anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In Biblie se spune ca in PRIMA Zi D-zeu a facut LUMINA (Dumnezeu a zis:"Sa fie lumina!" Si a fost lumina Geneza 1 :3). Soarele,luna si stelele, D-zeu le-a facut in a PATRA ZI (Geneza 1 : 14-19) Detractorii religiei,au gasit un motiv elocvent sa-i persifleze pe cerdinciosi,cosiderandu-i ingnoranti si inculti. Cum se poate sa fi aparut lumina in prima zi a creatiei,cand soarele,luna si stelele – surse evidente de lumina pe cer – nu au fost create decat a patra zi? Secventa este gresita,incorecta spun ATEII. Contravine stiinte!
Dar oare asa sa fie? Sa judecam putin prin prisma premizelor de top ale stiintei si nu a cunostintelor unor "savanti" de genul celor ce isi bat joc de credinciosii ce posteaza pe acest site. A spune ca lumea materiala obisnuita – realitatea noastra tridimensionala cu trecerea neincetata a timpului – este sustinuta de o forma de lumina care ea insasi nu experimenteaza spatiul ori timpul,pare sa sune mistic. Dar cu toate acestea,cercetarile sugereaza faptul ca aceasta este o afirmatie valida,cuantificabila a fizicii bazate pe teoria Focarului Zero,a Electrodinamicii Stocastice si pe teoria Relativitatii Speciale a lui Einstein. Desi cunostintele ateilor care posteaza pe acest site,mi-ar lua prea mult spatiu si timp sa-i pun la curent cu aceste teorii,o sa fac totusi cateva precizari: -Din punct de vedere cuantic, lmina vine in manunchiuri de energie numite fotoni.Sa luam in consideratie un singur foton.Din momentul in care este creat, demareaza cu viteza luminii pana loveste vreun obiect si este absorbit sau anihilat.Cel putin asa ni se pare noua.De exemplu,daca privim pe cer,pata de lumina care reprezinta galaxia Andromeda, din punctul nostru de vedere luminii i-a luat cca.2 milioane de ani sa traverseze imensul spatiu intergalactic inainte de a fi absorbita de retina noastra si sa fie transformata in imagine. Din punctul de vedere al unei raze de lumina lucrurile sunt insa diferite In loc sa faca toata aceasta cursa prin spatiu,fiecare foton se vede,metaforic vorbind,ca fiind nascut si absorbit instantaneu de retina noastra (Daca ai putea sa te misti cu viteza luminii,ai vedea spatiul micsorandu-se si concentrandu-se intr-un singur punct,si tot timpul s-ar condensa intr-o secunda. Legile relativitatii sunt foarte clare in aceasta directie.)Deci,din punct de vedere al fotonului din exemplul dat,el sare instantaneu de la Andromeda in retina noastra,pentru ca distanta se reduce la zero,iar timpul nu mai are nici o importanta. Aproape ca putem spune ca fotonul a fost creat tocmai pentru ca a avut unde ateriza (retina noastra) si intr-o secund a sarit dintr-o parte in alta, chiar in decursul a 2 milioane de ani lumina,asa cun se vede din perspectiva noastra. Este posibil existenta unui foton care nu are incotro sa se indrepte? Este o intrebare serioasa,care vizeaza atat fizica cat si metafizica. Pentru orice foton trebuie sa se petreaca un salt instantaneu spre undeva. Daca nu exista acel undeva,cum se poate el angaja intr-o calatorie cu un singur sens, spre nicaieri? -Relativitatea speciala este un domeniu foarte profund si subtil al fizicii. Teoria relativitatii speciale a lui Eistein se bazeaza pe proprietatile luminii.In timp ce lumina nu experimenteaza in cadrul ei de referinta spatiul si timpul,masura semnalelor luminoase ddefineste spatiul si timpul in cadrul nostru de referinta. Hai sa va prezint urmatorul paradox: Smnalele radio sunt o forma de lumina,lumina cu o lungime de unda foarte mare Sa ne imaginam ca am vrea sa transmitem un semnal catre Alpha Centauri,emis,cu viteza luminii,de un transmitator.Sa ne urcam intr-o nava interstelara,sa acceleram pana la ½ din viteza luminii, urmarind undele radio.Cat de rapid se misca razele acelea in raport cu noi in timp ce le urmarim cu ½ din viteza lor? Raspunsul paradoxal este:tot cu 300. 000km/sec. Sa acceleram pana la 90% din vit. Luminii.Razele se indeparteaza de noi tot cu vit. Luminii. Si chiar daca ajungem la 99% din vit. Luminii, ele tot cu vit. Luminii se indeparteaza de noi.Acest paradox devine si mai misterios,daca luam in calcul ca, operatorul transmitatorului de pe pamant "vede" de asemenea razele miscandu-se cu 300. 000Km/sec., chiar daca el sta pe loc si noi ne deplasam cu 99% din vit.luminii.Si,mai mult de atat, in timp ce noi ne deplasam cu 99% din vit.luminii,el ne vede deplasandu-ne cu 3000km/sec mai putin decat razele, desi noi percepem razele ca deplasandu-se cu 300. 000km./sec. Fata de noi Paradoxurile abunda,dar ele sunt toate rezolvate de interconexiunile realizate intre timp si spatiu in geometria cu patru dimensiuni,pe care cred ca ATEII o cunosc. Aici spatiul si timpul nu sunt fenomene distincte, asa cum ne par noua in viata de zi cu zi. Teoria relativitatii speciale modifica deci datele pe care le detine fizica traditionala.In locul unui spatiu si unui timp,umplute cu un eter care sustine epifenomenul luminii, LUMINA DEVINE ELEMENUL FUNDAMENTAL al carei propagare determina curgerea timpuli si masurarea distantelor. Cred ca putem spune ca lumina creaza spatiul si timpul.Lumina deci, sub forma unui universal Focar Zero Electromagnetic (concept studiat si de Eistein.Max Plank,Walther Nernst,etc.),creaza si sustine lumea materiala care umple spatiul si timpul.
IN ACEST CONTEXT CUVINTELE BIBLICE "SA FIE LUMINA", (PUSE LA INCEPUT)NU SUNT OARE STIINTA PURA SI NU MITOLOGIE?
CE PARERE AVETI ATEILOR,CARE NE FACETI PROSTI SI INCULTI?
Credinciosii,chiar daca nu au pregatirea teoretica necesara,au in schimb o intuitie a adevarului,pe care voi,in inganfarea voastra,nu o aveti.
Desi,sunt aproape convins ca toti ATEII de pe acest site,vor lua poziia mutului,din prea multa "stiinta",astept totusi punctele voastre de vedere, sper insa ca si LOGICE.

34 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Deci,am avut dreptate.Nu te simti capabil la confruntari concrete,fara gargara. Apreciez totusi sinceritatea ta,chiar daca nu este declarata fara echivoc. Categoria din care consideri tu ca fac parte,nu ma deranjeaza, desi nu vad de ce ai bagat si horrorul. In principiu insa, discutiile cu tine sunt mult mai agreabile decat cu majoritatea celor care se baga in discutii fara a avea cunostinte nici macar "dupa ureche".
Eu sunt un pasager pe acest site.O fac din amuzament si pentru destindere.Tu vad ca esti om de baza, mai ales la categoria "religie".Nu inteleg de ce o faci? Ai asa mult timp la dispozitie, sau te satisface sa-ti injosesti unii interlocutori? Sa nu-mi spui ca vrei sa faci educatie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Draga Mada, constat ca suntem acordati pe "frecvente" diferite, asa ca incercand sa ne intelegem nu am produce decat paraziti. Pana la eventuale "reacordari", sa auzim numai de bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru relian):

Numai si faptul ca ai postat 3 raspunsuri si denota cat de mult te-a afectat raspunsul meu, gratulandu-ma cu un potop de invective. Pe mine nu ma deranjaza, intrucat imi confirma ca am avut dreptate dandu-ti sfaturile respective.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Excelenta,va invit la orice polemica sau cozerie doriti sa avem,despre orice subiect doriti sa abordati si va incredintez ca in absenta unorsurse de documentare, cum ar fi internetul, voi da cele mai pertinente raspunsuri ca dovada a faptului ca sunt cat se poate de competent.
Iar daca nu aveti incredere in legatura cu internetul, va invit chiar sa-mi dati id-ul dumneavoastra de messinger pentru a comunica in timp real, in acest fel fiind aproape imposibil sa ne documentam in timpul discutiei.
Dar va incredintez ca nu ma documentez de pe internet.