Avea ucenici, prieteni nu cred ca avea fiindca se credea superior, menit sa conduca pe altii.
Inseamna ca nu era umil cum zis altii daca se credea superior!
Iti dai seama ca nu era deloc umil. S-a legat de o femeie ca s-a atins de hainele lui si a zis ca cine nu crede in el va pieri.
Pai a mai zis sub forma de pilda ca cei care nu vor sa fie sub stapanirea lui sa fie adusi inaintea lui si taiati cu sabia.
Deci eu nu stiu cum multi cred ca a fost o persona buna daca a spus asa ceva....cum pot sa creada in asa ceva...
Da stii ce nu inteleg? De ce a spus pe cruce ca isi iarta dusmanii si pe de alta parte a spus ceea ce ai mentionta tu? Sa fi fost bipolar?
Nu isi iarta, doar unuia dintre cei doi crucificati alaturi de el i-a zis ca va fi cu el in rai.
Stiu ca a zis "tata iarta i ca nu stiu ce fac", la faza aia ma refeream
A zis ca sa dea bine probabil. Putea sa zica "eu va iert".
Cu siguranta avea prieteni sus puși. Asa se explica importanta lui in istorie.sunt multi altii care au facut ce a facut si el dar istoria i-a uitat. Eu zic că jesus a avut si o echipa de pr foarte buna.
Mai citeste Biblia. Nu s-a legat de femeie. Pur si simplu a bagat asta de seama fiind intr-o multime care il imbulzea. Si asta pentru ca femeia a avut nevoie, si a avut si credinta ca El o poate ajuta doar prin simplul fapt de a ii atinge hainele. E cam cum ar fi tu sa fii ramas fara acoperis, sa cauti disperat ajutor, sa vina cineva in orasul tau care sa te poata ajuta, si tocmai pe tine sa vrea sa te ajute, pentru ca te-i zbatut mult prin inghesuiala creata de multimea de oameni veniti si ei pentru ajutor, sa ajungi la el. Eu numesc asta empatie, nu mindrie.
Cred ca faci o afirmatie care ar trebui sa o dovedesti ca e adevarata.
LisaJulie întreabă: