Nu e ușor să fii blând și iubitor când ești atacat și batjocorit. Îți vine să ripostezi sau să blestemi.
Trebuie sa fi fost nervos, violent, neputincios și avid de putere. Omul când e neputincios poate sa devina violent. „Și intrând El în Ierusalim, toată cetatea s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta? Iar mulțimile răspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii. Și a intrat Iisus în templu și a alungat pe toți cei ce vindeau și cumpărau în templu și a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor care vindeau porumbei. Și a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!" (Matei 21, 10-13)
Am inteles. Dar daca era bland de ce a atacat persoanele din templu si le-a dat afara? Putea sa le spuna frumos ca nu e ok ce fac, nu sa faca asa
Nu cred tot ce scrie în Biblie. Cred că le-a spus frumos dar cei care au scris au interpretat greșit.
In legatura cu blestemarea smochinului ce parere aveti? De ce a facut o Iisus?
Cred că nici blestemarea smochinului nu s-a petrecut. Sau dacă s-a petrecut atunci a fost o scăpare, o excepție de la felul blând care era de obicei Isus.
Mai am o intrebare. Credeti ca Iisus a fost modest, adica o persoana simpla?