| Doub a întrebat:

Http://www.apaceavie.ro/ateismul/ Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adevar 100%.

74 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru Antimanele104):

Daca esti nihilst cum de crezi in zeii?

| RAY a răspuns (pentru Antimanele104):

Antimanele stiinta nu poate dovedi ceva ce nu exista sincer acuma eu daca inventez un personaj fictiv tu nu ai voie sa spui ca nu exista pentru ca stiinta nu a dovedit asta? cel care afirma trebuie sa dovedeasca asa e rational, stiinta nu s-a oprit din cautare vreodata nici nu pretinde ca a aflat adevarul absolut

| Antimanele104 a răspuns (pentru RAY):

Sunt nihilist in raport cu alte lucruri, nu cu credinta personala.Si dupa cum ziceam...stiinta este la fel de limitata in gandire precum este si religia.Doar ca celor carora le place sa se complaca in acest "adevar stintific" sunt la fel de orbi ca si cei care au credinta oarba intr-o divinitate, fara sa mai distinga si celelalte optiuni.

| Doub explică (pentru RAY):

Da,El nu se razgandeste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Doub):

Hm, iti da libertate de actiune, dar pe de-alta parte iti i-a confortul psihic ceia ce nu e tocmai usor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Wehrmacht):

Da mai piesele fac avionului fac fusione nucleara si apare un avion ca prin magielaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Doub):

Nu, insa nu religia e sursa omului de moralitate ci cum am mai spus empatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Antimanele104):

De-acord, parca nu demult citisem ca un grup de atei, ce se intituleaza ca fiind "Adunarile de duminica" au planuit activitati misionare pentru a provadui ...ateismul. Deci asta mi se pare cam aiurea, in asfel de cazuri ateismul inlocuieste religia, cu un iz religios.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

De fapt indieni cred ca Isus a fost un avatar, un zeu incarnat. Ei cred ca avatari sunt cei destinati ca sa conduca lumea in noi ere, etc.

anonim_4396

", de cate ori a fost iisus in biserica?"
Pai atunci nu exista biserici ci sinagogi, si e descris de multe ori ca a intrat in sinagogi si a predica pana la urma era evreu, si de unde ai tras concluzia ca nu era religios.
"cand iisus a amenitat pe cineva cu iadul?"
31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale.
32. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
41. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
(Matei 25:31-42) Asta nu ti se pare amintare cu iadul?

anonim_4396

Nu poate dovedi ceia ce nu exista, dar e adevarat ca stiintific nu e poate nici infirma existenta unui anumit creator

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru Doub):

Pai fericit pot fi si daca nu ma rog la un nenea barbos dintr-o fotografie! Pot sa ma rog la mos craciun si sa fiu la fel de fericit! Viata traita in armonie cu ceilalti tine de societate si civilizatie,nu de credinta. Daca vecinul tau vrea sa te bata nu te scapa nici un dumnezeu.O sa ti-o iei si tot in lumea reala, adica la politie, ajungi.Ori tu esti asa bun si credincios ca o sa astepti sa il pedepseasca dumnezeu dupa moarte? Aaa stai asa ca termenul ''bun,, este acum contrazis de ''corect,,.Pai cum pot sa fiu eu de exemplu bun, daca o sa spun ca nu te iert? Ai gresit si nu meriti.Dar daca te apuci sa ma slavesti dupa o viata de pacate, mai discutam si te iert. Dumnezeul asta al vostru observ ca iubeste pupincuristii.

| AlexanderAdrian a răspuns:

A motiva existenta lui dumnezeu prin complexitatea universului si a vietii e un imbecilism. Nici oamenii de stiinta nu sunt convinsi de nimic, dar stai ca sunt unii care scriu pe un site sau unii care comenteaza pe TPU. Acum fiecare e liber sa creada ce vrea, din pacate certitudinea existentei unui creator nu exista precum nu exista nici certitudinea inexistentei lui. In opinia mea spre exemplu, dumnezeu ca fiinta inteligenta si perceptibila de noi este o pura fictiune. Daca exista o forta creatoare sunt aproape convins ca nu exista in forma descrisa de biblie. De altfel ma tot gandesc exact la complexitatea universului si dimensiunile lui infinite si la faptul ca forme de viata inteligente cu siguranta exista in univers. Ma indoiesc ca toate ni se aseamana si atunci acest dumnezeu de ce s-ar ocupa numai de noi sau ne-ar fi facut dupa chipul si asemanarea lui? Bine hai fie ca unii, chipul si asemanarea sunt discutabile. Ceea ce e clar e ca biblia portretizeaza pamantenii ca buricul universului ceea ce, sunt sanse sub zero sa fie real.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am nici o parere. Stiam deja chestii care se spun acolo. Nu are sens sa faci astfel de articol. In situatia cu Dumnezeu nu avem cum sa gandim cu mintea deoarece gandim relativ si mintea e marginita, Dumnezeu nu e. Trebuie sa gandim cu inima.