| RAY a întrebat:

In aceste zile cred ca trebuie sa ne intrebam ce inseamna a fi crestin?

10 răspunsuri:
| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Sau mai degrabă ce înseamnă a fi om?

| RAY explică (pentru Florin_Chiba_1988):

Acum vorbim de crestinism

| DoctorWh0 a răspuns:

La ce te referi?
La perioada asta de sarbatori, sau la situatia cu COVID-19?

| RAY explică (pentru DoctorWh0):

La ce inseamna a fii crestin cu adv

| DoctorWh0 a răspuns (pentru RAY):

Aha.
Teoretic, perioada asta nu ar trebui sa fie prea diferita de normal.
Un adevarat crestin ar trebui sa traiasca o viata placuta lui Dumnezeu mereu, nu doar de Paste, la Craciun sau cand sunt pe patul de moarte.
Acestea fiind spuse, acum este o perioada in care crestinii au oportunitatea sa isi dedice viata mai mult lui Dumnezeu.

| Algo098 a răspuns:

Cred ca a fi crestin inseamna sa ignori realitatea, sa crezi ca e adevarat ce scrie intr-o carte scrisa de oameni primitivi cu sute de ani in urma, cu o logica stramba si multa viclenie si sa iti conduci viata tinand cont de acele scrieri cu interpretarile lor ulterioare.

| RAY explică (pentru Algo098):

Mann tu esti un om inteligent dar omul are nevoie de sigurante de un confort, multi incercat sa scoata religia nu se poate e vb de conform mintal, da un scop, sens vieti, nu vb de fanatism acum

| Algo098 a răspuns (pentru RAY):

Se poate gasi un scop logic si normal fara sa acceptam un scop dat de altcineva cum ar fi cel inventat de creatorii de credinta, dar e nevoie de stiinta. Cand nu e stiinta, credinta ii tine locul. Viata vesnica nu e cea din biblie. Aceea e doar o amagire, o fantezie. Omul poate avea viata vesnica doar prin urmasii lui, directi sau chiar foarte indepartati. Asta e singura viata vesnica pe care o putem avea. Daca stiinta nu va reusi sa asigure existenta omului in general pe termen nelimitat, omul va disparea, inclusiv omul crestin cu tot cu ipotetica lui viata vesnica. happy

| mentholinks a răspuns:

A fi crestin inseamna a fi setat pe instructiunile lasate de Isus.

| StrongHeart a răspuns:

Sa respecti in p*m standardele pe care le respecta toti muritorii, nu stii tu totul, nu esti nemuritor.Sa stai cu rugaciunea in suflet(care nu e neaparat spusa in cuvinte,vine din suflet). Dumnezeu nu se explica,Dumnezeu se simte, e o stare de spirit. Dumnezeu e atunci cand bei prea mult si cainele tau nevinovat vine si se uita la tine ca la ultimul amarat si te linge pe fata ca parca ai nevoie de o imbunare. Dumnezeu e cand te-au parasit prietenii toti si dintr-o data te suna cineva sa vada daca mai existi si daca esti bine, sanatos si iti spune "hai frate, ca te faci tu bine, trec astea. Dumnezeu e de fapt speranta ca nu traim degeaba, nicidecum un judecator nemilos.
Sa fii crestin inseamna sa treci dincolo de dogme si sa crezi in sufletul tau ca va fi bine cu riscul de a gresi.Sa fii crestin nu inseamna sa faci politica, nu inseamna sa porti nu stiu ce haine scumpe si sa predici "jmecheria" ta si sa te prezinti lumii ca un guru nemaiintalnit cu haine de vrajitor si cadelnita care alunga spiritele rele.Si sa fii crestin nu inseamna sa te pui in genunchi pentru un necunoscut care e zeul tau ci sa te pui in genunchi pentru implinirea unei rugaciuni atunci cand toti oamenii sunt niste lichele care nu se gandesc decat la propriul lor ego.
Crestin nu e ala care iti predica, e ala care nu l-ai auzit in viata ta si s-a rugat pentru tine fara sa stii.Mai exact,crestini in sensul adevarat al cuvantului sunt asa de putini,majoritatea se imbata cu iubire de sine fara sa inteleaga ceva din ce se intampla in viata asta.
Daca ne uitam la pilda cu vamesul si fariseul intelegem ca Dumnezeu daca exista asculta rugaciunea unuia care nu se mandreste cu asta.
De fapt nici nu stim ce e Dumnezeu,am uitat de el,ne-am pisat pe el, l-am pus pe cruce, ii cerem ajutorul numai cand suntem in rahat. Daca El exista ca fiinta sau ca sursa de viata, il inteleg ca s-a saturat de noi, sunt prea multi ce isi bat joc de Dumnezeu urcandu-se pe cele mai inalte culmi numindu-se zei ei insisi.
Nu stiu sa-ti explic mai bine, dar cel mai bine e sa traiesti uite asa:Sa nu crezi nimic din ce auzi si jumate' din ce vezi.

Întrebări similare