Avand liber arbitru, poti ajunge la desavarsire, o evolutie spirituala.
Liberul arbitru, este discernamatul. Libertatea de a alege calea, iar Dumnezeu l-a dat pentru ca noi sa putem deveni "Desavarsiti precum si Tatal nostru din cer este".
Cat despre, nu ne vom increstina vreodata si vom ajunge in iad, nu doar crestinii pot ajunge in rai, uite: http://condeiulardelean.ro/......tos-lumea.
Deci, nu doar crestinii pot ajunge in rai, asta e absurd, ar insemna ca Dumnezeu este lipsit de logica sau rau, lucru complet fals.
Citeste articolul, este scurt si o sa iti fie de folos.
Libertatea de a lua singur decizii. Păi se presupune că noi avem liber arbitru; chiar dacă religia se contrazice singură, susține liberul arbitru.
Liber arbitru- adică libertatea omului de a alege între posibilitățile care i de oferă.
Mai, daca eram marionete eram toti la fel, e clar ca Dumnezeu nu a vrut sa fim doar papusi, ne-a dat minte cu un scop. Ca sa ne ajutam reciproc, sa ne descurcam pe lumea asta... sa fim diferiti, sa ne complacem, sau nu. De ce oare stam sa ne intrebam si sa ne indoim de orice tampenie cand am putea pur si simplu sa ne traim viata ca doar una ai, ar fi pacat sa ne-o pierdem intrebandu-ne de ce e apa uda.
DE unde sti tu ca nu te vei increstina vreodata,acum inca nu realizezi cat de important este,dar Dumnezeu nu vrea pe nimeni sa duca la pieire,este doar alegerea ta,daca tu nu vrei eil nu te poate obliga,si da poate stie ca vei ajunge in iad dar ai avut sansa sa te salvezi si nu ai vrut, nu te opreste nimeni sa nu te salvezi, nu inteleg de ce ai gandirea asta bolnava oarecum?
Ar trebui să știi că liberul arbitru este un element principal al structurii noastre intelectuale şi afective.De ce? Gândește-te la următorul lucru: nu apreciezi oare faptul că ai libertatea de a alege ce vei face şi ce vei spune, ce vei mânca şi ce vei îmbrăca, ce fel de muncă vei efectua, în ce loc şi în ce mod vei trăi? Sau ai vrea să-ți dicteze cineva fiecare cuvânt şi fiecare acţiune, în fiecare moment al vieţii? Prin urmare, liberul arbitru cu care ne-a înzestrat Dumnezeu face parte integrantă din însăşi structura noastră. Întrucât a cunoscut modul în care va acţiona mintea şi afectivitatea noastră, el a ştiut şi faptul că vom fi cât se poate de fericiţi dacă ne vom bucura de liberul arbitru. În armonie cu darul liberului arbitru, Dumnezeu ne-a înzestrat cu capacitatea de a gândi, de a cântări lucrurile, de a lua decizii şi de a deosebi binele de rău. Astfel, liberul arbitru trebuia să se bazeze pe o alegere inteligentă. Noi nu am fost concepuţi ca nişte roboţi lipsiţi de judecată şi de voinţă proprie. Nici nu am fost creaţi pentru a acţiona sub impulsul instinctului, ca animalele. Dimpotrivă, minunatul nostru creier a fost conceput să acţioneze în armonie cu libertatea noastră de alegere. Totuşi, şi-a propus oare Dumnezeu ca liberul arbitru să fie fără limite? Să ne imaginăm un oraş aglomerat în care nu există nici o lege de circulaţie şi în care fiecare conducător-auto ar putea circula în orice direcţie şi cu orice viteză. Ai dori să te afli la volan în aceste condiţii? Cred că aceasta ar fi o circulaţie anarhică şi s-ar solda, fără îndoială, cu numeroase accidente. La fel stau lucrurile cu liberul arbitru acordat de Dumnezeu. Libertatea nelimitată ar fi însemnat anarhie în cadrul societăţii. Trebuia să existe legi care să îndrume activităţile umane. Dumnezeu şi-a propus ca noi să ne bucurăm nu de o libertate totală, ci de o libertate relativă, supusă guvernării unor legi. Sper să nu te fi plictisit!
Vezi tu, când spunem om ne referim mai mult la suflet. Scopul nostru pe pământ este acela de a câștiga Împărăția Cerurilor. Să ști că omul primește de la Dumnezeu șansa de a lupta cu ceilalți creștini. Chiar dacă refuză nu rămâne de capul lui. Dumnezeu îl folosește pentru a îi șlefui pe ceilalți creștini.
A avea liber arbitru inseamna ca ai fost creat, si din momentul acela, ai "sanse" egale fie sa te mantuiesti (si sa mergi in Rai), fie sa te osandesti (sa ajungi in Iad), dar TOTUL depinde de alegerile pe care le faci in viata. Nu e nimic hotarat dinainte, ci noi, in functie de ce ALEGEM sa facem, putem schimba in orice clipa si prezentul, si viitorul.
anonim_4396 întreabă: