anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iisus fiul lui Dumnezeu, nascut din fecioara pe 25 decembrie, care s-a apucat de predici pe la 30 de ani, a facut minuni pentru ca mai tarziu sa moara si dupa 3 zile sa invie si sa se ridice la cer, este un mit sau este un adevar?
Dupa cum toti stim, parerile oamenilor sunt impartite, unii sustin ca este adevar si cred in existenta lui Dumnezeu cat si in existenta fiului sau. Alti neaga cu vehementa existenta acestor personaje biblice.
Acum mi se pare logic ca fiecare sa fie liber sa creada ori nu, insa am o nelamurire.
Si anume : De ce exista persoane care nu cred in Dumnezeu, nu cred in existenta lui Iisus facatorul de minuni
nu cred in tot ceea ce este legat de aceste doua personaje dar totusi aceste persoane isi boteaza copiii, se casatoresc religios, sarbatoresc Pastele, Craciunul?
Desigur eu am variantele mele de raspuns dar m-ar interesa mai multe opinii.
Deci daca nu vi se pare un subiect plictisitor va rog sa va opriti si sa va dati un pic cu parerea.

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Intreaba-ma sa te intreb. Probabil e mai usor sa urlii intr-o haita de lupi ca lupii.

33 răspunsuri:
| Aalliinnaa1000 a răspuns:

Eu cred ca Da.

| DanielVălean a răspuns:

E adevarat... Vai de capul lor celora ce nu cred in asa ceva.

| KhludCiprian a răspuns:

Cred ca aici sunt multe parti spuse:
- Isus istoric ar contrazice Biblia (ce se contrazice ea insasi) daca s-ar naste pe 25 decembrie. Biblia nu zice nimic de asta. Mai rau, Biblia da doua date contradictorii legate de data nasterii: cam 4 i.e.n sau 6 e.n.
- Isus ca personaj probabil a existat, dar nu ca avem nici un artifact (nici macar voalul ce l-a invelit), dar dat fiind ca e relativ bine reprezentat ca si surse
- "Fiul lui Dumnezeu"!? Nici un istoric nu considera asta, dar sunt teologi ce o considera. Daca vrei sa aprinzi spiritele pe aici si dai de un martor, el o sa iti zica ca era arhanghel, daca vorbesti cu un catolic o sa iti zica ca mama pui era pururi virgina, si cu un evanghelic ca Isus a avut frati
- facator de minuni? Depinde, ce fel de minuni, sunt unele ce sunt considerate de exegeti (cei ce in realitate studiaza Biblia in universitate) e ca multe dintre miracole sunt in fapt miracole din vechiul testament
- legat de botez, paste, craciun, toti vrem sarbatori in viata, si unii le tinem fara sa stim de ce o facem. Mai ales ortodocsii: intreaba ce ortodox isi aminteste ca si copil cand s-a botezat? Eu vreau paste si craciun ca si ateu ca vreau zile de vacanta, tu n-ai vrea? Oamenii vor sa chinuie miei sau porci de aceste sarbatori, e treaba lor.

Sunt oricand interesat sa discut de ce cred ca Isus n-ar fi nici Dumnezeu nici neaparat fiu de Dumnezeu, dar prefer doar cand e o discutie sincera (ce nici macar cativa dintre cei ce isi zic credinciosi pe aici nu o fac). Daca vrei sa discutam, adauga-ma ca prieten si Yahoo sau Skype (sau doar mesaje pe TPU) sunt intotdeauna o optiune.

Sunt ateu daca nu te-ai prins deja happy

| Valy_Doar_1998 a răspuns:

Daca n-ar mai fi adevarat nu sar mai povestii!

| djdani2010 a răspuns:

DA,cred happy
Daca El exista, si tu nu crezi in El, ai pierdut totul.
Dar daca El nu exista, si ai crezut in El, nu ai pierdut nimic.

| Meemeee a răspuns:

Eu sunt mai realist de felul meo, si va intreb :....ati auzit de manipulare in masa?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exista persoane care inca neaga holocaustul si ne mai miram ca altii neaga existenta unui personaj care a trait acum 2000 de ani.
Apoi se spune despre istorie ca este una dintre cele mai inexacte, mai usor de interpretat si de rastalmacit dintre stiinte.

| Moisie a răspuns:

Nu cred in Isus facatorul de minuni din cauza ca asa le zice Dumnezeu in capitolul numit LEGE, adica in Deuteronom 13:1 unde vedem clar ca Dumnezeu cere celor care cred in EL sa-l UCIDA pe acela care face minuni asa cum a facut Isus ca sa fie crezut de oameni drept Dumnezeu!
Acum se pune intrebarea, tu de cine asculti
1) de sarlatanul de popa care iti ascunde acest lucru
2 Sau de Dumnezeucare scrie asta oamenilor chiar in LEGEA SA?

| DarkAndDreary a răspuns (pentru DanielVălean):

De ce ar fi vai de capu' lor?

| DarkAndDreary a răspuns (pentru Valy_Doar_1998):

Dar daca eu iti povestesc 'Harap Alb', e adevarat?

| mODIN a răspuns:

Cat de cre(s)tin trebuie sa fii ca sa zici "Alti neaga cu vehementa existenta acestor personaje biblice."
Tu nu esti constient de faptul ca crestinii sunt responsabili de cruciade nu? Plus ca toti crestinii care au murit pentru cacatul lor de religie au meritat-o din plin.
Si nu exista Dumnezeu.Am mai mult respect pentru cei ce cred in Zana Maseluta, decat pentru crestini.
PS:Ma amuza faptul ca tu incerci sa pui o intrebare serioasa, dar habar nu ai despre ce vorbesti.Arata-mi unde scrie in Biblie ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie sau macar iarna.

| mODIN a răspuns (pentru Valy_Doar_1998):

Ce?

| mODIN a răspuns (pentru djdani2010):

Si nu se aplica acest argument la toate religiile?
Daca crezi in Zeus si nu exista, nu pierzi nimic etc...
Care ar fi diferenta?

| mODIN a răspuns (pentru DanielVălean):

Zana Maseluta e mai reala ca Dumnezeu.

| djdani2010 a răspuns (pentru mODIN):

Daca tu nu crezi in El, de ce incerci sa ii convingi pe altii sa faca accelasi lucru?

| Deaad a răspuns:

Imi spui si mie mai intai de unde stii ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie? Sau ca s-a apucat de predici la 30 de ai? Scrie in biblie cumva data nasterii?

Oamenii fac asta de prosti.Ma intreb de ce dracu isi obliga copiii fara nici un drept la libera exprimare sa se faca crestini botezandu-i cand nici nu stiu de ei.Adica,lasa-i domnule pana se fac mari si decid ce religie sa aiba sau sa nu aiba nici una.

In legatura cu craciunul, aceeasi prostie mi s-ar parea.Dar nu cred ca exista familie de atei care sa sarbatoreasca craciunul.Tu stii?

| DarkAndDreary a răspuns (pentru djdani2010):

'Daca El exista, si tu nu crezi in El, ai pierdut totul.
Dar daca El nu exista, si ai crezut in El, nu ai pierdut nimic.'
-Mai nou aud foarte multi crestini ca spun asta.
Dar daca Allah exista si tu nu crezi in el? Daca Buddha exista si tu nu crezi? Daca Monstrul Zburator de Spaghete exista?

| djdani2010 a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Te rog frumos taci, caci spui numai si numai prosti.

Ce? Nu poti dovedi ca Allah nu exista. Sau ca Monstrul Zburator de Spaghete nu exista.

| djdani2010 a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Imi spui te rog frumos, cati ani ai?

De ce ar avea varsta mea vreo importanta?
Si tot nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca tu gresesti?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Deaad):

A zis cineva ca scrie in biblie asa ceva? Eu am citit ca in anul 320 papa Iuliu intai a specificat pentru prima data oficial data nasterii lui Iisus ca fiind 25 decembrie iar in 325 imparatul Constantin cel Mare a desemnat oficial Craciunul ca sarbatoare care celebreaza nasterea lui Iisus. Nu cred ca se stie cu adevarat data nasterii a lui Iisus. Sau ma rog e o ametelea totala. Exista documente in care poti citi ca Iisus s-a nascut in jurul anilor 3-2 i.Hr si ca insusi Papa Benedict al XVI-lea a considerat ca data de 1 d.Hr. nu este corecta in privinta nasterii lui Iisus, el estimand acest eveniment undeva intre anii 7 si 2 i.Hr.

| mODIN a răspuns (pentru djdani2010):

Pentru ca e o mare prostie sa crezi in el.Ca sa nu mai zic cati oameni nevinovati au murit din cauza religiei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mODIN):

Unde am afirmat ca ar scrie in biblie despre 25 decembrie - data nasterii lui Iisus? Esti mult prea inversunat observ si pe undeva, cu substrat m-ai si jignit. Deci te rog frumos abtine-te de la alte comentarii.

| DanielVălean a răspuns (pentru mODIN):

Du-te ma serios?

| DanielVălean a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Pentru ca asa e.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru DanielVălean):

Of...Un raspuns simplu nu esti in stare sa dai.

| mODIN a răspuns (pentru anonim_4396):

"Iisus fiul lui Dumnezeu, nascut din fecioara pe 25 decembrie,"
Cuvintele tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mODIN):

Sunt cuvintele mele dar chiar nu am afirmat ca am citit in bibilie despre data nasterii lui Iisus. Intr-o conversatie cu "Deaad" am specificat de unde am cules unele informatii cu privire la data nasterii lui Iisus si nu am spus ca le-am gasit in bibilie. Exista multe alte carti unde poti citi despre viata lu Iisus, despre cand s-ar fi nascut, etc. Deci nu imi pune in carca afirmatii pe care nu le-am facut.

| M25M a răspuns (pentru djdani2010):

Nu stiu a cata oara ma repet dar na...Tu realizezi ca citatul respectiv indeamna la urmarirea interesului personal?