Înainte nu stătea la grătare cu ei. Și încă comunică cu poporul Lui, dar nu toți fac parte din poporul Lui. În Biblie (inclusiv în Noul Testament!) este descris darul prorociei, care încă exista în bisericile penticostale și nu numai. Dumnezeu vorbește prin niște oameni poporului. Dar și prin vise le vorbește, și prin vedenii, și chiar prin predici și Cuvântul Lui. Mulți sunt sceptici cu privire la lucrarea Duhului Sfânt dar dacă ne luăm după Biblie, aceasta lucrare este încă valabilă, mai ales ca Dumnezeu nu Se schimbă niciodată.
Eu vorbesc despre iahve, despre iudaism nu crestinism, astept un evreu sa imi raspunda
De fapt nu, eu nu spun asta. Si Noul Testament cât și Vechiul Testament sunt la fel de importante pentru mine ptc ambele sunt Cuvântul lui Dumnezeu. Ca sunt legi în VT pe care nu mai trebuie sa le împlinim, e altceva
Pentru ca este scris în Biblie ca Domnul Isus este sfârșitul Legii, este scris de asemenea ca Legea nu poate face pe niciun om neprihănit și nici desăvârșit și scrie ca dacă neprihănirea ar fi venit prin Legea, degeaba a murit Hristos. În plus, este scris ca dragostea este împlinirea Legii, deci dacă îl iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți și pe Dumnezeu cu toată inima, cu toată puterea și cu tot cugetul tău, ai împlinit Legea. Mai sunt multe alte versete care ne arată că acum mântuirea este prin har, nu prin Lege și ca ea nu mai trebuie împlinită
Am citit despre paulism de asta spun ca conteaza doar iisus atat
DeProfundis99 întreabă: