Nu pentru ca cred ei dar, asa este, Isus Hristos a salvat intregul pamant de la moarte prin faptul ca el a ridicat pacatul intregi lumi si ne-a dat optiunea de a ne pocai si sa ajungem in rai daca el nu murea noi eram sortiti pieiri.
Mai exact de unde stii tu ca se alegea prafu de toata lumea asta? poate disparea poporul evreu, dar aia nu inseamna ca disparea toata lumea cu el, de ce trebuie sa generalizati voi asa lucruriile?
Uite Iisus a fost rastignit pentru pacatele noastre pentru ca noi sa fim iertati prin El. El s-a jertfit pentru noi rastignindu-se. El a venit pe pamant sa dea invata tura despre crdinta si tot ce tine de asta.
Iisus nu a salvat poporul evreu nici macar conform bibliei, poate Moise.
Asa se pare poate ma nimiceste si nu mai apuc ziua de maine
Mai exact de unde stii tu ca Iisus a salvat poporul evreu? vreau ceva dovezi! Eu am dovezi ca Iisus a salvat toata lumea
Aceea de care te-ai lovit tu nu cred ca putem sa-i spunem realitate. Cred ca ai gresit drumul.
Eh cum sa nu stiu eu...pai el a fost rastignit pe cruce pentru pacatele evreilor si s-a sacrificat pentru acestia ca sa fie mantuiti, iertati si blabla ce dovada vrei mai complexa de atat? iar crestinii au generalizat toata acea treaba si au zis ca a salvat lumea de la pieire.
Asta e doar parerea ta, in Biblie nu scrie asa ceva
Evanghelia după Ioan 3:15, 16, 17
15. pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. 16. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. 17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mîntuită prin El
Pai da stiam ca nu scrie si oricum Biblia e modificata si de mana oamenilor, dar mno si asa voi nu va dati seama sau nu vreti.
Iisus Hristos, este o legendă, fără fundamente reale, istorice.
Nu a existat în realitate, nici un Iisus Hristos.
A salvat viata omului. Inainte ca isus sa coboare pe pamant mureai si mort erai. Nu exista rai sau iad.
Prin rastignirea lui isus muritorii au viata vesnica adica viata dupa moarteasta e tot ce a facut isus
Iar eu am bagheta zanei maseluta si te voi transforma in gandac ca apoi sa te strivesc fara pic de mila
Ai 18-19 ani.esti inca tanar si nestiutor. dar vei sti.in masura in care te vei invrednici sa afli.deocamdata ai alte treburi; distractii, gasca, petreceri si alte chestii ale varstei.crestinismul e neinteresant pentru tine, mai ales, fiindca vad ca deja tu cauti pietre de poticnire nicidecum un raspuns concret. dar pentru edificare, ce ar avea mainile si picioarele tale cu capul? cca ala pare a fi teligent dar mainile si picioarele doar utile? de ce ar fi ochii lumina trupului? si daca lumina e buna, si omul ar fi bun, dar daca ochiul e rau? nu ma astept sa intalegi mare lucru, fiindca se zice ca Dumnezeu a dat intalepciune pruncilor, nu inteleptilor.no ofense.
Isus nu a murit doar pentru oamenii din poporul evreu ci pentru tot pamantul locuit, mai ales ca poporul evreu l-a respins pe Cristos.
Pentru toate posturile din sectia religie, adevarul este acelasi... dumnezeu nu exista, Big Bang a creat lumea. Da, am si argumente dar nu ma apuc acum sa le explic pe toate, doar daca imi este cerut acest lucru in mod expres. In schimb va las acest documentar care explica absolut tot. http://www.youtube.com/watch?v=WQhd05ZVYWg
Ce fel de crestin esti tu cand vii si imi spui ca eu trebuie sa am ca si ocupatii distractia, gasca si petrceri parca astea nu erau de a lui Dumnezeu din cate imi amintesc.Nu venii si imi tine mie teorii pe cand tu prin faptele tale nu prea pari a fi crestin gandeste-te bine, daca chiar esti tu crestin sau doar porti numele.
Numele lui Isus a fost de-a lungul istoriei pricina de multe suferinte pentru evrei. Asa ca Isus nu i-a salvat pe evrei, dimpotriva, mult rau le-a facut.
Asa cum am spus.EU oi fi crestin sa nu, mai putin conteaza pentru tine. dupa cum ai pus problema; Iisus un invatat; mi-am dat seama ca le ai cu religia si te intereseaza precum pe o baba mitraliera.deci nu ti-am recomandat sa faci acele chestii ale tineretii. ti-am spus ca deja le ai, si intrebarea ta nu e decat o incercare de provocare nu o cautare de raspuns. o piatra de poticnire, cata vreme tu nu stii ca pe poporul evreu Dumnezeu l-a scos din robia egiptenilor, iar Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu prin rastignire si inviere ne-a scos pe toti din robia pacatului si a mortii. ce legatura este? pai este; ca evreii il asteptau pe messia asa cum le spusesera proorocii ca va veni si cand a venit messia nu l-au cunoscut si nu l-au primit. l-au rastignit. dar neamurile, adica celelalte popoare l-au primit si au crezut in el si cred in el prin vestea adusa de catre apostoli in lume asa cum au fost trimisi.Va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor.si aceste oi multa roada au adus, castigandu-si cununile muceniciei si sfinteniei.si da. ai dreptate.ca practicant cred ca sunt cel mai pacatos crestin de pe fata pamantului. dar stiu ce vorbesc si nadajduiesc si eu, in iertare si mantuire, fiindca Iisus a venit sa salveze pacatosii.si credinciosii fiindca nimeni nu e perfect.
Poi prin salvare se intelege faptul ca cei morti au ocazia sa traiasca din nou,si cei care au trait in trecut si cei din present, fara interventia lui ar fi fost ca si cum oamenii se nasc si mor fara a fi curatat si declarati drepti pentru salvare, sau viata vesnica, in legatura cu poporul evreu el nu mai este poporul special al lui Dumnezeu, prin faptul ca in general l-au respins pe Isus au pierdut privilegiul de popr special.Cand se vorbeste ca Isus a salvat intregul pamant de la pieire se refera la faptul ca toti cei ce au ocazia sa il cunoasca si sa manifeste credinta in el au sansa de a primi viata vesnica, la inviere.Sunt mai multe aspect insa pe scurt cred ca ai inteles niste idei cheie.