Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Ce sa argumentez ma? Ce zice unu cu tigarea in gura indobitocit? Cine nu crede in Dumnezeu nu va crede nici daca i se aduc n-spe mii de dovezi (ceea ce s-au adus pana acum ), voi tot continuati cu chestia asta; fratilor, daca nu credeti in Dumnezeu atunci pentru ce Il batjocoriti si Il vorbiti de rau? De ce vorbiti de Cineva despre care voi credeti ca nu exista?
Profilul ateului e simplu: un om chinuit de indoieli, dezorientat, fara pofta de viata, scarbit de viata, cu sinuciderea ca optiune mereu valabila, mascat de un sarcasm si o falsa multumire de sine ...Si tot ce face el este sa propage toate starile astea de sila de viata si pe altii ca sa devina ca si el.
Daca crestinul incearca sa salveze un om de la sinucidere, o sa sara ateii sa spuna ca este un gest de curaj, ca este o eliberare de suferinta, o sa-l puna s-o faca. Si imi sunt suficiente cazurile aici de la categoria religie in care multi atei impingeau omul spre sinucidere in timp ce noi crestinii incercam sa-l ajutam sa traiasca. Ipocrizia atee: "bunatatea" primita de la "natura"( ca majoritatea ateilor se cred maimute emancipate), unde era? Si asa mai departe...De asta vorbesc cu extrem de putini atei de pe TPU.
Religia crestina nu a castigat ca s-au "bagat bani" si ca "a scris unul o carte", banii au fost multi si carti si mai multe, crestinismul s-a raspandit pentru este singura religie care aseaza in mod suprem iubirea semenilor ca mod de a trai si de apropiere de Dumnezeu. Ca unii s-au folosit de Dumnezeu, ca au scris inclusiv in biblie legi total antichriste de discriminare si crima ca sa conduca oamenii dupa cum au vrut, ca l-au ucis pana si pe Dumnezeu, Iisus Hristos, in numele tot al lui Dumnezeu, ca apoi au ucis si oameni tot in numele lui Dumnezeu, astea sunt pacate pentru care vor raspunde la Judecata de Apoi. Dar oamenii au inteles mesajul lui Iisus care a fost Dumnezeu intrupat venit sa indrepte o lume bolnava, sclavagista si criminala pe calea iubirii, iertarii, pacii: "Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiţi cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea şi celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsaţi. " Noul Testament Luca 4. Si mai ales oamenii au simtit concret de-a lungul anilor cum credinta in Dumnezeu i-a ajutat sa-si indrepte viata, sa fie mai iertatori cu ceilalti asa cum si Dumnezeu este cu ei si in final sa aiba viata vesnica. Si multi oameni care au scapat din accidente fatale, care au trecut prin boli incurabile, care s-au lasat de vicii grele si care au fost scapati de moarte printre care inclusiv eu, deci toti acesti oameni care l-am descoperit pe Dumnezeu in astfel de momente maxime si am fost salvati de El, stim ca Dumnezeu exista si nimeni, nici un clip si nici un ateu nu poate sa ne intoarca impotriva lui Dumnezeu pentru noi am cunoscut concret prin propria noastra experienta de viata ajutorul lui Dumnezeu: "Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii". Noul Testament Ioan 8 :12. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa nu mai ratacim ci sa ne intoarcem pe drumul adevarat: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", Noul Testament Ioan 14. Doamne ajuta!
Bun.Daca in Biblie sunt scrise o gramada de ipocrizenii, destule care N-AU SENS, ce te face sa crezi in Dumnezeu? Si revin la un raspuns pe care l-am dat cu mult timp in urma. Poruncile lui Dumnezeu(daca exista sau nu este peste limita oricaruia in opinia mea) sunt PERFECTE! Respcetarea fara pauza a acestor porunci nu poate duce decat la o societate dreapta, unde iubirea si respectul domina.Aici sunt pus pe ganduri.Asta e ceva la care m-am gandit inainte sa spuna asta in videourile lui.Cartea(BIBLIA),stim sigur ca a fost scrisa de oameni.Dar e posbilitatea sa nu existe Dumnezeu.Biblia a fost facuta de oameni destepti.Care,dadandu-si seama ca iubirea si intelegerea erau ceva extrem de rar,atat pe vremea lor cat si in ziua de astazi(dar mai ales in trecut),au decis sa IMPUNA respectul si iubirea printre semeni,dar printr-un total anonimat.Daca oamenii nu se vor intelege de buna voie si nu se vor iubi unul pe celalalt(pana la urma fie ca exista Dumnezeu sau nu iti poti da seama,ca iubirea si respectul reciproc reprezinta calea cea mai buna),atunci o vor face cu forta,de frica unui asa zis "Dumnezeu" care n-are limite si nu poate fi oprit in a aplica JUSTITIA.Iar in legatura cu Universul,care se presupune ca l-a creat Dumnezeu,conform opiniei mele(una nesemnificativa bineinteles),binecunoscutul proverb"Orice are un inceput" se duce dreaku. Universul,este practic mediul nostru de viata si al Pamantului nu? Chiar si daca n-ar exista Pamantul,daca Univresul n-ar exista atunci ce-ar mai fi? Practic n-are sens. Daca Universul nu exista atunci ce mai exista sau care-i existenta? UNIVERSUL nu are un inceput. EXISTA DINTOTDEAUNA! Existand dintotdeauna,bineinteles ca in milioane, bilioane si zeci de trilioane de ani,"sa castigam loteria cosmica".Si sa ne formam. Oricum, fiecare cu propria sa parere, eu o am pe a mea, chiar daca nu e foarte bine concisa.Totusi nu exclud existenta lui Dumnezeu pentru ca nu se stie niciodata.
Inca ceva.Credinta ta in Dumnezeu nu e determinata de paginile stufoase ale Bibliei,de incredibilul numar de adepti ai acestei religii,de numarul colosal al Bisericilor si al pictogramelor care reprezinta scene din viata lui Iisus Hristos,dar mai ales de autosugestia ta? Ai sa spui ca il simti pe Dumnezeu, ca il simti cand iti vorbeste, ca te ajuta, dar nu uita ca cerebelul nostru are un incredibil flux de energii si ca toate astea pot fi interpretate de mintea ta. Daca ai avut probleme, credinta ca CINEVA ATOTPUTERNIC te va salva ti-a determinat auto-sugestia sa te scape de acele lucruri.Creierul are multe portite, multe trebuie descoperite, dar mai ales cheile lor.
Nu poti sa iubesti pe cineva obligat, ca asa spune Dumnezeu. Asta este fatarnicie si Iisus a condamnat fatarnicia inclusiv la preotii lui :"Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege. Şerpi, pui de vipere, cum veţi scăpa de osânda gheenei?"Noul Testament, Matei 23. Dumnezeu poate sa ne arate calea catre iubire nu ne-o impune si asa vedem ca daca iertam si iubim si uitam facem si celorlalti bine si noua inclusiv. Evident asta nu inseamna sa acceptam sa fim batjocoriti, sa ne simtim folositi pentru ca nici Iisus nu a acceptat asta ci i-a infruntat de fiecare data pe farisei, preotii Lui care il neagau ca e Dumnezeu venit pe pamant. Iisus nu a acceptat sa fie ucis de fariseii care il urmareau de fiecare data, nu le-a intors obrazul pentru ca daca facea asa era ucis de la inceput si nu mai propavaduia nimic. Dumnezeu, Iisus din contra i-a facut pe farisei serpi, pui de vipere, le-a spus ca merg in gheena. Le-a intors obrazul? Nu. Tot timpul s-a ferit de ei sa nu il ucida. La sfarsit a acceptat sa fie sacrificat pentru toti oamenii si a fost un sacrificiu unic nu s-a sacrificat de fiecare data pentru ca nu ar fi trait sa vindece, sa invete oamenii sa fie buni. Dumnezeu nu ne-a invatat sa fim niste victime si nimeni, dar nimeni din viata nu se lasa batjocorit asa pentru ca nu ar putea trai decat intr-un moment unic cu un anumit scop cum a fost cel al Mantuitorului.
Noul Testament( cel Vechi nu prea ma intereseaza) este cam 95% cuvantul lui Dumnezeu are 300 de pagini din care cam 15 sunt false, in contradictie cu celelalte Crestinismul nu este o religie a suferintei, a resemnarii in suferinta. Nu o sa gasiti un Iisus resemnat, care accepta batjocura oamenilor rai, ci un Iisus al eliberarii, vindecarii, iertarii, iubirii, egalitatii, libertatii, dreptatii, adevarului. Noul Testament este cartea Invierii omului din pacat nu a acceptarii suferintei pentru pacat. Dumnezeu nu vrea sa pedepseasca omul, diavolul pedepseste omul, Dumnezeu vrea intoarcerea oamenilor din pacat nu pedepsirea sau moartea lor. E foarte frumoasa si adevarata pilda fiului risipitor in care daca fiul ar fi ascultat de tata ar fi fost bine pentru el, dar el a vrut sa-si traiasca viata in pacat si cand a realizat ca nu mai poate trai asa s-a intors inapoi la tata si tatal l-a iertat imediat. Fiul putuse oricand sa se intoarca la tata, sa nu mai sufere, dar el singur isi prelungise viata in pacat. Asa si noi, noi singuri ne prelungim suferinta, nu Dumnezeu, Dumnezeu ne cheama la El in permanenta, dar noi ascultam de diavoli si amanam sa venim spre Dumnezeu. Nu Dumnezeu ne pedepseste sa traim in suferinta, diavolul ne afunda in suferinta si asta stiu din propria mea experienta ca Dumnezeu a vrut sa ma intorc la El atat, dar diavolul ma facea sa cred ca Dumnezeu ma pedepseste, tot asa, ca "purificare" a mea de pacat. Iisus Hristos este Dumnezeu venit pe pamant sub forma umana acum 2000 de ani intr-o lume criminala si sclavagista care a venit sa mantuiasca lumea nu sa o pedepseasca....Inteligenta oamenilor de atunci care era? Totul era Razboi, supunere, crima discriminare. Iisus a adus din contra pace, egalitate, libertate, iertare, toate plecand din sentimentul suprem de iubire. Nimeni, nici un om si nici o religie nu a adus aceste principii pana atunci pentru ca numai Dumnezeu putea sa le aduca. Dumnezeu care este peste oameni, natura, pamant, ingeri, demoni, planete, galaxii univers, alte lumi..., a venit ca OM pe pamant pentru ca Dumnezeu n-a venit sa-si arate puterile in fata noastra, nu a vrut sa ne impresioneze ca El este Dumnezeu ci tot ce a dorit a fost sa ne arate cum se traieste ca om, a venit sa ne impace, sa ne intoarca din rautate spre bine asa cum ne-a facut El de la inceput si sa ne aduca viata vesnica dupa moarte, dar oamenii l-au respins asa cum il resping si azi:"Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele.Că oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se arate. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârşite." Noul Testament, Ioan 3.
Eu l-am cunoscut cu adevarat pe Dumnezeu abia acum 1 an, pentru ca nici eu nu prea credeam in El, si deloc in demoni, Judecata de Apoi, Rai, iad, nu citisem biblia niciodata, mergeam foarte rar la biserica. Si cand au venit starile de la diavoli, a venit si gandul sinuciderii, iar eu in viata mea nu m-am gandit la sinucidere oricat de greu mi-a fost. Toti oamenii care au trecut prin starile prin care am trecut eu, TOTI sunt "bolnavi psihici", iar starea in care ei intra se numeste psihoza. Starile de prezente invizibile in mine, langa mine, sau cum au altii voci, vedenii toate sunt denumite de psihiatrie "delir religios". Psihiatria este practicata de atei care nu recunosc in boala psihica de fapt un contact cu lumea cealalta, un atac demonic ci pur si simplu ei cred ca este o imbolnavire a creierului care duce la "delir religios" pentru ca ei nu cred in lumea cealalta, ei sunt atei. Din aceasta "psihoza" orice psihiatru stie ca nu se iese decat cu medicamente puternice de adormire a creierului, un fel de drogare, pentru ca in acel moment bolnavul psihic nu mai raspunde de sine, este agresiv si are ganduri de ucidere si sinucidere, sta de obicei internat in spitalul de psihiatrie drogat de medicamente. Aproape toti oamenii cu astfel de stari ajung la psihiatrie. Eu nu. Nu am ajuns la psihiatrie, am ajuns la Dumnezeu, la biserica, la slujbe impotriva demonilor, la spovedirea pacatelor si am trecut peste fara nici un fel de medicament chiar daca ajunsesem fara memorie si cu diavolii in mine, dar lucida, eu am fost sincera cu mine si sigura pe mine, eu am acceptat ca fiind adevarat ca este un atac demonic si ca nu era nici o halucinatie ce simteam, nu era nici un "delir religios" nu era nici o autosugestie ci era o deschidere catre iad si asa am ajuns la Dumnezeu in loc sa ajung la spitalul de psihiatrie. Si Dumnezeu m-a ajutat pentru ca l-am ascultat pe El si am avut incredere in El nu in psihiatrie m-a scos din starea in care intrasem cu 3 luni in urma( "psihoza" ). Si in final am invins, am scapat si de imagini si de ganduri si de diavoli, si de psihiatrie si l-am gasit si pe Dumnezeu pentru totdeauna, asa urat cum l-am gasit eu dar l-am gasit.
Si nu ma intereaza parerea catorva ateiasi de pe TPU, scarbiti de viata, care n-au plecat de acasa, n-au trecut prin viata, cred toate prostiile de la tv si scriu aici si influenteaza multi crestini asa cum vad ca au facut si cu tine pentru ca acum cateva luni credeai in Dumnezeu. Esti abia la inceputul vietii ai sa ai si tu experienta ta de viata, eu nu am cum sa te conving, eu abia la 33 de ani am stiut ca exista Dumnezeu. Atat a trait si Iisus 33 de ani, iar ce mi s-a intamplat acum 1 an a fost exact cand am implinit varsta si exact in perioada Pastelui, in Saptamana Patimilor lui Iisus, asa cum si pentru mine au fost patimile mele. Eu am murit aproape ca nu mai aveam memorie in apartamentul din cimitirul Bellu, dar l-am ascultat pe Dumnezeu care m-a ajutat sa plec de acolo, si m-am simtit reinviata de Paste. Eu peste experienta mea nu am ce sa mai spun. Toti vom vedea adevarul la Judecata de apoi. Doamne ajuta!
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.189.182.233) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro