Sunt foarte multe, insa un exemplu de notorietate este modul prostesc in care Biserica a reactionat la modelul heliocentric.
Alt exemplu cunoscut este uciderea lui Giordano Bruno. Adevarul este ca religia reactiona violent la orice idee nou aparuta, prin urmare se opunea progresului prin forta.
Sânt multe cazuri când anumiţi tipi mediocri şi înguşti la minte, care susţineau că-l reprezintă pe Dumnezeu dar procedau absolut contrar poruncilor sale, se opuneau cu vehemenţă celor care doreau să descopere lucruri noi despre creaţie.
A impiedicat descoperirea bombei atomice.
A impiedicat poluarea planetei si incalzirea globala.
Insa stiinta a triumfat.
Chiar nu stiu si sunt curios, in ce fel s-a opus religie lucrurilor pe care le-ai enumerat mai sus?
Cum a impiedicat religia descoperirea bombei atomice?
Si ce ma intereseaza in mod special este modul in care a impiedicat poluarea planetei, deoarece eu nu vad cum ar putea fi impiedicat acest lucru.
Ma tem ca nu inteleg. Tu nu crezi ca religia a reprezentat o piedica in calea stintei,dar cu toate acestea aduci exemple in favoarea acestui lucru? Asta nu are nicio logica. Sustii un punct de vedere pe care-l consideri eronat?
Ma rog, trecand peste asta:
" Eu doar am spicuit cateva exemple."
Am inteles asta,eu te-am intrebat cum reprezinta impiedicarea poluari planetei un exemplu de opunere a religiei in fata stiintei? Eu nu consider exemplul acesta picuit un exemplu bun.
Inca ceva : Cum a impiedicat religia descoperirea bombei atomice si cum a impiedicat poluarea planetei?
Imi pare rau dar faptul ca nu ai discernamant nu reprezinta o scuza. Cand faci o afirmatie faci o firmatie, ca doar nu avem sase ani sa dam vina pe X si Y, ca vezi doamne, am fost influentat de X.
Daca in intrebare scria ca porcii zboara ai fi dat exemple de porci zburator, sau cum?
Tare infantila mai este si mentalitatea aceasta, oricum acestea sunt discutii serioase, trebuie sa aveti o anumita varsta pentru a putea raspunde, ca nici asa, sa batem campii ca spus Xulescu.
Pai cum a impiedicat din moment ce s-a descoperit bomba? sau nu cunoastem sensul cuvantului a impiedica?
incalzirea globala era inevitabila oricum si intr-adevar, stiinta a triumfat, de aia stai acum pe TPU si asculti muzica pe net, ai caldura de la calorifer si lumina de la bec.
Sper ca stii ca in SUA, crestinii sunt cei care continua sa nege incalzirea globala, sau cel putin faptul ca poluarea noastra a cauzat-o. Stiinta e singura care ne atrage atentia in legatura cu efectele activitatii omului asupra mediului, pe cand crestinii sunt pro-poluare, pentru ca nu inteleg stiinta. Ei spun ca putem polua in continuare, ca nu se va intampla nimic.
Cand am vazut prima data raspunsul lui, mi-am imaginat o hoarda de preoti protestand in fata la manhattan, incercand sa impiedice productia bombei nucleare.
ca tot te stiu drept baiat destept, candva am sa te rog sa-mi explici si mie de ce credea einstein ca 1+1=3. am citit pe net dar ma cam depaseste, vreau in termeni mai populari. daca ma refuzi la moment, iti doresc 24 de ore de amor cu asta.
http://www.youtube.com/watch?v=oQWac0qn6UE
Poti fi despept in anumite cazuri si prost in altele.Cam de aia credea eistein asta.
Avind in vedere ca America este majoritar neoprotestanta iti puteai imagina o hoarda de pastori, nu?
N-are nicio importanta in ce crede majoritatea, intotdeauna se vor gasi 10-50-100 sa protesteze din orice motiv.
Daca nu il intelegem, nu inseamna ca e prost, din contra.
si nu numai el stia ca 1+1=3. iti dai seama ca erau atat de brilianti incat au luat cea mai simpla problema de pe pamant, 1+1=2 si au gandit-o pana au facut-o complicata.
Tot eu! banuiesc ca stii de testul ala a lu einstein, care vasazica doar 2% din populatia globului il poate rezolva. eu cred ca nu il faci, eu cred ca doar ai acumulat un numar mare de informatii dintr-un anumit domeniu.
m-am cunoscut candva cu o pustoaica care a facut testul ala in 5 minute, practic a citit enuntul si i s-a parut evident raspunsul. sa moara ma-sa ca e un amalgam de aberatii, nu ai ce sa intelegi de acolo
Nu,de ce ar insemna asta?
Daca religia a impiedicat stiinta in ansmblu asta nu inseamna ca a impiedicat fiecare domeniu separat, de fapt e imposibil asa ceva, trebuie sa fii troll ca sa spui asta. Dupa mintea ta ar fi putut religia sa impiedice absolut tot ce tine de stiinta? Pai tu ai idee in cate rmuri se clasifica stiinta?
Religia a impiedicat stiinta prin faptul ca s-a opus doar unor lucruri anume ce tin de stiinta, dar nu la toata stiinta.
Deci afirmtia ta e falsa, evident.
Tot nu mi-ai raspuns la intrebari:
Cum a impiedicat religia descoperirea bombei atomice si cum a impiedicat poluarea planetei?
Cum a impiedicat religia stiinta impiedicand poluarea planetei?
Testul il stiu si l-am rezolvat. Se rezolva pe baza de tabel, pui toate datele si vezi care cu care se potriveste. Daca faci asta ai sa vezi ca la un moment dat vor exista aparent doua variante, alegi una,si daca e varianta buna iese din prima,daca e aia proasta apare o contradictie in tabel,asa ca trebuie sa te reintorci si sa o alegi pe cea buna.
Nu se poate rezolva in alt mod,degeaba te uiti la cerinta asa,contemplativ, ca nu apare revelatia divina sa te lumineze,iar asta nu are legatura cu inteligenta ci cu capacitatea umana. Oamenii nu au capacitatea sa deduca spontan concluziile din ipotezele date. Evolutia lor nu i-a pregatit pentru o astfel de abilitate. Ei erau obligati sa se orienteze in teren, sa cunoasca anumite plante si animale, sa aiba anumite informatii meteorologice si asa mai departe. De relatii logice aveau nevoie numai la un nivel elementar.
Iti garantez eu ca mental nimeni nu poate rezolva problema, nici Einstein.
Nu vad de ce nu ar putea face cineva testul, deoarece totul rezulta logic din concluzii. X si cu Y au Z si H, X are H. Ce are Y? Pe asta o poti rezolva? In principiu este acelasi lucru doar ca numarul de informatii este mai mare, asa ca NU POTI (s-mi asum afirmatia) sa o mai rezolvi direct, ci recurgi la creion si hartie.
Ia fa tu o clasificare, ca tot te pricepi, si spune ce a impiedicat si ce nu a impiedicat religia.
Sunt aproape sigur ca a impiedicat apariatia vaccinurilor dar nu si a armelor biologice.
A impiedicat progresul chimiei, dar nu si al armelor chimice.
A impiedicat aparitia automobilului, dar nu si a tancului,
a franat aparitia avionulul de transport pasageri, dar nu si a bombardierului.
Nu-i asa ca numai lucrurile bune le-a impiedicat religia?
Eu am spus doar ca religie a impiedicat evoluti heliocentrismului si am argumentat cu inchidere lui Galilei.
Tu ai spus ca religia a impiedicat descoperirea bombei atomice poluarea planetei si incalzirea globala, fara sa argumentezi.
Eu intreb :Cum a impiedicat religia descoperirea bombei atomice si cum a impiedicat poluarea planetei?
Da,oamenii inteligenti au tendinta de a complica lucrurile...asta fiind unul din "efectele secundare" ale inteligntei.
"NU POTI"? banuiesc ca acelasi lucru ai spune si unui chinez care incearca sa memoreze mai mult de 60000 cifre ale lui pi, nu-i asa? oare ar fi uman posibil?
(Chao Lu)
eu cred ca afirmatie ta este incorecta, ideal ar fi fost, "este improbabil" sau "cu neputinta a crede"
E cu totul alta problema, deoarece nu exista niciun studiu care sa arate ca ar fi o limita exacta in capacitatea omului de a memora. Imposibilul ramane imposibil, nu exista nici macar oameni care pot spune, doar privind operatia, cat face 25+38. Nu exista. Poti sa te uiti la operatie mult si bine,dar raspunsul nu il pot afla decat aplicand o regula anume. Dar daca te uiti la operatie pur si simplu,nu poti afla raspunsul, deoarece raspunsul nu il poti cunoaste prin contemplare, ci aplicand reguli. Pe de alta parte, operatii mai simple, cum ar fi 3+5 pot fi rezolvate si contemplativ, deoarece la acest nivel omul este capabil sa lucreze instinctiv. Tot asa, o concluzie nu poate fi dedusa spontan din ipoteze,ea este dedusa prin rationament, dovada este insasi matematica. Daca omul era capabil de o asemenea minunatie,matematica nu mai exista, deoarece nu am mai fi avut nevoie de ea. In acest sens matematica este un fel de proteza psihica, care ofera un anumit serviciu, inlocuind lipsa unei calitati naturale. In loc sa demonstram la fata locului problemele intalnite, recurgem la memorizarea teoremelor, u nfel de pastile cu o intrare si cu o iesire. Sunt limitari umane atat de banale pe care noi credem ca le depasim, insa uitam ca acest lucru este imposibil. Nu putem rezolva operatia 32+48 contemplativ din simplul motiv ca nici nu putem vizualiza numarul 32 sau 48, de la zece in sus avem tendinta sa ne pierdem. Daca ai un camp cu 32 de oi, privindu-le pe toate, nu poti ajunge la concluzia ca sunt 32. Cand va exista un om cu aceasta abilitate,care numai privind o multime de elemente va putea spune cate sunt,acela va fi matematicianul desavarsit,dar acest om nu exista,. Exista oameni care memoreaza lucruri,chiar legi si le aplic atat de bine incat ai impresia ca sunt calculatoare umane, dar in principiu ei nu fac nimic mai mult decat sa aplice niste legi, le aplica mai bine, asta e tot. Limitari umane, asa se numesc.
Apropo,in cazul in care ai adormit, inca mai astept un raspuns pertinent la cele trei intrebari existentiale. Esti o molusca simpatica, sunt nevoit sa recunosc acest lucru, faci afirmatii si dupa de intri in cochilia ta. Numai ca intr-o societate civilizata, oamenii isi argumenteaza afirmatiil. Sau tu nu esti un om civilizat? Esti un barbar religios?
Deci:
Cum a impiedicat religia descoperirea bombei atomice si cum a impiedicat poluarea planetei?
Si eu am pus o intrebare si mai lasat cu ochii in soare.
Nu mi-ai spus ce a impiedicat si ce nu a impiedicat religia. Din ramurile alea multe ale stiintei de care ziceai.
Nu mi-ai raspuns daca a impiedicat progresul in fizica, in chimie, in biologie, in tehinica, nic.
400-000 de vaccinuri antigripale,care trebuiau scoase de pe piata,fiind daunatoare oamenilor au fost totusi folosite, pentru bani, mintind oamenii, si acperind o marsavie criminala medicala, la nivel national.stirile pro tv din seara aceasta.de ce doreste medicina sa provoace moarte si suferinta? dar pastilele si medicamentele alea 10, interzise peste tot in lume, iar la noi trecute pe lista de compensate, cum au intrat pe piata? de abia au fost descoperite de comisia de cercetare a medicamentelor din ue? cine si ce interes aveau sa otaveasca oameni cu substante cancerigene? cati cunoscuti de-ai tai murit-au de forme de cancer in ultimul an? cunostinte ale mele sant vreo 7.moarte de ciroza hepatica, leucemie, cancer de colon. vezi tu ma hadesule? noi la Galati avem o vorba; MAFIA LUCREAZA.
Inteleg prea bine ceea ce vrei sa spui, insa, citez: "NU POTI (s-mi asum afirmatia) sa o mai rezolvi direct, ci recurgi la creion si hartie."
de ce ai recurge la creion si hartie, daca ai deja creionul si hartia in capul tau? cum am mai spus, exista oameni care au capacitatea de a rezolva problema fara creion si hartie; pot retine tone de informatie cu usurinta si sa faca deducti logice
exista oameni care, cu greu iti vine a crede ca au existat, oameni pentru care matematica e o joaca de copil, oameni care au fost in stare sa perceapa intru totul altfel calculele matematice-un bun exemplu ar fi desigur, shakuntala devi; eu unul cred cu tarie ca ea a fost unul dintre acei matematicieni desavarsiti despre care mentionai tu mai sus.
e doar o parere.tu ce spui?
Lui galileo galilei i s-au pus bete in roata, era s-o mierleasca din cauza ca nu sustinea teoria geocentrismului.
multe din lucrari i-au fost confiscate, sunt si in ziua de azi la vatican.
Crestinismul nu pune piedici stiintei adevarate ci numai falsei stiinte! Numai cei care nu pot pricepe; fie nu inteleg una dintre ele! Majoritatea nu gandesc putin, iau totul ca de pe tava, ce le serveste massmedia, fara sa mai analizeze!
Crestinismulpune piedici pseudostiintelor? Care sunt acele pseudostiinte?
Criptozoologia? Ufologia? Parapsihologia?
Din contra, dragul meu, eu as spune ca face exact opusul, incurajand anumite pseudostiinta, cum ar fi: "Biologia creatiei", "Stiinta creatiei", "cosmologia creatiei","Geologia potopului", "Designul inteligent", etc.
Da,exact,foarte multe pseudodescoperiri cauzate de foarte multe pseudostiinte : "Biologia creatiei", "Stiinta creatiei", "cosmologia creatiei","Geologia potopului", "Designul inteligent", etc.
Daca nu ar fi existat religia nu ar fi existat nici pseudostiinte precum 'Biologia creatiei" sau "Designul inteligent" si daca nu ar fi existat atatea pseudostiinte, nu ar fi existat din atat de multe "descoperiri" in "stiinta".
anonim_4396 întreabă:
DaRkCaT_1799 întreabă:
DarkShina5566 întreabă: