| Florazul15 a întrebat:

Iisus era o persoana blanda?

12 răspunsuri:
| Mtoni a răspuns:

Da, Isus este blând și iubitor dar învățăturile lui nu sunt ușor de urmat.

| Florazul15 explică (pentru Mtoni):

De ce nu sunt usor de urmat?

| Mtoni a răspuns (pentru Florazul15):

Nu e ușor să fii blând și iubitor când ești atacat și batjocorit. Îți vine să ripostezi sau să blestemi.

| halogen001 a răspuns:

Trebuie sa fi fost nervos, violent, neputincios și avid de putere. Omul când e neputincios poate sa devina violent. „Și intrând El în Ierusalim, toată cetatea s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta? Iar mulțimile răspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii. Și a intrat Iisus în templu și a alungat pe toți cei ce vindeau și cumpărau în templu și a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor care vindeau porumbei. Și a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!" (Matei 21, 10-13)

Am inteles. Dar daca era bland de ce a atacat persoanele din templu si le-a dat afara? Putea sa le spuna frumos ca nu e ok ce fac, nu sa faca asa

Nu cred tot ce scrie în Biblie. Cred că le-a spus frumos dar cei care au scris au interpretat greșit.

Este o posibilitate. Si eu m-am gandit la asta

In legatura cu blestemarea smochinului ce parere aveti? De ce a facut o Iisus?

Cred că nici blestemarea smochinului nu s-a petrecut. Sau dacă s-a petrecut atunci a fost o scăpare, o excepție de la felul blând care era de obicei Isus.

Multumesc!

Mai am o intrebare. Credeti ca Iisus a fost modest, adica o persoana simpla?

| TheStrategist a răspuns:

Da

Întrebări similare