La antena 3 ma uit doar la Badea
Intr-un fel e mai bine astfel decat emisiuni cu toate parasutele atat timp cat nu se urmareste indoctrinarea sau propaganda religioasa.
Este Postul Mare. Normal ca televiziunile sa "isi traga spuza pe felie", ca sa le creasca audienta. Dar nu te amagi, ca tot aia care vorbesc frumos de Dreapta Credinta, vorbesc usuratic si despre crime, avorturi si violuri.
Doamne Ajuta.
Decat sa te culci, stiind ca ultima emisiune pe care ai urmarit-o a fost una despre certuri, stiri "extravagande", despartiri sau alte lucruri negative, mai bine pui capul pe perna incarcat de o pace transmisa de anumite lucruri calme, informative, si pline de sfintenie.
Este un lucru extraordinar ca traim vremuri de libertate si credinta in Dumnezeu se difuzeaza pe canalele TV, insa este dureros ca oamenii devin tot mai rai si traiesc in pacat si faradelege. Nu cei ce zic: Doamne, Doamne vor intra in Imparatia lui Dumnezeu ci cei ce fac voia lui Dumnezeu. Mesajul lui Dumnezeu pentru noi toti este:,, pentru ca, in vremea care-i mai ramane de trait in trup, sa nu mai traiasca dupa poftele oamenilor, ci dupa voia lui Dumnezeu.
3. Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia neamurilor si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite.,,
Nu mai au despre ce sa vorbeasca, asa ca o dau pe religie.
Am vazut tot pe A3 un documentar facut de o televiziune din Germania despre obiceiurile/traditiile romanilor. Cred ca radeau nemtii cu burta la gura, mai ales ca era vorba de morti, inmormantari, duhuri, fantome, ei fiind atei, majoritatea. Ce idei aveau oamenii, si unii inca le pastreaza.
Am vazut emisiunea.ce m-a bulversat cumva, a fost faptul ca unele maicute de acolo erau absolvente ale unor facultati de teologie, altele erau studente in ani terminali! Bravo lor!
Apăi nu toate coţohârlele trăiesc la mănăstire! Viaţa în mănăstire este deosebit de frumoasă dar în acelaşi timp şi destul de grea, fără TV, fără ieşiri în oraş, fără famila de acasa, etc. şi pentru că o mănăstire este ca o comunitate mai mică, fiecare membru trebuie să facă ascultare faţă de stareţ/stareţă şi să îndeplinească diferite munci. Timpul liber şi-l petrec în rugăciune şi studiind. Cei tineri sunt îndrumaţi să urmeze diferite facultăţi, în special teologice, dar şi de medicină, litere, etc. În urmă cu câţiva ani fratele meu a avut la medicină, doua colege măicuţe. Eu de fiecare dată când m-am intersectat cu măicuţe în viaţa mea, am rămas numai cu impresii bune despre ele. Le studiam discret comportamentul şi intotdeauna mi-a placut ce constatam. Din punctul de vedere al media maicuţele nu prezintă interes, decât atunci când apar uneori lucruri negative despre ele care pot fi transformate în ştire bombă. În rest, tot ce-i bun, frumos şi constituie adevarul se ignoră şi se desconsideră.
Aceaşi care este între tine şi un om inteligent şi cu bun simţ!
Pentru Dumnezeu, un pustnic despatimit valoreaza mai mult decat toata lumea, insa impatimita.Rugaciunile "boschetarilor" din munti mai tin pamantul asta.