Sa inteleg ca esti panteist?
Da, pandeist mai precis.
Daca el a creat Universul devenind insusi Universul (definitia dumnezeului pandeistic), atunci, pe el ce l-a creat?
Dumnezeu/Universul sunt necreati.
Poti dovedi?
Nu, dar alternativa ca Universul a aparut din neant absolut mi se pare absurda.
De ce folosesti termenul "dumnezeu"? E un termen crestin folosit pentru denumirea acelui zeu si nu are nici cea mai mica legatura cu panteismul (sau pandeismul in cazul tau).
Prin ce ai zis tu acum NU ai demonstrat existenta zeului numit dumnezeu. El asta a cerut.
Si ca un mic bonus, oare de ce "argumentul" tau e o idiotenie si nu constituie un argument valid? Te las pe tine sa-ti dai seama.
O sa ma iau si de urmatoarea ta afirmatie :
X - Poti sa dovedesti?
Y - Nu, dar alternativa ca bla bla bla
1 - Ti-ai distrus singur "argumentul"
2 - Bravo, ai o eroare logica in afirmatie.
Raspunsul ce tine de originea universului este "nu stim INCA". Daca nu stii INCA, NU inseamna ca raspunsul corect este "zeii au facut asta". Nu te-a invatat istoria ca e gresit sa faci asemenea afirmatii? TOT TIMPUL persoanele ca tine care ziceau "daca nu mi se pare corect raspunsul acela sau inca nu stiu raspunsul la acea intrebare, inseamna ca zeii sunt responsabili" au primit o palma de la realitate. TOT TIMPUL asemenea raspunsuri au fost inlocuite cu cele corecte. Toate observatiile facute pana acum nu necesita un zeu.
E foarte simplu : nu stii sau nu poti sa intelegi? Ramai la NU STIU nu te apuca sa oferi tu raspunsuri pentru care nu poti sa prezinti dovezi valide.
"I don't understand so gods exist!"... facepalm.
Când combini materie cu anti-materie se naulează reciproc. Ca şi când faci 1-1=0. Aici e o teorie care ar explica "nimicul". Dar e foarte vag ce definim noi ca "nimic", nici măcar tu un înţelegi ce e aşa ceva, şi îi dai sens nimicului ca şi ceva inexistent. Pui problema foarte greşit.
Dar dumnezeu de unde a apărut, tot din nimic?
Creştinii judecă că evoluţionismul zice că a apărut din nimic, cu toate că nu zice asta, dar voi v-aţi uitat la religia voastră?
În biblie scrie că Dumnezeu creează din ceva universul? Îl creează din nimic.
Te rog nu mai folosi calculatorul şi curentul electric, ambele sunt produse de ştiinţa de care tu te îndoieşti.
Asta ar însemna ca ateii să spună atât despre apariţia vieţii cât şi despre evoluţia ei ulterioară- NU ŞTIM-, ceea ce nu prea fac, din contra.
Îţi distrugi singur "argumentele". "Daca nu stii INCA, NU inseamna ca raspunsul corect este "-evoluţia.
Eu stimabile nu sunt crestin. Insa exista crestini care predau stiinte la Oxford, Cambridge, Harvard, asa ca nu sunt toti batuti in cap.
Argumentul meu nu e ca Dumnezeu s-ar ascunde in ceea ce nu cunoastem. Dimpotriva, argumentul meu e ca Dumnezeu este tot ce este in jurul nostru. Daca nu stiai, Dumnezeu nu e monopol al crestinilor, evreilor si musulmanilor, mai exista Dumnezeul lui Spinoza (in care credea Einstein).
Da, legat de aparitia vietii, raspunsul este "nu stim inca".
Evolutia ei ulterioara? Ce-i asta? Evolutia este deja un fapt. E un raspuns batut in cuie. Evolutia vietii si aparitia vietii sunt 2 subiecte DIFERITE.
Nu inteleg ce vrei sa zici prin comentariul tau. Observ ca incerci sa pari inteligent dar nu iti prea iasa.
Mai incearca.
" Evolutia este deja un fapt. E un raspuns batut in cuie."
Nu mai spune!
Esti constient de faptul ca zeul numit dumnezeu din crestinism este DIFERIT de versiunea lui Spinoza nu?
"We all come from our environment, live for a while, and return to it. Nothing magical or mystical; just nature and all its various expressions - most of which we do not yet comprehend. "
Stii diferenta dintre un zeu personal si unul impersonal nu?
Si daca tot vrei sa o arzi pandeist, spune pur si simplu "zeu".
Repet iar, userul de mai sus a cerut dovezi pentru existenta zeului numit dumnezeu. Nu a cerut dovezi pentru existenta zeilor.
"argumentul meu e ca"... tocmai ti-am aratat ca ti-ai distrus singur argumentul si ai recunoscut ca nu ai dovezi. Vrei sa-ti repet iar? Motivul pentru care tu zici ca un zeu este in tot gen panteism, este pentru ca nu stii anumite lucruri si nu poti sa intelegi realitatea. Chiar tu ai confirmat asta mai sus.
Sa faci afirmatii gen "nu pot sa demonstrez dar mi se pare mai ok deoarece eu nu inteleg lucrul X" este absurd.
Poate aparitia Universuluiu din neant e absurda, dar existenta Universului din infinit e imposibila.
Natura nu e dumnezeu domnule nu poti dovedi asta
1 faci o afirmatie fara a putea sa o dovedesti
2 afirmi ca natura e o zeitate, nu poti sti asta din moment ce nu ai dovezi
numai afirma ceva ce nu poti dovezi, zeii de nici un fel nu apar din nimic
Ha, ha, ha, in panteism natura e Dumnezeu, prin definitie, vezi http://dexonline.ro/definitie/panteism
In alba ca zapada, spiridusi sunt natura deci spiridusi exista
Demiurgul, nu Yhwh, aici e buba, ca unii prin dumnezeu inteleg sau se refera la Yhwh, care e un zeu, o creatie a oamenilor, natura nu e.
Nu-i adevarat? Fulgerele sunt un argument ca Zeus exista? Soarele este un argument ca Ra exista? Ciocanele sunt un argument ca Thor exista?
Noi putem fi pentru orice zeitate sau basm o masea e un argument pentru zana maseluta sa inteleg
Studierea cu atentie a Bibliei si creatia sunt dovezi ale existentei lui Dumnezeu.
Wow cate raspunsuri, cate dovezi pentru un zeu ca iahve care face tot felul de nebuni in cartea lui basme evreiesti
Crime în Biblie
https://sites.google.com/......-in-biblie
CRIME,VIOLURI,SCLAVIE TOATE ASTEA SE REGASESC
IN BIBLIE
http://www.bibliaimorala.ro/
A fost Christos un personaj moral?
http://www.atei.ro/Text/aficimprn.html
cum sa crezi in asemenea zeu pe bune asta e sadic rau, multi crestini nu au deschis biblia in viata lor ei nici macar deosebire intre paste si craciun pe bune
http://www.youtube.com/watch?v=EQjuN98lnjs tu astepti dovezi de la oamenii de astia fi serios
Presupun că ești un ateu care nu are ceva mai bun de făcut cu viața lui de cât să se asigure dacă există sau nu Dumnezeu.
Mai bine să fiu sigur de existenţa lui decât să cred orbeşte şi totul să fie o iluzie.
"Dumnezeu a zis lui Moise:
"Eu sunt Cel ce sunt."
Si a adaugat: "Vei raspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce Se numeste "Eu sunt", m-a trimis la voi."" (Exod.3:14)
Da, este cel mai bun argument. Dumnezeu spune despre El Insus: "Eu sunt". Nimeni in afara de Dumnezeu nu poate spune despre sine "Eu sunt Cel ce sunt". Dumnezeu traieste prin El Insus, si nu are nevoie -nu depinde- de ceva sau de cineva ca sa traiasca. Noi depindem de El in totul -fizic mintal si spiritual.
Moise stia ca Dumnezeu este Acela care l-a trimis sa elibereze poporul Israel din robia egipteana; dar Moise nu avea nici-un argument ca sa spuna israelitilor ca Dumnezeu l-a trimis.
Comentariul biblic asupra Exod.3:14, suna asa:
"Eu sunt cel ce sunt. De aceea, Dumnezeu S-a descoperit lui Moise, sau mai degrabă i-a explicat numele prin care Se făcuse cunoscut lui Avraam la facerea legământului (Geneza 15, 7). În ebraică şi în engleză (în limba română la fel), numele acesta este o formă a verbului „a fi" şi înseamnă că posesorul lui este cel veşnic, cel existent prin sine (vezi Ioan 8, 58). Universalitatea lui atotcuprinzătoare exclude orice comparaţie a Dumnezeului izraeliţilor cu zeităţile Egiptului, sau a altor naţiuni. S-a intenţionat a se asigura lui Moise şi poporului său o puternică mângâiere în suferinţa lor şi un sprijin puternic pentru încrederea lor în realizarea scopului Lui de a-i elibera.
„Eu sunt" m-a trimis. „Eu sunt" este o formă prescurtată pentru „Eu sunt Cel ce sunt", şi are de scop să exprime aceeaşi idee."
In ebraica "Eu sunt cel ce sunt" inseamna "vezi-ti de treaba ta (si nu mai pune intrebari tampite)".
Iată un astfel de argument cerut de tine, dar să ştii că nu e uşor de înţeles. IMPORATANT ESTE că odată înţeles el nu mai lasă nici o îndoială în privinţa existenţei "misterului", intervenţiei "Sacrului" în creaţia aceasta minunată care ne înconjoară...
Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).
- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…
- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...
Un argument zici, miile de mucenici care au fost persecutati pentru o credinta care -i deranja pe altii. cum sa-l ierti pe dusmanul tau?
De parca nu exista mucenici in toate religiile.
Nu atatia si nu prosteste
De parca crestinismul este singura religie care a avut mucenici.
Nu e un argument prea bun.
Iti dai seama ca daca ar fi fost un astfel de argument, crestinii l-ar fi dat de mult. Din pacate pentru ei, nu exista. Si cu aceeasi problema se confrunta toate religiile.
Poti sa-mi dai un argument irefutabil ca exista soarele? Daca crezi asta, da-mi argumentul si imediat ti-l demontez.
Vezi chestia aia galbena si "rotunda" de pe "cer"? Acelei chestii, noi ii spunem "soare". Practic poti sa mergi sa il si atingi dar e un drum doar cu dus.
Ia demonteaza-mi "argumentul".
Vrei mai mult? Poate consideri ca e prea usor pentru tine. Demonteaza asta :
http://en.wikipedia.org/wiki/Sun
Poti sa te duci sa-l atingi? ^.^ L-a atins vreodata cineva (and lived to tell the tale)?
Ideea este ca in afara de faptul ca tu existi, nu poti fi sigur (cu dovezi irefutabile) de absolut nimic pe lumea asta. Nu stii de exemplu daca 'realitatea e reala' sau daca esti un creier intr-un borcan si tot ce vezi, simiti, etc. sunt o realitate virtuala sau nu.
Tu acum te bagi in solipsism si alte idiotenii de genul. Gasesti pe net daca chiar vrei sa cauti de ce este o idiotenie.
"nu poti fi sigur (cu dovezi irefutabile) de absolut nimic pe lumea asta"... esti sigur de asta? Ia sa luam 2+2=4. Sau gravitatia. Ce zici, sunt corecte? Sau afirmatia "focul arde". Demonteaza-le folosind logica respectiva. La partea cu gravitatia, iti sugerez sa incerci un bloc.
Sau ca sa fie mai interesant, ce zici daca ne intalnim si te arunci in fata unui camion? Daca esti produsul imaginatiei mele, sunt capabil sa te aduc inapoi (sau daca eu sunt un creier si altcineva actioneaza asupra acestei realitati si imi ofera detalii, atunci acea persoana poate face in asa fel incat sa te readuca la viata). Vrei sa incercam? Daca esti produsul imaginatiei tale, fie o sa te trezesti fie o sa iti dai respawn in aceasta realitate facuta de tine ca in jocurile video. Practic, esti nemuritor.
Si pana la urma, care dintre noi 2 este "creierul in borcan"? Tu vorbesti cu mine sau eu cu tine? Poti sa-mi zici ce urmeaza sa scriu? Daca tu esti creierul, inseamna ca poti sa faci sa scriu ce vrei tu. Fa soarele sa dispara.
Cum ramane cu toate lucrurile pe care le inveti sau cu toate lucrurile pe care tu nu le stii face dar altii din imaginatia ta le stiu? Ei de unde ai luat informatia necesara pentru a cunoaste acele lucruri daca totul se petrece in mintea ta? Cum pot stii altii care sunt produsul imaginatiei tale mai multe lucruri decat tine? Cum pot stii altii informatii inaintea ta?
Cat despre partea cu atinsul, ce faci daca ma poti atinge pe mine? Consideri ca sunt real sau sunt in imaginatia ta? Si daca totul e in imaginatia ta, de ce nu levitezi pana la soare si sa il atingi?
Daca eu iti spun ca esti produsul imaginatiei mele nu o sa zici "ah, ok". Oare de ce? Sa fie din cauza ca si tu esti o minte separata de a mea si gandesti (sa zicem) separat?
Daca eu sunt in realitatea ta, cum se face ca realitatea pe care o vad eu nu este una tocmai perfecta? Daca e realitatea ta, poti sa o faci mai buna. Vreau o pizza sa apara langa mine (cu cat mai multa carne si ciuperci).
Daca eu iti zic ceva ce tu nu stii, de unde am luat eu informatia? Sau invers, daca tu imi zici ceva ce eu nu stiu, de unde ai luat tu informatia inaintea mea?
Cel mai bun lucru de facut cu un solipsist este sa nu-l bagi in seama si... o sa dispara (daca intelegi unde bat). Sper totusi ca esti troll.
Ai zis ca demontezi existenta soarelui... inca nu ai facut-o.
Pai uite, eu zic ca soarele e un bec mare aflat la 20000 KM de pamant, si este pus de niste extraterestrii. Nu ai nici o dovada irefutabila ca nu este asa.
Da, poti sa zici ca uite, se pot face calcule matematice si experimente fizice ca soarele exista (adica ca e o stea, nu un bec). Problema este ca acele experimente necesita informatii pe care nu le descoperi tu. Adica trebuie sa stii constanta gravitationala, masa pamantului, and so on. Daca vrei sa masori tu acele constante, iti trebuie niste aparate construite de tine, pentru ca altfel de unde stii ca acele aparate nu sunt 'rigged' de altii? Ca sa fi sigur de ceva trebuie ca tu sa verifici absolut fiecare pas al procesului, pentru ca altfel exista posibilitatea ca toti ceilalti sa te minta.
La faza cu creierul in borcan, nu ma refeream la faptul ca realitatea e produs de tine. Ma refeream la ideea ca, teoretic, am putea fi intr-o realitate virtuala controlata de altcineva. Este imposibil de dovedit, irefutabil, ca nu e asa.
Facepalm. Prea multa prostie intr-un singur comentariu.
Eu ti-as sugera sa-ti refaci afirmatiile si data viitoare, sa gandesti de 2 ori inainte sa postezi ceva.
"eu zic ca soarele e un bec mare aflat la 20000 KM de pamant"... chiar vrei sa iti explic de ce afirmatia ta este idioata? In primul rand, TU esti cel care ai facut o afirmatie, TU trebuie sa demonstrezi. Ce numim noi "soare" este diferit de "bec" si sunt anumite caracteristici care le deosebesc. Daca tot ce poti tu face este sa arunci afirmatii in stanga si in dreapta fara sa prezinti dovezi pentru ele dupa care sa ceri altora sa-ti demonstreze ca sunt gresite, e de preferat sa stai in banca ta si sa nu te mai bagi in subiecte care te depasesc.
Cat despre masurat si testat, sigur, e putin mai greu pentru o singura persoana (presupunand ca este incepatoare in domeniu) dar daca ajuta si altii? Daca la construirea uneltelor necesare participa un grup de oameni?
"informatii pe care nu le descoperi tu"... asa si? Cer ajutorul altora. Cercetam in GRUP si impreuna facem acele teste si descoperim informatiile necesare.
Nu inteleg unde vrei sa bati. E irelevant daca persoana X nu stie anumite lucruri. Daca nu stie X, poate stie Y. Daca nici Y, mergi la Z. Spre exemplu, pana la Einstein, multi oameni nu aveau anumite informatii. Dupa ce a gasit raspunsul la anumite intrebari, l-a dat si altora iar cu ajutorul acelui raspuns, oamenii au reusit sa avanseze din pdv al informatiei.
"teoretic, am putea fi intr-o realitate virtuala controlata de altcineva"... chiar si intr-o alta realitate, anumite lucruri raman batute in cuie. Am definit becul si am definit steaua. Tot ce trebuie sa faci este sa stii cateva chestii elementare ce tin de bec si de stea si o sa ajungi la concluzia ca "cercul" ala galben de pe "cer" NU e un bec.
"Este imposibil de dovedit, irefutabil, ca nu e asa. "... ma abtin. Incep sa cred ca esti un troll.
Iti mai cer o ultima data sa demontezi argumentele si dovezile prezentate de mine ce tin de existenta soarelui.
Eu ti-am prezentat argumente ce tin de existenta soarelui iar tu ai afirmat ca poti sa le demontezi. Inca nu ai reusit.
Trebuie sa recunosc, esti o persoana rabdatoare
Pana la un punct sunt.
Este mai usor sa nu crezi decat sa crezi. Pentru ca credinta admite responsabilitati, iar omului ii place sa se debaraseze de ele. Ambele teorii (ale existentei sau inexistentei) se bazeaza pe argumente personale. Eu nu pot sa-ti dovedesc ca Dumnezeu exista. Eu pot doar sa cred asta. Nici tu nu-mi poti dovedi ca Dumnezeu nu exista. Poti doar sa crezi ca nu exista. Exista concepte personale.
Un alt exemplu. Daca eu cred ca iarba este violeta, nimeni nu-m poate dovedi contrariul. Exista sansa de 0, 000000000001 % ca toti ceilalti sa se insele iar eu sa am dreptate. Suntem oameni. Vedem lucrurile diferit.Suntem relativi. Nu poti accepta asta?
Legat de aparitia universului: imi este imposibil sa accept ca din nimic, adica timp 0, spatiu 0, energie 0 este posibil sa apara un univers imens,atat de imens incat nu pot concepe. Imi este imposibil sa concep din punct de vedere logic,intelegi? Eu nu conbat teoria big-bang,insa gasesc ca nu e bine ancorata. Daca as sti exact cum a aparut universul,ti-as spune,insa nu stiu,Biblia nu scrie despre asta. Dar eu nu ma laud ca stiu. Nimeni nu stie. E un mister. Eu nu sunt contra stintei,repet. Toate teoriile cu privire la aparitia universului sunt supozitii ale unor oameni, chiar daca unii afirma ca e adevarul gol-golut. De exemplu,campurile magnetice, curentul electric,termodinamica, nu ai cum sa te opui lor. E ca si cum ai incerca sa spui ca un mar nu e un mar, e un stilou, desi am mai zis ca exista acea sansa logica de 0, 0000000001%. La fel cum exista manipulare in randul religiei, exista si in cealalta tabara. Sa nu-ti faci cumva impresia ca omul va dori sa fie egal cu cel din dreapta lui. Exista competitie. In lumea noastra cel din dreapta vrea sa-l stoarca pe cel din stanga, indiferent prin ce mijloace.
Este mai usor sa te minti decat sa accepti realitatea asa e
Scuza-ma, nu inteleg unde bati.
Dacă crezi în Dumnezeu și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Oh! Nemuritorul pariu al lui Pascal! http://www.descopera.org/pariul-lui-pascal/
Dacă crezi în Zeus și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Dacă crezi în Vishnu și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Dacă crezi în Odin și nu există, n-ai nimic de pierdut. Însă dacă nu crezi, iar el există, atunci ai pierdut totul.
Care ar fi diferenta?
Http://audio.resursecrestine.ro/carti/40619/037-unde-si-ce-este-dumnezeu
Din cartea 100 de meditaţii din închisoare de Richard Wurmbrand.
Ar trebui să asculţi sau să citeşti toată cartea. Aici o poţi asculta: http://www.radiounison.ro/......mbrand-mp3
Mah dar tu poti dovedi ca omul nu a fost creat de Dumnezeu si ca El nu exista? Exact cum noi nu putem demonstra ca El exista nici tu nu poti demonstra ca nu exista. Prefer sa cred ca am fost creat de Dumnezeu decat sa cred ca am evoluat din maimute. Nicio teorie nu a fost demonstrata deci teoriile religioase au acelasi nivel de adevar si credibilitate ca cele evolutioniste.
Da asa e tu nu poti dovedi ca nu exista 2700 de zeii ei exista pentru ca nu poti dovezi, eu stiam ca cel care afirma trebuie sa dovedeasca daca eu spun ca alba ca zapada canta in hornul meu e real si trebuie sa crezi, aiureala
„Legile fizice ale universului sunt atât de exacte, încât putem construi fără nicio dificultate o navă spaţială pentru a merge pe Lună şi putem cronometra zborul cu o precizie de fracţiune de secundă. Aceste legi trebuie să fi fost stabilite de cineva." — Wernher von Braun, care a avut o contribuţie însemnată la reuşita zborului pe Lună al astronauţilor americani.
Universul fizic: Dacă aţi găsi un ceas de mare precizie, aţi trage concluzia că el s-a format în urma combinaţiilor întâmplătoare ale unor particule de praf? Evident, o persoană inteligentă l-a făcut. Există însă un „ceas" şi mai uimitor. Planetele din sistemul nostru solar, precum şi stelele din întregul univers se mişcă cu o precizie mult mai mare decât toate ceasurile proiectate şi fabricate de om. Galaxia din care face parte sistemul nostru solar conţine peste 100 de miliarde de stele şi, potrivit estimărilor astronomilor, în univers există 100 de miliarde de astfel de galaxii. Dacă un ceas este dovada unui proiect inteligent, cu cât mai mult stau lucrurile aşa cu universul, care este mult mai vast şi mai complex! Biblia vorbeşte despre Proiectantul acestuia, numindu-l „adevăratul Dumnezeu, Iehova, Creatorul cerurilor şi Dumnezeul cel Mare care le-a întins". — Is. 42:5; 40:26; Ps. 19:1.
Planeta Pământ: Imaginaţi-vă că treceţi printr-un deşert arid şi daţi pe neaşteptate peste o casă superbă, dotată cu tot confortul şi bine aprovizionată cu alimente. Aţi trage concluzia că ea s-a format în urma unei explozii întâmplătoare? Nicidecum. V-aţi gândi că a fost construită de cineva care are multă înţelepciune. Ei bine, oamenii de ştiinţă n-au găsit încă viaţă pe niciuna dintre planetele sistemului nostru solar, cu excepţia pământului. Dovezile pe care le deţinem arată că ele sunt pustii. În schimb, aşa cum se spune într-o lucrare, planeta noastră „este minunea universului, o sferă extraordinară" (The Earth, de Arthur Beiser, New York, 1963, p. 10). Pământul se află la distanţa optimă de Soare, fapt ce permite existenţa vieţii umane, şi se deplasează cu viteza optimă, fapt ce-i permite să rămână pe orbită. Atmosfera unică din jurul pământului se compune dintr-un amestec de gaze în proporţii optime menţinerii vieţii. Lumina solară, dioxidul de carbon din aer, apa şi mineralele din solul fertil se combină în mod uimitor pentru a produce hrană pentru locuitorii pământului. Ar putea fi toate acestea rezultatul unei explozii necontrolate care s-ar fi produs în spaţiu? Un periodic ştiinţific spune: „Cu greu s-ar putea crede că aceste condiţii speciale şi precise au apărut din întâmplare" (Science News, 24 şi 31 august 1974, p. 124). Concluzia Bibliei este, fără îndoială, raţională: „Orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu". — Evr. 3:4.
Creierul uman: Calculatoarele moderne sunt rodul unor cercetări îndelungate şi al unei tehnici sofisticate. Ele nu au apărut din întâmplare. Dar ce se poate spune despre creierul uman? Spre deosebire de creierul animalelor, dimensiunile creierului unui copil se triplează în primul an de viaţă. Modul de funcţionare al creierului rămâne, în mare parte, un mister pentru oamenii de ştiinţă. Omul are capacitatea înnăscută de a învăţa limbi complexe, de a aprecia frumosul, de a compune muzică, de a medita la originea şi sensul vieţii. Neurochirurgul Robert White a spus: „În faţa incredibilei relaţii care există între creier şi minte şi care depăşeşte cu mult capacitatea de înţelegere a omului, sunt obligat să recunosc existenţa unei Inteligenţe Superioare, răspunzătoare de proiectarea şi realizarea ei" (The Reader’s Digest, septembrie 1978, p. 99). Dezvoltarea acestei minunăţii începe în uterul matern de la o minusculă celulă fecundată. Cu o remarcabilă perspicacitate, scriitorul biblic David i-a spus lui Iehova: „Te voi lăuda pentru că sunt făcut într-un mod înfricoşător şi minunat. Minunate sunt lucrările tale şi cât de bine ştie sufletul meu lucrul acesta!" — Ps. 139:14.
Celula vie: Se spune adesea că o celulă este o formă de viaţă „simplă". Totuşi, un organism unicelular este în măsură să-şi procure hrana, s-o digere, să elimine reziduurile, să-şi construiască o casă şi să aibă viaţă sexuală. Fiecare celulă a corpului uman este asemenea unui oraş înconjurat de ziduri, având un guvern care menţine ordinea, o centrală electrică ce generează energie, fabrici care produc proteine, un sistem de transport complex şi gărzi care controlează tot ce intră. Corpul uman se compune din peste 100.000 de miliarde de celule. Cât sunt de potrivite cuvintele din Psalmul 104:24: „Cât de multe sunt lucrările tale, o, Iehova! Pe toate le-ai făcut cu înţelepciune
Acelasi minciuni si basme copiate
După mine cred că e suficient să priveşti în jur! Dacă nu crezi ceea ce vezi citeşte despre evoluţia bacteriilor până la stadiul (simpificând) de Euglena Verde (sper că ştii ce-i aia).De acolo e simplu,algele s-au transformat în plante şi moluşte, moluştele în peşti, peştii în reptile, reptilele în păsari, păsarile în mamifere care au devenit inteligente la stadiul de maimuţă iar maimuţa în om! Să vedem ce o să urmeze după om...
Titani! Ca tot m-am uitat la AoT...
Presupun ca nu ai mai mult de 12-13 ani, si nu ai ceva mai bun de facut cu copilaria ta, decat sa te dai smecher si sa fii ateu. Nu poti fii ateu, daca tu crezi in ceva.Sa zicem ca tu crezi in karma. Crezi in ceva, nu esti ateu(am dat un exemplu). Chiar am teorii pe care ar putea sa te miste intr-un fel sau altul sa crezi, dar presupun ca la cat de mare este Dumnezeu, o sa-ti dea in viata ta o cale, sa-l gasesti.Depinde de tine cat de larg stii sa tii ochii deschisi.Bafta!
Uite un picior de dinozaur neatins de zeci de milioane de ani: http://weeklyworldnews.files.wordpress.com/2013/01/dinofoot3.jpg
1. Da, pot sa-ti demonstrez.
2. IREFUTÁBIL, -Ă, irefutabili, -e, adj. (Livr.) Care nu poate fi combătut sau respins, de necombătut; absolut convingător.
Stiam ce inseamna irefutabil.
2 demonstreaza mi ca tu existi
Mai putica? stiu dexul pi dea rostul daca ti intreaba sineva, iar tu di 13 ani ar trebui sa stii cat face o mamaliga, plus doua mamaligi, si partile importante de vorbire.restul mai tarziu ma.nu te grabi sa zbori, ca-ti rupi gatul precum icar.intai invata sa stai pop apoi sa mergi.vei zbura daca mai ai timp, daca nu vei avea bilet numai dus.
Spre ca Durex o sa aiba decenta sa-si ceara scuze pentru nasterea ta...
Uite..nu pot spune de unde a apărut Dumnezeu, nimeni nu știe decat el dar gandeștete cum am apărut noi? cum au apărut animalele? cum a apărut natura? cine e creatorul tuturor? nu pot spune că neapărat e Dumnezeu dar oricum e o Zeitate...
Pacat ca nu vrei sa cunosti realitatea si intrebi ceva ce uni stiu deja
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: