia ca inca sunt calare pe situatie si nu vor accepta fuziunea decat cand va fi prea tarziu pentru ambele.
De acord cu tine.
Referitor la homosexualitate spun si eu acelasi lucru. Nu am nimic cu homosexualii ca persoane, sunt si ei oameni pe care trebuie sa incercam sa-i iubim si sa-i ajutam mai ales sa paraseasca acest pacat, dar ca si tine ma deranjeaza fenomenul homosexualitatii mai ales cand este trambitat si promovat prin tot felul de parade nerusinate.
Poate s-o ceara, nu se va intampla prea curand. Si oricum, unind doua basme intr-unul singur, nu il va face mai adevarat pe cel rezultat.
Sint PRO dar cu conditia ca BOR sa fie privatizata, dupa care sa gfaca bors sa se uneasca si cu arabii ca nu o sa spuna nimeni nimic.Cu alte cuvinte sint pentru religie pentru ca se pot coate bani frumosi de acolo, ma refer aici prin taxe, asta daca ar fi biserica romana privatizata.Eu pentru asta militez PRIVATIZAREA BOR si apoi dzeu cu mila, adica cine doreste sa fie crestin toate cele bune, ba i-as si incuraja pe oameni sa dea bani la biserica.
Mă laşii... auzi cică anti-crestine ai auzit vreodata de asa zisele tradiții ''crestine'' pe care noi le face gen : Focul lui Sumendru: Sumendru a fost zeul Panteonului sau taierea porcului de Ignat : Taierea porcului se facea in păgânism in cinstea zeului roman Saturn de Saturnalie in perioada 17-30 decembrie sau faptul ca noi ne inchinam la simbolul crucii si la icoane si statui ale asazisilor sfintii, ceea ce ne face sa incalcam una din porunci care ne spune ca nu trebuie sa ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam la simboluri, asa faceau paganii cand au construit statui presupunand ca sunt zei. Biserica crestina condamna homosexualitatea dar nu spune ca nu avem voie sa ne taiem parul sau ca nu avem voie sa mancam porc sau ca nu avem voie sa ne casatorim de 2 ori. Voi toti pacatuiti inclusiv popa ala este cel mai mare pacatos. Ne povestea o vecina ca atunci cand a venit popa sa sfințească casa se uita dupa usa sa vada unde sunt pusi banii deci deci. Biblia a fost modificata de nu stiu cate ori
Cum crezi ca am ajuns la peste 2 miliarde de crestini? simplu : folosind violenta : Schisma / inchiziția / cruciadele:/ vrajitoarele din salem etc. Au murit sute de mii de oamenii până sa ajuns la 2 miliarde. Stauros cuvantul care este tradus din greaca prin cruce de fapt nu înseamnă cruce ci înseamnă stalp.
Te contrazice Google Translate:
https://goo.gl/5KsW2Y
στaυρός inseamna cruce.
http://biblehub.com/greek/4716.htm
Original Word: στaυρός, οῦ, ὁ
Part of Speech: Noun, Masculine
Transliteration: stauros
Phonetic Spelling: (stow-ros')
Short Definition: a cross
Definition: a cross.
http://biblehub.com/greek/stauron_4716.htm
Matthew 10:38 N-AMS
GRK: λaμβάνει τὸν στaυρὸν aὐτοῦ κaὶ
NAS: does not take his cross and follow
KJV: not his cross, and followeth
INT: takes the cross of him and
Se pare ca pe tine te contrazice wikipedia http://ro.wikipedia.org/wiki/Stauros Oricum acel obiect pe care a fost torturat Iisus se poate interpreta in mai multe feluri deci nu stii. ACUM a aparut o alta biblie... Evanghelia dupa Barnaba VECHE DE 1500 de ani in Turcia care a fost verificata si recunoscuta ca si original de catre Vatican care spune ca nu Iisus a fost crucificat ci Iuda sau prezice venirea lui Mohamed sau ca Iisus nu este fiul lui Dumnezeu. Deci nici nu stii pe cine sa mai crezi astia te baga la nr 9. Nu poti sa crezi in ceva ce nu ai vazut cu ochii tai doar pentru ca asa ti s-a plantat in minte sau parintii si oamenii mai in varsta ''credinciosii'' care dau bani la popa cu pumnul pentru ca asa trebuie si care pacatuiesc cel mai mult sau pentru ca intr'o carte de 2000 de ani care a fost schimbata de sute de ori si tradusa in multe limbi pierzandu'si din intelesul original in tot acest timp si adoptate cate si mai cate traditii pagane si care in istoria acestei religii exista o pata mare de sange in care daca nu credeai erai omorat sau convertit cu forta. Chiar si in momentul de fata in tarile din AFRICA care sunt crestine PRECUM Botswana, South Africa, Namibia, Angola unde sunt crestini majoritatea gen peste 70 %. niste musulmanii au fost ucisi de catre crestini si a zis unul '' nu mi-a convenit de el ca era musulman si i'am taiat urechea '' unde nu exista democratie-civilizatie sau drepturile omului acolo sa stii ca este religia la putere. Daca nu ar fi existat minciuna probabil as fi crezut dar cum exista ma pot astepta la orice din partea omului. Daca DUMNEZEU AR FI VRUT SA COMUNICE CU NOI O FACEA CU NOI TOTI NU CU UNUL SINGUR SAU DOI. PROBABIL EXISTA ACOLO CINEVA CARE SE UITA LA NOI SAU PROBABIL CA NU, NU AI CUM SA DEMONSTREZI ASTA DOAR DACA DUMNEZEU SE ARATA TUTUTOR. Asa poate veni oricine sa zica eu sunt fiul SATANEI sau EU SUNT REIINCARNAREA LUI IISUS. PANA SI POPORUL LUI L'A RESPINS.NU TE POTI BAZA PE NISTE POVESTI CA DACA AR FII ASA SI EU AS ZICE CA L'AM VAZUT PE HARRY POTTER ZBURAND CU MATURA.Intra pe pagina asta https://www.facebook.com/......3965502004 Mark TWAIN A SPUS '' RELIGIA A FOST INVENTATA DE PRIMUL ESCROC CA L'A INTALNIT PE PRIMUL PROST '' SI NU SE REFERA LA MOISE CI IN GENERAL LA PAGANI CARE MAI TARZIU AU DEVENIT POPOARE CRESTINE CUM AU FOST SI STRAMOSII NOSTRI, DACII SE INCHINAU LUI ZAMOLXIS ZEUL SOARELUI IAR, ROMANII AU MITOLOGIA ROMANA CU CATE SI MAI CATE ZEITATI.EU NU ZIC CA NU S'AR FII INTAMPLAT TOATE ASTEA DAR NU POTI FI SIGUR- MA REFER LA IISUS SI RELIGIA CRESTINA. RELIGIA FACE LUMEA SA UCIDA,URASCA, AIBE PARERI DIFERITE SI ORICUM TOTI PACATUIM,FAPTUL CA TU CREZI INNTR'O ASA ZISA CRUCE SI IN IISUS NU TE FACE CRESTIN,ESTE IMPOSIBIL CA CINEVA SA NU PACATUIASCA. TOATA LUMEA MERITA SA FIE FERICITA INDIFERENT CE NATIONALITATE,CULOARE,ORIENTARE SEXUALA,SEX, CREDINTA, PARERI, RELIGIA DOAR ITI CONTROLEAZA VIATA, CEEA CE AR TREBUII SA EXISTE PESTE TOT IN LUME SUNT DRETURILE OMULUI,FAPTUL CA EXISTA LEGI ASTA INSEAMNA PACE NU CONTROL CA DACA NU AR FII EXISTAT LEGE LUMEA AR FACE TOTUL IMPOTRIVA UMANITATII GEN UCIDERI,AGRESIVITATE,SI MULTE ALTELE. CUM POATE ZICE CINEVA CA DUMNEZEU ESTE BUN CAND MILIOANE DE OAMENI IN TARILE NEDEZVOLTATE MOR. TOT RELIGIA E DEVINA PENTRU CA EI ASTEAPTA CA DUMNEZEU SA VINA SA II AJUTE. FAPTUL CA NU EVOLUTIONEAZA II FAC SLABI. PRESUPUN CA ATUNCI CAND TE IMBOLNAVESTI TE DUCI LA SPITAL SA TE TRATEZE NU LA BISERICA SA IEI SFANTA IMPARTASANIE SI SA DAI BANII ASA'ZISULUI VINDECATOR. DAWKINS SPUNE'' SUNT IMPOTRIVA RELIGIEI PENTRU CA TE INVATA SA FII SATISFACUT FARA SA INTELEGI LUMEA'' CU ALTE CUVINTE NU ARE CE CAUTA RELIGIA IN STIINTA SI TEHNOLOGIE SAU IN ORICARE DINTRE LUCRARILE FACUTE DE MARII FILOZOFI AI LUMII PRECUM VOLTAIRE,JEAN'JACQUES ROUSSEAU,DIDEROT, ALBERT EINSTEIN ETC ETC. CREDEM IN CARTI,SFINTI,PROFETI,SIMBOLURI,TRADITII, PORCARII CARE NU STIM DACA SUNT ADEVARATE SAU NU. LUMEA CARE CREDE IN ASA CEVA SPUNE '' SUNTEM SALVATI '' DAR SALVATI DE CE CA TOT EXISTA CUTREMURE, INUNDATII, FOAMETE, OMORURI, CRITICI, AGRESIUNI, BATJOCURA, RASISM.SI ASTA PENTRU CA NU NE TREZIM LA REALITATE CREZAND CA EXISTA SERPI VORBITORI SI OAMENI CARE MERG PE APA. DAR BINE INTELES NU NUMAI RELIGIA CRESTINA ESTE ASA CI TOATE, DAR CRESTINISMUL NU IL INTRECE NIMENI DAR ASTEPTATI SI O SA VEDETI CUM RELIGIA APOCALIPSEI O SA PUNA STAPANIRE IN LUMEA ASTA IGNORANTA SI ASTA MA REFER LA ISLAM.
BlackRaven45 întreabă:
recedaniel3 întreabă: