| Dumniezău a întrebat:

Iisus e pacatos? Ei bine, da. S-a demonstrat ca Iisus a fost pacatos chiar cu ajutorul citatelor din biblie. Absolut toti crestinii il considera pe Iisus ca fiind intruchiparea pacii, a dragostei si a intelegerii. Ei bine, se inseala amarnic. De asemenea sunt unii oameni care citesc biblia, nu o studiaza. Una este sa citesti biblia repede si cu totul si cu totul altceva sa o studiezi, sa analizezi, sa gandesti din perspectiva scriitorului, a personajelor, sau sa te gandesti daca autorul vroia sa spuna altceva decat ce scrie in carte. Biblia este cea mai "cumparata" carte, dar cea mai putin citita.
Iisus era lenes si nu a lucrat precum cei din jurul sau. A trait pe spinarea altora, a fost un oaspete nesimtit si si-a insultat gazdele. A instigat la furt si pe langa asta a si furat. A instigat la crima si a si ucis. Prin urmare, Iisus este un ipocrit.

Cele 7 pacate:
Mandria: Iisus era foarte arogant, egoist, iar aceste defecte pot fi demonstrate chiar cu citate din biblie. El era atat de arogant incat era in stare sa isi insulte gazda si sa o lase sa munceasca din greu in timp ce el cerea atentia celor din jurul sau asupra sa:

(Luca 10:38-42)Pe cînd era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într'un sat. Şi o femeie, numită Marta, L -a primit în casa ei.
Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos la picioarele Domnului, şi asculta cuvintele Lui.
Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El, şi I -a zis:,, Doamne, nu-Ţi pasă că soru-mea m'a lăsat să slujesc singură? Zi -i dar să-mi ajute.``
Drept răspuns, Isus i -a zis:,, Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămînţi tu,
dar un singur lucru trebuieşte. Maria şi -a ales partea cea bună, care nu i se va lua.``
De asemenea el considera ca oricine nu il iubeste mai mult decat pe parintii sai, nu este demn de atentia lui. Ce s-a intamplat cu onoarea mamei si al tatalui tau? Aici, Iisus se pune mai presus de familie, ducand astfel la destramarea acesteia. Iar asta este inca o dovada a arogantei sale...intruchiparea smereniei, ha? XD
(Matei 10:37)Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine.
Placerea de a i se face masaj cu uleiuri scumpe era mult mai importanta decat vanzarea acelor uleiuri, urmand ca dupa aceea sa dea banii celor saraci.
(Marcu 14:3-7)Pe cînd şedea Isus la masă, în Betania, în casa lui Simon leprosul, a venit o femeie, care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; şi, dupăce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus.
Unora dintre ei le -a fost necaz, şi ziceau:,, Ce rost are risipa aceasta de mir?
Mirul acesta s'ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei (Greceşte: dinari.), şi să se dea săracilor.`` Şi le era foarte necaz pe femeia aceea.
Dar Isus le -a zis:,, Lăsaţi -o în pace; de ce -i faceţi supărare? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine;
căci pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi, şi le puteţi face bine oricînd voiţi: dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.
Iisus le spune oamenilor "caini" si "porci", spunand astfel ca oamenii ii sunt cu mult inferiori lui.
(Matei 7:6)Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă.
Pe langa toate astea, sustinea sus si tare ca era mai grozav decat Iona si Solomon. Bine, ce-i drept, o fi fost asa, dor era fiul lui Dumnezeu, dar faptul spunea ca e bine sa fii smerit si e bine sa ii fie urmat exemplul, ii poate deruta pe toti.
(Matei 12:41-42)Bărbaţii din Ninive se vor scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi -l vor osîndi, pentru că ei s'au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decît Iona.
Împărăteasa dela Miazăzi se va scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi -l va osîndi, pentru că ea a venit dela marginile pămîntului, ca să audă înţelepciunea lui Solomon; şi iată că aici este Unul mai mare decît Solomon.
Si, cam atat despre cat de mandru era Iisus, dar nu va faceti griji, dragi cititori, asta e abia inceputul laughing.

19 răspunsuri:
| BlueViP a răspuns:

Si crezi ca argumentele o sa convinga pe cineva?

| 4b a răspuns:

Asta e interpretarea ta...i-a sapa tu mai adanc DAR cu cap...
Numa' binewinking

| Kalla a răspuns:

Nu intelegi nimic.Iisus este pacea si iubirea.Tu nu stii sa interpretezi. Faza cu marta si maria nici nu ai inteles-o. Poate scria ceva important mai inainte dar nu ai pus-o.Dar la lucrurile frumoase nu va uitati. Ipocriti ce sunteti. Sfarsitul va veni numai din cauza celor ca tine.

| florySim a răspuns:

"Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat. Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni", asta ai uitat sa spui.Mai bine n-ai mai judeca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

And the point is?!
L-ai cunoscut?

| M600 a răspuns:

Fiecare intelege ce poate si cat poate.
Macar ai incercat.
Incearca sa citesti si despre alte religii, poate o sa intelegi mai mult.

| Mikhtarian a răspuns:

D.p.d.v crestinesc,Iisus este viata,datorita lui ai viata,familie si tot ce ai.
Normal ca El inseamna totul.
Marta si Maria, esti pe langa total.
Mai bine ai pune doar ce crezi tu, fara a adauga idei in plus, mai rau iti faci singur.
Tu probabil vrei sa atragi mai mult de la crestinism la ateism, dar tu faci invers prin ideile tale.
Tu doar publica si lasa-i pe altii sa decida.
Nu cred ca esti in stare sa judeci.

| gingergirl1 a răspuns:

Du-te omule si te culca! Domnul Isus a fost singurul "om"de pe pamant care a fost SFANT!
Lasa tu interpretarile tale, mai bine da-le la catei! Mi-ar fi si frica sa gandesc asta!

| puscahoreangaion a răspuns:

Ba nene esti crazy! du-te si te spovedeste

| danay72 a răspuns:

Raspunsul tau aici...„Isus din Nazaret. . . este fără putinţă de tăgadă cea mai de seamă figură a istoriei." (H. G. Wells, istoric englez)
„Între toţi eroii istoriei, Cristos. . . este unicul erou adevărat." (Philip Schaff, teolog şi istoric născut în Elveţia)
CINE poate fi pe drept cuvânt numit cel mai mare om care a trăit vreodată? Ce anume determină măreţia unui om? Geniul său militar? Forţa lui fizică? Inteligenţa lui? Sau mai degrabă exemplul pe care l-a lăsat şi măsura în care cuvintele şi faptele sale îi influenţează pe oameni?
Istorici, oameni de ştiinţă, erudiţi, scriitori, lideri politici — din trecut şi din prezent — au scris despre Isus din Nazaret. Prezentăm în cele ce urmează câteva dintre declaraţiile lor.
„Numai prin nişte raţionamente absurde ai putea nega că cel mai important om, nu numai al ultimelor două milenii, ci al tuturor timpurilor, a fost Isus din Nazaret." (Reynolds Price, biblist şi scriitor american)
„Un om complet nevinovat şi-a dat viaţa pentru binele altora, inclusiv pentru binele duşmanilor săi, devenind astfel răscumpărătorul omenirii. A fost un gest suprem de iubire." (Mohandas Gandhi, lider politic şi spiritual din India)
„De mic copil am fost ajutat să înţeleg Biblia şi Talmudul. Deşi sunt evreu, figura ilustră a Nazarineanului m-a fascinat dintotdeauna." (Albert Einstein, om de ştiinţă născut în Germania)
„În calitate de Fiu al lui Dumnezeu şi de Fiu al omului, Isus Cristos este, în opinia mea, cea mai marcantă personalitate a tuturor timpurilor. Tot ceea ce a făcut sau a spus are mare valoare pentru noi, iar asta nu o poţi spune despre niciun alt om care trăieşte sau a trăit pe pământ." (Sholem Asch, eseist născut în Polonia, citat în Christian Herald; sublinierea lor)
„Vreme de 35 de ani am fost un nihilist în adevăratul sens al cuvântului, un om care nu a crezut în nimic. În urmă cu cinci ani însă, am început să cred în învăţăturile lui Isus Cristos, iar viaţa mea a luat o turnură neaşteptată." (Contele Lev Tolstoi, romancier şi filozof rus)
„Niciun om de pe planeta aceasta nu a avut şi nu va avea vreodată o influenţă mai mare asupra oamenilor decât [Isus]." (Kenneth Scott Latourette, scriitor şi istoric american)
„Am putea oare zice că evangheliile sunt pură ficţiune? Nu, dragul meu prieten, nu sunt nici pe departe ficţiune. Mai degrabă existenţa lui Socrate, pe care nimeni nu ar cuteza să o pună la îndoială, ar trebui susţinută prin mai multe dovezi decât existenţa lui Isus Cristos." (Jean-Jacques Rousseau, filozof francez)
Daca era un pacatos nu influenta atat de multi oameni, si nu numai simpli, ci si filozofi.

| milan9 a răspuns:

Versetele de mai sus sunt doar neînțelegeri contextuale, justificate fiecare în parte, dar e mult de explicat la ceea ce soliciți tu. Puteai să te opreșyi la unul singur dacă într-adevăr ai fi dorit soluționarea. Dar nu cred că soluționarea ți-o dorești tu, nu?

Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu cu atribute divine (și în plus, fără de păcat):

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!

Iuda 1, 14 Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre aceştia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,

Matei 27, 54 „Iar sutaşul şi cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!

Marcu 15, 39 „Iar sutaşul care stătea în faţa Lui, văzând că astfel Şi-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!

| maychanges a răspuns:

Cred ca oamenii ca tine nu au dreptul sa zica nimic despre Iisus.Nu stii cine a fost, cum a trait, daca este adevarat ce scrii si totusi iti place destul de mult sa comentezi.

| HDeNiSaR a răspuns:

Ai găsit pe cine să critici hmm?

Luaţi versete din Biblie care vi se par că nu sună bine şi le daţi pe site!

dar un pic să le analizați noohhh! Doamne fereşte!

| xDavidx a răspuns:

Degeaba incerci sa prezinti asta unor crestini. Pun pariu ca majoritatea nici nu au citit tot ce ai prezentat. Da este un punct de vedere foarte clar. Dar nu inteleg de ce toti crestinii se abat de la subiect si nu aduc un argument concret care sa nege ce ai prezentat tu. Toti sunt orbiti de credinta, stau cu capul aplecat fara sa si-l ridice sa descopere adevarul...

| sempreinvolo30 a răspuns:

Daca Isus a fost arogant de ce a dat propria viata pentru toti deci inclusiv pentru unu ca tine, nu cumva din UMILINTA?
De ce il numesti lenes cand el este numit tamplarul? MATEI6:3
Nu este el tâmplarul, fiul Mariei şi fratele lui Iacov, al lui Iosif, al lui Iuda şi al lui Simon? Şi surorile lui nu sunt aici, printre noi?" Şi se poticneau din cauza lui
Parintii trebuie respectati dar nu trebuie sa ii iubim mai mult decat pe Dumnezeu deoarece doar cel preainalt ne poate da viata vesnica
Daca ai pune in ratul unui porc o bijuterie crezi ca ar apreciao? Tot la fel cei care nu pretuiesc cuvantul lui Dumnezeu sant considerati porci sau caini deoarece este fara rost sa vorbesti cu ei.
Si cu tine este timp pierdut, ca daca tu esti convins ca binele este rau, degeaba ti se aduc dovezi cu sacu ca tu nu te vei convinge niciodata.

| Dumniezău explică (pentru sempreinvolo30):

Ce dovezi? Ai tu asa ceva? Eu nu cred, tu te bazezi doar pe biblie si citate din ea si crezi tot ceea ce ti se spune.

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru Dumniezău):

Eu macar ma bazez pe Biblie care este cartea cea mai tradusa si inspirata de Dumnezeu, dar tu pe ce te bazezi? Prin numele tau deja ai luat numele lui dumnezeu in desert, adica pe limba ta o sa fii pedepsit pentru asta.Si un sfat pentyru tine:nu mai amintii cuvantul Biblie daca nu stii ce contine si o interpretezi dupa cum ti se pune tie pata. Tine minte, Biblia se interpreteaza singura, rasfoind-o dintr-o parte in alta, noi trebuie doar sa o intelegem

| Dumniezău explică (pentru sempreinvolo30):

Cartea cea mai tradusa? Cum vine asta? Ma rog, tu te-ai gandit vreaodata ca cartea a fost tradusa in o gramada de limbi si este posibil sa se fi gresit la traduceri.Stiu foarte bine ce contine biblia ca daca nu stiam crezi ca mai puneam intrebarea? Pai da trebuie sa o "intelegeti"dar nu sa credeti tot ceea ce scrie in ea si cateodata sa ganditi si logic la ce spune, nu doar sa crezi.

| eternitate15 a răspuns:

Draga utilizator, care iti bati joc de Domnul Isus Hristos, gandeste-te ca El te vede si intr-o zi vei da socoteala pentru fiecare cuvant nefolositor si injositor pe care l-ai spus la adresa Lui.