| timoteidoi a întrebat:

In Biblie la capitolul Luca 9 : 1 vedem cum evanghelistul Luca recunoaste ca a primit de la Isus putere si stapanire peste toti diavolii!
1) Oare de ce Luca a primit puteri peste toti diavolii si nu peste toti heruvimii serafimii ingerii sau arhanghelii?
2) Peste acestia Isus nu avea stapanire?
3) Oare de ce nu?
4) La ce au folosit evanghelistii si apostolii puterea peste toti diavolii pe care au primit-o de la Isus?
5) Nu cumva pentru a scrie Evangheliile si a face exorcizari pentru a traii din acestea?
6) Daca Evangheliile sunt scrise folosind puterile dracilor, mai putem spune ca ele au fost inspirate de Dumnezeu?
7) Nu cumva vedem ca evangheliile sunt inspirate de Dumnezeul veacului acesta, adica de Diavol?
8) Ce parere aveti de aceasta sincera marturisire a evanghelistului Luca?
9) Dar despre faptul ca evangheliile au fost scrise cu ajutorul Diavolilor?
10) In aceste conditii, vi se mai pare oare ca citind si urmand Evangheliile fil urmati pe Dumnezeu?
B) Nu cumva pe "dumnezeul" cu coada?

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

1.Explică tot Iisus în Matei 16.17 de de ce au primit putere asupa dracilor- să-i scoată afară( Iată semnele care vor însoți pe cei care vor crede-în Numele Meu vor scoate draci). Îngerii și arhanghelii împlinesc voia lui Dumnezeu, oamenii sunt chemați să colaboreze cu ei.
2 Iisus avea și are stăpânire asupra îngerilor și arhanghelilor( Crezi că n-aș putea să rog pe Tatăl meu, care mi-ar pune îndată la îndemână mai mult de 12 legiuni de îngeri-Matei 26-53)
4 Au folosit-o că să scoată afară demonii pentru ca oamenii să fie liberi în împărăția lui Dumnezeu. Apostolii au practicat exorcizarea gratis, după sfatul lui Iisus- Fără plată ați primit, fără plată să dați.
5. Nu
6. Eu sunt convinsă că evangheliile au fost inspirate de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.
8, Părere bună, apostolii au primit putere peste draci, pentru a-i scoate afară din oameni, deci pentru a limita extinderea împărăției întunericului și a extinde autoritatatea Creatorului.
10. Sunt convinsă că urmând Evangheliile îl urmez pe Dumnezeu, Creatorul universului.

Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns (pentru timoteidoi):

1.Nu am înțeles ce ai vrut să spui
2.Scrie în Biblie că autoritatea lui Iisus e superiaoră cele deținute de îngeri
De aceea Dumnezeu L-a înălța nespus de mult și i-a dat numele care este mai presus de orice nume, pentru ca în Numele lui Iisus să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ și orice limbă să mărturisească spre slava lui Dumnezeu Tatăl că Iisus Hristos este Domnul ( Filipeni 2.9-11)La fel în Evrei-Și despre îngeri zice-Din vânturi face îngeri ai Lui și dintr-o flacără de focslujitori ai Lui, pe când Fiului i-a zis-Scaunul Tău de domnie Dumnezeule este în veci de veci, toiagul domnieie Tale este un toiag de dreptate.Tu ai iubit neprihănirea și ai urât nelegiuirea, de aceea Dumnezeule, Dumnezeul Tău te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarășii Tăi( Evrei 2.7-9)
Toată puterea mi-a fost dată în cer și pe pământ(Matei 28-18
4.Unde recunoaște Iisus că pe diavol nu-l poți scoate afară din om?
6. Ține cheile morții și ale iadului în sensul că verifică cine e înscris ăn cartea vieții ci cine nu-Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieții a fost aruncat în iazul de foc(Apocalipsa 20-15
10 Legământul din Vechiul Testament nimeni nu-l poate ține, nu cred că există vreun om care să spună că el n-a încălcat niciodată măcar cle 10 porunci, de aceea a venit Iisus pe pământ ca singurul care le-a împlinit pe toate și care prin pedeapsa care a luat-o în locul nostru îi face curați pe cei ce cred în El
6 În Ieremia se profețise deja că intenția lui Dumnezeu era de a aduce în viitor un legământ nou-Iată vin zile zice Domnul când voi face cu casa lui Israel li cu casa lui Iuda un legământ nou.Nu ca legământul pe care L-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mâna ca să-i scot din țara Egiptului.