| OctavianDanielMaria a întrebat:

Https://www.facebook.com/hristos.esteortodox.75/posts/14 6089499610322 Traiasca propaganda religioasa.De ce la noi sunt inundatii, noi nu am legalizat casatoria intre gay cum a facut Grecia. Tare asta cu incediul din Grecia. 'Ii pedepseste Dumnezeu'

22 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| unvecin a răspuns:

Aici nu sunt întrebări, presupun că e colțul rușinii.

Adaug și eu o replică primită ieri la o întrebare de-a mea:

„acum 18 ore | Mclaren12 a răspuns:
Crestinismul si toate sectele asociate ar trebui sa fie distruse de pe fata pamantului si abia apoi sa punem problema libertatii religioase."

| milan9 a răspuns:

Dar de ce oare in Vechiul Testament cel mai incercat si napastuit popor a fost chiar "poporul lui Dumnezeu"?
Se pare deci ca providenta divina lucreaza altfel decat logica umana...

| iurii75 a răspuns (pentru milan9):

Ca printre altele, dacă citeai Biblia aflai că "cel mai incercat si napastuit popor " ei au fost atunci când erau infideli încălcând legile divine și închinânduse la dumnezei falși și la idoli.

| Steregoi a răspuns:

Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni. Dumnezeu respecta decizia lui Adam si Eva din 3999 ien.

| Steregoi a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ei nu mai stiu ce sa inventeze. Nu ti se pare ciudat ca Biblia e neschimbabila in timp ce nascocirile cercetatorilor se schimba? Adevarul nu se schimba. Adevarul nu sufera modificari in timp ce nascocirile da.

Daca erau datari corecte nu sufereau modificari. rolling on the floor Aceste datari nascocite sunt ca ale acelora care au zis ca in 2000 va fi sfarsitul lumii. rolling on the floor

Daca ai fi studiat Biblia nu ai fi gasit nicaieri vreo referinta care sa indice spre anul 2000. Nu spune nicaieri ziua si ora si implicit anul cand va izbucni Armaghedonul.

Biblia corespunde cu suficienta acuratete originalului. S-au gasit manuscrise la Marea Moarta si sunt asemenea cu traducerile actuale.

Nici o schimbare decat lincvistica legata de modificari aparute in limba vorbita si scrisa.

O profeție din Biblie se referă la momentul sau perioada în care politicienii vor interzice religia publică organizată. Apocalipsa 17, 18.

O profeție care se împlinește acum este exodul maselor de oameni de sub autoritatea religioasă. Apocalipsa 16:12:"Şi al şaselea înger a vărsat cupa lui în râul cel mare Eufrat şi apele lui au secat, ca să fie gătită calea împăraţilor de la Răsăritul Soarelui."

| milan9 a răspuns (pentru iurii75):

Si care crezi ca erau atunci idolii? Obiecte de cult? Cele cerute de Dumnezeu chiar? Cele cerute de Dumnezeu (ingeri din aur, chipuri cioplite deasupra chivotului, imagini cu ingeri) erau tot idoli? Sau care crezi ca era tipologia idolului?
Sa ai intrebari din asta la "Vrei sa fii miliardar" si TOT NU AI RASPUNDE CINSTIT, preferand sa mergi acasa... laughing

Idolul nu era altceva decat entitate STRAINA, care NU AVEA NICI O LEGATURA cu Dumnezeu...

| MihaelaDart a răspuns:

Ce treabă are Dumnezeu în tragedia din Grecia!? Îți zic eu, niciuna! Incendiul a fost pus de om, piromani deci nu Dumnezeu a dat focul prin fulgere ori vreun vulcan apărut peste noapte!
Pe nemți de ce nu ii pedepsește Dumnezeu? Si in Germania e legalizata prostituția, căsătoria între homosexuali. Sau țările din vestul și nordul Europei, sa vezi acolo ce harababura este și religia este indiferentă cu ei, nu ca la noi prea strictă.

| milan9 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Obiectual- sunt reprezentari artistice. Dar cele zece porunci nu condamnau reprezentarile artistice (a se vedea serafimii, ingerii din aur CERUTI DE DUMNEZEU). Cele zece porunci condamnau CONCURENTA falsilor zei straini, pentru ca evreii Il paraseau astfel pe Dumnezeu, urmand unor credinte total diferite, false, cinstitoare de zeitati fictive.

Acum cred ca ai inteles "etimologia" cuvantului "idol". Altfel... cred ca avem o problema cu sinceritatea...